Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Медикаментозне забезпечення онкологічних хворих покращується

Як розповіла в ході прямої лінії з читачами газети «Слобідський край» заступник директора з медичної частини Харківського обласного клінічного онкологічного центру Галина Єфимова, завдяки реалізації завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги, зокрема, у напрямі профілактики та лікування онкологічних захворювань, постійно покращується медикаментозне забезпечення онкологічних хворих. Так, минулого року Центр забезпечив пацієнтів базовими медикаментами для так званої першої лінії хіміотерапії на 50–55 %. Забезпеченість препаратами для більш складних схем хіміотерапії, які потрібні для лікування рецидиву або запущеної форми раку, на жаль, нижча – до 25–30%.

Молодь повинна орієнтуватися на приклади мужності та єдності воїнів-афганців

В рамках Року учасників бойових дій на території інших держав передбачено проведення різних заходів, посилення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, увічнення пам'яті про загиблих і померлих воїнів-інтернаціоналістів. Про це в ході селекторної наради розповіла Міністр соціальної політики Наталія Королевська. «Необхідно звернути увагу на проведення заходів з патріотичного виховання молоді. Ми повинні донести правильний сенс, щоб молодь орієнтувалася на приклади мужності, воїнського братства, єдності. Саме ці якості найкраще допоможуть сьогодні передати наші воїни-афганці», - розповіла Наталія Королевська.

Цього року будуть продовжені всі програми, спрямовані на підвищення соціального захисту ветеранів

Про це заявила в.о. Міністра соціальної політики Наталія Королевська в ході всеукраїнської селекторної наради з керівниками обласних управлінь соціального захисту та громадських організацій ветеранів. «Соціальний захист інвалідів війни, ветеранів, учасників бойових дій був і залишається серед пріоритетів Мінсоцполітики. Від усіх без винятку областей я вимагаю реальну спільну роботу, спрямовану на вирішення конкретних проблем і допомогу конкретним людям», - сказала в.о. Міністра.

До 1 квітня мають бути заповнені соціальні паспорти ветеранів по всій Україні

Таке доручення дала в.о. Міністра соціальної політики України Наталія Королевська під час селекторної наради з регіонами щодо підготовки до відзначення 25-річниці виведення військ з Афганістану та 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. «Ветерани – це особливі люди, які пережили найстрашніше. Вони не так часто щось просять. Вони набагато менше скаржаться, ніж дехто. Але це не означає, що потрібно закрити очі на їхні проблеми. Ми повинні мобілізуватися і зробити все заплановане, щоб люди реально відчули, що про них піклуються. А тому усі паспорти мають бути заповнені до 1 квітня», – наголосила вона.

Надання телекомунікаційних послуг жителям Харківщини перебуває на постійному контролі керівництва області

Харківська ОДА тримає на постійному контролі роботу Харківської філії ПАТ «Укртелеком» з надання всього спектру телекомунікаційних послуг жителям області. Про це сьогодні в ході селекторної наради з районами області заявив заступник голови ХОДА Андрій Моченков. «Телекомунікації відіграють важливу роль у житті людини. Незалежно від місця проживання людини - в мегаполісі чи селі, вона повинна мати можливість отримати весь спектр телекомунікаційних послуг. Це дуже важливо, особливо в селах. Тому ми повинні зробити все можливе, щоб жителі Харківщини не відчували незручностей через відсутність зв'язку», - сказав Андрій Моченков.

У Харкові відкрилася виставка «Константінос Кавафіс. Життя і творчість»

Сьогодні у виставковій залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна відбулося відкриття планшетної виставки «Константінос Кавафіс. Життя і творчість» (1863-1933). У заході взяли участь голова громадської організації Харківське міське товариство «Геліос» Георгій Майшмаз, члени товариства «Геліос», представники національно-культурних організацій, викладачі та студенти ХНУ ім. Каразіна та Харківського національного педагогічного університету.

Захоплення адміністративних будівель може призвести до неможливості своєчасного реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру

Департаментом цивільного захисту обласної державної адміністрації складено перелік можливих наслідків соціальної нестабільності, у сфері цивільного захисту. В підготовленій довідці зазначається, що дані події можуть призвести до неможливості своєчасного реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, а саме: неможливості проведення евакуації; неможливості своєчасного та повного накопичення матеріальних резервів всіх рівнів, що в свою чергу унеможливлює здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, ліквідації НС та їх наслідків. В числі іншого це призведе до значного збільшення фінансових витрат, оскільки наявність запасів матеріально-технічних цінностей у резервах є елементом готовності органів управління і сил цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації; і неможливості роботи обласного оперативного штабу щодо запобігання НС в осінньо-зимовий період 2013-2014 роки.

