Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Люди у всіх містах нашої країни хочуть мирного життя

«Події, які відбуваються у нас в країні, переростають у щось неймовірне, що викликає біль у всіх нормальних людей, що живуть в нашій країні. Багато з тих, хто знаходилися на майдані, прийшли, можливо, прагнучи зробити своє життя кращим, але не розуміючи, як це зробити. А ними починають користуватися інші люди, які нічого доброго не хочуть ні для нас, ні для країни. Вони прагнуть лише до влади. Вони не повинні ні в якому разі домогтися свого, оскільки зроблять наше життя тільки гірше», - заявив в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства заступник голови Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Сергій Лагутін.

Об'єднавшись, народ України зможе перемогти всі труднощі

Про це сказав заступник голови Донецької обласної ради Олександр Кравцов в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства.

Українці побудують красиву, сильну, багату країну

Про це заявив сьогодні в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства депутат Верховної Ради АРК Крим Юхим Фікс. «Крим щиро вітає трудівників Харківщини, справжніх патріотів України. Сьогодні ми зібралися тут, щоб у черговий раз заявити про нашу позицію, щоб в черговий раз весь світ почув про те, що ми не давали доручення опозиціонерам, що не відбулися, нічого заявляти від нашого імені. У нас є своя точка зору, своя позиція. Хіба ми можемо погодитися з тим, що трудівники Харківщини, Донецька, Луганська, Криму і цілого ряду інших областей України працюють, а в цей час ряд областей закликає до всеукраїнського страйку? Хіба ми можемо погодитися з тим, що в рік 70-річчя визволення України від фашистських загарбників головною вулицею Києва йдуть факельники з портретом Степана Бандери? Ми ніколи з таким не погодимося. Десятки мільйонів громадян України разом з Президентом побудують красиву, сильну, багату країну, де будуть щасливі наші діти і внуки», – заявив він.

Ухвалені закони своєчасні і дають можливість кожному нести персональну відповідальність за свої дії. Геннадій Кернес

Про це сьогодні, виступаючи на розширеному засіданні Ради Національного конгресу місцевого самоврядування України, заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Кадровий та інтелектуальний потенціал Харківщини звеличує націю

В ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства голова Вінницької обласної ради Сергій Татусяк зазначив, що глибоко символічно, що в такий важливий для країни день мітинг відбувається у першій столиці України – місті Харкові.

Луганщина підтримує позицію Харкова

Сьогодні в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства голова Луганської обласної ради Валерій Голенко привітав жителів Слобожанщини з Днем Соборності України.

Головне в нашій країні - це розвиток. Юрій Вілкул

Про це сьогодні в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства заявив Криворізький міський голова, Президент асоціації міст України Юрій Вілкул. «Незважаючи на надзвичайно складне становище, в країні ухвалений бюджет, який дає можливість ухвалити бюджети у всіх населених пунктах, районах і областях України. Бюджет 2014 року краще бюджетів минулих років. Він дає можливість розвитку всієї країни. Людям потрібна стабільність, щоб вони отримували гідні зарплати і пенсії, ремонтувалося ЖКГ, дороги. Головне в нашій країні - це розвиток. Так, це важка, кропітка праця, але це праця благородна, яка дає перспективу нашим дітям і онукам», - сказав Юрій Вілкул.

Жменька екстремістів і опозиція – це ще не вся Україна

Про це заявила сьогодні в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства народний депутат України Ірина Горіна. «Ми – за Україну, єдину і неподільну. Ми не дозволимо жменьці екстремістів на чолі з нашою біснуватою опозицією говорити в Києві, що вони – вся Україна. Вони зруйнували столицю, вони загрожують зруйнувати інші регіони, закликають усіх виходити на страйк, щоб у бюджеті не було грошей, але ми їм цього не дозволимо. Ви мужні, сильні і дуже терплячі, але навіть ангельському терпінню приходить кінець. Ми зібралися на найбільшій площі Європи на багатотисячний мітинг, щоб сказати екстремізму, насильству і беззаконню «ні», а законності і демократії – «так». Ми за стабільність, сильну, сміливу і вільну Україну», – зазначила вона.

Громадяни України за стабільність, європейський курс і порядок. Геннадій Кернес

«Десятки тисяч людей прийшли сюди сьогодні, в День Соборності, щоб підтримати стабільність в країні, підтримати правоохоронні органи, які стоять під вогнем екстремістів, підтримати законну владу. Тут, на площі, не «тітушкі», не «бюджетники» - це громадяни єдиної України, вся країна. Країна - це не "майдан", країна - це 46 мільйонів, і вони - ті, хто працюють у верстата, надають медичну допомогу та навчають наших дітей, - повинні сказати своє слово. Ні - коктейлям Молотова, війні і агресії. Так - стабільності, європейському курсу і курсу на порядок», - сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства.

