Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині відбувся XVIII Різдвяний фестиваль творчості дітей та молоді «Зимовий Сонцеворот»

За інформацією Департаменту культури і туризму ХОДА, XVIII Різдвяний фестиваль творчості дітей та молоді «Зимовий Сонцеворот» тривав на Харківщині з 3 по 9 січня. Участь у ньому взяли 11 творчих колективів. Понад 500 учасників та провідні артисти харківських театрів протягом новорічних свят відроджували на малій сцені ХНАТОБу дивовижне казкове дійство за Різдвяними традиціями, переносячи глядача в чарівну вокально-хореографічну казку «В пошуках Різдвяної зірки».

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Печенізькому районі

Станом на 11 січня 2014 року в Печенізькому районі опалюються усі 20 об’єктів соціальної сфери: 5 шкіл, 6 дитячих та 9 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.  

Під час аномально теплої погоди негативних явищ для перезимівлі озимих культур не відмічалось

Про це у коментарі газеті «Слобідський край» повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Олена Крамська. «Озимі зернові культури посіяно на площі 448,1 тис. га, в тому числі пшениці та тритікале – 437,4 тис. га, ячменю – 3,6 тис. га, жита – 7,1 тис. га. Крім того, посіяно озимий ріпак на площі 15,1 тис. га», - сказала Олена Крамська.

Всі пацієнти, які постраждали під час пожежі на Харківській ювелірній фабриці, повністю забезпечені медикаментами і для них створені відповідні умови

Про це заявила головний лікар міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова Олена Ковальова. «Всі пацієнти, які постраждали при пожежі на Харківській ювелірній фабриці, повністю забезпечені медикаментами і для них створені відповідні умови. Скарг від хворих і їхніх родичів немає. Інформація про потреби у здачі крові для хворих і перерахування грошей, яка тиражується в даний час, повністю не відповідає дійсності. Завжди є люди, які намагаються зробити бізнес на чужому горі. Кров була потрібна тільки одному пацієнтові, і зараз він вже не потребує кровозамінників. Всі постраждалі забезпечені медикаментами та предметами медичного призначення завдяки зусиллям міської та обласної влади», – сказала Олена Ковальова.

Наступного тижня постраждалих від пожежі на Харківській ювелірній фабриці планують виписати з опікового центру

Про це заявив завідувач опіковим відділенням міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова Аслан Цогоєв. За його словами, на сьогоднішній день у відділенні знаходиться 5 пацієнтів: троє жінок і двоє чоловіків, які постраждали внаслідок пожежі 8 січня на Харківській ювелірній фабриці.

Діти-чорнобильці напередодні Старого Нового року отримали подарунки

Сьогодні діти і підлітки, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, які перебувають на лікуванні в центрі реабілітації Інституту охорони здоров'я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України, отримали солодкі подарунки від обласної організації «Союз Чорнобиль Україна».

На ХХІІ зимових Олімпійських іграх у Сочі Україну представлятимуть 45 спортсменів

Як повідомив під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України Міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, на даний момент визначено 45 спортсменів, які представлятимуть нашу країну на ХХІІ зимових Олімпійських іграх у Сочі. Вони виступатимуть в 11 з 15 видів спорту, а всього за медалі боротимуться близько 3 тисяч атлетів з 80 країн світу.

Ібрагім Алдатов – кращий борець світу в 2013 році

Міжнародна федерація об'єднаних стилів боротьби (FILA) визнала харків’янина Ібрагіма Алдатова кращим борцем 2013 року в ваговій категорії до 84 кілограм. Почавши рік з бронзи, завойованої в березні на чемпіонаті Європи, Ібрагім Алдатов завершив його золотом. У вересні 2013 року на чемпіонаті світу з вільної боротьби у Будапешті у ваговій категорії до 84 кг він став переможцем. Дана золота медаль стала другою в кар'єрі харківського борця. Перше світове золото він завоював у 2006 році.

