Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина повністю виконала державне замовлення з набору для підготовки професійно-технічних кадрів

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заявив директор Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Роман Шаповал. «Мережа вищих навчальних закладів збережена в повному обсязі. 88 вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації здійснили набір влітку 2013 року. Фактично в грудні 2013 року було закінчено набір іноземців, які за державними угодами, а також за власні кошти навчаються у вищих навчальних закладах Харківського регіону. Таких сьогодні налічується приблизно 23 тисячі», - сказав Роман Шаповал.

2013 рік для освітян Харківщини був успішним

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту науки та освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал. «2013 рік був успішним для освітян Харківщини. Ми, фактично, вибороли всі перші місця з інтелектуальних змагань на всеукраїнському рівні. Також за тим рейтингом, який складається за методикою розрахунків, затвердженою Кабінетом Міністрів, ми посідаємо лідируючі позиції. Якщо брати за ланками, то дошкільна освіта як була, так і залишається пріоритетом у розвитку. Цього року понад 20 дошкільних навчальних закладів відкрили свої двері для вихованців віком від 2 до 5 років», - сказав він.

На Харківщині повністю виконана програма «Шкільний автобус»

Останній автобус надійшов 26 грудня до Балаклійського району. Вже починаючи з другого семестру він буде здійснювати підвіз вчителів та учнів. Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. За його словами, держава повністю виконала свої зобов’язання щодо шкільних автобусів. Як і обласна рада, що в повному обсязі профінансувала придбання всіх машин, які вже здійснюють підвіз учнів та вчителів.

Реформування аграрної освіти на Харківщині відбувається без порушення прав педагогічних працівників та студентів

Про це розповів в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. «По перше, це питання в компетенції Міністерства аграрної політики. Я можу сказати, що процес відбувається плавно, без зачіпання будь-яких прав педагогічних працівників, студентів. Приклад тому, це набір 2013 року, який здійснював кожен з трьох вищих навчальних закладів окремо. Я думаю, що робота Кабінету Міністрів в плані реалізації Указу Президента має на меті, перш за все, здійснити всі процедурні моменти таким чином, щоб ніхто не постраждав», - сказав Роман Шаповал.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу на автошляхах області чергувало 60 одиниць техніки і 99 дорожніх робітників.

Облдержадміністрація висловлює співчуття

 Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом повідомляє про смерть генерального директора сільськогосподарського підприємства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Новий шлях» Борівського району, Героя України Криворучко Анатолія Тихоновича і висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного.

Різдвяне привітання Президента України

 Шановні співвітчизники! Щиро вітаю вас із великим святом - Різдвом Христовим! У цей день світові явився Спаситель та заповів усім нам братолюбство та злагоду. Сьогодні наша велика родина - Український народ - просить Бога, аби він укріпив нас у вірі та єдності для побудови щасливої та заможної країни. У минулому році ми святкували 1025-ліття Хрещення Русі. Прийняття християнства сприяло духовному розвитку Українського народу. Воно стало фундаментом становлення нашої єдності та державності. У світлий день Різдва Христового я закликаю усіх нас разом долати протиріччя і шукати шлях до миру та любові. Так, як нам заповідав це Спаситель. Нехай віра у Бога та власні сили укріпить нас. Зичу кожній українській родині щастя, радості та добробуту. І прошу у Всевишнього благословення для України. Христос народився! Славімо Його!

Для всіх новонароджених в Регіональному перинатальному центрі напередодні Різдва передали подарунки

Сьогодні представники Харківського обласного товариства осетинської культури «Аланія» передали в Харківський регіональний перинатальний центр подарунки для народжених у 2014 році дітей. У заході також взяла участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова. «Дуже приємно, що осетини беруть активну участь у житті Харківського регіону. Ще до новорічних свят до нас звернувся голова Харківського обласного товариства осетинської культури «Аланія» з побажанням передати різдвяні подаруночки новонародженим діткам. Звичайно ж, ми підтримали таку ініціативу, тому що вважаємо, що хороші й добрі справи завжди повинні вітатися», - сказала Ольга Дутова.

Новорічне звернення Президента України

Дорогі співвітчизники! Минає 2013 рік. Рік непростий, а можливо - і найскладніший в історії незалежної України. Це був рік досягнень і викликів, розчарувань і нових надій. Але, за великим рахунком, 2013 рік став для нас роком прогресу. Через майдани та національні круглі столи, політичні суперечки та відвертий діалог ми йдемо шляхом порозуміння та національної консолідації. Шлях цей надзвичайно тернистий. Але пройти ми його маємо спільно, пліч-о-пліч. Переконаний: економічні негаразди та політичні чвари минулого року лише загартували нас. Це наш досвід, наші уроки і наші спільні історичні екзамени. І в 2013 році, попри всі виклики, ми достойно склали іспит на державну зрілість.