Інформація про індекс інфляції по Україні в січні 2014 року

За інформацією Головного управління статистики в Харківській області індекс інфляції по Україні у січні 2014 склав 100,2%. Інформація доступна на автовідповідачі 050-3000-575.

У Харкові відбулися заходи, присвячені 25-річчю виведення Радянських військ з Афганістану

Сьогодні в Харкові відбулася Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 25-річчю виведення Радянських військ з Афганістану. У її роботі взяли участь ветерани СБУ-учасники бойових дій в Афганістані з 10 областей України, АР Крим та м. Бєлгорода (Росія), Генеральний консул РФ Сергій Семенов, заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, курсанти Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ.

Харківські бадмінтоністи вибороли чотири золоті медалі чемпіонату України

З 3 до 6 лютого 2014 року в Дніпропетровську відбувся чемпіонат України з бадмінтону, на якому чотири з п'яти чемпіонських титули дісталися харків'янам. У змаганнях взяли участь близько 100 бадмінтоністів з 9 областей України. Честь Харківської області захищали 19 спортсменів. У чоловічій одиночній категорії харків'яни зайняли весь п'єдестал пошани. Дмитро Завадський в шостий раз став чемпіоном України. Срібна медаль дісталася Валерію Атращенкову, який поступився переможцю у фіналі з рахунком 21:19, 11:21, 20:22. Третє місце та бронзова медаль дісталася Артему Почтарьову.

Віктор Янукович побажав перемог українським спортсменам на XXII зимових Олімпійських іграх

Президент України Віктор Янукович побажав українським спортсменам успіхів та перемог на XXII зимових Олімпійських іграх у Сочі. «Хочу побажати, щоб у вас вийшло все, що ви задумали. Зараз настав той момент у вашому житті, який створить для вас у спорті умови піднятися на ту вершину, до якої ви прагнете», - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з членами олімпійської збірної України в Сочі.

У Харківській області ведеться системна робота з облаштування населених пунктів баскетбольними майданчиками

Про це зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін під час відвідування Старомерчинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Валківської районної ради. «На виконання соціальних ініціатив Президента України та з метою комплексної підготовки Харківщини до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року протягом 2014 року на базі Старомерчинської школи обласна державна адміністрація встановить баскетбольний майданчик. Наразі ми ведемо системну роботу у цьому напрямі та будемо продовжувати її в подальшому. У 2015 році ми будемо готові гідно зустріти Євробаскет-2015 та продемонструємо високі результати під час участі наших учнів у Національному турнірі шкільних баскетбольних команд Євро-2015» - зазначив Євген Савін.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Зачепилівському районі

Станом на 7 лютого 2014 року в Зачепилівському районі працює 2 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (41 заклад - 100%): 8 дитячих закладів, 10 шкіл та 23 лікувальні заклади. До централізованого теплопостачання підключено 4 житлових будинки (100%). У разі виникнення аварійних ситуацій в смт Зачепилівка можна звернутися за телефоном (05761) 5-12-96 (Зачепилівська теплова дільниця ТОВ «Котельні лікарняного комплексу»).

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 173,1 км доріг державного та 214 км доріг місцевого значення. Використано для забезпечення безпечного проїзду 346,1 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 96 одиниці техніки і 132 дорожніх робітників.

На Харківщині продовжується робота з відновлення селищних будинків культури

Заступник голови Харківської ОДА Євген Савін під час робочої поїздки до Валківського району ознайомився в роботою відремонтованого Старомерчицького будинку культури. «Завдяки роботі небайдужих мешканців Старого Мерчика та коштам місцевого бюджету на сьогодні ми маємо унікальний та дійсно європейський проект – компактний будинок культури на селі, в якому не вщухає культурне життя. Обласна державна адміністрація завжди буде підтримувати такі локальні ініціативи та робити все, щоб культурне життя у найвіддаленіших куточках Харківської області було яскравим та цікавим» - сказав Євген Савін.

За 2013 рік підприємства Харківщини реалізували промислової продукції на 62,8 млрд.грн.

