Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін привітав Олександра Гусарова із народженням двійнят

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав голову Печенізької райдержадміністрації Олександра Гусарова із народженням двох малюків. «Від щирого серця вітаю Вашу родину з народженням сина і доньки. Бажаю малятам і мамі міцного здоров’я. Нехай у Ваших дітей життя буде довгим, яскравим і щасливим. Добра, любові, благополуччя всім вам», – йдеться у телеграмі.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Вовчанському районі

Станом на 4 лютого 2014 року у Вовчанському районі працює 7 котельних (100%), опалюються усі 102 об’єкти соціальної сфери: 22 дитячих заклади, 34 школи, 46 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 50 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Вовчанського району працюють диспетчерські служби: КП «Вовчанське ПТМ», телефон (05741) 4-26-87, КП «Вовчанська водопровідна дільниця», телефон (05741) 4-34-40, КП «Старосалтівський комбінат житлово-комунальних послуг», телефон (05741) 6-11-04, КП «Вільчанський комбінат комунальних підприємств», телефон (05741) 7-63-23, КП «Вовчанські очисні споруди», телефон (05741) 4-30-83, КП «Вовчанський відділ благоустрою міста», телефон (05741) 4-26-18.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 84,5 км доріг державного та 332,6 км доріг місцевого значення. Використано для забезпечення безпечного проїзду 70,12 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 32 одиниці техніки і 53 дорожніх робітників.

За 2013 рік чисельність великої рогатої худоби в області збільшилась майже на 4 тис. голів

Як повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов, на початок січня 2014 року в області утримувалося 211,2 тис. голів великої рогатої худоби, що на 3,9 тис. голів (1,9 більше, ніж на початок січня 2013 року).

Події дня

Сьогодні, 4 лютого, о 15:00 у актовій залі Дергачівської районної державної адміністрації (пл. Перемоги 5) відбудеться бізнес-семінар на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2014 році».

Індекс обсягу сільськогосподарського виробництва на Харківщині в 2013 році склав 120,3%

Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що за попередніми даними індекс обсягу виробництва сільськогосподарської продукції підприємствами склав 128,7%, господарствами населення - 111,3%.

У Харкові можна побачити одну з найбільших в Україні колекцій українських вишиваних орнаментів

4 лютого о 15.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться урочисте відкриття виставки однієї з найбільших в Україні колекцій українських вишиваних орнаментів від заслуженого майстра народної творчості Григорія Гриня «… І вишите моє життя на ньому». Значну частину свого життя Григорій Гринь присвятив вивченню, збереженню та відродженню традиційної вишивки та килимарства. Близько півстоліття майстер розробляє ескізи художніх виробів, опираючись у своїй творчості на багатющій археологічний та етнографічний матеріал. За цей час він створив більше 500 власних орнаментальних тем.

У 503 школах Харківської області поновилися заняття

Про це повідомив директор Департаменту освіти та науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, навчально-виховний процес, який був припинений з 30 січня 2014 року, з сьогоднішнього дня відновився в 23 районах області та 4 містах обласного значення.

В області працює 403 пункти обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогодні в населених пунктах області відкрито 403 пункти обігріву, у тому числі 394 стаціонарних, 6 мобільних та 3 тимчасових. Протягом доби по допомогу звернулося 202 особи. Всього з початку сезону холодів обігріто 3704 особи. Також за добу звернулись по допомогу до лікувальних закладів внаслідок переохолодження 25 осіб (всього за період холодів 278), госпіталізовано 21 особу (всього за період холодів – 256).

