Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2013 році на ремонт каналізаційних споруд було виділено 3 млн. 200 тис. грн.

У 2013 році в Харківській області проведено робіт з реконструкції каналізаційних споруд приблизно на 3 млн. 200 тис. грн. Були відремонтовані найважливіші ділянки, які викликають найбільше побоювань. Про це повідомив після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Рятівники та комунальники працюватимуть цілодобово. Олександр Вілкул

У зв’язку з погіршенням погодних умов рятівники та комунальники продовжать працювати у посиленому цілодобовому режимі. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. «Сьогодні я поставив завдання передислокувати в Одеську область додаткові бригади енергетиків для ліквідації аварій та відновлення електропостачання населених пунктів. Цей опалювальний сезон видався складним. Ми забезпечуємо сталу роботу систем життєзабезпечення в умовах значного погіршення погоди та соціальної напруги. Тому, перш за все, хочу висловити подяку всім службам – комунальникам, рятувальникам, енергетикам, дорожникам, місцевим органам влади – всім тим, хто кожної миті стоїть на заваді колапсу. І забезпечує за будь-яких умов людям тепло, воду, електроенергію, газ, роботу громадського транспорту. Розчищає дороги та ліквідує аварії, рятує людські життя», - сказав Олександр Вілкул.

Дорожні служби забезпечують проїзд дорогами Харківської області

Сьогодні у Служби автомобільних доріг області та Облавтодора достатньо посипальних матеріалів, всі 325 одиниць техніки в області готові до роботи, 500 одиниць техніки надають комунальні підприємства та ще близько 500 одиниць техніки залучається додатково на договірній основі. Про це повідомив після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харківській області всі системи життєзабезпечення працюють без перебоїв

На сьогоднішній день в жодному населеному пункті, в жодному місті Харківської області немає проблем з водозабезпеченням, водовідведенням або теплозабезпеченням. Про це повідомив після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Більше 11 млн.грн. вкладено у 2013 році в покращення матеріально-технічної бази Обласної дитячої клінічної лікарні №1

Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Зокрема, суттєво покращено умови перебування тяжко хворих дітей, в тому числі у відділенні анестезіології та інтенсивної допомоги новонародженим із приведенням їх до кращих існуючих стандартів, на що з обласного бюджету було виділено 6,1 млн. грн. Повністю відремонтовано також корпус консультативної поліклініки.

В області триватиме створення нових дитячих садків, ремонт і оснащення лікарень, шкіл, культурних і спортивних установ

Про це сьогодні в ході брифінгу після відкриття ургентного операційного блоку в комунальному закладі охорони здоров'я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «У нас немає сьогодні галузей народного господарства, які не потребують додаткового або посиленого фінансування. Ми з вами живемо в країні, яка дуже багато основних фондів отримала ще при Радянському Союзі. Вони зношені, потребують заміни або капітального ремонту. Тому житлово-комунальне господарство, освіта, охорона здоров'я, спорт і культура фінансуватимуться цього року максимально за тими потребами, які сьогодні є», - повідомив Михайло Добкін.

У 8 районах Харківщини через погодні умови призупинено навчально-виховний процес

За інформацією Департаменту науки і освіти ХОДА, у зв’язку зі зниженням температури зовнішнього повітря та з метою збереження здоров’я дітей станом на 14:00 29.01.2014 року у 8 районах області (Близнюківському, Валківському, Зачепилівському, Ізюмському, Куп’янському, Сахновщинському, Чугуївському, Шевченківському) розпорядженнями місцевих органів виконавчої влади тимчасово припинено навчально-виховний процес.

Харківська обласна дитяча клінічна лікарня проводить унікальні операції

Про це сьогодні заявив заступник головного лікаря з хірургічної роботи комунального закладу охорони здоров'я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» Юрій Пащенко. «Наша клініка посідає провідне місце щодо обсягу оперативної допомоги в цілому в Україні. За рік до 21 тисячі дітей проходить через стаціонар лікарні, через поліклініку проходить понад 70 тис. дітей, операцій виконується близько 7 тис. на рік. З них 60% - невідкладні операції, для чого і призначений новий операційний блок. До нас приїжджають діти з 24 регіонів нашої країни. Але ми також надаємо допомогу і представникам Росії, Австралії, Люксембургу та дітям цілого ряду зарубіжних країн. Ми виконуємо операції, які більше ніде на території колишнього СНД не роблять. Тому я вважаю, що ми цілком обгрунтовано посідаємо провідне місце в Україні серед всіх обласних лікарень», - сказав Юрій Пащенко.

