Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Жителі блокадного Ленінграду висловили подяку Михайлу Добкіну

Сьогодні в ході свята, присвяченого 70-річчю визволення Ленінграда від фашистських загарбників, голова Харківського обласного товариства ветеранів «Жителі блокадного Ленінграда» Марія Фетісова висловила подяку міській раді, районній та обласній державній адміністрації за організацію свята. Також вона зазначила, що завжди буде вдячна голові ХОДА Михайлу Добкіну за установку пам'ятного знака загиблим блокадникам від харків'ян на Піскаревському кладовищі в Санкт-Петербурзі.

У Харкові відбувся урочистий захід, присвячений 70-річчю зняття блокади Ленінграда

Сьогодні в будівлі адміністрації Ленінського району м.Харкова відбулися урочистості, присвячені 70-річчю зняття блокади м.Ленінграда. У ньому взяли участь заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова адміністрації Ленінського району Максим Мусєєв, голова Харківського обласного товариства ветеранів «Жителі блокадного Ленінграда» Марія Фетісова, колишні блокадники, ветерани. В ході заходу було зачитано текст телеграми голови ХОДА Михайла Добкіна харків'янам - жителям блокадного Ленінграда: «Дорогі друзі! 70 років тому для вас, в ту пору дітей або підлітків, закінчився блокадний жах. Зняття блокади з Ленінграда, що вмирав, але не здававався, означало повернення до життя, порятунок від голодної, холодної або насильницької смерті. Пережите не забувається з роками. Нині харків'яни, ви як і раніше називаєте себе жителями блокадного Ленінграда. Живіть довго на радість рідним і близьким, в пам'ять про ті сотні тисяч ленінградців і захисників міста-героя, які не дочекалися його звільнення».

Рівень розрахунків населення за надані з початку 2013 року послуги теплопостачання складає 105,2%

Про це повідомив у ході селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Станом на 28 січня загальна сума заборгованості населення за надані послуги теплопостачання складає 700,9 млн.грн., в т.ч. м. Харкова – 600,8 млн.грн. Рівень розрахунків установ держбюджету становить 104,6%, загальна сума заборгованості – 12,0 млн.грн., м. Харкова – 8,7 млн.грн.; установ місцевих бюджетів – 90,3%, загальна сума боргу – 253 млн.грн., м. Харкова – 241,2 млн.грн.; госпрозрахункових споживачів – 102,8%, загальна заборгованість – 61,4 млн.грн., в т.ч. м. Харкова – 55,1 млн.грн.

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Харківської області за спожитий торік природний газ становить 63,7%

Станом на 28 січня 2014 року заборгованість теплопостачальних підприємств Харківської області за природний газ, спожитий в 2013 р., становить 576 млн. грн., рівень розрахунків – 63,7%. Про це повідомив у ході селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива.

В області працює 393 пункти обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогодні в населених пунктах області відкрито 393 пункти обігріву. Протягом доби за допомогою звернулося 428 осіб. Всього з початку сезону холодів обігріто 2847 осіб. Також за добу звернулись по допомогу до лікувальних закладів внаслідок переохолодження 18 осіб (всього за період холодів 200), госпіталізовано 16 осіб (всього за період холодів – 188).

У кінотеатрі «Боммер» стартували «Вечори французького кіно»

У кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) стартував щорічний фестиваль найгучніших французьких кінопрем'єр року «Вечори французького кіно». У заході взяли участь директор кінотеатру «Боммер» Тетяна Пурдіч, директор Французького інституту в м. Харків Гійом Мартен. Він розповів всім присутнім про сучасний французький кінематограф і про майбутні прем'єри на вечорах французького кіно. Зокрема, програма фестивалю представлена ​​п'ятьма картинами, знятими в різних жанрах. Фільмом відкриття стала картина «Кращі дні попереду» зі знаковою актрисою Франції - Фанні Ардан - в головній ролі.