Поголів'я свиней на Харківщині збільшилося на 24,6%

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що, за даними Головного управління статистики, на початок січня 2014 року у всіх категоріях господарств області утримувалось 289,9 тис. голів свиней. «У кількісному вираженні за минулий рік поголів'я свиней на Харківщині зросло на 57,3 тис. голів. Сільськогосподарські підприємства показали зростання на 57,1% - до 157,9 тис. голів», - зазначив він.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Великобурлуцькому районі

Станом на 3 лютого 2014 року у Великобурлуцькому районі працює 33 котельних (100%), опалюються усі 64 об’єкти соціальної сфери: 13 дитячих закладів, 20 шкіл, 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 24 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на підприємствах Великобурлуцького району працюють диспетчерські служби: Великобурлуцька теплова дільниця ТОВ «Котельні лікарняного комплексу, телефон (05752) 5-34-21, Приколотнянське КП «Водопостач-1», телефон (05752) 9-81-30, Великобурлуцьке КВКП «Водоканал, телефон (05752) 5-24-09 або 5-23-95, КП «Федорівська водопровідна дільниця», телефон (05752) 7-63-42, ТОВ «Приколотнянський олійно-екстракційний завод», телефон (05752) 9-84-41 або 9-85-32.

Завтра відбудеться бізнес-семінар з роз’яснення актуальних питань ведення підприємницької діяльності у 2014 році

З метою виконання економічних реформ шляхом створення відповідних умов для підвищення підприємницького потенціалу в районах та містах області, Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації 4 лютого 2014 року о 15:00 в актовій залі Дергачівської районної державної адміністрації (пл. Перемоги 5) проведе зустріч з підприємцями у форматі бізнес-семінару на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2014 році».

У 2013 році на Харківщині вироблено 536,7 тис.т молока

Такі статистичні дані навів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він зазначив, що за рік виробництво молока в регіоні зросло на 4,6%. «Також в області за минулий рік було вироблено 130 тис. т м'яса (на 16,6% більше ніж у 2012 році), 1213,9 млн. шт. яєць (на 6,4% більше). Близько 60% м'яса і молока виробили господарства населення. Аграрні підприємства виробили понад 70% яєць», - повідомив Юрій Сапронов.

Спецпідрозділ «Беркут» вдячний Михайлу Добкіну за підтримку

Сьогодні ветеран правоохоронних органів Володимир Карякін розповів про свою розмову з командиром спецпідрозділу «Беркут», який просив передати подяку Михайлу Добкіну за те, що Харків підтримав їх, коли на сесії обласної ради депутати одягли футболки з написом «Беркут».

Харківщину підтримує вся країна

Народний депутат України Олег Царьов сьогодні зазначив, що дії представників «євромайдана» кваліфікуються як злочини проти держави. «Захвати державних будівель, адміністрацій, барикади... Вони здійснюють кожен день злочин проти держави. Це тяжкий злочин. Згідно із законами України, кожна людина, якщо бачить, як відбувається злочин, повинна зробити все, щоб йому перешкодити. І народ стане на захист своєї країни», - сказав він.  

Харків готовий забезпечити порядок у себе і у сусідів

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив сьогодні про підтримку президентського курсу виходу з політичної кризи. «Якщо опозиція вважає себе силою, ми готові з цією силою помірятися. За ідею, а не за гроші, нас підтримують тисячі людей. Жодна будівля в Східній Україні не захоплена і не буде, більше того, ми готові сприяти звільненню приміщень органів влади в сусідніх областях. Але ми терпимо, оскільки підтримуємо дії Віктора Януковича щодо мирного врегулювання конфлікту і виходу з політичної кризи» , - сказав Харківський міський голова.

Націоналізм веде до конфліктів і воєн

Про це заявив сьогодні керівник Харківської обласної ради ветеранів України Анатолій Хіневич. Він зазначив, що ветерани Харківської області рішуче кажуть «стоп» неофашизму, прояви якого можна спостерігати в столиці України та деяких інших регіонах.

Ветерани афганської війни ніколи не приєднаються до тих, хто зраджує пам'ять наших батьків і дідів

Про це сьогодні сказав керівник Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. Він зазначив, що афганці глибоко стурбовані хвилею агресії, яка охопила країну останнім часом.