Харківщина знайде можливості для спільної роботи з будь-яким складом Кабінету Міністрів

Президент України запропонує Верховній Раді новий склад Кабінету Міністрів. Зі свого боку керівництво Харківської області докладе всіх зусиль, щоб співпраця з новим урядом була максимально ефективною для регіону. Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, все залежатиме від конкретних персон, які увійдуть до Кабінету Міністрів.

Михайло Добкін подякував Миколі Азарову за все зроблене для Харківщини

Сьогодні під час брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив подяку колишньому Прем'єр-міністру України Миколі Азарову за плідну співпрацю і все, що було ним зроблено для Харківської області. «Для того, щоб якомога більше користувачів могло побачити мою позицію, я вчора в соціальних мережах висловив слова подяки Миколі Яновичу Азарову за все, що він зробив для Харківської області і для всієї країни. Це гідна людина і гідний керівник – відповідальний і підготовлений. Якби не політична складова, якби не бажання окремих індивідуумів зробити ще більш складною ситуацію в країні, я думаю, він би ще багато користі приніс нашій державі. Щоб уникнути політичного напруження він вирішив подати у відставку, і я це його рішення поважаю. Як він далі буде реалізовувати себе в суспільстві – він вирішить сам», – підкреслив губернатор.

У 2014 році пріоритетним напрямком у фінансуванні на Харківщині стане медицина

Про це сьогодні під час брифінгу після відкриття ургентного операційного блоку в комунальному закладі охорони здоров'я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Ні для кого не є секретом ставлення Глави держави до питань дітей. Дуже багато соціальних ініціатив Президента України спрямовані безпосередньо на поліпшення матеріальної бази всіх установ, які працюють з дітьми, в тому числі, медичних. У 2014 році головним пріоритетом Харківської області у фінансуванні є медицина, а в медицині - дитячий напрямок. Ми завершуємо всі ремонтні роботи, пов'язані з госпіталем інвалідів війни, основні сили з обласного бюджету та субвенції з державного бюджету будемо направляти на інші об'єкти охорони здоров'я. Серйозно хочемо попрацювати в цьому році безпосередньо з поліпшенням матеріальної бази Обласної дитячої лікарні. Наше завдання - відремонтувати приміщення, а завдання держави - поставити нове обладнання. Упевнений, що з цим завданням ми впораємося», - сказав Михайло Добкін.

Обласна дитяча клінічна лікарня має стати кращою в Україні

Про це сьогодні в ході брифінгу після відкриття ургентного операційного блоку в комунальному закладі охорони здоров'я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогоднішній захід має велике значення як для Харківської області, так і для всієї України. Поки в Києві ті, хто бореться за «краще життя» в Україні, розбирають мостові, спалюють будівлі, захоплюють держустанови, ми присутні на відритті оперблоку, який відразу після нашого від'їзду звідси буде служити для того, щоб відновлювати здоров'я найголовніших жителів нашої країни - дітей. Тут надається допомога дітям з 24 областей України, а також з інших країн. Це означає, що нашим лікарям довіряють. Їхні авторитет і професіоналізм дозволяють повертати дітям здоров'я у найскладніших випадках. Ми будемо продовжувати створювати умови для більш комфортного проходження лікування. Найголовніше, створювати нові можливості для лікарів, щоб вони могли ще більш повно реалізувати свої професійні якості та навички. У наших планах зробити так, щоб ця дитяча клінічна лікарня стала кращою в Україні. За 3 роки ми завершили роботи з капітального ремонту обласного госпіталю для інвалідів війни. Сьогодні іншої такої установи в Україні немає. Так само ми зробимо і з цією лікарнею», – сказав Михайло Добкін.