Президент виступить із телезверненнями з нагоди Нового року та Різдва Христового

Президент України Віктор Янукович виступить із традиційними телезверненнями з нагоди Нового року та Різдва Христового. У новорічному привітанні Глава держави привітає український народ зі святами та окреслить шляхи майбутнього розвитку країни.

Навесні на Харківщині планують організувати новий форум, присвячений сільгоспмашинобудуванню

Про це в рамках Днів відкритості регіону під час «прямої лінії» в газеті «Слобідський край» розповів директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації Євген Шаповал. За його словами, на виконання соціальних ініціатив Президента України, у планах Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону наступного року продовжити традицію проведення форумів.

Шановні земляки!

2013 рік переконав навіть скептиків у тому, що ми можемо модернізувати промисловість, розвивати малий і середній бізнес, вирощувати рекордні врожаї, добиватися великих і малих перемог, виховувати талановитих дітей і просто радіти життю. Разом із вами вірю, що новий рік подарує всім нам політичну стабільність, економічне зростання, упевненість у власних силах і майбутньому України. Нехай 2014 рік буде для вас щедрим на здійснені мрії, заслужений успіх, реалізовані можливості і нове щастя. З Новим роком! З Різдвом Христовим! Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

У квітні юні журналісти відвідають музей «Історія танка Т-34»

Слухачі «Школи юного журналіста» при Департаменті масових комунікацій зустрінуться з харків'янкою, дочкою одного з творців танка Т-34 Ларисою Васильєвою. Про це повідомила в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації, співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми вже отримали підтвердження – у квітні група слухачів «Школи юного журналіста» та представники ЗМІ відправляться в Московську область РФ і відвідають музей «Історія танка Т-34». Лариса Васильєва є директором і натхненником цього музею. Там цікаво побувати», – підкреслила вона.

Президент підписав Указ щодо посилення державної підтримки культури і мистецтва

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури і мистецтва в Україні». Указ підписаний з метою подальшого розвитку культури і мистецтва, забезпечення реалізації та захисту прав громадян у цій сфері, створення умов для розвитку творчості людини.

Харків'янам покажуть фільм про музу блокадного Ленінграда

У лютому 2014 року до 70-річчя зняття блокади Ленінграда в кінотеатрі «Боммер» відбудеться творча зустріч з Людмилою Шахт - режисером фільму «Ленінградка». Цей фільм присвячений радянській поетесі, прозаїку Ользі Берггольц. Стрічка була знята в 2011 році на студії «Леннаучфільм». Про це сьогодні на прес-конференції розповіла директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

На VI Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» запросили акторів і режисерів «Трьох мушкетерів»

Сьогодні про це під час прес-конференції розповіла директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «У нас буде два д'Артаньяна: французьктй - Жерар Барре і радянський - Михайло Боярський. Дали згоду взяти участь Ірина Алфьорова, Валентин Смирницький, Веніамін Смєхов, режисер Григорій Юнгвальд-Хилькевич. Ось такий у нас зірковий десант. Ми вирішили присвятити і зробити з нашого кінофестивалю справжню екранізацію, стилізацію роману Олександра Дюма - пригоди мушкетерів у Харкові. Ми активно починаємо після свят роботу над цим. Можливо, до нас приєднається Сергій Жигунов, але про це ми дізнаємося в лютому», - сказала Вікторія Маренич.

Василь Хома представив Миколу Муригіна в якості нового голови Зміївської РДА

30 грудня заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома за дорученням голови облдержадміністрації Михайла Добкіна представив адміністративно-господарському активу Зміївського району нового голову Зміївської РДА – Миколу Муригіна. Відповідне розпорядження підписав 26 грудня 2013 року Президент України Віктор Янукович. У своїй промові Василь Хома побажав новопризначеному голові наснаги, високого професіоналізму та ініціативи.  

У Харкові будуть адаптувати кінофільми для потреб людей з проблемами зору

У ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації, співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич розповіла, що в рамках «Павільйону українського кіно» планується провести певну роботу, щоб створити всі умови для знайомства з вітчизняним кіно людей зі слабким зором.

