Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Ізюмському районі

Станом на 11 лютого 2014 року в Ізюмському районі працює 14 котельних (100%), опалюються усі 25 об’єктів соціальної сфери: 18 шкіл і 7 дитячих закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Учасники круглого столу обговорять план проведення на Харківщині  Року учасників бойових дій на території інших держав

13 лютого о 16.00 в Харківському університеті Повітряних Сил України ім.Кожедуба Харківська обласна громадська організація «Ветерани та інваліди локальних воєн» проведе круглий стіл, присвячений 25-й річниці виведення Радянських військ з республіки Афганістан. У ньому візьмуть участь курсанти університету, актив Харківської обласної громадської організації «Ветерани та інваліди локальних воєн», керівництво Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану та інших громадських організацій ветеранів, представники ХОДА та Харківської міської ради, Генерального консульства Російської Федерації у м.Харкові, Харківської єпархії.

Харків'янка стала переможцем етапу Кубка світу з фехтування

За інформацією Національної федерації фехтування України харків'янка Олена Вороніна у складі жіночої збірної України перемогла на першому етапі Кубка світу з фехтування цього року. Змагання відбулися в Дакарі.

Розпочався семінар-тренінг «Як просто і ефективно провести консультації з громадськістю?»

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України розпочався семінар-тренінг «Як просто і ефективно провести консультації з громадськістю?» для державних службовців. У семінарі беруть участь начальник відділу аналізу та моніторингу управління внутрішньої політики Департаменту масових комунікацій ХОДА Наталія Біркун, директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Вадим Ландсман, заступник директора ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України Володимир Нікітін, голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова, співголова Координаційної ради з питань розвитку козацтва при Департаменті масових комунікацій ХОДА Валерій Рубан, а також фахівці структурних підрозділів Харківської ОДА, райдержадміністрацій, міськвиконкомів, голови Громадських рад при РДА та міськвиконкомах. Тренерами на семінарі є фахівці Українського незалежного центру політичних досліджень.

Події дня

Сьогодні, 11 лютого, о 9:30 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) розпочнеться семінар з питань організації та проведення консультацій з громадськістю за участю представників Українського незалежного центру політичних досліджень; о 16:00 у залі засідань Держпрому (пл. Свободи, 5, 2 під'їзд, 2 поверх) почнеться безкоштовний консультаційний семінар для підприємців на тему: «Особливості ведення бізнесу в 2014 році».

Відкрилася фотовиставка, присвячена історії створення пам'ятника Тарасу Шевченку в Харкові

Сьогодні в Харківському художньому музеї відбулася презентація фотопроекту Ігоря Лаптєва та Інни Можейко, присвяченого історії створення пам'ятника Т.Г. Шевченка в Харкові. В експозиції виставки фотографії акторів театру Леся Курбаса, які позували для створення скульптурної групи пам'ятника, фото пам'ятника, представлені на конкурс на початку 30-х років, і багато іншого.

Жоден з почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» не заявив райдера

Райдера немає в жодної людини, яка приїде на VI Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». Оргкомітет оплачує тільки квитки і готель. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми кілька місяців поспіль запрошували українських кінематографістів. Такого райдера, як висунули нам вони, я не бачила навіть у Алена Делона. Тому, коли говорять, що українське кіно ніхто не підтримує – я і не знаю, як ще його можна підтримати», – підкреслила вона.

У рамках VI Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» планується встановити 2 меморіальні дошки

Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «У рамках VI «Харьковской сирени» ми плануємо відкрити дві меморіальні дошки. На вулиці Сумській до 120-річчя з дня народження кінорежисера і письменника Олександра Довженка, а на вулиці Пушкінській - польському кінодіячеві, історику і кінокритику Єжи Теплицю», - сказала Вікторія Маренич.