Харківська спортсменка Катерина Сердюк представить Україну на Олімпійських іграх

Заступник голови ХОДА Євген Савін сьогодні зустрівся з членом національної збірної України з лижних гонок, вихованкою Українського східного центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту Катериною Сердюк. 28 січня вона була зарахована до складу збірної України для участі в ХХІІ Зимових Олімпійських іграх у Сочі. Євген Савін щиро привітав спортсменку та висловив сподівання, що вона гідно представить Україну і Харківську область на Олімпійських іграх у Сочі.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Богодухівському районі

Станом на 29 січня 2014 року в Богодухівському районі працює 35 котельних (100%), опалюються усі 95 об’єктів соціальної сфери: 28 шкіл, 17 дитячих та 50 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Михайло Добкін відкрив ургентний операційний блок обласної дитячої клінічної лікарні

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Ігор Шурма взяли участь у відкритті ургентного операційного блоку в комунальному закладі охорони здоров’я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1». Капітальний ремонт операційного блоку було розпочато в 2013 році, для цього було виділено з обласного бюджету кошти на загальну суму 3,5 млн. грн. Сьогодні ургентний блок хірургічного відділення повністю готовий до проведення оперативних втручань.

У Харківській області зменшено кількість перевірок підприємців

У 2014 році набуло чинності декілька законів і нормативно-правових актів, які додатково регулюють діяльність підприємців і господарських суб'єктів у цілому. Про це у ході програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. Зокрема, зміни стосуються податку на власність, оподаткування малих підприємств та суб'єктів підприємницької діяльності, і тих планових та позапланових перевірок, які зараз стали каменем спотикання. За словами заступника директора Департаменту, результатом реалізації завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу в Харківській області є позитивна динаміка щодо перевірок.

У 2014 році на мікрокредитування підприємців Харківщини виділено понад 400 тис. грн.

Сьогодні в ході програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов розповів про реалізацію в регіоні завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу. Підбиваючи підсумки 2013 року і говорячи про плани на 2014 рік, він нагадав, що в Харківській області працює програма мікрокредитування для підприємців, і в поточному 2014 році на неї виділено понад 400 тис. грн.

На території Харківської області проводиться просвітницька робота для підприємців

Про це сьогодні в ході програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. За його словами, в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України про створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу, Департаментом економіки і міжнародних відносин обласної адміністрації спільно з Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва в 2013 році було проведено більше 40 роз'яснювальних семінарів та круглих столів для підприємців.

Харківська область посідає 8 місце за обсягами реалізованої промислової продукції у розрахунку на душу населення

За січень – листопад 2013 року обсяг реалізованої промислової продукції в розрахунку на душу населення склав 20685,9 грн., що на 5,3% більше минулорічного показника. За цим показником Харківська область посідає 8 місце в Україні, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, в машинобудуванні найбільший внесок у обсяги реалізації зробили наступні підприємства: ДП завод «Електроважмаш» – 18,9%, ВАТ «Турбоатом» – 5,4%, ПАТ «Завод Південкабель» – 7,1%. По 5-6% становить внесок АТ «ХМЗ «Світло шахтаря», ПАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе», ПАТ «ХАРП», ДП «ХМЗ «ФЕД», ДНВП «Об'єднання Комунар».

На Харківщині продовжується робота, спрямована на підтримку та розвиток підприємницької діяльності

Про це сьогодні в ході програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. Він нагадав, що для малого бізнесу як в 2013, так і в 2014 році був введений мораторій на проведення планових перевірок контролюючих органів. «В ході реалізації в регіоні завдань Президента України про створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу, підбиваючи підсумки результатів 2013 року і говорячи про плани на 2014 рік, я хочу сказати, що останнім часом активніше працюють підприємницькі організації та бізнес-асоціації, які не тільки захищають і відстоюють права самих підприємців, але й приділяють велику увагу питанню захисту прав споживачів, підвищенню рівня наданих послуг. Проводяться роз'яснювальні семінари, тренінги, в тому числі і з залученням іноземних фахівців. І весь цей комплекс заходів позитивно позначається на динаміці розвитку підприємницької активності не тільки в Харківській області, а й в Україні » , - сказав Денис Ткачов.

Військовослужбовці Харківського, Донецького та Чугуївського гарнізонів виступають за мирне розв’язання суспільно-політичних проблем

На Харківщині та Донеччині у військових частинах Збройних Сил відбулися загальні збори військовослужбовців, на яких було обговорено суспільно-політичну ситуацію в Україні. Про це повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства Оборони України в м. Харків. «Військовослужбовці користуються такими ж конституційними правами, як і пересічні громадяни. Кожен із захисників Вітчизни має власну думку з будь-якого приводу. Тому у військових колективах назріла необхідність зібратися та обговорити те, що відбувається в країні», – зазначив заступник начальник Чугуївського гарнізону по роботі з особовим складом підполковник Андрій Семенович.

