Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На всіх дорогах Харківської області проїзд забезпечено

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради заявив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. «Всі дороги Харківської області розчищені, проїзд забезпечено. Але, враховуючи складні погодні умови, прошу голів районних державних адміністрацій і мерів міст обласного значення уточнити в господарствах наявність важкої техніки, яку можна задіяти в найкоротші терміни для надання допомоги вантажним автомобілям і автобусам для недопущення утворення заторів на дорогах», - сказав Валентин Дулуб.

Близько 20 тисяч мешканців Харківської області потребують поліпшення житлових умов

У рамках виконання постанови Кабінету Міністрів України в Харківській області 1 жовтня 2013 було завершено формування Реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Про це під час селекторної наради розповів директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович. «За результатами спільної роботи органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій, які ведуть квартирний облік та Харківського регіонального управління Фонду сприяння молодіжному будівництву, було встановлено, що із загальної кількості (53 тис. 422 людини) 19 тис. 907 осіб підлягає реєстрації, які перебувають на квартирному обліку в державному фонді, в т.ч. 214 знову поставлених на квартоблік в 2013 році. 9тис. 218 перебувають на квартирному обліку в кооперативному фонді (вони до Реєстру не вносяться ). Органами місцевого самоврядування, підприємствами, які ведуть квартоблік, в 2013 році знято з обліку 24тис. 510 громадян. До цієї категорії належать громадяни, які поліпшили свої житлові умови, змінили місце проживання, не проходили щорічну перереєстрацію більше 10 років», - повідомив Михайло Рабінович.

У 2013 році в Харківській області зареєстровано майже 100 ОСББ

Станом на 1 січня 2014 року в області всього налічується 730 ОСББ, 93 з яких були зареєстровані в 2013 році. Про це повідомив у ході селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. За його словами, Департаментом ведеться робота з активізації створення ОСББ та надання підтримки чинним ОСББ. Торік було направлено звернення облдержадміністрації до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова з проханням допомогти у фінансуванні технічного переоснащення та капітального ремонту житлових будинків ОСББ за рахунок коштів державного бюджету.

Пенсії за січень виплачені в області своєчасно та в повному обсязі

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 24 січня Пенсійний фонд України профінансував виплату пенсій та грошової допомоги 801,7 тис. пенсіонерам Харківської області в сумі 1 млрд. 221,9 млн. грн.

На Харківщині повністю виплачена соціальна допомога на дітей та допомога малозабезпеченим сім’ям

Станом на 24 січня соціальна допомога на дітей та допомога малозабезпеченим сім’ям Харківщини за січень виплачена в повному обсязі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Профінансовано 157,5 млн.грн. (100%), що на 7,9 % більше аналогічного періоду попереднього року.

Михайло Добкін привітав Андрія Клюєва з призначенням на посаду Глави Адміністрації Президента

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав Главу Адміністрації Президента України Андрія Клюєва з призначенням на посаду. «Прийміть найщиріші вітання з призначенням на посаду Глави Адміністрації Президента України. В цей непростий для України час Ваш досвід роботи на керівних посадах, активна життєва позиція, лідерські якості, моральні принципи є запорукою професійних дій, спрямованих на наведення ладу в державі, модернізацію країни і об’єднання суспільства навколо ідеї побудови сучасної процвітаючої України. Бажаю здійснити все задумане в ім’я народу України. Ви завжди можете розраховувати на підтримку громади Слобожанщини», – йдеться в телеграмі.

Збірна України з футболу 5 березня зіграє у Харкові

Національна збірна команда України проведе товариський матч зі збірною США, який запланований на 5 березня, у Харкові, на стадіоні ОСК «Металіст». Це буде перший контрольний матч команди Михайла Фоменка у 2014 році. Поєдинок розпочнеться о 21:00. Збірні України та США зіграють між собою вперше.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у м. Чугуїв

Станом на 24 січня 2014 року в м. Чугуїв працює 15 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (16 закладів – 100%): 7 дитячих закладів та 9 шкіл. До централізованого теплопостачання підключено 160 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах м. Чугуїв працюють диспетчерські служби: КП «Чугуївтепло», телефон (05746) 2-62-33, Комунальне житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство м. Чугуєва, телефон (05746) 2-45-56, КП «Чугуїввода», телефон (05746) 2-35-40, а також в місті працює Служба швидкого реагування відділу роботи зі зверненнями громадян та кадрової роботи виконавчого комітету Чугуївської міської ради, телефон (05746) 2-35-03 або 15-05.

Представники ЗМІ та письменники запрошуються взяти участь в конкурсі «Українська мова – мова єднання»

У 2014 році у м. Одеса та в кожному обласному центрі держави відбудеться XV ювілейний Загальноукраїнський конкурс «Українська мова – мова єднання». Засновником Конкурсу є Причорноморська Академія мовних технологій та комунікацій етносів. Проводиться він за підтримки Національної спілки журналістів України.

