Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У період сильних морозів в Харківській області працюватиме більше 300 пунктів обігріву

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «У нас в області одночасно може бути розгорнуто 323 стаціонарних пунктів обігріву та 15 пересувних. Стаціонарні пункти обігріву - це окремі приміщення у будинках культури, медичних установах тощо. Вони виділяються районними адміністраціями разом з селищними радами, мерами міст. Пункти обігріву оснащені всім необхідним. У ньому є певний запас дров, пічка, ліжка, постіль, організоване гаряче харчування. Всі ці пункти обігріву починають працювати у разі, якщо температура повітря нижче мінус 20 градусів», - розповів Валентин Дулуб.

У 2013 році Харківська область скоротила споживання природного газу на 6,5%

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. Він зазначив, що за підсумками 2013 року в регіоні завдання Президента України щодо скорочення споживання природного газу перевиконані. «Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства поставило завдання всім регіонам зменшити споживання природного газу мінімум на 5%. Харківська область на сьогоднішній день зменшила споживання на 6,5%. Тобто ми перевиконали завдання Президента та Кабінету Міністрів. Цю роботу ми будемо і далі продовжувати», - сказав Валентин Дулуб.

Цієї зими в Харківській області зафіксовано один випадок загибелі людей на льоду

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «На сьогоднішній день за весь зимовий час в області загинула на льоду тільки одна людина: дитина в сел. Есхар Чугуївського району. Більше таких випадків не було: ні серед рибалок, ні серед жителів, які користуються льодом, щоб скоротити свій шлях додому або на роботу. Ми вживаємо профілактичні заходи, які проводимо через селищні та міські ради, через засоби масової інформації. Ми завжди всіх попереджаємо про те, що дуже небезпечно зараз виходити на лід. Сподіваюся, що ця робота дає результат. Якщо ж людина все ж десь провалиться під лід, всі наші служби готові в будь-який момент прийти на допомогу», - зазначив Валентин Дулуб.

Харківська область забезпечена необхідними матеріалами для обробки доріг

325 одиниць техніки підприємств дорожнього комплексу готові до роботи, в повному обсязі заготовлена піщано-сольова суміш в комунальних підприємствах і підприємствах служби автомобільних доріг, які обслуговують дороги загальнодержавного значення. Проїзд на всіх дорогах області забезпечено. Про це розповів у програмі харківської обласної ТРК «Час влади» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

В області вибудовується вертикаль взаємовідносин між громадськими радами

Сьогодні відбулося засідання правління Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації. У заході взяла участь директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. Голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова зазначила, що рада активно співпрацює з Департаментом масових комунікацій ХОДА, налагоджена спільна робота зі створення розвиненого громадянського суспільства. Так, вибудовується вертикаль взаємовідносин між громадськими радами в районах та Громадською радою при облдержадміністрації, проводяться круглі столи, семінари.

Покарання нелегальних перевізників будуть більш жорсткими

Питання формування державної політики щодо забезпечення безпеки перевезення пасажирів автомобільним транспортом та виведення з ринку нелегальних перевізників обговорювалися сьогодні під час відеоконференції «Організація автомобільних пасажирських перевезень: виведення з ринку недобросовісних учасників перевезень». За інформацією начальника відділу внутрішніх перевезень Департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури України Володимира Баліна, в окремих областях ситуація кричуща - до 30% перевізників працюють нелегально, 95% таксомоторних перевезень здійснюються без ліцензій.

У березні в Харкові відбудеться Міжнародний форум з питань сільгоспмашинобудування

В ході круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року» перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА – начальник аналітичного управління Олена Бугло зазначила, що основні зусилля у 2014-2016 роках будуть спрямовані на продовження вже існуючих і впровадження нових проектів у сфері підвищення конкурентоспроможності.

У 2013 році споживання газу підприємствами теплокомуненерго зменшено на 6%

У минулому році споживання газу на виробництво теплової енергії теплопостачальними підприємствами зменшено на 6%. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на Всеукраїнській селекторній нараді. «У 2012 році було спожито майже 10,8 млрд. кубічних метрів газу на виробництво теплової енергії теплопостачальними підприємствами. У 2013 році – 10,1 млрд. кубічних метрів газу. Це майже на 6% менше», – сказав Віце-прем’єр-міністр.  

Майже всі населені пункти області забезпечені регулярним автобусним сполученням

Перевезення мешканців Харківської області забезпечує 151 міжміський і внутрішньообласний маршрут, на яких працює 273 автобуси, і 386 приміських маршрутів - 627 автобусів різної місткості. Практично всі населені пункти області, під'їзні шляхи до яких відповідають нормативам правил безпеки руху, забезпечені регулярним автобусним сполученням. Про це сьогодні повідомив в ході відеоконференції на тему «Організація автомобільних пасажирських перевезень: виведення з ринку недобросовісних учасників перевезень» заступник директора Департаменту інноваційного розвитку промисловості та транспортної інфраструктури ХОДА - начальник управління транспортної інфраструктури та зв'язку Антон Новіков.

