Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У художньому салоні «Смальта» сьогодні відкрито «Сезон полювання»

Традиційно, напередодні Нового року та Різдва, художній салон «Смальта» представив нову тематичну виставку «Сезон полювання». На виставці представлені роботи наших сучасників-харків'ян: Народного художника України Віктора Ковтуна, Заслуженого художника України, скульптора Катіба Мамедова, художників Валентини Сафіної та Костянтина Колобова. Окрім живописних робіт зимову тематику підтримують скульптурні персонажі повісті М.Гоголя «Ніч перед Різдвом», срібні панно австрійських майстрів кінця 19 століття і унікальний зразок меблевого інтер'єру - мисливський буфет, зроблений слобожанськими майстрами-червонодеревниками м.Чугуєва наприкінці 19 - початку 20 століття.

Наприкінці 2014 року філармонія відкриє двері для відвідувачів

Тривають роботи з реконструкції Харківської обласної філармонії. Про це повідомив в ході підсумкової прес-конференції на тему: «Дні відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. Підсумки 2013 року, плани на 2014 рік»  заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, були відремонтовані органний зал, побутові приміщення, фойє і гардероб. У 2014 році планується провести роботи у великій залі філармонії, зокрема, продовжити роботи з монтажу світлозвукової проводки; електромонтажні та сантехнічні роботи; облаштувати каркас будівлі.

Майже 1,5 тис. дітей Харківщини отримали можливість відвідувати дошкільні навчальні заклади цього року

Про це під час  підсумкової прес-конференції на тему: «Дні відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. Підсумки 2013 року, плани на 2014 рік» розповів заступник голови Харківської обласної адміністрації Євген Савін. «Ми відкрили 21 дитячий садок на 25 груп для 400 дітей. У діючих дошкільних навчальних закладах відкрили додатково 51 групу для майже 1000 дітей. Цього року дуже активно використовували приміщення, які звільняються у зв'язку із зменшенням кількості дітей у школах. Ми створювали навчально-виховні комплекси, зберігаючи тим самим школи і відкриваючи нові групи для дошкільнят», - зазначив Євген Савін.

Вперше за 20 років у Харківському державному академічному театрі ляльок був проведений ремонт

Заступник голови облдержадміністрації Євген Савін у ході підсумкової прес-конференції на тему: «Дні відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. Підсумки 2013 року, плани на 2014 рік» розповів про завершення капітального ремонту глядацької зали Харківського державного академічного театру ляльок ім. В.А. Афанасьєва.

На Харківщині відроджено конкурс аматорів народного мистецтва «Слобожанські передзвони»

Заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін у ході підсумкової прес-конференції на тему: «Дні відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. Підсумки 2013 року, плани на 2014 рік» розповів про відродження обласного огляду-конкурсу аматорів народного мистецтва «Слобожанські передзвони».

Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю визнаний кращим підприємством року в галузі культури і мистецтва

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у ході прес-конференції зазначив, що Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю вже є візитною карткою Харківської області. Він був створений навесні 2011 року за ініціативи губернатора Харківської області Михайла Добкіна. За короткий період свого творчого життя ансамбль представляв пісенне і хореографічне мистецтво України в країнах СНД і далекого зарубіжжя, брав участь у днях культури України в Ізраїлі та Росії, став переможцем у всіх номінаціях Міжнародного конкурсу хореографічного мистецтва 2012 року. Знаменним став 2013 рік.

Харківщина розраховує на олімпійські медалі біатлоністів

Про це повідомив в ході підсумкової прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Найближчим часом почнуться XXII Зимові Олімпійські і XI Паралімпійські ігри. Харківська область теж готується до цього. Є надія, що наші спортсмени не лише потраплять до збірної країни, а й завоюють на Олімпіаді медалі. Ми покладаємо надії на біатлон, тому з ініціативи губернатора Харківської області Михайла Добкіна двом кандидатам до збірної – Сергію Седнєву і Наталії Бурдизі – були вручені сертифікати на отримання квартир у Харкові. Ми хочемо ще до початку змагань мотивувати їх на боротьбу за олімпійські медалі», – підкреслив заступник губернатора.

Цього року оздоровленням було охоплено в два рази більше дітей області

Про це під час підсумкової прес-конференції на тему: «Дні відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. Підсумки 2013 року, плани на 2014 рік» розповів заступник голови ХОДА Євген Савін. «Харківська область в останні три роки залишається лідером в оздоровчій кампанії. Цього року практично 97% дітей у віці від 7 до 16 років (207 тис. 741 дитина) просто відпочивали або були оздоровлені. Оздоровленням було охоплено 82,4 тис. дітей, що практично в два рази більше, ніж минулого року», - зазначив Євген Савін.