Харків’янка Еліна Світоліна вийшла до чвертьфіналу турніру WTA в Парижі

Харківська тенісистка, перша ракетка України Еліна Світоліна вперше в професійній кар'єрі вийшла до чвертьфіналу турніру WTA категорії Premier. На турнірі в Парижі 19-річна харків'янка стартувала з перемоги над 14-ю ракеткою світу Робертой Вінчі з Італії: 6:3, 0:6, 7:5, а потім розгромила суперницю з Казахстану Галину Воскобоєву 6:1, 6:2.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 754,6 км доріг державного та 1623 км доріг місцевого значення. Використано для забезпечення безпечного проїзду 30,5 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 192 одиниці техніки і 230 дорожніх робітників.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Валківському районі

Станом на 31 січня 2014 року у Валківському районі працює 15 котельних (100%), опалюються усі 57 об’єктів соціальної сфери: 22 дитячих заклади, 18 шкіл, 17 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 17 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Валківського району працюють диспетчерські служби: КП «Вода» Валківської районної ради, телефон (05753) 5-11-49, дільниця ТОВ «Котельні лікарняного комплексу», телефон (05753) 5-24-68, КП «Благоустрій» Валківської міської ради», телефон (05753) 5-13-86, ЖКП «Сніжків», телефон 6-52-82.

Українські спортсмени-медалісти XXII зимових Олімпійських ігор отримають квартири від Президента

Українські спортсмени, яким вдасться вибороти медалі на XXII зимових Олімпійських іграх у Сочі, отримають квартири від Президента.  Про це заявив Глава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв у четвер у Києві під час церемонії урочистих проводів збірної команди України на Олімпійські ігри. Андрій Клюєв зачитав вітання Президента України Віктора Януковича українським олімпійцям.

Події дня

Сьогодні, 31 січня, о 12:00 у районній адміністрації Ленінського району м. Харкова (вулиця Карла Маркса, 34) відбудеться свято, присвячене 70-річчю звільнення Ленінграда від фашистських загарбників; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Розрахунки споживачів за природний газ, електричну енергію та послуги теплопостачання».

Сьогодні і влада, і опозиція повинні піти на компроміс

Про це під час телемарафону на «5 каналі» заявив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. “Компроміс — це згода, порозуміння з політичним противником шляхом взаємних поступок. Сьогодні ці поступки повинні зробити і влада, і опозиція. Влада, зі свого боку, вже зробила певні кроки — Кабінет Міністрів та Прем'єр-міністр у відставці, ухвалений закон про амністію. Проте опозиція продовжує блокувати приміщення органів місцевого самоврядування чи виконавчої влади, де вирішуються питання територіальних громад. Тим самим, не дає можливості територіальним громадам жити нормальним життям", - сказав Сергій Чернов.

В області працює 365 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогодні в населених пунктах області відкрито 365 пунктів обігріву, у тому числі 5 мобільних та 3 тимчасових. Протягом доби за допомогою звернулося 345 осіб. Всього з початку сезону холодів обігріто 2319 осіб. Також за добу звернулись по допомогу до лікувальних закладів внаслідок переохолодження 7 осіб (всього за період холодів 182), госпіталізовано 5 осіб (всього за період холодів – 172).

Слово Глави держави до громадян України

Дорогі співвітчизники! Звертаюся до вас із почуттям великої тривоги й турботи про життя і здоров’я багатьох людей, які втягнуті в протистояння безвідповідальними політиками. На превеликий жаль, це протистояння не обійшлося без жертв. Сьогодні вночі Україна зазнала ще однієї втрати - передчасно помер під час виконання службових обов’язків із забезпечення громадського порядку в Києві капітан внутрішніх військ Дмитро Васильович Дунець.

Майже 900 декларацій про доходи подали мешканці Харківської області у 2014 році

З 1 січня 2014 року почалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році. Про це під час відеоконференції на тему: «Кампанія з декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році» розповів заступник начальника ГУ Міністерства доходів і зборів в Харківській області Володимир Кизима. За його словами, громадяни України зобов'язані подати до територіальних органів Міністерства доходів і зборів податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, до 1 травня 2014 року. «На сьогодні в Харківській області вже подано майже 900 декларацій. З них до зобов'язань, які підлягають до додаткової оплати до бюджету, вже задекларовано понад 1,5 млн. грн. Нагадаю про те, що в 2013 році за декларацією 2012 року було додатково задекларовано понад 46 млн. грн. до оплати. Це є джерелом наповнення місцевого бюджету», - повідомив Володимир Кизима.  