Громадськість готова брати активну участь у створенні комфортних умов для залучення інвестицій в Харківську область

Про це під час круглого столу повідомив член Громадської ради при ХОДА, директор регіонального відділення Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців» Едуард Набока. «Сьогодні, говорячи про те, що ми хочемо залучити інвесторів у Харківський регіон, повинні чітко розуміти, що людина спочатку досліджує всі можливості і умови місцевого ринку. Ми повинні забезпечити можливість повного аудиту фінансових вкладень в нашій країні. Тому необхідно створити умови для безпечного бізнесу, в тому числі, в який інвестують гроші люди за кордону, і можливість активної роботи Харківського регіону на законодавчому полі з точки зору створення більш комфортних умов для бізнесу. Український союз промисловців і підприємців готовий брати участь у всіх процесах, ми готові співпрацювати і допомагати» , - сказав він.

Опалювальний сезон на Харківщині проходить стабильно

Сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що опалювальний сезон в Харківській області проходить в стабільному режимі, а всі аварійні ситуації, які виникають, ліквідуються в найкоротші терміни. Станом на 16 січня 2014 року в області працює 867 котелень, опалюються всі 14770 житлових будинків та 100% об'єктів соцсфери: 973 лікувальні, 691 дошкільна, 846 навчальних установ.

Під час холодів будуть працювати соціальні патрулі та пункти обігріву громадян

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на Всеукраїнській селекторній нараді поставив завдання місцевим органам влади та Державній службі з надзвичайних ситуацій забезпечити під час холодів роботу соціальних патрулів та пунктів обігріву громадян. «У зв’язку з різким похолоданням у регіонах необхідно підготувати і при значному зниженні температури оперативно розгортати пункти обігріву для громадян. Також необхідно під час морозів забезпечити роботу соціальних патрулів, до яких мають входити медики, працівники соціальних служб, рятувальники, правоохоронці, волонтери», – сказав він.

На Харківщині планують активно залучати міжнародну технічну допомогу

Про це сьогодні в ході круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року» заявив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов. Він зазначив, що «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року» повинна замінити собою 4 вже діючі обласні програми.

Харків'янка Еліна Світоліна вийшла до третього кола відкритого чемпіонату Австралії з тенісу

Харків'янка Еліна Світоліна вийшла до третього кола відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. Обігравши на старті титуловану росіянку Світлану Кузнєцову, 19-річна тенісистка у другому колі вибила з боротьби представницю Австралії Олівію Роговську (результат матчу - 6:4, 7:5), та вперше у своїй кар'єрі вийшла до третього кола турнірів Великого Шолома.

У Харківській області планують створити Раду експортерів

Про це сьогодні в ході круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року» розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов. «Зараз ми спільно з торгово-промисловою палатою опрацьовуємо концепцію взаємовідносин з підприємствами, експортерами Харківської області. Зокрема, ми говоримо про створення Ради експортерів. Але Ради експортерів, у якої буде кілька унікальних можливостей, якими не володіють інші консультативно-дорадчі органи при будь-яких органах державної влади. Ми говоримо про створення центру експортного потенціалу на базі, швидше за все, торговельно-промислової палати. Ми говоримо про те, що у Ради експортерів буде якийсь виконавчий орган, який буде вирішувати конкретні завдання, поставлені самими підприємствами-експортерами», - сказав Денис Ткачов.

На Харківщині вперше відбулося громадське обговорення концепції «Програми розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року»

Сьогодні у Харківському національному економічному університеті імені С.Кузнеця відбувся круглий стіл «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року», в рамках якого відбулося громадське обговорення концепції та конкретних заходів щодо розвитку експортного потенціалу Харківського регіону та стимулювання інвестиційної діяльності.

Пріоритетною темою культурно-мистецьких заходів області цього року буде відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

Про це під час прямої лінії у редакції газети «Слобідський край» розповів директор Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Дмитро Кузнєцов. «У рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо належної підготовки до святкування цієї визначної дати, згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, у регіоні заплановано проведення різноманітних культурних заходів, серед яких слід назвати урочистий концерт у Великій залі ХНАТОБу ім. М. В. Лисенка (7 березня)», - повідомив Дмитро Кузнєцов.

Харківські та техаські вчені розпочали роботу з виведення суперурожайних сортів пшениці

Харківські вчені разом із техаськими колегами вже розпочали роботу з виведення суперурожайних сортів пшениці. Вони обмінялися зразками озимини й посіяли їх на своїх полях. Про це розповів і інтерв’ю газеті «Слобідський край» директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації Євген Шаповал.

