Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків'янам, які поїхали відстояти свою громадянську позицію до Києва, погрожували люди в масках

Про це сьогодні розповіли жителі Харківщини, які поїхали до столиці висловити підтримку Президенту України Віктору Януковичу і взяти участь у мирній акції в Маріїнському парку. За словами одного з учасників поїздки Михайла Литвинова, сьогодні близько 6 ранку приблизно 100 людей на двох автобусах приїхали в Київ, щоб висловити свою незгоду з тим, що відбувається в столиці України.

Михайло Добкін привітав колектив ВАТ «Турбоатом» з 80-річчям підприємства

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав колектив заводу «Турбоатом» та його генерального директора Віктора Суботіна з 80-річчям підприємства. «Завдяки багаторічному досвіду, вмілому менеджменту, згуртованій та висококваліфікованій команді фахівців різних ланок підприємство є визнаним лідером енергетичного машинобудування не лише на вітчизняному, а й світовому ринку. Продукція з маркою «Турбоатом» експлуатується в 45 країнах світу. Портфель замовлень постійно поповнюється. А це означає трудову зайнятість майже 6 тисяч харків’ян і зростання їх заробітної плати, вчасне надходження податків, зборів та єдиного соціального внеску до державного і місцевого бюджетів. Бажаю вашому підприємству подальшого розвитку, нових ділових контактів та вигідних замовлень», – йдеться у телеграмі.

Завтра в Харкові зберуться представники всіх рівнів рад України

22 січня 2014 року о 13.00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4-й поверх) розпочнеться розширене засідання Ради Національного Конгресу місцевого самоврядування України. Обговорюватиметься політична ситуація в державі. До Національного Конгресу місцевого самоврядування входять три асоціації: Українська асоціація районних та обласних рад, яку очолює голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Асоціація міст України під керівництвом Юрія Вілкула та Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, у якій головує Микола Фурсенко.

Бюджети регіонів повинні бути спрямовані на соціально-економічний розвиток та розвиток інфраструктури. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович обговорив з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим та Першим віце-прем’єр-міністром Сергієм Арбузовим питання підготовки бюджетів регіонів на 2014 рік з урахуванням економічних особливостей кожної області. «Я хотів би запитати, яка проведена робота щодо підготовки бюджетів регіонів. Безумовно, Миколо Яновичу, мене цікавить питання в цілому соціально-економічного розвитку 2014 року», - сказав Глава держави на початку зустрічі.

Пенсії в Харківській області виплачуються своєчасно та в повному обсязі

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Пенсійним фондом України у січні 2014 року своєчасно проводиться фінансування виплати пенсій та грошових допомог по Харківській області. «Пенсії в області виплачуються своєчасно та в повному обсязі. Станом на 21 січня виплачено 82,5% пенсій на суму 1 млрд. 12,6 млн.грн. Їх отримали 666,9 тис. пенсіонерів. Через поштові відділення профінансовано 445,8 млн.грн., через установи банків – 566,8 млн.грн. В тому числі, АТ Банк «Меркурій» на виплату пенсій та грошової допомоги перераховано 15,8 млн.грн., чим забезпечено 100% фінансування виплати пенсій згідно з графіком», - підкреслив Ігор Шурма.

На Харківщині завершився етап становлення фізіотерапевтичної служби

Відкриття фізіотерапевтичного відділення в Обласній клінічній лікарні – Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – це, фактично, завершення етапу становлення фізіотерапевтичної служби в Харківській області. Про це заявив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В обласній клінічній лікарні відкрито нове фізіотерапевтичне відділення

Сьогодні у комунальному закладі охорони здоров’я «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбулося відкриття оновленого фізіотерапевтичного відділення. У заході взяв участь заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. Як він зазначив, у рамках реалізації завдань удосконалення надання планової медичної допомоги населенню Харківського регіону в Обласній клінічній лікарні – Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф проведена реорганізація фізіотерапевтичного відділення.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Харківській області

Станом на 21 січня 2014 року в Харківьскій області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у м. Лозова

Станом на 21 січня 2014 року в м. Лозова працює 17 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (66 закладів - 100%): 17 дитячих закладів, 13 шкіл та 36 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 328 житлових будинків (100%).  З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в м. Лозова працюють диспетчерські служби: КП «Теплоенерго» Лозівської міської ради, телефон (05745) 2 36 43, КП «Житлова управляюча компанія» Лозівської міської ради, телефон (05745) 2 52 32.