Необхідно зробити все можливе, щоб і на Заході, і на Сході всі працювали на процвітання України

Про це сьогодні в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства заявив голова Київської обласної ради Олександр Качний. «Сьогодні дуже важливо разом зберегти нашу єдину і велику Україну. Зробити все можливе, щоб і на Заході, і на Сході всі працювали на одне – процвітання нашої держави. Разом ми сила. Тому ми, всі голови органів місцевого самоврядування різних рівнів, звертаємось до усіх з проханням – припинити протиправні дії і об’єднатись», - сказав він.

У демократичній країні не може бути місця екстремізму в будь-яких його проявах

Про це сьогодні під час мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства заявив голова обласної ради Сергій Чернов. «Ми стали свідками того, до чого може привести безвідповідальність політиків і нахабний популізм, що живиться безпринципним жаданням влади. Мирні акції протесту перетворилися на розгнузданий бунт, яким опозиція не в змозі управляти. І якщо опозиція не здатна впоратися зі своїми прихильниками на вулицях Києва, як можна довірити їм владу в країні? У демократичній державі не може бути місця екстремізму в будь-якому його прояві. Насильство не можна виправдати жодною благородною метою», - сказав Сергій Чернов.

Харків'яни, які їхали на мирну акцію, обурені зустріччю в Києві

21 січня харків'янам, які їхали до Києва на мирну акцію для того, щоб відстояти свою громадянську позицію, погрожували люди в масках. Близько 100 людей – переважно жінки – у двох автобусах приїхали до Києва, але були зупинені молодими людьми в масках. Сьогодні в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства присутнім продемострували ролик, який був записаний відеореєстратором автобуса, а учасниці поїздки Олександра Селезньова і Валентина Бондаренко поділилися з харків'янами своїми враженнями.

Керівництво держави та регіонів робить все, щоб в країні був спокій і добробут

Про це в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства заявила ректор Харківської гуманітарно-педагогічної академії Галина Пономарьова. Вона підкреслила, що усі навчальні заклади Харкова та області працюють у звичайному режимі.

Ветерани Харківської області виступають за стабільність в Україні

«Сьогодні я представляю 650 тисяч ветеранів Харківської області, учасників бойових дій під час Великої Вітчизняної війни, ветеранів праці та ветеранів бойових дій. Ми з цієї трибуни заявляємо: нам потрібна стабільність, нам потрібно займатися вихованням наших онуків, і ми підтримаємо політичний курс нашого Президента», – заявив в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства заступник голови Харківської обласної організації ветеранів України, учасник бойових дій Юрій Бабайлов.

Необхідно повернутися до мирного життя і зупинити кровопролиття

Сьогодні в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства Людмила Тарасова, мати співробітника правоохоронних органів, який останні два місяці перебуває в Києві для забезпечення правопорядку, закликала зупинити кровопролиття в столиці.

Всі протиправні дії мітингувальників повинні бути негайно припинені

Сьогодні на розширеному засіданні Ради Національного конгресу місцевого самоврядування України його учасники ухвалили звернення до усіх жителів України, в якому вони засуджують будь-які протизаконні акції та дії, які загрожують безпеці громадян і цілісності держави та вимагають негайно припинити всі протиправні дії мітингувальників. Також в проект звернення планується включити оцінку тих законів, які були ухвалені Верховною Радою 16 січня.

Тільки діалог може зупинити загострення політичної кризи

Cьогодні у Будинку рад відбулось розширене засідання Ради Національного конгресу місцевого самоврядування України, участь у якому взяли голова Харківської обласної ради, президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов, президент Асоціації міст України Юрій Вілкул, Харківський міський голова Геннадій Кернес, народні депутати України Володимир Мисик, Анатолій Денисенко, Ірина Горіна, Анатолій Гіршфельд, представники 15 членів Конгресу з 18. Йшлося про політичну ситуацію, що склалася в країні.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у м. Люботин

Станом на 22 січня 2014 в м. Люботин працює 4 котельних (100%), опалюються усі 18 об’єктів соціальної сфери: 6 дитячих закладів, 8 шкіл та 4 лікувальних заклади. До централізованого теплопостачання підключено 5 житлових будинків (100%). У разі виникнення аварійних ситуацій в м. Люботин можна звернутися за телефоном 724-87-30 (ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» Солоницівське підприємство комунального господарства).

Ми не повинні допустити навіть натяку на розкол нашої держави

Про це сьогодні в Харкові під час мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства заявив генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін. Він підкреслив, що сьогодні, в такий нелегкий для країни час, всі зібралися на найбільшій площі в Європі для того, щоб підтримати конституційний порядок в Україні.

Звернення Президента України з приводу останніх подій у Києві

Висловлюю превеликий жаль з приводу загибелі людей у конфлікті, спровокованому екстремістами від політики. Мої щирі співчуття сім’ям загиблих. Ще раз прошу людей не піддаватися на заклики політичних радикалів. Ще не пізно зупинитися і врегулювати конфлікт мирним шляхом.