Події дня

Сьогодні о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним:  1. Про хід створення в області об’єднань співвласників багатоквартирних будинків; 2. Про стан формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Опозиція не контролює ситуацію на «майдані»

Протягом двох місяців з усієї України збирали людей на «майдані» та готували морально, психологічно і фізично до активного протесту. Таку думку висловив в ході круглого столу «Хто пише сценарій подій у Києві?» в ефірі ХОД ТРК політолог Володимир Нікітін. Він зазначив, що накопичена людьми агресія мала виплеснутися. Процес почався після того, як опозиція розписалася в своїй безпорадності і сьогодні не контролює ситуацію в центрі столиці.

Ситуацію, яка склалася в Україні необхідно вирішувати в правовому полі, за допомогою легітимно обраної Верховної Ради та Президента

Про це сьогодні в ході засідання круглого столу на тему "Хто пише сценарій подій у Києві?" розповіла політолог Юлія Біденко. Вона підкреслила, що у подій у столиці України на сьогодні є два сценарії продовження. Сценарій песимістичний пов'язаний з ескалацією насильства, збільшенням кількості жертв, насамперед, з боку мирного населення і введенням надзвичайного стану. «Більш оптимістичний сценарій - переговори зі взаємними поступками, адже компроміс це поступки з обох сторін. І тільки зараз вони починають набувати якоїсь реальної форми», - сказала Юлія Біденко.

Україна є жертвою великої геополітичної гри

Таку думку сьогодні під час круглого столу «Хто пише сценарій подій у Києві?» в ефірі ХОД ТРК висловив політолог Валерій Рубан. «Сьогодні стає зрозуміло, що Україна є жертвою великої геополітичної гри. Йде цілеспрямована боротьба Заходу - США і Євросоюзу - проти Росії. Україна тут стала саме жертвою. Тому що, ймовірно, було ухвалено десь рішення про те, що треба підірвати ситуацію в Україні. За всім цим видно підготовку. Ця підготовка планувалася на вибори 2015 року. Те, що уряд, розібравшись у запропонованих умовах підписання Угоди про асоціацію, призупинив цей процес, послужило формальним приводом. Але він привів до фальстарту вже запланованих подій», - сказав Валерій Рубан.

Події в Києві - це не стихійні, а підготовлені дії

Про це сьогодні в ефірі круглого столу «Хто пише сценарій подій у Києві?» на ХОД ТРК заявив політолог Валерій Рубан. Він зазначив, що за два місяці «майдан» нічого не вирішив. Опозиція не використовувала мирні форми боротьби. Замість цього вони перейшли до агресивних, екстремістських дій.

На Харківщині побудовано потужне громадянське суспільство

Про це повідомила в ході засідання Громадської ради директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «Завдяки керівництву Громадської ради при ХОДА, завдяки підтримці кожного з вас, Департамент вносив свою лепту у побудову потужного громадянського суспільства, яке існує на сьогоднішній день в Харківській області. Облдержадміністрація дуже тісно працює з громадськими організаціями та з національно-культурними товариствами. У той час, коли в кількох областях України відбуваються намагання захоплення влади неконституційним шляхом, я впевнена, що немає жодної проблеми, жодного питання, які у нас в області довелося б вирішувати такими методами», – підкреслила Вікторія Маренич.

При Департаменті масових комунікацій створені Координаційна рада з питань козацтва та Рада експертів

При Департаменті створено Координаційну раду з питань розвитку козацтва в Харківській області та Рада експертів. Про це повідомила в ході засідання Громадської ради директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, обидва накази підписані 20 січня 2014 року.

ВАТ «Турбоатом» проводить модернізацію сталеплавильної ділянки

Про це сьогодні розповів генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін. Він нагадав, що кілька днів тому підприємство відсвяткувало 80-річний ювілей, на святкуванні якого була проведена оцінка роботи за рік. Говорячи про роботу заводу в 2014 році, Віктор Суботін розповів, що в даний час проводиться модернізація сталеплавильної ділянки заводу. Так, найближчим часом буде запущена в експлуатацію одна сталеплавильна піч, наступного року - друга. Крім того, на ділянці проводиться установка сучасних повітроочисних пристроїв.

Ветерану ВВВ Миколі Тітову вручили годинник від губернатора Михайла Добкіна з нагоди 90-річного ювілею

Сьогодні в ході засідання Громадської ради при Харківській ОДА директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Вікторія Маренич за дорученням голови ХОДА Михайла Добкіна передала голові Харківської обласної організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій Миколі Тітову вітання з нагоди 90-річного ювілею та подарунок - годинник.

Картини з полотна художника Пітера Брейгеля, що ожили в кінофільмах, покажуть харків'янам

28 січня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4 -й під'їзд, 1 -й поверх) відбудеться показ кінофільму «Млин і хрест» (Польща, Швеція, 2011 р.). Польський режисер Лех Маєвський пропонує альтернативний варіант вивчення історії мистецтва і побудови наративного ряду кінострічки.

Подано документи для реєстрації друкованого органу Громадської ради при ХОДА

Починаючи з вересня 2013 року, Департаментом масових комунікацій та Громадською радою при ХОДА проведена велика спільна робота. Про це повідомила в ході засідання Громадської ради директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Вона зазначила, що в майбутньому ця робота буде продовжена: планується реалізувати велику кількість проектів.