Кінофестиваль «Харьковская сирень» продовжує прийом заявок

До 3 лютого 2014 року відкрита реєстрація учасників конкурсної програми Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень». Учасниками фестивалю можуть стати як професійні режисери, так і автори, які не мають спеціальної освіти, але чиї роботи пройшли конкурсний відбір. До участі у фестивалі приймаються фільми, хронометраж яких не перевищує 30 хвилин, а виробництво закінчено не раніше 2013 року.

Звернення Президента до Українського народу

Шановні співвітчизники! Звертаюся до вас як свідомих громадян нашої держави, які добре розуміють, які загрози для українського суспільства та держави несуть внутрішні конфлікти, розбрат і протистояння. Деякі лідери опозиції зробили заяву, що вони не причетні до масових акцій, які 19 січня мали місце на вулиці Грушевського, та закликали учасників таких акцій припинити силове протистояння з працівниками правоохоронних органів. 

На «гарячу лінію» Департаменту охорони здоров'я ХОДА минулого року звернулися понад 500 мешканців області

На телефонну «гарячу лінію» Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації з питань медико-соціального обслуговування у 2013 році звернулися 510 жителів Харківської області. Про це повідомили в Харківському обласному центрі здоров'я. Левова частка звернень громадян стосується онкологічних захворювань – близько 50% всіх дзвінків на «гарячу лінію» надходить від осіб, стурбованих саме цією проблемою. Жителів області хвилюють теми доступності лікарських препаратів, імунопрофілактики, отримання безоплатного лікування в медичних закладах. Популярними у телефонних зверненнях громадян є також питання вакцинації дітей та реалізації в Харківській області пілотного проекту з державного регулювання цін на медикаменти для хворих на гіпертонію.

У 2013 році у Харківській області було проведено майже 3,5 тис. сільськогосподарських ярмарків

Про це в інтерв’ю в газеті «Слобідський край» повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олена Крамська. За її словами, протягом 2013 року в Харкові та районах області було проведено 3476 сільськогосподарських ярмарків, на яких реалізовано продукції на суму 224,357 млн. грн. Ціни на них на 10-20% нижче середніх по області, бо реалізують тут свою продукцію безпосередньо її виробники.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у м. Куп’янськ

Станом на 20 січня 2014 року в м. Куп’янськ працює 15 котельних (100%), опалюються усі 59 об’єктів соціальної сфери: 11 шкіл, 9 дитячих та 39 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 249 житлових будинків (100%).

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка живопису та графіки «Колір і світло» Дениса Чернова

23 січня 2014 року о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відкриється персональна виставка живопису та графіки Дениса Чернова «Колір і світло». У своїх роботах автор розкриває природу краси через синтез ідеально побудованої форми, виразність світлотіньових відносин і гармонію фарб. Його твори - це цілісність тонкощів кольору і виразності світла. Тут відбувається народження гармонійного симбіозу, який дихає, рухається і живе, черпаючи свою енергію в гармонії природи і людини.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу очищено 1423,5 км доріг загального користування і використано для забезпечення безпечного проїзду 922,9 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 113 одиниць техніки (у чергуванні – 60) і 151 дорожній робітник (в чергуванні – 99).

Президент доручив Секретарю РНБО створити робочу групу для вирішення політичної кризи

Президент України Віктор Янукович доручив Секретарю Ради національної безпеки та оборони Андрію Клюєву створити робочу групу за участі представників Кабінету міністрів та Адміністрації Президента України для розгляду питань з врегулювання політичної кризи.

Обласний огляд-конкурс «Слобожанські передзвони» стане щорічним

Про це сьогодні в ході робочої поїздки у Золочівський район, присвяченої виконанню завдання Президента України щодо належної підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Такий масштабний огляд аматорів народного мистецтва проводився в області вперше за останні десять років. Мені дуже приємно, що в цьому заході взяли участь величезна кількість творчих колективів. Тільки у фінальному відборі брало участь 120 колективів. Тому я поставив завдання перед Департаментом культури, щоб такий захід проводився щороку», - сказав Євген Савін.

У Харківській області всі пам'ятники, присвячені Тарасу Шевченку, знаходяться в доброму стані

Про це сьогодні в ході прес-туру, присвяченого святкуванню 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. Він зазначив, що протягом 2012-2013 років велася активна робота з благоустрою пам'ятників, присвячених великому українському поетові, в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо належної підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Тарас Григорович Шевченко – це символ свободи і незалежності України

Про це сьогодні в ході прес-туру, присвяченого виконанню завдання Президента України щодо підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Тарас Григорович Шевченко – це символ свободи і незалежності України. Формування ставлення до Шевченка у молоді – це формування ставлення до країни, свого народу і незалежності», – підкреслив він.