У суботу в кінотеатрі «Боммер» відбудеться показ фільму «Ленінградка»

Сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич повідомила, що 15 лютого в рамках фестивалю «Харьковская сирень P.S.» у кінотеатрі Боммер відбудеться показ фільму «Ленінградка». Цей фільм присвячений радянській поетесі, прозаїку Ользі Берггольц. Стрічка була знята в 2011 році на студії «Леннаучфільм». «Показ фільму ми приурочили до Дня зняття блокади Ленінграда. В рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» у кінотеатрі «Боммер» відбудеться перегляд фільму «Ленінградка» і творча зустріч з його творцями» , - сказала Вікторія Маренич.

У рамках VI кінофестивалю «Харьковская сирень» заплановано творчу зустріч з Михайлом Боярським

Про це повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми плануємо провести творчу зустріч з Михайлом Боярським. Він блискуче проводить творчі зустрічі, дуже майстерно тримає публіку - це вищий пілотаж. Це людина, яка повністю віддається глядачеві. Михайло Боярський дуже рідко відвідує кінофестивалі, але для нас він зробив приємне виключення», - сказала Вікторія Маренич.

На Харківщині видадуть Антологію українського кіно

Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми видаємо Антологію українського кіно, яку готує Володимир Миславський. Це чудово, на таку роботу, мабуть, ніхто ще не зазіхав в Україні. Володимир Миславський прекрасно впорався з цією справою, книга вже є в наборі, дуже цікава і дає можливість всім, хто небайдужий до світу кіномистецтва, отримати не тільки певні знання, а й захотіти щось побачити і подивитися. Це завжди дуже цікаво, коли книга спонукає до якої-небудь доброї справи», - сказала Вікторія Маренич.

До початку VI Міжнародного фестивалю планується запустити новий сайт «Харьковской сирени»

Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми зараз працюємо над новим сайтом кінофестивалю «Харьковская сирень». Дуже б хотілося, щоб він був не тільки візуально сучасний. Я б хотіла, щоб він був дуже корисним. Тому що будь-який сайт кінофестивалю це, насамперед, максимальна інформація, яку, не виходячи з дому, можна подивитися в режимі online. Я впевнена, що саме такі можливості нам дасть новий сайт Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», - сказала Вікторія Маренич.

У квітні харківська Алея Зірок поповниться новими стелами

У квітні харківська Алея Зірок поповниться новими стелами з відбитками долонь почесних гостей V Міжнародного кінофестивалю: французької кінозірки Мішель Мерсьє, радянської актриси театру і кіно Світлани Живанкової, письменника, сценариста і публіциста Аркадія Ініна, заслуженого артиста України Олексія Колесника, спеціаліста з 3D-графіки і кіноспецеффектам Олів'є Кауфера. Про це повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Всі почесні гості фестивалю «Харьковская сирень» підтвердили свою участь

Про це сьогодні в ході брифінгу заявила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Мені телефонували, писали дуже багато людей і питали: чи відбудеться взагалі кінофестиваль «Харьковская сирень»? Оргкомітет не бачить жодних підстав в нашому рідному місті говорити про те, що такий масштабний захід, який став візитною карткою нашого міста, має підкоритися якійсь течії часу або якимось речам, що порушують наш звичний, розмірений ритм. Кінофестиваль буде. Мені б дуже хотілося, щоб цей кінофестиваль жив якомога довше», - сказала Вікторія Маренич.

Для участі у кінофестивалі «Харьковская сирень» подали заявки представники 51 країни

Про це повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Вона зазначила, що станом на 5 лютого 2014 року заявки на участь в VI Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» подало 255 осіб з 51 країни. До відбіркового туру представлено 185 фільмів ігрового кіно, 47 фільмів документального кіно і 23 мультфільми. Селекційна комісія почне роботу наступного тижня, а результат буде оголошено у першій половині квітня.

Завтра відбудеться семінар-тренінг «Як просто та ефективно провести консультації з громадськістю?»

Семінар-тренінг «Як просто та ефективно провести консультації з громадськістю?» для державних службовців відбудеться 11 лютого в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75, зала №1). Початок о 9:30.

