Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Дергачівському районі

Станом на 6 лютого 2014 року у Дергачівському районі працюють 18 котельних (100%), опалюються усі 85 об’єктів соціальної сфери: 28 дитячих закладів, 27 шкіл, 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 106 житлових будинків (100%).

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 243 км доріг державного та 93,8 км доріг місцевого значення. Використано для забезпечення безпечного проїзду 697,9 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 104 одиниці техніки і 143 дорожніх робітників.

В Сочі стартували перші змагання Олімпіади

6 лютого розпочались змагання ХХII зимової Олімпіади кваліфікаціями у сноубордингу, фрістайлі та у фігурному катанні. У так званий нульовий день першими випробовують сочинські траси сноубордисти в дисципліні слоупстайл, яка вперше представлена на Олімпійських іграх.

У Харкові відбудеться виставка, присвячена творчості грецького поета Константіноса Кавафіса

7 лютого о виставковому залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна відбудеться відкриття планшетної виставки «Константінос Кавафіс. Життя і творчість» (1863-1933). Організатори виставки - Грецький Фонд Культури спільно з Центром неоелліністичних досліджень (Архів Кавафіса). Виставка буде представлена в рамках проекту «Афінські вечори».

Стартувала програма декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році

7 лютого 2014 року з 11.00 до 12.00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням Міндоходів в Харківській області проводить Інтернет-конференцію на тему «Декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році».

У січні-листопаді 2013 року в Харківській області реалізували послуг на 11,3 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він поінформував, що за 11 місяців минулого року населенню області було реалізовано послуг на 3,3 млрд. грн. (29,4% від загальної суми послуг), підприємствам, організаціям та іншим споживачам - на 8 млрд. грн. (70,6%). «В середньому одне підприємство сфери реалізувало послуг на 2,8 млн. грн., один житель області отримав послуг на 4,1 тис. грн. У структурі наданих послуг найбільшу питому вагу мали послуги з надання майна в оренду та експлуатацію - 15,3%, телекомунікаційні послуги - 13,9%, послуги у сфері архітектури та інжинірингу, технічне консультування - 8%», - зазначив віце-губернатор.

Події дня

Завтра, 6 лютого, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Доступ людей з обмеженими фізичними можливостями до закладів культури»; о 14:00 у Харківському міському центрі зайнятості (вул.Шевченка, 137А, кімната №404) відбудеться консультаційний семінар "Зміни в податковому та трудовому законодавстві 2014 року" для представників малого та середнього бізнесу.

Харків'янам розповіли про американське кіно 70-80-х років

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбулася відкрита лекція кінознавця, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства Володимира Миславського. Лекція була присвячена американському кінематографу 70-80-х років. За його словами, в цей період з'являється абсолютно новий герой – «народний месник» – і виходить досить велика кількість фільмів, в яких спецефекти грають головну роль.

У січні 2014 році на Харківщині зберігалася стабільна цінова ситуація на продукти харчування

Про це повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. Він зазначив, що цінова ситуація на продовольчому ринку області була стабільною як у січні 2014 року, так і в 2013 році. Роздрібні ціни на продукти харчування за січень-грудень минулого року знизилися на 2%.

Харків’янин Михайло Черкасов – переможець Континентального кубку з дзюдо

Харківський дзюдоїст Михайло Черкасов здобув золоту медаль на Континентальному кубку, який відбувся в Софії. В фінальному двобої вагової категорії до 100 кг Михайло переміг чемпіона Швейцарії Флавіо Орлика, не давши супернику жодного шансу.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Дворічанському районі

Станом на 5 лютого 2014 року у Дворічанському районі працює 20 котельних (100%), опалюються усі 58 об’єктів соціальної сфери: 12 дитячих закладів, 17 шкіл, 29 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє. З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в Дворічанському району на КП «Дворічна» працює диспетчерська служба, телефон (05750) 7-62-67.

У Харкові відбудуться заходи, присвячені 25-річчю виведення Радянських військ з Афганістану

7 лютого об 11.00 в Будинку офіцерів (вул.Полтавський шлях, 184) відбудеться Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 25-річчю виведення Радянських військ з Афганістану. У ній візьмуть участь делегації чотирьох країн і 12 областей України. Організатор проведення конференції - Харківська обласна рада організації ветеранів України.