На площі Свободи триває мітинг проти політичного екстремізму

Сьогодні в Харкові на площі Свободи проходить мітинг проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства. Близько 100 тисяч людей вийшли на найбільшу площу Європи, щоб висловити свою позицію.

Харків’яни відзначені державними нагородами України

Президент України підписав Указ № 27/2014 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності та Свободи України». Згідно з цим документом низка харків’ян відзначена державними нагородами. Зокрема, орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено директора Обласного комунального виробничо-експлуатаційного підприємства «Держпром» Миколу Чехунова, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня - голову Добровільного пожежного товариства України Олександра Донського.

Ухвалені Верховною Радою закони аналогічні законодавству країн з розвиненою демократією

Про це сьогодні в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради заявив народний депутат України Дмитро Святаш. Він зазначив, що закони, ухвалені в ході останньої сесії Верховної Ради України, були подані до парламенту згідно з регламентом і розглянуті на відповідних комітетах. Тому звинувачення в тому, що закони були внесені за 5 хвилин до голосування, абсолютно не відповідають істині.

Харківська обласна рада ухвалила заяву з приводу політичної ситуації в країні (оновлено)

Сьогодні на сесії обласної ради депутати підтримали Президента України Віктора Януковича та ухвалили заяву щодо політичного діалогу та стабілізації ситуації в країні.

Події на вулицях Києва тільки віддаляють Україну від Європейського співтовариства

Про це сьогодні на початку пленарного засідання сесії сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Він підкреслив, що громада Харківської області глибоко стурбована драматичними подіями, які останніми днями відбуваються в Києві.

Сила держави - в об'єднанні зусиль та мирі. Сергій Чернов

Таку думку сьогодні після урочистої церемонії покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку, яка відбулась на виконання в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення національної єдності та суспільної злагоди, висловив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Ми всі, мабуть, за свою історію змогли впевнитися в тому, що саме в єднанні сила держави, саме в об’єднанні зусиль у держави є майбутнє. В цей день ті події, що відбуваються в столиці України, знову дають нам привід на роздуми. Хочеться зробити заяву до наших громадян, які живуть в різних куточках нашої країни: громадянський мир, єднання, дружба, любов один до одного, до своєї рідної землі є тим стрижнем, який може примножувати нашу державність, укріпляти її і дозволяє мріяти про те, щоб наша держава була квітучою, стабільною, щоб ми її передали майбутнім поколінням ще могутнішою. Хочеться, щоб ми в цей день схаменулися, щоб кожен, в першу чергу, ті політики, які сьогодні провокують людей на громадянське протистояння, розуміли свою відповідальність перед Конституцією, перед законами України, а найголовніше - перед людьми, які живуть в цій державі», - підкреслив Сергій Чернов.

Розвиток сімейних форм виховання та профілактика соціального сирітства – спільне завдання влади та благодійників

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області продовжується співпраця ОДА з Благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» ще за одним напрямком: захист прав дитини та збереження для дитини сімейного оточення. Розвиток сімейних форм виховання та профілактика соціального сирітства – це ті принципи, що лежать в основі проекту.

Україна повинна бути єдиною, потужною державою, в якій кожна людина відчувала б себе вільно

Про це сьогодні після церемонії покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку, яка відбулась на виконання в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення національної єдності та суспільної злагоди, заявив перший заступник голови ОДА Валентин Дулуб. «День Соборності та Свободи України має бути одним з найбільш важливих і головних свят. Тому що свого часу люди знайшли аргументи і сили для того, щоб об'єднати Україну в єдину державу. Протягом усього цього часу було дуже багато тих, хто хотів розколоти Україну. Але нікому це не вдалося. Навіть Велика Вітчизняна війна - найстрашніша війна в історії людства - і та не змогла зробити нічого, щоб роз'єднати Україну. Я вважаю, що наші предки зробили мудро, прагматично, дивлячись далеко вперед і, звичайно, ми повинні зробити все для того, щоб Україна була єдиною, нероздільною, потужною державою, в якій кожна людина буде почувати себе вільно», - сказав Валентин Дулуб.

У Народній українській академії відбудуться урочистості з нагоди Дня студента

25 січня 2014 року о 12:00 у Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» розпочнуться урочистості з нагоди Тетяниного дня. За традицією в рамках свята відбудеться служба в студентській каплиці Св. Татіани (вул. Лермонтовська, 27), присвячена студентам, їх покровительці Тетяні та успішній здачі сесії, а також прес-конференція викладачів академії.

Звернення Президента України з нагоди Дня Соборності та Свободи України

Дорогі українці! Шановні співвітчизники! 22 січня 1919 року в Києві, на Софійській площі, було проголошено Акт злуки про возз’єднання українських земель у соборній українській державі. Як сказано в цьому документі: «Однині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України».

Архів документів