До уваги представників преси!

Прес-тур на ВАТ «Турбоатом», який був запланований на 20 січня, перенесено. Про дату і час буде повідомлено додатково.

Харківщина на гідному рівні відсвяткує 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін сьогодні відвідав з робочою поїздкою Золочівський район, де провів круглий стіл з працівниками культури району. У ході круглого столу він зазначив, що на виконання завдань Президента України з належної підготовки святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка Харківщина активно готується до цієї дати. Затверджено низку заходів, які проходять на обласному та районних рівнях. Також віце-губернатор зазначив, що зараз в області існує дві основні сфери підготовки до свята: це широкий спектр культурних і просвітницьких заходів, спрямованих на популяризацію творчої спадщини поета і художника, та благоустрій пам'ятників, присвячених великому українському поетові.

Президент підписав Закон про Держбюджет на 2014 рік

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №719-VII «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Гала-концерт конкурсу «Слобожанські передзвони» можна побачити у вечірньому ефірі ХОД ТРК на Хрещення

19 січня 2014 року з 20:00 у ефірі телеканалу ХОД ТРК розпочнеться трансляція гала-концерту «Слобожанські передзвони» за участю найкращих вокалістів, хорів, фольклорних колективів, танцюристів, музикантів Харківщини, що взяли участь у обласному огляді-конкурсі народних талантів. Концертна програма порадує глядачів різноманіттям жанрів сценічного мистецтва Слобожанщини.

Афіші заходів, присвячених 200-річчю з дня народження Т. Шевченка, будуть розміщені у навчальних закладах Харківщини

Про це в ході робочої наради з директорами обласних комунальних підприємств розповів заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. Під час наради обговорили питання реалізації в регіоні завдань Президента України щодо належної підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, план проведення різних культурних і просвітницьких заходів. За словами віце-губернатора, в області робота з підготовки до ювілею з дня народження Тараса Шевченка почалася ще в 2012-му році. Згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, в регіоні заплановано проведення різних культурних заходів.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у м. Ізюм

Станом на 17 січня 2014 року в м. Ізюм працює 21 котельня (100%), опалюються усі 56 об’єктів соціальної сфери: 9 шкіл, 10 дитячих та 37 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 199 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в м. Ізюм на комунальних підприємствах працюють диспетчерські служби: Ізюмське комунальне житлово-ремонтне експлуатаційне підприємство-1, телефон (05743) 2-33-58, Ізюмське комунальне підприємство теплових мереж, телефон (05743) 2-31-81.

Тарифи на тепло і гарячу воду для підприємств будуть знижені

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Сьогодні в Харківській області 23 підприємства, для яких необхідно перезатвердити тарифи. З них 15 – ліцензіати Національної комісії з регулювання комунальних тарифів, яка встановлює для них тарифи. Ці підприємства передали в Київ всі необхідні документи, і тарифи для 14 підприємств вже затверджені. Решта 8 підприємств ліцензуються в Харківській облдержадміністрації. Вони теж уже передали документи в обласну інспекцію по цінах. До 25 січня будуть затверджені нові тарифи всім підприємствам», – заявив перший заступник губернатора.

Харківщина вшановує пам'ять Євгена Кушнарьова

Сьогодні, в день сьомої річниці трагічної загибелі колишнього голови Харківської облдержадміністрації Євгена Кушнарьова, харків'яни та мешканці області вшанували його пам'ять. Вони поклали до могили видатного політика і державного діяча, Почесного громадянина Харкова та Почесного громадянина Харківської області вінки від Президента України Віктора Януковича та від Кабінету Міністрів України.

Події дня

Сьогодні, 17 січня, о 18:00 у Обласному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська,62) відбудеться фольклорна вітальня «А в пана, пана світлонька нова…». 

Четверо постраждалих при пожежі на ювелірній фабриці вже виписані з лікарні

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Кабінет Міністрів затвердив рішення про те, що сім'ям всіх загиблих буде виділено по 100 тис. грн. Працює комісія, створена для розслідування причин цієї надзвичайної події. Вона намагається визначити, що стало причиною пожежі, під час якої за такий короткий час загинули люди. 4 людини вже виписано, частина все ще перебуває в лікарні швидкої та невідкладної допомоги – крім однієї, стан якої ще складний, вони відчувають себе задовільно. Ще одна людина переведена в Інститут загальної та невідкладної хірургії, її буде прооперовано, але стан потерпілого стабільний, і побоювань щодо його життя немає», – зазначив він.

Архів документів