Як повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов , за 2013 рік підприємства Харківської області реалізували промислової продукції на 62,8 млрд.грн. Він зазначив, що за підсумками року Харківщина посіла 7 місце серед регіонів України з часткою в 5,7% від загальнодержавного обсягу реалізованої промпродукції. «За статистичними даними за минулий рік, 72,1% від загального обсягу реалізованої в регіоні промислової продукції припадає на продукцію переробної промисловості, у структурі якої на 16,6 млрд.грн. реалізовано продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів. На 11,1 млрд.грн. підприємства реалізували продукції машинобудування», - поінформував заступник голови ХОДА.

Події дня

Сьогодні, 7 лютого, об 11:00 у Будинку офіцерів (вул.Полтавський шлях,184) відбудеться Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 25-річчю виведення Радянських військ з Афганістану; о 15:00 у виставковому залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4) відбудеться планшетна виставка «Константінос Кавафіс. Життя і творчість»; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Запобігання відключенню від електропостачання АТС Харківської філії ПАТ «Укртелеком», розташованих у сільській місцевості».

Створена Рада керівників національно-культурних товариств Харківської області

Сьогодні відбулося перше засідання Ради керівників національно-культурних товариств Харківської області при Департаменті масових комунікацій ХОДА. У заході взяла участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова та представники національно-культурних товариств та об’єднань регіону.

У Харкові відбудеться товариський матч між збірними України та США

Сьогодні відбулася організаційна нарада, присвячена питанням підготовки і проведення міжнародного матча між футбольними збірними України та США. У ході наради заступник голови ХОДА Олег Анпілогов нагадав, що це буде четвертий матч між збірними, які останній раз грали більше 10 років тому. Вперше матч відбудеться в Україні.

У червні відбудеться всеукраїнська нарада з питань безперешкодного доступу до закладів культури людей з обмеженими можливостями

Питання, що обговорювалося сьогодні в ході відеоконференції на тему «Доступ людей з обмеженими можливостями до закладів культури» дуже актуальне і потребує обґрунтованих рішень, сказав перший заступник Міністра культури України Тимофій Кохан. За його словами, Постановою Кабінету Міністрів затверджено державну цільову програму «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів на період до 2020 року». 9 млн.грн. цього року виділено на цільову фінансову допомогу для забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими можливостями у театрально-видовищні заклади.

На Харківщині створені всі умови для стабільної роботи підприємств

Про це сьогодні в ході урочистостей з нагоди 80-ї річниці заснування ВАТ «Турбоатом» заявив генеральний директор заводу Віктор Суботін. «Машинобудування і енергомашинобудування України є, за великим рахунком, фундаментом і запорукою добробуту країни в цілому і стабільної соціально-економічної ситуації. Хочу відзначити, що на Харківщині створені всі умови для стабільної роботи трудових колективів регіону, в тому числі, і підприємств машинобудування. Наші працівники впевнено почувають себе, кожен день приходять на роботу і знають, що ніщо і ніхто не може перешкодити робочому процесу нашого підприємства. Я хочу запевнити Президента та Уряд України, Харківську обласну державну адміністрацію і мерію в тому, що «Турбоатом» стабільно працює і продовжуватиме працювати», - сказав Віктор Субботін.

Харківська філармонія та Історичний музей будуть взірцем забезпечення доступу для людей з особливими потребами

Для забезпечення безперешкодного доступу до закладів культури Харківщини за останні роки з бюджету області було виділено близько 100 тисяч грн. Про це сьогодні сказав під час відеоконференції на тему «Доступ людей з обмеженими можливостями до закладів культури» директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Ми не будемо поспішати з продажем заводу «Турбоатом». Юрій Бойко

Про це в ході брифінгу на ВАТ «Турбоатом» повідомив Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко. «Немає жодної інформації про те, що хтось виявив інтерес до приватизації «Турбоатому». Підприємство дійсно включено в план приватизації, але немає конкретних термінів, і навіть процедура оцінки ще не розпочата. З урахуванням того, як прибутково і успішно працює підприємство, ми переконані, що воно буде оцінено в значну суму», - розповів Юрій Бойко.

Рівень розрахунків за газ знизився через захоплення облдержадміністрацій на заході України

Про це повідомив сьогодні Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко під час візиту на ВАТ «Турбоатом». «В останні 2 місяці перестали надходити розрахунки за газ, особливо з боку тих регіонів, де сьогодні «ліквідовано» владу і створено народні ради. Від них зараз гроші практично не надходять. Тільки за січень заборгованість за газ зросла на 4 млрд. грн., що, звісно, ставить в тяжке становище НАК «Нафтогаз України» в частині розрахунків з російськими партнерами. Зараз ми працюємо над цією проблемою, і важливо зрозуміти тим, хто керує обласними адміністраціями на Західній Україні, що настане час, коли потрібно буде розраховуватись», – зазначив він.