В Україні зросла кількість громадян, які задекларували свої доходи

Про це під час відеоконференції на тему: «Кампанія з декларування доходів громадян, одержаних у 2013 році» розповів заступник Міністра доходів і зборів України Андрій Ігнатов. За його словами, Міністерством розроблено сервіс «Декларування онлайн» для фізичних осіб-підприємців та пересічних громадян. «Наші громадяни отримали можливість декларувати доходи і майно через Інтернет. Завдяки цьому у минулому році кількість поданих декларацій зросла у порівнянні з 2012 роком на 7%, а сума задекларованого доходу на 27%. Впевнений, що в цьому році кількість декларантів, які скористаються декларуванням за допомогою мережі Інтернет, зросте. Загалом, підсумки деклараційної кампанії свідчать про зростання рівня податкової свідомості наших громадян. У 2013 році сума задекларованих громадянами доходів склала 60 млрд. грн.», - повідомив Андрій Ігнатов.

Михайло Добкін вручив державні нагороди видатним харків’янам

Сьогодні на початку сесії обласної ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін разом з головою облради Сергієм Черновим вручили державні нагороди. Зокрема, Указом Президента України за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю орденом «За заслуги» II ступеня нагороджено Чехунова Миколу Васильовича – директора обласного комунального виробничо-експлуатаційного підприємства «Держпром».

Тимчасово призупинено заняття у 542 школах Харківської області

На сьогоднішній день органи виконавчої влади міст і районів області своїми розпорядженнями ухвалили відповідні рішення. Вони передбачають призупинення навчально-виховного процесу в школах до кінця поточного тижня. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «Станом на 30 січня 2014 року в Харківській області тимчасово призупинено навчально-виховний процес у 542 загальноосвітніх навчальних закладах, які розташовані у 25 районах області та 4 містах обласного значення. Підставою є санітарні правила, які діють на сьогоднішній день. В них сказано, що при зниженні температури повітря до –20 градусів Цельсію, швидкості руху повітря більше 5 м/с та підвищенні вологості вище 80% для учнів початкових класів та при температурі –24 градусів Цельсію для інших тимчасово призупиняється навчально-виховний процес», – зазначив він.  

У 2014 році Аграрний фонд продовжує закупівлю зерна на умовах форварду

На сьогодні Аграрний фонд приймає заявки від сільгосптоваровиробників на реалізацію пшениці, жита та ячменю врожаю 2014 року. Авансування зазначених культур здійснюються за формулою 50% + 20%, з яких: 50% - під час укладання договору; 20% - за результатами весняного огляду страховою компанією відповідних посівів.

Затверджено бюджет Харківської області на 2014 рік

Депутати Харківської обласної ради, розглянувши проект рішення «Про обласний бюджет на 2014 рік» на засіданнях постійних комісій, сьогодні у сесійній залі проголосували «за» затвердження основного фінансового документу регіону. Зокрема, згідно з рішенням депутатського корпусу загальний обсяг доходів обласного бюджету на 2014 рік встановлено у сумі 6 млрд 102 млн 679,9 тис. грн.

Для капітальних вкладень та інвестицій необхідна стабільна економіка

Про це сьогодні в ході пленарного засідання Харківської обласної ради заявив голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Можна скільки завгодно говорити про інвестиції в Україну, але з такими політичними ризиками, які сьогодні існують в нашій країні, чекати тут інвесторів марно. Можна говорити про капітальні вкладення, але ми всі розуміємо, що без стабільної економіки про жодні капітальні вкладення говорити сьогодні не доводиться. А поки половина населення замість того, щоб працювати, стоїть на майданах, стабільної економіки в Україні не буде», - сказав Михайло Добкін.

Ми підтримуємо всі спецпідрозділи і всіх співробітників міліції, які захищають державні установи від варварів та вандалів. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради заявив голова облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що ХОДА сьогодні працює в незвичному для себе режимі: посилена охорона, розгорнуті пожежні рукави. Це пов'язано з тим, що по всій країні, в тому числі і на Слобожанщині, були спроби підпалу адміністративних будівель.

