Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Козацькі організації Харківщини формують загони з охорони громадського порядку

Сьогодні відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку козацтва при Департаменті масових комунікацій ХОДА, де обговорювалося питання формування на базі козацьких організацій Харківщини загонів з охорони громадського порядку. У засіданні взяли участь директор Департаменту масових комунікацій, співголова Координаційної ради Вікторія Маренич, директор Юридичного департаменту ХОДА Артур Мартін, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, співголова Координаційної ради, генерал-майор Українського реєстрового козацтва Валерій Рубан, керівники козацьких організацій Харківщини та представники Громадської ради при ХОДА.

Події дня! (оновлено)

Сьогодні о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриється виставка "Магія кольору" художниці Ганни Сосніної; о 17:00 у Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться показ кінофільму «Млин і хрест». 

30 січня у кінотеатрі «Боммер» традиційно стартують «Вечори французького кіно»

30 січня 2014 року о 17:00 в кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) традиційно стартують «Вечори французького кіно». Це щорічний фестиваль найгучніших французьких кінопрем'єр року. Програма фестивалю представлена ​​п'ятьма картинами, знятими в різних жанрах. Фільмом відкриття стане картина «Кращі дні попереду» зі знаковою актрисою Франції - Фанні Ардан - в головній ролі.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 252 км доріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 76,02 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 33 одиниці техніки (у чергуванні – 43) і 33 дорожні робітники (в чергуванні – 80).

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Близнюківському районі

Станом на 28 січня 2014 року в Близнюківському районі працює 4 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (73 заклади - 100%): 20 дитячих закладів, 19 шкіл та 34 лікувальні заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.  

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 28 січня 2014 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Закон України «Про амністію» набуде чинності лише у разі звільнення всіх захоплених приміщень та автошляхів

Завершився черговий багатогодинний раунд перемовин, в якому брали участь Перший заступник Глави Адміністрації Президента Андрій Портнов, Міністр юстиції Олена Лукаш, керівник фракції Політичної партії «УДАР» Віталій Кличко, керівник фракції «ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк, керівник фракції «ВО «Свобода» Олег Тягнибок. «За результатами зустрічі сторони дійшли концептуальної згоди проголосувати Закон України «Про амністію». Наполяганням нашої сторони є наступна відкладальна умова для цього Закону: амністія набуде чинності лише у разі звільнення всіх захоплених приміщень та автошляхів. В іншому випадку скоєні правопорушення амністовані не будуть», – зазначила у своїй заяві Олена Лукаш.

Харківська область проти подвійних стандартів

 Відповідаючи на запитання про ставлення до поширення протестного руху в Україні в рамках телемарафону «Відкрита студія» на «Першому національному», голова облради Сергій Чернов зазначив: «Готові до всіх випробувань. Ми вже їх проходили. Але Харківщина проти подвійних стандартів. Адже мирні акції давно перестали бути такими.

Харківщина живе спокійним та стабільним життям

Про це під час телемарафону, присвяченого суспільно-політичній ситуації в державі на телеканалі “Перший національний”, заявив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. “Трьохмільйонна харківська територіальна громада працює. Вона була,є і буде відповідальною, бо розуміє, що сьогодні необхідно працювати і, в першу чергу, забезпечувати надходження коштів і в бюджет області, і в бюджет країни. У нас все спокійно, все стабільно. На жодні провокації Харківщина не піде. Всі ті призиви, які лунають з “мирних майданів”, не розуміються сьогодні в громаді області. Ми сьогодні звертаємося до всіх громадян, до всіх політичних партій, до всіх рухів — необхідно зупинитися, зупинити кровопролиття. Жодна країна не вирішувала питання на вулицях, жодна країна світу не могла знайти новий шлях чи рівень розвитку після розбрату. Це відкидає країну назад. Необхідно сісти за стіл переговорів і домовлятися”, - сказав Сергій Чернов.

Президент робить всі кроки, щоб знайти компроміс, який задовольнить усі сторони протистояння. Михайло Добкін

На брифінгу голова облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що у випадку, якщо буде переформатовано уряд і туди увійдуть представники опозиції, можливості спільної роботи столиці та регіону обов'язково будуть знайдені.

Громадський порядок на Харківщині буде забезпечуватися із залученням громадських організацій і трудових колективів

Під час брифінгу голова облдержадміністрації Михайло Добкін розповів, що на Харківщині розроблений план дій, спрямований на забезпечення громадського порядку. Щоб максимально активізувати роботу в цьому напрямку, будуть залучені громадські організації, трудові колективи та жителі області, які виявлять таке бажання. Дана діяльність буде здійснюватися виключно на основі чинного законодавства.