Комунальним підприємствам області узгоджено різницю в тарифах на загальну суму 1249,9 млн.грн.

Сьогодні в рамках діяльності робочої групи «Модернізація інфраструктури та базових секторів» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ на засіданні територіальної комісії області з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу були підбиті підсумки роботи комісії за 2013 рік з питання погашення комунальними підприємствами заборгованості за енергоносії та узгоджено обсяги різниці в тарифах. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У 2014 році на Харківщині планується відкрити школу, 2 дитячих садки і 4 ФОКи

Сьогодні в ході звітної прес-конференції на тему: «Дні відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. Підсумки 2013 року, плани на 2014 рік» заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін повідомив, що в 2014 році планується будівництво та відкриття ще однієї нової школи, двох дитячих садків, а також закінчення будівництва 4-х фізкультурно-оздоровчих комплексів.

Михайло Добкін вручив спеціальні абетки учням НВК ім. В.Г. Короленка

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив вихованцям КУ «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс ім. В. Г. Короленка» 17 спеціальних абеток шрифтом Брайлю та привітав учнів та педагогів з наступаючим Новим роком. Також він передав малюкам солодкі подарунки.

Усі школи області забезпечені внутрішніми санвузлами

Про це повідомив під час прес-конференції заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. «Одне з найголовніших технічних завдань, яке вирішила цього року Харківська обласна державна адміністрація, - закінчення будівництва теплих туалетів у школах області. Це завдання в Харківській області вирішено на 100%. Тепер ми можемо бути спокійні за наших дітей: для них в школах створені комфортні умови», - сказав Євген Савін.

Кількість учнів спеціалізованої школи-інтернату «Обдарованість» планується збільшити

Сьогодні в спеціалізованій школі-інтернаті «Обдарованість» реалізовано перший етап завдання щодо забезпечення якісною освітою талановитих дітей, що проживають в районах області. Про це повідомив на брифінгу за підсумками візиту в установу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я говорю про перший етап реалізації цього завдання, тому що на сьогоднішній момент абсолютно всіх талановитих дітей Харківської області зібрати в цю школу неможливо: не вистачає місця, не вистачає приміщень, є складність з актовим і спортивним залом. Якраз це - друга частина завдання, яку нам необхідно вирішити в наступному році», - підкреслив він.

Михайло Добкін привітав з новорічними святами колектив і учнів школи-інтернату «Обдарованість»

Сьогодні під час Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін відвідав КЗ «Обласна спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради». Він ознайомився з відремонтованими спальними та навчальними корпусами, їдальнею, актовою залою, бібліотекою. Від імені керівників усіх районів області губернатор привітав учнів, педагогів, батьків з новорічними та різдвяними святами, вручив дітям новорічні подарунки.

Харківщина посіла перше місце за кількістю переможців учнівських олімпіад Всеукраїнського рівня

Сьогодні в ході підсумкової прес-конференції на тему: «Дні відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. Підсумки 2013 року, плани на 2014 рік» заступник голови ХОДА Євген Савін розповів, що Харківська область посіла перше місце за кількістю переможців олімпіад та конкурсу Малої академії наук Всеукраїнського рівня. Так, у IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад учні області вибороли 98 призових місць, завдяки чому регіон в рейтингу 2012/2013 навчального року посів перше місце в Україні.

Президент підписав доручення щодо забезпечення вирішення питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України у 2014 році. Документ підписаний з метою підвищення ефективності функціонування Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України.

Цього року в області створено більше 350 позашкільних гуртків та секцій

Про це сьогодні в ході звітної прес-конференції на тему: «Дні відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. Підсумки 2013 року, плани на 2014 рік» розповів заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін. Він підкреслив, що 2013 рік був роком дитячої та юнацької творчості на Україні, і в Харківській області були створені всі необхідні умови для творчого розвитку дітей.

До Харкова завітала новорічна казка

Голова облдержадміністрації Михайло Добкін і міський голова Геннадій Кернес сьогодні привітали з наступаючим Новим роком найменших жителів Харкова та області, в тому числі дітей соціально незахищених категорій, які відвідали новорічний мюзикл «У тридев'ятому царстві» в Харківському палаці спорту.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Краснокутському районі

Станом на 27 грудня 2013 року в Краснокутському районі працює 43 котельні (100%), опалюються усі 55 об’єктів соціальної сфери: 14 шкіл, 11 дитячих та 30 лікувальних заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу використано для забезпечення безпечного проїзду 39,3 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 10 одиниць техніки (у чергуванні – 51) і 15 дорожніх робітників (в чергуванні – 85).