3 січня розпочалася реєстрація для участі в ЗНО 2014 року

З 3 січня по 5 березня 2014 року триває реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2014 року. Реєстрація здійснюється з використанням інформаційних технологій та пошти. Кожен учасник може зареєструватися для проходження зовнішнього незалежного оцінювання не більше ніж із чотирьох предметів.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Первомайському районі

Станом на 10 січня 2014 року в Первомайському районі автономно опалюються усі 52 об’єкти соціальної сфери: 12 шкіл, 14 дитячих та 26 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Під час VI-го Міжнародного кінофестивалю  «Харьковская сирень» відбудеться реконструкція сеансу на апараті Йосипа Тимченка

Про це на вечорі пам'яті, присвяченому 90-річчю з дня народження кінорежисера Сергія Параджанова, сказав кінознавець, член селекційної комісії Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Володимир Миславський. «Сьогодні ще одна річниця, про яку я хотів би сказати. 120 років тому великий механік, харків'янин Йосип Тимченко на ІХ з'їзді природознавців і лікарів продемонстрував у дії свій апарат, який став першим кроком до появи кінематографа. Тимченко ще до братів Люм'єр створив механізм переривчастого руху, необхідний для того, щоб більш реалістично показати ілюзію руху. Тоді на цю знаменну подію ні сам винахідник, ані його сучасники не звернули ніякої уваги. Але ми знаємо, яке місце посідає цей винахід в історії кінематографу», – сказав Володимир Миславський.

У кінотеатрі «Боммер» вшанували пам'ять кінорежисера Сергія Параджанова

У рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» у кінотеатрі «Боммер» сьогодні відбувся вечір пам'яті Сергія Параджанова, присвячений 90-річчю з дня народження легендарного кінорежисера. За словами кінознавця, члена селекційної комісії Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Наталії Черкасової, будучи культурною столицею України, Харків не міг залишити непоміченими дві ювілейні дати - 90-річчя з дня народження видатного українського режисера Сергія Параджанова та 50-річчя найвідомішої його роботи «Тіні забутих предків».

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Нововодолазькому районі

Станом на 9 січня в Нововодолазькому районі працює 13 котельних (100%), опалюються усі 79 об’єктів соціальної сфери: 23 дитячі заклади, 24 школи та 32 лікувальні заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє. З метою реагування на аварійні ситуації на комунальних підприємствах Нововодолазьського району працюють диспетчерські служби: Нововодолазьке комунальне підприємство теплових мереж, телефон (05740) 4-33-51, Нововодолазьке водоканалізаційне підприємство, телефон (05740) 4-23-78.

Спростилася процедура реєстрації друкованих ЗМІ

8 січня вступили в силу доповнення до правил реєстрації друкованих засобів масової інформації. Про це йдеться в наказі Міністерства юстиції України № 2623/5 від 12 грудня 2013 року «Про внесення змін до Положення про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації».

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 9 січня в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА працюють диспетчерські служби.

Донецька область висловила співчуття рідним та близьким загиблих в результаті пожежі на Харківській ювелірній фабриці

На ім’я голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна надійшла телеграма від голови Донецької ОДА Андрія Шишацького, в якій він висловив співчуття рідним та близьким загиблих в результаті пожежі на Харківській ювелірній фабриці, яка сталася 8 січня. «Донеччина, нажаль, добре знає, що таке надзвичайні події на великих промислових об’єктах, під час яких гинуть люди. Тому жителі нашого регіону із особливим сумом сприйняли звістку про смерть восьми робітників підприємства. Від донеччан та від себе особисто висловлюю глибокі співчуття родинам загиблих, а постраждалим внаслідок пожежі бажаю скорішого одужання», - йдеться у телеграмі.

За 11 місяців 2013 року підприємства області реалізували промислової продукції на 56,7 млрд.грн.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що за обсягом реалізованої промпродукції область посідає сьоме місце серед регіонів України з часткою в 5,6% від загальнодержавного обсягу.

15 січня відбудеться планова технічна перевірка засобів оповіщення населення

15 січня о 14:25 Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації проводиться планова технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Департамент звертається до громадян з проханням під час перевірки зберігати спокій та продовжувати свої справи.

Події дня

Сьогодні, 9 січня, о 17:30 в кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) розпочнеться вечір пам'яті Сергія Параджанова, присвячений 90-річчю з дня народження кінорежисера.

Стан потерпілих в результаті пожежі на Харківській ювелірній фабриці - середнього ступеня тяжкості

За інформацією Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації , в Харківську лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги було госпіталізовано 8 постраждалих в результаті пожежі на Харківській ювелірній фабриці . Один з постраждалих через 30 хвилин після надходження помер. 2 постраждалих були прооперовані. Всі постраждалі перебувають у реанімаційному відділенні. Їм надається вся необхідна допомога. Стан постраждалих - середнього ступеня тяжкості.