«Український фронт» має намір приєднатися до переговорного процесу між опозицією і діючою владою

Всеукраїнський громадський союз «Український фронт» має намір приєднатися до переговорного процесу, який сьогодні відбувається між опозицією і діючою владою. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ми використовуємо всі законні способи для того, щоб навести порядок у власному домі

Так прокоментував створення всеукраїнського громадського союзу «Український фронт» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні ми побачили бажання практично всіх регіонів нашої країни, представлених як партіями, так і громадськими організаціями, створити рух, який буде відображати точку зору тієї частини населення, у якої це право відібрали лідери майданів і лідери опозиції. Вони віщають від імені 46-мільйонного народу, забуваючи, що у більшої частини населення інша точка зору. Сьогодні з'явилася структура, яка буде наділена повноваженнями висловлювати точку зору, альтернативну майданній», – підкреслив він.

Сергій Чернов вимагає від Андрія Парубія вибачень перед депутатами харківської обласної ради

«Хочу привселюдно звернутися до людини, яка обіймає в державі сьогодні «високу посаду» – коменданта Майдану, народного депутата Андрія Парубія. Вимагаю від нього вибачень перед депутатами Харківської обласної ради, оскільки в ефірі 5 каналу відповісти йому мені змогу не дали. На жаль, багато ЗМІ стали клубами за інтересами, в тому числі згаданий телеканал», - сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Одне з основних завдань «Українського фронту» - прорвати інформаційну блокаду

Говорячи про завдання Всеукраїнського громадського союзу «Український фронт», голова ХОДА Михайло Добкін одним з основних завдань спілки назвав прорив інформаційної блокади. «Ми зобов'язані прорвати інформаційну блокаду, зробити все, щоб Всеукраїнський громадський союз «Український фронт» став носієм думки десятків мільйонів наших співвітчизників, і цю думку повинні чути всі», - зазначив він.

Необхідно стати єдиним фронтом на захист демократичних досягнень України

Про це розповів керівник Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник. «Вже два місяці мені задають питання: чому кілька десятків тисяч людей, що представляють меншість, диктують всій Україні що робити. Чому ця меншість пропонує повне перевантаження влади, хто їм дав право вирішувати ці питання? Це наше право, ми повинні його відстоювати. Всі ми - чорнобильці, ветерани, громадяни нашої країни - єдині в думці: у нас повинні дотримуватися закони України і Конституція. Якщо закони недосконалі - потрібно вносити зміни, проводити референдуми, рухатися по шляху поліпшення законодавчої бази. Але законним способом, а не за рахунок екстремізму! Пропоную поєднати зусилля кожної родини і громадської організації. Єдиним фронтом ми повинні стати на захист наших демократичних досягнень. Стати в єдиний стрій, зберегти нашу Україну і не допустити її поділу», - сказав Анатолій Винник.

У Благовіщенському Кафедральному соборі відбувся молебень про мир в Україні

З благословення Високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського і Богодухівського, в Благовіщенському Кафедральному соборі відбувся Дитячий молебень про мир в Україні в рамках Всеукраїнської Дитячої молитви. Її ініціювала Українська Православна Церква у зв'язку із загостренням ситуації в країні. На молебень прийшли діти з батьками, учні Недільних шкіл, школярі, студенти, вчителі.  «Дитяча колінопреклонена молитва - це особливий випадок. Здавна на Святій Русі, коли були важкі часи, діти збиралися і молилися Господу, адже дитяча душа - це щира душа. Якщо дорослі не вміють прощати, то діти на все реагують зі своєю дитячою простотою. Тому, як каже священне писання, багато в чому ми повинні брати приклад з дітей, навчитися у них цій простоті, відношенню і любові один до одного», - сказав протоієрей Йосип Денькович.