Введення надзвичайного стану - це екстремальний захід. Михайло Добкін

Про це сказав під час брифінгу голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «Надзвичайний стан - це кардинальний, екстремальний захід, який фактично перекреслить в середньостроковій перспективі можливість діалогу між владою, опозицією і тими, хто сьогодні на вулиці влаштовує заворушення. Тому поки сьогодні є можливість для діалогу, в тому числі і за допомогою представників іноземних держав, її потрібно використовувати. Хто скаже, скільки людей може загинути, якщо буде введено надзвичайний стан? І головне те, що ті, хто може загинути, не думають ні про своє життя, ні про життя інших людей. Значить, доводиться комусь думати за їх життя також», - сказав Михайло Добкін.

Спробу штурму облдержадміністрації попередили небайдужі харків'яни

Сьогодні в Харкові не було спроби штурму обласної державної адміністрації, тому що її попередили небайдужі харків'яни. Про це 27 січня на брифінгу заявив голова облдержадміністрації Михайло Добкін. Він також додав, що після інциденту, який стався у Валківській райдержадміністрації, в даний час всі державні установи Харківської області обладнані засобами пожежегасіння.

Питання фашизму, на жаль, знову актуальне

Про це після покладання квітів на Меморіальному комплексі «Жертвам Голокосту» з нагоди Дня пам'яті жертв Голокосту заявила заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова. «Сьогодні весь світ згадує про жертв Голокосту - це безпосередньо пов'язано з фашизмом. Питання боротьби з фашизмом залишається актуальним. Адже у світі немає такої держави, народу, сім'ї, члени якої прямо чи опосередковано не постраждали б від наслідків діяльності фашистів. Цього року Україна святкує 70-річчя визволення від фашистських загарбників. Дуже прикро, що й сьогодні  питання фашизму актуальне», - сказала Ольга Дутова.

Звернення Президента до Українського народу у зв'язку з Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту

Дорогі співвітчизники! 27 січня минає 69 років від дня, коли війська Першого Українського фронту звільнили бранців концентраційного табору «Аушвіц-Біркенау» поблизу польського міста Освенцим. Жахлива правда про цю та інші «фабрики смерті» вразила світ і наочно продемонструвала наслідки реалізації нацистської ідеології, заснованої на расовій ненависті та зневазі до людини.

На Харківщині вшанували пам'ять жертв Голокосту

Церемонія покладання квітів відбулася на Меморіальному комплекс «Жертвам Голокосту» з нагоди Дня пам'яті жертв Голокосту. У заході взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, консул Генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віталій Богданов, другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні Нелі Шульман, а також представники національно-культурних організацій та об’єднань області, школярі.

Відбувся 20-й ювілейний фестиваль авторської пісні “Зимовий Есхар”

24-25 січня 2014 року на Чугуївщині відбувся 20-й ювілейний фестиваль авторської пісні “Зимовий Есхар”, на якому зібралося більше сотні виконавців авторської пісні. Журі фестивалю очолив відомий бард з Москви Вадим Єгоров, автор понад 400 віршів та 230 пісень. У гостьовому концерті на Есхарі взяли участь автори та виконавці з Харкова, Полтави, Києва, Запоріжжя, Воронежа, Рівного.

В області працює 300 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогодні в населених пунктах області відкрито 300 пунктів обігріву, у тому числі 2 тимчасових. Протягом доби за допомогою звернулося 245 осіб. Всього з початку сезону холодів обігріто 1013 осіб. Також за добу звернулись по допомогу до лікувальних закладів внаслідок переохолодження 18 осіб (всього за період холодів 147), госпіталізовано 16 осіб (всього за період холодів – 140).

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Барвінківському районі

Станом на 27 січня 2014 року в Барвінківському районі працює 24 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (72 заклади – 100%): 18 дитячих закладів, 19 шкіл та 35 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 16 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в Барвінківському районі на філії ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» Барвінківське підприємство комунального господарства працює диспетчерська служба, телефон (05757) 4-20-01.  