Наша життєва позиція відображається на наших робочих місцях і в наших трудових успіхах. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході урочистостей з нагоди 80-ї річниці заснування заводу «Турбоатом» заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Справжнє життя на таких підприємствах і в таких колективах, а не на «майданах» чи барикадах. Там нічого не будують, а тільки руйнують. Будують тут. Глава держави ніколи не обходить увагою співробітників «Турбоатома». Я думаю, що колектив отримає ще чимало нагород, після цього указу будуть інші, де будуть імена видатних людей, які в дуже складній для країни ситуації здійснюють свій трудовий подвиг за верстатами, за креслярськими дошками, навчають молодь, передають досвід. Адже наша життєва позиція відображається на наших робочих місцях і в наших трудових успіхах. Я переконаний, що ті плани і завдання, які сьогодні стоять перед підприємством і з його модернізації, і щодо збільшення випуску продукції, будуть виконані. Тому що з таким колективом як ваш неможливо цього не зробити», - сказав Михайло Добкін.

У розвиток матеріально-технічної бази госпіталю для інвалідів війни за 3 роки вкладено майже 14 млн.грн.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, на виконання доручення Президента України Віктора Януковича з весни 2010 року Обласний госпіталь для інвалідів війни перебуває під особистим патронатом голови облдержадміністрації Михайла Добкіна. «З цього часу в установі почалися серйозні зміни. Всього з 2010 року в розвиток матеріально-технічної бази госпіталю (ремонтні роботи, реконструкція, заміна комунікацій, заміна елементів інфраструктури, заміна значної кількості медичного обладнання) спрямовано майже 14 млн. грн.: приблизно 50% це ресурси державного бюджету, 50% це обласний бюджет. Крім того, останні три роки неухильно виконується постанова Кабінету Міністрів України про норми лікування та харчування. Нагадаю, що тут на ліжко-день виділяється 40 грн. на лікування та 35 грн. на харчування на 1 пацієнта», - підкреслив Олександр Галацан.

За 80 років «Турбоатом» став візитною карткою вітчизняного машинобудування

Таку думку висловив сьогодні Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко під час візиту на ВАТ «Турбоатом». «"Турбоатом" за 80 років став візитною карткою вітчизняного машинобудування, а в незалежній Україні це флагман, який знають далеко за її межами. Ваша продукція поставляється по всьому світу, обладнання "Турбоатома" показує, що є така країна – Україна, де живуть професіонали. Ми всі дуже цінуємо, що за час незалежності України ви стали ще сильнішими. Ми ознайомилися сьогодні з показники роботи підприємства. Відрадно, що коли більшість підприємств втратили свої позиції, ваш завод, навпаки, їх наростив. Наростив потенціал, наукову базу, розширив географію поставок і визнаний у світі. Я від імені Уряду вітаю вас з 80-річчям. Для заводу це ще дитячий вік, тому у вас все ще попереду», – підкреслив він.

Юрій Бойко взяв участь в урочистостях з нагоди 80-ї річниці заснування заводу «Турбоатом»

Сьогодні Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко відвідав ВАТ «Турбоатом». Він оглянув паротурбінний (№ 53) і гідротурбінний (№ 83) цехи заводу, а також взяв участь в урочистостях з нагоди 80-ї річниці заснування підприємства. Також завод відвідали голова Харківської ОДА Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв і генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін. Від імені Президента України Віктора Януковича Юрій Бойко та Михайло Добкін вручили представникам трудового колективу підприємства державні нагороди.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 6 лютого 2014 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

На Харківщині створені найкращі умови для лікування і реабілітації ветеранів

Сьогодні перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Качур оглянув харківський комунальний заклад охорони здоров’я «Обласний госпіталь для інвалідів війни». Він високо оцінив госпіталь і рівень надання медичної допомоги у цьому закладі. «Харківська область, як завжди, демонструє високий рівень роботи. Створені дуже гарні умови для лікування і реабілітації ветеранів. Це найкращі умови для ветеранів з усіх, що я поки що бачив. Ідеї і думки, які Президент України хоче донести до народу, втілюються в життя адміністрацією Харківської області», – зазначив Олександр Качур.

Архів документів