Серце кожного громадянина України переповнене почуттям тривоги за майбутнє країни

Про це сьогодні сказала керівник Харківської міської організації «Креавіта» Олена Шингарьова. Вона підкреслила, що в Україні триває політична криза, якої призводить до заворушень, розрусі і найстрашніше - до загибелі людей. «Опозиція і екстремісти нагнітають ситуацію, розбурхують свідомість людей, роблячи провокаційні і безвідповідальні заяви, за якими стоять тільки політичні амбіції і невгамовне бажання влади. У той час, коли в багатьох містах України панує хаос і блокована робота органів державних влади, Харків зумів не лише зберегти спокій і порядок, але і готовий сказати своє вагоме слово про шляхи вирішення майбутнього нашої країни. І тому сьогодні саме в Харкові зібралися представники практично всіх регіонів, щоб знайти шляхи виходу з ситуації, що склалася і щоб сказати рішуче «ні» тим, хто хоче зруйнувати нашу країну, підірвати її суверенітет і цілісність», - сказала керівник громадської організації.

Представники опозиції не погодилися на пропозиції щодо мирного врегулювання конфлікту

Як підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в країні настав якщо не надзвичайний стан, то надзвичайна ситуація. «Нас сьогодні намагаються зробити учасниками подій, сценарій яких написаний не в Україні, але дійові особи цієї п'єски виявилися доморощеними. Купка оскаженілих націоналістів, озброївшись не тільки сценарієм, а кийками, вирішили, що вони єдині, хто здатний продукувати національну ідею і проголошувати її від імені всього українського народу. А їх національна ідея - це приклад майданного мислення, де сила аргументу залежить від розміру каменя на бруківці і висоти катапульти», - зазначив Михайло Добкін.

Ми зобов'язані скористатися навіть мінімальним шансом, щоб зберегти мир, спокій у нашій країні

Про це сьогодні сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що дуже важливо використовувати всі можливості мирного врегулювання ситуації, що склалася сьогодні в країні. «Безумовно, терпіння наше не безмежне. І ми приймаємо виклики, які нам кидають. І коли ми зрозуміємо, що мирний спосіб наведення порядку в нашій країні вичерпаний, ми, спираючись на закони і Конституцію України, будемо це робити інакше. Але поки є можливість мирно вирішити сьогоднішнє протистояння в суспільстві, ми зобов'язані скористатися навіть мінімальним і примарним шансом, щоб зберегти мир, спокій у нашій країні, не допустити громадянської війни та кровопролиття. Нічого в житті просто так не проходить. Всі ці події зроблять нас сильнішими. І ставши сильнішими, ми ще краще будемо захищати нашу країну, зможемо розвинути наші регіони», - підкреслив Михайло Добкін.

Задля створення сприятливих умов для розвитку бізнесу за 2 роки кількість документів дозвільного характеру скоротилася на третину

Зараз в Україні тривають перетворення, спрямовані на дерегуляцію підприємництва. Жорсткість регуляторного середовища призвела до масового відтоку підприємців з бізнесу. Саме тому одна з найбільш важливих реформ, ініційованих Президентом України – це дерегуляція економіки та спрощення ведення бізнесу. Про це в ході «прямої лінії» у газеті «Слобідський край» розповіла директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємницької діяльності Оксана Колесник.

Влада зробила кроки, що дозволяють припинити ескалацію напруженості і стати на мирний переговорний шлях

Підписавши Закон «Про амністію», влада пішла на безпрецедентний компроміс, що дозволяє сьогодні зробити багато кроків до того, щоб люди, які сьогодні з різних причин приймають участь в різних майданах, відчули себе у безпеці. Тепер хід за опозицією. Таку думку висловив в ході телемарафону «Відкрита студія» на телеканалі "Перший національний" заступник голови ХОДА Євген Савін.

Мешканці Харківської області мають бути забезпечені всіма необхідними житлово-комунальними послугами

На це сьогодні в ході обласної селекторної наради звернув увагу всіх його учасників перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. «У зв'язку з несприятливими погодними умовами можуть бути різні збої в роботі житлово-комунальних підприємств. Але ми не повинні цього допустити. Наше завдання - забезпечити жителів Харківської області всіма необхідними послугами. В кожному будинку має бути тепло, світло, газ, вода, водовідведення, повинно вчасно вивозитися сміття і т.д. Тому ми з вами повинні бути дуже пильними та уважними», - сказав Валентин Дулуб.

Архів документів