Михайло Добкін передав нові навчальні посібники для учнів молодших класів

Сьогодні в Харківському центрі «Будинок вчителя» відбувся семінар для вчителів початкових класів шкіл області, де зібралося близько 250 педагогів та керівників районних відділів освіти. У ході заходу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін презентував нові навчальні посібники для самостійної роботи учнів 1-4-х класів. «Нам треба багато зробити, щоб освітній процес став більш досконалим, і наші діти, коли стануть дорослими, мали конкурентні переваги при виборі професії. Але це буде потім, а сьогодні у нас чудова акція: ми підготували для учнів 1-4 класів усіх районів Харківської області та міст обласного значення спеціальні посібники. У цьому віці діти, як губка, вбирають все те, що буде основою основ для отримання нових знань», – зазначив губернатор.

У січні-листопаді в регіоні вироблено понад 200 тис.т соняшникової олії

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, протягом січня-листопада в Харківській області виробили 244,4 тис.т борошна, 206,9 тис.т соняшникової олії, 87,1 тис.т хліба, 27,9 тис.т рідкого обробленого молока, 15,8 тис.т ковбасних виробів, 3,3 тис.т вершкового масла.

Події дня

Сьогодні, 27 грудня об 11:00 у Палаці спорту (пр. Маршала Жукова, 2) відбудеться музична вистава «У тридев'ятому царстві»; о 12:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумськая, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться звітна прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна на тему: «Виконання соціальних ініціатив Президента України. Підсумки 2013 року, плани на 2014 рік».

Наступний рік має стати роком подальших якісних змін у соціальній сфері. Віктор Янукович

Наступний рік має стати роком подальших якісних змін у рівні доходів і матеріальному забезпеченні громадян, особливо найуразливіших верств населення - пенсіонерів, багатодітних родин, дітей-сиріт. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час засідання Ради регіонів. «Особливу увагу ми приділяли і будемо приділяти ефективній соціальній політиці», - сказав Глава держави, зауваживши, що особисто буде «жорстко контролювати урядову соціальну політику і виконання вимог до Міністерства соціальної політики».

На Олімпійських та Паралімпійських іграх у Сочі передбачено близько 10 сфер діяльності для волонтерів

Сьогодні в ході прес-конференції на тему "Волонтерство на XXII Зимових Олімпійських та XI Зимових Паралімпійських іграх, які відбудуться в м. Сочі в 2014 році" начальник відділу зовнішніх зв'язків Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Марина Степанова, розповідаючи про специфіку роботи волонтера, підкреслила, що на Олімпійських та Паралімпійських іграх передбачено близько 10 сфер діяльності для волонтерів, і кожен може вибрати не більше 3-х.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 26 грудня 2013 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Харківські волонтери поїдуть на XXII Зимові Олімпійські і XI Паралімпійські ігри

Сьогодні на прес-конференції "Волонтерство на XXII Зимових Олімпійських та XI Зимових Паралімпійських іграх, які відбудуться в м. Сочі в 2014 році" начальник відділу зовнішніх зв'язків Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Марина Степанова розповіла, що в ході підготовки до Олімпіади і Параліпіади в Сочі більше 14 представників ХГУ «Народна українська академія» взяли участь у процедурі відбору волонтерів. Серед охочих були студенти, аспіранти, викладачі університету. З 14 претендентів були обрані 4.

У Харкові відкрилась Всеукраїнська виставка «Різдвяна»

Сьогодні в Будинку художника була відкрита Всеукраїнська виставка «Різдвяна». В урочистостях взяли участь голова Харківського відділення Національної Спілки художників України Віктор Ковтун, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, члени Харківського відділення НСХУ і гості. «Ця подія повторюється вже протягом 16 років. Вже котрий рік поспіль у католицьке Різдво ми відкриваємо різдвяну виставку. Перші виставки були обласними, але тепер вони всеукраїнського рівня. Цього року у виставки рекордна кількість учасників: 18 областей України, представники Москви, Чебоксар і Санкт-Петербурга – всього 255 авторів. Тут представлено близько 300 робіт усіх видів і жанрів, і всі вони мають високий художній рівень», – зазначив Віктор Ковтун.

Обсяг виробництва валової продукції сільського господарства на Харківщині збільшився на 15,8%

Про це проінформував заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року за 11 місяців 2013 року сільгосппідприємства збільшили обсяг виробництва на 21,4 %, населення - на 9,7%.

Українські волонтери, які працюватимуть на Олімпіаді в Сочі, за чисельністю посіли друге місце серед зарубіжних колег

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему «Волонтерство на XXII Зимових Олімпійських та XI Зимових Паралімпійських іграх, які відбудуться в м. Сочі в 2014 році» розповіла начальник відділу зовнішніх зв'язків Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Марина Степанова.

Архів документів