Громадська рада при ХОДА та ДП «Харківстандартметрологія» оприлюднили перші результати експертиз продовольчих товарів

Сьогодні відбувся семінар робочої групи Громадської ради при Харківській ОДА, що діє в рамках Угоди про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг у Харківській області, на тему «Сучасні продукти харчування та якість життя».

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Магія кольору»

Сьогодні в малій залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» відкрилася виставка «Магія кольору», на якій представлені роботи художниці Анни Сосніної та її учнів. В експозиції представлені натюрморти та пейзажі, завдяки яким харків'яни можуть зануритися в райдужний світ барвистих сюжетів. Представлені, зокрема, декоративно-прикладне мистецтво і батік. За словами автора, колір – головний персонаж в її роботах. Саме він дарує можливість повністю розкрити емоційний стан і силу почуттів.

У лісовому господарстві Харківщини планується запровадити нову систему протипожежного відеонагляду

Харківське обласне управління лісового господарства підбило підсумки роботи у 2013 році. Зокрема, в управлінні відзначили такі результати діяльності: позитивна динаміка росту обсягів реалізації продукції, будівництво лісової інфраструктури, протидія виникненню лісових пожеж, соціальний захист працівників, створення нових лісів та зменшення обсягів незаконних рубок. Запроваджено обов’язковий GPS-контроль за роботою машин рейдових бригад та лісової техніки, який суттєво знизив витрати на паливно-мастильні матеріали. Введено електронний облік деревини та запроваджено обов’язкову товарно-транспортну накладну, без якої рух деревини неможливий.

Президент підписав Указ про відставку Прем'єр-міністра України та Кабінету Міністрів України

Президент України прийняв відставку Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, задовольнивши його заяву про відставку. Оскільки за статтею 115 Конституції України відставка Прем'єр-міністра України має наслідком відставку всього складу Кабінету Міністрів України, Президент України прийняв і відставку Уряду держави.

Міжнародний форум з питань сільгоспмашинобудування включено в програму соціально-економічного розвитку Харківської області

Розширене засідання Організаційного комітету Міжнародного форуму: «Сільгоспмашинобудування: інноваційні технології, виробнича кооперація, ринки збуту» та Всеукраїнського конкурсу «Лідери сільгоспмашинобудування України» відбулося 27 січня. У засіданні взяли участь заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської ОДА Євген Шаповал, керівники підприємств, ректори профільних вузів. «Міжнародний форум «Сільгоспмашинобудування: інноваційні технології, виробнича кооперація, ринки збуту» був включений в Програму соціально-економічного розвитку Харківської області на 2014 рік. Форум буде проведено на традиційно високому рівні», - сказав Євген Шаповал.

Межі програми розвитку міжрегіонального співробітництва Харківської області планується розширити

Сьогодні в ході засідання експертного круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року: міжрегіональне та транскордонне співробітництво» заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, говорячи про розвиток сфери прикордонного та міжнародного співробітництва, зазначив, що основний акцент ОДА та обласна рада робить на проектний підхід у реалізації цієї програм.

Обговорення концепції програм з громадськістю дуже важливо

Таку думку сьогодні в ході круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року», в рамках якого відбулося громадське обговорення концепції розвитку міжрегіональних відносин і прикордонного співробітництва Харківського регіону, висловила директор Союзу підприємців Харківської області, член Громадської ради при ХОДА Олена Аністарова.

На території Харківської та Бєлгородської областей планується проводити «Дні Слобожанщини»

Про це сьогодні в ході засідання експертного круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року: міжрегіональне та транскордонне співробітництво» розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. Він підкреслив, що проведення «Днів Слобожанщини» буде запропоновано партнерам з Бєлгородської області на офіційному рівні після затвердження даної програми обласною радою.

Проект «Програми розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року» буде винесено на розгляд обласної ради у березні

Сьогодні у Харківському національному університеті імені В.Каразіна відбулося засідання експертного круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року», в рамках якого відбулося громадське обговорення концепції розвитку міжрегіональних відносин та прикордонного співробітництва Харківського регіону. У ньому взяли участь представники Харківської облдержадміністрації, радник губернатора Бєлгородської області РФ з питань приграничної співпраці Микола Забара, науковці, члени Громадської ради при ХОДА, а також представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Харківській області.

Архів документів