У Харківській області велика увага приділяється сприятливій організації бізнес-клімату для підприємців

Про це сьогодні під час наради з реалізації у регіоні завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За останній час у сфері видачі дозвільних документів, необхідних для ведення підприємницької діяльності, був зроблений значних крок вперед. Так, у Харківській області відкрито мережу центрів надання адміністративних послуг, а Регіональний центр надання адміністративних послуг був за підсумками 2013 року визнаний кращим в Україні і набрав максимальну кількість балів за рейтингом оцінювання, який проводив Кабінет Міністрів України. Це об'єктивний показник, який говорить про те, що саме в Харкові і Харківській області велика увага приділяється сприятливій організації бізнес-клімату для підприємців», - сказав заступник голови ХОДА.

Завтра відбудеться громадське обговорення концепції розвитку міжрегіональних відносин Харківської області

28 січня о 10.00 у Харківському національному університеті імені В.Каразіна (площа Свободи, 4, поверх 4, зала засідань вченої ради) відбудеться експертний круглий стіл «Програма розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року: міжрегіональне та транскордонне співробітництво», в рамках якого буде проводитися громадське обговорення концепції розвитку міжрегіональних відносин та прикордонного співробітництва Харківського регіону. Участь у засіданні візьмуть представники Харківської облдержадміністрації, уряду Бєлгородської області, науковці, члени Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації, а також представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Харківській області.

Події дня

Сьогодні о 14:00 відбудеться прес-тур для ЗМІ Харківської області з нагоди Дня пам'яті жертв Голокосту на Меморіальний комплекс «Жертвам Голокосту» (перехрестя пр. Московського та вул. 12 Квітня)

Досягнуто ряд домовленостей між робочою групою з врегулювання політичної кризи і лідерами опозиційних парламентських фракцій

В Адміністрації Президента завершилася зустріч Президента Віктора Януковича та учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій. У ній брали участь Глава Адміністрації Президента, керівник робочої групи Андрій Клюєв, Перший заступник Глави Адміністрації Президента Андрій Портнов, Міністр юстиції Олена Лукаш, керівник фракції Політичної партії «УДАР» Віталій Кличко, керівник фракції «ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк, керівник фракції «ВО «Свобода» Олег Тягнибок. В результаті більш ніж тригодинних переговорів було досягнуто ряд домовленостей, констатовано мирний характер дій влади і правоохоронних органів та готовність до пошуку спільних рішень.

У Народній українській академії відсвяткували Тетянин день

Сьогодні в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» відбулися урочистості з нагоди Дня студента. За традицією, в День святої Тетяни – заступниці всього студентства – в академії, в студентській каплиці Св. Татіани, відбулася служба, присвячена студентам, їх покровительці Тетяні та успішній здачі сесії, а також прес-конференція викладачів академії.

На Харківщині працює 299 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогодні в населених пунктах області відкрито 299 пунктів обігріву. Протягом доби за допомогою звернулося 128 осіб. Всього з початку сезону холодов обігріто 768 осіб.

Показники зовнішньої торгівлі товарами Харківської області набирають позитивної динаміки

В листопаді 2013 року підприємства області продемонстрували результативну діяльність у сфері зовнішньої торгівлі товарами. Так, за даними Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА та Головного управління статистики у Харківській області, протягом листопаду 2013 року зовнішньоторговельний оборот області збільшився на 11,3 % порівняно з жовтнем 2013 року та становив 406,4 млн дол. США.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1284,9 км доріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 309,5 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 67 одиниць техніки (у чергуванні – 60) і 84 дорожніх робітників (в чергуванні – 99).

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Балаклійському районі

Станом на 25 січня 2014 року в Балаклійському районі працює 44 котельні (100%), опалюються усі 100 об’єктів соціальної сфери: (22 дитячих заклади, 38 шкіл, 39 лікувальних закладів та 1 об’єкт соціального захисту. До централізованого теплопостачання підключено 266 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Балаклійського району працюють диспетчерські служби: КП БРР «Балаклійські теплові мережі», телефон (05749) 2-25-98, КП БРР «Балаклійський водоканал», телефон (05749) 2-27-28, КП БРР «Балаклійський Житлокомунсервіс», телефон (05749) 5-35-76.

Події дня

Сьогодні, 25 січня, о 12:00 у Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудуться урочистості з нагоди Тетяниного дня.

Для припинення конфлікту влада застосовуватиме всі законні методи. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує, що для вирішення політичної кризи влада застосовуватиме всі наявні законні методи. «Я буду робити все для того, щоб зупинити цей конфлікт, щоб зупинити насилля, встановити стабільність», - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

Архів документів