Депутати Харківської облради виступили на підтримку міліціонерів спецпідрозділу «Беркут»

Фракція Партії регіонів Харківської обласної ради передасть 150 тис. грн. для лікування постраждалих співробітників підрозділу «Беркут» і придбання нового обмундирування. Про це повідомила у своєму виступі під час сесії обласної ради депутат облради Вікторія Казакова. Також на знак підтримки співробітників спецпідрозділів депутати обласної ради сьогодні прийшли на засідання сесії в темних футболках з написом «Беркут» на грудях.

Жодна політична боротьба, яка сьогодні відбувається на території України, не варта людського життя

Про це сьогодні на початку пленарного засідання сесії Харківської обласної ради заявив голова облради Сергій Чернов. За його словами, жорстоке політичне протистояння, яке спостерігалося у столиці нашої держави, перекинулося у регіони. Але він запевнив, що за дорученням всіх депутатів обласної ради влада Харківської області та Харкова робитиме все, щоб не допустити ескалації насилля в регіоні, забезпечити стабільну роботу промислових підприємств.

У 25 районах Харківщини через погодні умови призупинено навчально-виховний процес

За інформацією Департаменту науки і освіти ХОДА, у зв’язку зі зниженням температури зовнішнього повітря та з метою збереження здоров’я дітей у 25 районах області (Барвінківському, Близнюківському, Богодухівському, Борівському, Валківському, Великобурлуцькому, Вовчанському, Дворічанському, Дергачівському, Зачепилівському, Зміївському, Золочівському, Ізюмському, Кегичівському, Коломацькому, Красноградському, Краснокутському, Куп’янському, Лозівському, Нововодолазькому, Первомайському, Сахновщинському, Харківському, Чугуївському, Шевченківському) та 4 містах обласного значення (Ізюмі, Лозовій, Люботині, Чугуєві) розпорядженнями місцевих органів виконавчої влади тимчасово припинено навчально-виховний процес. Відновити навчання в усіх районах планується 03.02.2014 року.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Борівському районі

Станом на 30 січня 2014 року в Борівському районі працює 44 котельних (100%), опалюються усі 44 об’єкти соціальної сфери: 9 дитячих закладів, 14 шкіл та 21 лікувальний заклад. До централізованого теплопостачання підключено 43 житлові будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на Борівському КП «Житлово-комунальне господарство» Борівської селищної ради працює диспетчерська служба, телефон (05759) 6-11-41.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 30 січня 2014 року в Харківській області в роботі 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Команда харківських лучніків перемогла на чемпіонаті України

29 січня 2014 року в місті Суми завершився чемпіонат України зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих та юніорів. У змаганнях взяли участь представники Львівської, Чернівецької, Сумської, Черкаської, Рівненської, Херсонської, Одеської, Харківської областей та м. Києва. Жіноча команда Харківської області у складі Вікторії Коваль, Дар'ї Павличенко та Ніни Мильченко стала переможницею змагань у командній першості серед жінок. Друге місце посіла команда з Чернівців, третіми стали спортсмени з Львова. В командних змаганнях серед юніорок харківська команда у складі Анастасії Волобуєвої, Юлії Ксенофонтової та Євгенії Рожкової посіла друге місце.

До 14 лютого в регіонах мають провести спільні навчання дій у паводконебезпечний період

«У зв’язку з можливістю на самому початку весни різкого потепління, для забезпечення безпеки громадян, за наступні два тижні в регіонах мають бути створені оперативні штаби та мобільні групи для координації робіт з пропуску льодоходу, повені та весняних паводків. А також до 14 лютого – в регіонах мають бути проведені спільні навчання ДСНС, Держводагентства, Мінінфраструктури, Міненерговугілля, Мінрегіону, Мінпромполітики, Мінагрополітики, МВС та місцевих органів влади щодо дій у паводконебезпечний період», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Події дня

Сьогодні, 30 січня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Кампанія з декларування доходів громадян, одержаних у 2013 році».

Архів документів