Інформація про індексацію нормативної грошової оцінки земель

За інформацією Державного агентства земельних ресурсів України, нормативну грошову оцінку земель станом на 01.01.2014 за 2013 рік необхідно індексувати на коефіцієнт індексації, що дорівнює 1,0, який відповідно до пункту 289.2 статті 289 Податкового кодексу України розраховано виходячи з індексу споживчих цін за 2013 рік — 100,5%.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 16 січня 2014 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Шевченківському районі

Станом на 16 січня 2014 року в Шевченківському районі працює 18 котельних (100%), опалюються усі 48 об’єктів соціальної сфери: 15 шкіл, 7 дитячих та 26 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 4 житлові будинки (100%).

Театр імені Шевченка готує прем'єру до 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря

У Харківському державному академічному драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка працюють над постановкою «Мені однаково, чи буду...», прем'єра якого відбудеться на Малій сцені театру «Березіль» 9 березня. Прем'єра приурочена до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Режисер-постановник нового спектаклю - Степан Пасічник. У виставі зайняті актори Богдан Білецький, Андрій Борис, Сергій Гусєв, Марина Купрейшвілі, Катерина Матвєєнко, Євген Моргун та інші.

Події дня

Сьогодні, 16 січня, о 10:00 у Харківському національному економічному університеті імені С.Кузнеця (проспект Леніна, 9а, науково-бібліотечний корпус, 3 поверх, ауд.311) відбудеться круглий стіл «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року»; о 12:00 у ХаріНАДУ при Президентові України (пр. Московський,75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Організація автомобільних пасажирських перевезень: виведення з ринку недобросовісних учасників перевезень».

Президент наголошує на необхідності якнайшвидшого ухвалення Держбюджету-2014, передусім - для своєчасних соціальних виплат

Президент України Віктор Янукович вважає, що Уряд повинен налагодити роботу з парламентом для якнайшвидшого ухвалення Державного бюджету на 2014 рік. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з Прем'єр-міністром Миколою Азаровим. «Я вважаю, що вам треба працювати з парламентом, щоб завтра бюджет був прийнятий. Якщо він не буде прийнятий - ви знаєте, які наслідки. Це скорочення заробітних плат, перш за все, доплат, які ми планували вже з січня цього року», - сказав Віктор Янукович.Президент висловив переконання, що цього допускати не можна.

Уряд виділив 800 тис. грн. для надання допомоги 8 сім'ям загиблих на пожежі в Харкові

Уряд виділив Харківській облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету 800 тис. грн. для надання допомоги 8 сім'ям загиблих на пожежі в Харкові (по 100 тисяч кожній родині). Таке рішення було ухвалено 15 січня під час засідання Кабінету Міністрів.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» розкажуть про секрети підводної фотозйомки

17 січня з 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4 -й під'їзд, 1-й поверх) в рамках виставки підводної фотографії «О! Н2О» відбудеться творча зустріч з викладачами та вихованцями клубу підводної фотографії і дайвінгу «Дельта». Викладачі клубу і його вихованці розкажуть про методи навчання підводному плаванню, технічні та художні особливості фотографії, про процес народження творчих ідей і засоби їх реалізації, а також про подорожі і фестивалі, в яких беруть активну участь юні дайвери - фотографи.

У Фольклорній вітальні можна буде побачити, як в давнину відзначали Святки на Харківщині

17 січня о 18.00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться Фольклорна вітальня «А в пана, пана світлонька нова…». Фольклорні колективи з області та м.Харкова не тільки виконають місцеві колядки, щедрівки, жартівливі пісні, а й розкажуть про дівочі ворожіння, традиції святкування Різдва, Щедрого вечора та Водохреща. В програмі також майстер-клас з традиційних народних побутових танців.

Триває прийом заявок на участь у II Національному конкурсі «Благодійна Україна»

У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2013 року. Це можуть бути благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа.

У березні на Харківщині відбудеться комплекс головних заходів, присвячених Тарасу Шевченку

В рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо належної підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка в Харківській області заплановано проведення культурних заходів, присвячених цій даті. Про це розповів під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Дмитро Кузнєцов. «Я впевнений, що той комплекс заходів, який розроблений облдержадміністрацією, знайде відгук у всіх районах і селах Харківської області. Ювілею Т.Г. Шевченка присвячені не тільки глобальні заходи, але дуже багато тематичних заходів, які проводитимуться в кожному закладі сфери культури Харківської області: будинки культури, бібліотеки, школи естетичного виховання, музеї і т.д.», - повідомив Дмитро Кузнєцов.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Чугуївському районі

Станом на 15 січня 2014 року в Чугуївському районі працює 31 котельня (100%), опалюються усі 69 об’єктів соціальної сфери: 24 школи, 18 дитячих та 27 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 176 житлових будинків (100%).

Архів документів