У фестивалю «Харьковская сирень» з'явиться новий сайт

Про це в ході прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації, співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Всіх наших шанувальників чекає сюрприз: ми готуємо новий сайт кінофестивалю «Харьковская сирень». Він повторить основні тенденції та віяння сайтів основних міжнародних кінофестивалів. Це буде портал європейського рівня з максимально зручним для міжнародного користувача меню, де можна буде заповнити заявку на участь та переслати її оргкомітету. Сайт буде виконаний декількома мовами, в ньому буде архів, новинна стрічка, і з'явиться можливість переглядати фільми конкурсантів прямо на головній сторінці, а можливо, навіть голосувати за них», – заявила вона.

Нові таблички для Алеї почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень» будуть встановлені навесні

Про це сьогодні на прес-конференції розповіла директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Вікторія Маренич. Вона розповіла, що нові таблички з підписами і відбитками долонь замість викрадених в листопаді вже виготовлені і навесні будуть встановлені.

Представники понад 35 країн світу подали заявки на участь у VI Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень»

Про це під час прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «З 1 жовтня ми приймаємо заявки від молодих талановитих кінематографістів з усього світу. У V Міжнародному кінофестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» взяли участь представники 33 країн, і ми дуже пишалися цією цифрою, тому що це була найбільша кількість за усі п‘ять років. На сьогоднішній день серед учасників вже 35 країн. Наш кінофестиваль - це чудова практична можливість молодим кінематографістам-початківцям, тим, хто навчається в наших харківських ВНЗ, познайомитися з режисерськими і операторськими школами різних країн світу», - розповіла Вікторія Маренич», - розповіла Вікторія Маренич.

«Харьковская сирень. P.S.» продовжить знайомити харків'ян з історією кінематографа

У новому році буде продовжено цикл безкоштовних публічних лекцій про історію кінематографа, які відбуваються в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.». Вони будуть проводитися щосереди о 16:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок». Про це повідомила в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Інформація щодо соціального захисту сестер Меркулових

За інформацією Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради зараз спеціалісти управління збирають необхідну інформацію щодо виконання Меркуловою Зоєю Олексіївною своїх батьківських обов’язків відносно малолітньої дочки Меркулової Вікторії Андріївни.

Вечір пам'яті Сергія Параджанова відбудеться в кінотеатрі «Боммер»

9 січня 2014 року в кінотеатрі «Боммер» відбудеться вечір пам'яті Сергія Параджанова, присвячений 90 -річчю з Дня народження. Глядачам буде показаний документальний фільм Романа Ширмана «Небезпечно вільна людина» і фільм Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Про це сьогодні на прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Школярів України запрошують взяти участь у XVII Міжнародному конкурсі шкільних медіа

Міжнародний конкурс шкільних медіа - це захід, який дозволить учням загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів проявити себе в якості журналіста, допоможе підвищити прозорість сфери середньої освіти шляхом демократизації шкільних видань.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Куп’янському районі

Станом на 30 грудня 2013 року в Куп’янському районі працює 26 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (31 заклад – 100%): 22 школи та 9 дошкільних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 23 житлових будинки (100%).

Події дня

Сьогодні о 12:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту масових комунікацій обласної державної адміністрації Вікторії Маренич.

Щорічна різдвяна виставка "Сезон ляльок" відкрилася в галереї «Бузок»

"Сезон ляльок" щорічно проходить саме в Різдвяні дні - час казок і очікування радісних сюрпризів. Гарний настрій і зустріч з дивом чекає на всіх відвідувачів інформаційно-виставкового центру «Бузок». На виставці, яка відкрилася 28 грудня, представлено близько 200 робіт. Це іграшки, створені як з традиційних матеріалів (кераміка, фарфор, пап'є-маше, запічені полімерні глини), так і за авторськими технологіями з натуральних матеріалів - вовни, бавовни. Тему ляльок доповнюють картини - вишиті і написані маслом.

Михайло Добкін висловив співчуття з приводу вибуху в Волгограді

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив глибокі співчуття з приводу Волгоградської трагедії в телеграмах на ім'я Надзвичайного і Повноважного Посла Російської Федерації в Україні Михайла Зурабова і губернатора Волгоградської області Сергія Боженова. «Цей теракт – найтяжчий злочин проти мирних людей. Злочинці обрали для втілення свого диявольського задуму багатолюдне місце. Трагедія, яка забрала і покалічила життя багатьох людей, вкотре підтверджує, що тероризм є загрозою для сучасного світу. Глибоко співчуваю рідним загиблих і бажаю якнайшвидшого одужання постраждалим під час вибуху», – йдеться в повідомленні.

Події дня

Сьогодні, 28 грудня о 17.00 у виставково-інформаційному центрі "Бузок" відбудеться відкриття виставки ляльок і плюшевих ведмедів "Сезон ляльок".

Архів документів