У 2014 році Харківщина отримає високовартісних онкологічних препаратів на 24 млн. грн.

В останні роки Харківщина відчуває дуже значну підтримку держави щодо централізованого надходження до регіону високовартісних онкологічних препаратів. Про це повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан. За його словами, на виконання завдання Президента України щодо профілактики і лікування онкологічних захворювань лише за 2013 рік до онкоцентру надійшло від Міністерства охорони здоров’я України майже на 22 млн. грн. високовартісних імпортних ліків, які є дуже ефективними. В бюджеті 2014 року ця цифра збільшилася і сягає майже 24 млн. грн. Крім того, понад 800 тис. грн. було скеровано з обласного бюджету на закупівлю онкологічних препаратів і 0,5 млн. грн. становила цільова дотація на розвиток онкологічної служби з державного бюджету.

Онкологи Харківщини досягли реальних позитивних результатів

За останні три роки при підтримці обласної влади на Харківщині було дуже багато зроблено на виконання завдання Президента України щодо профілактики і лікування онкологічних захворювань та щодо розвитку онкологічної служби. Про це повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан. «Наш диспансер вже отримав статус центру. Це не просто перейменування. Справа у тому, що на базі цього закладу працює 6 профільних кафедр Харківського національного медичного університету, Харківської медичної академії післядипломної освіти, інших медичних ВНЗ, а також потужні медичні лабораторії різних вищих навчальних закладів», – підкреслив він.

На Харківщині суттєво оновлено парк діагностичної апаратури

В рамках реалізації в регіонах завдань Президента України щодо забезпечення доступної медичної допомоги та медичного обслуговування для населення, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров`я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань на Харківщині оновлюється парк діагностичної апаратури. Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан. «Зараз на Харківщині, як і в різних регіонах, створені центри первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких увійшли сімейні лікарі, дільничний терапевт та педіатри. Вся діагностична база залишилась на вторинному рівні медичної допомог - в центральних районних, міських лікарнях. Тому ми бачимо певний алгоритм: центр первинної допомоги, лікарі первинного контакту, первинна бесіда з хворим, оцінка ситуації, а потім скерування його для обстеження на вторинний рівень», - розповів Олександр Галацан.

Для будівництва на Харківщині нового онкоцентру необхідно щонайменше 200 млн. грн.

Найголовнішим питанням в сфері реалізації на Харківщині завдання Президента України щодо профілактики і лікування онкологічних захворювань залишається невирішене питання нової будівлі онкоцентру. Про це повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан.

Михайло Добкін висловив співчуття з приводу трагедії у Сумській області

Голова Харківської обласної державної адміністрації висловив співчуття рідним загиблих і побажав якнайшвидшого одужання потерпілим під час трагедії у Сумській області. «Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу трагедії, що сталася на залізничному переїзді біля села Вири, висловлює співчуття рідним загиблих і бажає якнайшвидшого одужання потерпілим» - йдеться у телеграмі.

На Харківщині вибудовано логістичну систему надання онкологічної допомоги

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан, ще у радянські часи для профілактики та лікування раку була створена певна структура та система онкологічної допомоги. Вона збереглася і в Україні. Але за часи незалежної держави вона певним чином була удосконалена.

Представникам малого та середнього бізнесу розкажуть про новації податкового та трудового законодавства

6 лютого о 14.00 у Харківському міському центрі зайнятості (вул. Шевченка, 137А, кімната № 404) відбудеться консультаційний семінар "Зміни в податковому та трудовому законодавстві 2014 року" для представників малого та середнього бізнесу. Організатори: Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва, Харківський обласний центр зайнятості. У ході семінару буде проведено огляд податкових змін та трудового законодавства, що наступили з 1 січня 2014 р.