У зв'язку з пожежею на ювелірній фабриці прокуратурою відкрито кримінальне провадження

Як заявив в.о. прокурора Харківської області Володимир Суходубов, за результатами пожежі в приміщеннях ТОВ «Харківська ювелірна фабрика» на території заводу «ХАРТРОН» було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 270 КК України – це порушення правил техніки безпеки, яке спричинило загибель людей. Створена слідчо-оперативна група. Роботу веде слідча група УВС області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

Уряд надасть матеріальну допомогу сім’ям загиблих у пожежі на Харківській ювелірній фабриці

За завданням Президента України Віктора Януковича Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул провів на території заводу «ХАРТРОН», де сьогодні сталася масштабна пожежа, засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. «Через недбалість і халатність керівників не повинні гинути люди. На підприємствах необхідно посилити заходи протипожежної безпеки. За фактом сьогоднішнього інциденту буде проведено ретельне розслідування і винні будуть притягнуті до відповідальності. Уряд надасть сім’ям загиблих по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. Постраждалим буде надана вся необхідна медична допомога», - сказав Олександр Вілкул.

У галереї «Бузок» відкрилася виставка Сергія Камишан «Айсберг»

Сьогодні в малій залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» відкрилася виставка «Айсберг». Гостям галереї її представили директор інформаційно-виставкового центру Алла Суфранова і автор робіт Сергій Камишан. «Сьогодні у нас відкривається виставка Сергія Камишан. Це дивовижна, всебічно обдарована людина, яка працює в різних стилях і техніках. Це і живопис, і декоративно-прикладне мистецтво, і графіка, і мозаїка. На творчість його надихають близькі та рідні люди. Він дуже скромний і ніколи не виставляв на перший план свою творчість, але досягав всього лише власною працею і талантом. На сьогоднішній день він працює начальником декораційного цеху академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченко. 12 січня майстру виповнюється 55 років, і виставка «Айсберг» приурочена до його ювілею», – зазначила Алла Суфранова.

На Харківському державному міжобласному спеціальному комбінаті упродовж грудня 2013 року не було перевищень нормативних значень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» упродовж грудня 2013 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано. Радіаційна обстановка стабільна.

Пожежу на Харківській ювелірній фабриці ліквідовано

Сьогодні на території заводу «ХАРТРОН» у п’ятиповерховій виробничій будівлі, яку займає ТОВ «Харківська ювелірна фабрика», сталася пожежа. За інформацією ГУ ДСНС України у Харківській області, внаслідок пожежі загинули 8 осіб, ще 22 особи були евакуйовані рятувальниками.

Інформація про індекс інфляції по Україні в грудні 2013 року

За інформацією Головного управління статистики в Харківській області індекс інфляції по Україні в грудні 2013 р. складе 100,5%. Інформація на автовідповідачі 050-3000-575.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу трагедії, що сталася на Харківській ювелірній фабриці, висловлює співчуття рідним загиблих і бажає якнайшвидшого одужання потерпілим.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Лозівському районі

Станом на 8 січня в Лозівському районі працює 8 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (41 заклад – 100%): 24 школи та 17 дитячих закладів. До централізованого теплопостачання підключено 52 житлових будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальному підприємстві «Тепловодосервіс» Лозівського району працює диспетчерська служба, телефон (05745) 6-73-51.

Цього року на Харківщині буде продовжена робота з розширення мережі дитячих садків та створення НВК

Про це розповів в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. «Я сподіваюся, що 2014 рік буде кращим, ніж 2013-й. Фактично затверджені всі правила і умови вступу до вищих навчальних закладів. Вже визначені дати, коли буде відбуватиметься зовнішнє незалежне оцінювання. Продовжиться реалізація соціальних ініціатив Президента України. В рамках реалізації програми розвитку освіти Харківщини «Новий освітній простір на 2014-2018 рік» плануються певні нововведення: перш за все, за прикладом м. Харкова почати реалізацію підпрограми «Шкільне молоко» - це також одна із соціальних ініціатив Президента і Уряду. Також планується продовжити розширення мережі дошкільних навчальних закладів, і, відповідно, зменшення навантаження на одне місце в таких закладах», - повідомив Роман Шаповал.

Події дня

Сьогодні о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриється виставка живопису «Айсберг».

Архів документів