Громадська рада при ХОДА ухвалила заяву про політичну ситуацію в країні

Сьогодні в ході засідання Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації його члени ухвалили проект заяви Громадської ради при ХОДА «Про політичну ситуацію в країні і події, що відбуваються в м. Києві з 19 січня 2014 року». Документ буде доопрацьований і опублікований на сайті Громадської ради при ХОДА.

Президент пропонує Голові ВР розглянути ситуацію у країні на позачерговій сесії парламенту

Президент України Віктор Янукович вважає за необхідне розглянути ситуацію у країні на позачерговій сесії Верховної Ради. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з Головою ВР Володимиром Рибаком. «Ви знаєте, що масові заворушення, які відбулися останнім часом, супроводжувались насиллям, кровопролиттям, підпалами. Тобто, сьогодні ситуація вимагає негайного врегулювання», - сказав Президент.

Харківська область посідає друге місце з найменшим рівнем захворюваності на туберкульоз

Про це сьогодні під час відвідування Комунального закладу охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер №1», де було відкрито капітально відремонтоване відділення мультирезистентного туберкульозу, заявив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. «Проблема туберкульозу це проблема світового рівня. Вона є проблемою і в Україні, і в Харкові теж. Сьогодні туберкульоз став набагато агресивнішим, ніж раніше. Мультирезистентні форми туберкульозу не тільки потребують якісного лікування, але й ще своєчасної діагностики. Ще 10 років тому ми входили в п’ятірку областей з найвищим показником захворюваності на туберкульоз. Сьогодні ми посідаємо друге місце з найменшим рівнем захворюваності на туберкульоз. Ми чи не єдині в Україні, які можемо поставити діагноз хворому за дві години, на протязі дня визначити - якими саме препаратами можна сьогодні лікувати того чи іншого хворого», - сказав Ігор Шурма.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківському районі

Станом на 23 січня 2014 року працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у м. Первомайський

Станом на 23 січня 2014 року в м. Первомайський працює 13 котельних (100%), опалюються усі 14 об’єктів соціальної сфери: 6 дитячих закладів, 7 шкіл та 1 лікувальний заклад. До централізованого теплопостачання підключено 185 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах м. Первомайський працюють диспетчерські служби: КП «Комунальник – 1» телефон (05748) 3-22-51, Первомайське КП «Тепломережі» телефон (05748) 3-23-37, Первомайське комунальне виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства телефон (05748) 3-50-96.

Відкрито оновлене відділення мультирезистентного туберкульозу Обласного протитуберкульозного диспансеру №1

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні відвідав Комунальний заклад охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер №1», де було відкрито капітально відремонтоване відділення мультирезистентного туберкульозу. Загальні витрати бюджетних та залучених коштів на проведення капітального ремонту відділення та його оснащення склали понад 2,5 млн. грн. У відділенні проведено перепланування палат для хворих на стійки форми хвороби, корисна площа на 1 ліжко збільшилася з 4 квадратних метрів до 7,5 кв.м; проведені загальнобудівельні (фарбування, облицювання плиткою та інші), електромонтажні роботи, ремонт системи холодного водопостачання, встановлені водонагрівачі для автономного забезпечення хворих та медиків гарячою водою, проведена повна заміна всіх 54 вікон на енергозберігаючі.

Події дня

Сьогодні об 11:00 в Обласному протитуберкульозному диспансері №1 (пр. Героїв Сталінграду, 160) відбудеться відкриття відділення мультирезистентного туберкульозу; О 15:00 в Держпромі (майдан Свободи, 5, 2-й під'їзд, 2 поверх, Зала засідань) відбудеться засідання Громадської ради при обласній державній адміністрації; О 17:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відкриється виставка графіки та живопису Дениса Чернова "Колір і світло".

У галереї «Бузок» відбулася публічна лекція, присвячена американському кінематографу

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 22 січня в рамках проекту «Харьковская сирень Р. S.» відбулася відкрита лекція кінознавця, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства Володимира Миславського. Лекція була присвячена американському кінематографу 60-70-х років. За словами Володимира Миславського, це стрічки, які знімалися великими майстрами, вони вважаються витвором мистецтва і вплинули на багатьох відомих режисерів.

Завершився перший етап переговорів між Президентом та лідерами опозиційних парламентських фракцій

Завершився перший етап переговорів між Президентом України Віктором Януковичем, учасниками робочої групи з врегулювання політичної кризи та лідерами опозиційних парламентських фракцій.

Харківські спортсмени виступлять на Зимових Олімпійських іграх

Національний Олімпійський комітет України оприлюднив список українських спортсменів, які виступлять на Зимових Олімпійських іграх. В Олімпіаді, яка відбудеться в Сочі з 7 по 23 лютого, візьмуть участь четверо представників Харкова. Це лижник Руслан Перехода, а також біатлоністи Наталія Бурдига, Марія Панфілова та Сергій Седнєв.

Архів документів