Захоплення адміністративних будівель призводить до негативних наслідків у всіх сферах людського життя

Радою голів державних адміністрацій спільно з районними державними адміністраціями була підготовлена інформація щодо наслідків захоплення адміністративних будівель, приміщень органів влади та наслідків створення перешкод в режимі роботи органів влади для населення та адміністративно-територіальних одиниць в цілому. В підготовленій довідці зазначається, що захоплення адміністративної будівлі зробить неможливим затвердження програм соціально-економічного розвитку, а значить, не буде визначено рівень обслуговування населення та забезпечено мінімальні соціальні потреби. Зменшиться кількість залучених в економіку іноземних інвестицій.

За 2013 рік в Харківській області виробили 95,3 тис. т хліба та хлібобулочних виробів

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що також в регіоні виробили 267,2 тис. т борошна, 240,8 тис. т соняшникової олії, 30,4 тис. т обробленого рідкого молока, 17,5 тис. т ковбасних виробів, 3,6 тис. т вершкового масла. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, за минулий рік на 35% збільшилося виробництво м'яса свійської птиці, на 12-23% - м'яса свинини, круп, йогурту, в 7,7 рази - жирних сирів, на 0,5-2,6% - ковбасних виробів, борошна», - поінформував віце-губернатор.

Події дня

Сьогодні, 5 лютого, о 16:00 у інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться відкрита лекція кінокритика Миславського В.Н. на тему: «Американський кінематограф 70-80-х років». 

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у січні поточного року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» упродовж січня 2014 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано. Радіаційна обстановка стабільна.

Євген Савін представив колективу Харківського училища культури нового керівника

Сьогодні відбулося офіційне представлення в.о. директора Харківського училища культури Любов Морозко колективу училища. Її представив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Представляючи Любов Морозко колективу, він зазначив, що знає її як енергійну людину, що володіє колосальним досвідом і працездатністю, для якої немає нерозв'язних завдань.

У січні ціни на основні продукти харчування були стабільними

Про це сьогодні під час Всеукраїнської селекторної наради заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. Він зазначив, що спільні заходи щодо розбудови інфраструктури аграрного ринку і збільшення обсягу виробництва продукції сільського господарства, які були реалізовані спільно з регіонами, дали свої позитивні результати.

Під врожай 2014 року посіяно 7,8 млн. га озимих культур

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. «За даними Державної служби статистики, озимих культур на зерно під врожай 2014 року посіяно на площі 7,8 млн. гектарів. Тобто це 96% від прогнозу. Пшениці посіяно 6,3 млн. га, ячменю – 1,2 млн. га, жита – 200 тис. га», - сказав він.

На Харківщині дуже багато зроблено для розвитку онкологічної служби

Про це в ході наради з обговорення реалізації в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров'я, зокрема в напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань заявив заступник голови ОДА Ігор Шурма.

Оборот підприємств роздрібної торгівлі на Харківщині за 2013 рік склав більше 62 млрд. грн.

Як повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов, за 2013 рік оборот підприємств роздрібної торгівлі у Харківській області склав більше 62 млрд. грн., що на 10,2% більше обороту за 2012 рік у порівняльних цінах. «Оборот підприємств оптової торгівлі, за даними Головного управління статистики в Харківській області, за січень-грудень минулого року склав більше 40 млрд. грн. Роздрібний товарооборот підприємств - юридичних осіб за 2013 рік склав близько 28 млрд. грн.», - проінформував Юрій Сапронов.

У 2014 році низка галузей АПК отримають бюджетну підтримку

Цього року на бюджетну підтримку можуть розраховувати аграрії, які зайняті в різноманітних галузях АПК. Так, виплачувати дотації продовжать тваринникам. Крім цього, держава надасть фінансову підтримку садівникам і виноградарям. Без уваги не залишаться й українські селяни. У планах Уряду − продовжити стимулювати сільгоспкооперацію та розвивати дрібне і середнє сільгоспвиробництво. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Харківські тхеквондисти – перші на чемпіонаті України

2 та 3 лютого в Дніпропетровську відбувся чемпіонат України з тхеквондо ВТФ серед юніорів, за підсумками якого збірна Харківської області посіла перше загальнокомандне місце. Участь в змаганнях взяло понад 200 спортсменів 1997-1999 років народження з 18 областей України.

Архів документів