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Мистецтво «Турбоатома» у житті Харкова»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася виставка «Мистецтво «Турбоатома» у житті Харкова», приуроченої до 80-річчя флагмана вітчизняного машинобудування. До експозиції увійшли близько 100 фотографій Сергія Бутка та Юрія Чуприни, які розкривають життя підприємства. Вони підібрані за 3 темами: сторінками історії; мистецтво, втілене в метал; майстерність їх рук.

Цього року Харківська область отримає більше 100 автомобілів екстреної медичної допомоги

Як сказав в ефірі програми ХОД ТРК «Тижневик реформ» заступник голови ХОГА Ігор Шурма, надійне і стабільне функціонування служби екстреної медичної допомоги є дуже важливим. Він зазначив, для цього потрібна своєчасна виплата заробітної плати лікарям, середньому, молодшому медичному персоналу з усіма надбавками. Так, сьогодні лікарі та середній медичний персонал отримують надбавку у розмірі 40%. Відповідні доплати також мають водії.

На Харківщині створені сучасні умови для діагностики онкологічних захворювань

Про це в ефірі програми «Тижневик реформ» на ХОД ТРК заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «У Радянському Союзі система профілактичних і періодичних медичних оглядів змушувала кожну людину раз на рік здати аналізи, пройти флюорографічне або рентгенологічне обстеження, фізіопроцедури і так далі. Ми мали можливість виявлення хвороби на перших етапах, а виявивши на початковій стадії ту чи іншу онкологічну хворобу, у нас є більша вірогідність людей вилікувати. Ми не просто так три роки тому закупили десятки мамографів. Тепер пацієнти можуть пройти безоплатне обстеження, а медики вчасно діагностувати хворобу. Люди повинні переживати за своє здоров`я. Сьогодні, якщо не буде кроків назустріч від пацієнта, покладатись лише на охорону здоров`я - безвідповідально», - повідомив Ігор Шурма.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Золочівському районі

Станом на 10 лютого 2014 року в Золочівському районі працює 2 котельні (100%), опалюються усі 62 об’єкти соціальної сфери: 18 шкіл, 15 дитячих та 29 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться відкриття персональної виставки сценографії Богдана Поліщука «Замість дії»

13 лютого 2014 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центра культури та мистецтв відбудеться відкриття персональної виставки сценографії Богдана Поліщука «Замість дії». Відвідувач зможе зазирнути за лаштунки театральної сцени, побачити ту частину процесу створення театральної вистави, яка зазвичай залишається поза увагою глядача. Урочисте відкриття виставки відбудеться 13 лютого 2014 року о 17.00. Виставка триватиме до 1 березня 2014 року. Час роботи галереї – з вівторка по суботу з 11.00 до 19.00, без перерви. Вхід вільний.

Проекти в медичній сфері, які реалізуються на Харківщині, можуть бути прикладом для всієї України

Про це в ефірі програми «Тижневик реформ» на ХОД ТРК заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. Він зазначив, що охорона здоров’я – це та галузь, до якої постійно звертаються всі незалежно від посад, віку, політичних та релігійних уподобань. «Сьогодні людей турбує є якість надання медичної послуги. Враховуючи, що в Україні заклади охорони здоров’я фінансуються на 50% від потреби, дуже важливо, аби регіональна сфера охорони здоров’я була не тільки в площині уваги центральної влади, але й в площині відповідальності регіональної влади. За таких обставин ми вже не перший рік намагаємося сконцентрувати наші зусилля, у тому числі, і фінансові ресурси, не розпорошувати їх, а конкретно вирішувати ту чи іншу проблему. Мені видається, що останні 6 років на Харківщині ми дуже вдало реалізовуємо цілий ряд проектів, і це може слугувати прикладом в Україні. Одразу хочу сказати, що без уваги перших осіб і в державі, і в регіоні було б дуже важко ініціювати якісь проекти і домагатися їх виконання. Сьогодні пріоритетною для області сфера охорони здоров’я є з двох причин: ми вже дуже багато зробили і ми знаємо, що ще дуже багато потрібно зробити», - сказав Ігор Шурма.

Завтра на семінарі для підприємців розкажуть про особливості ведення бізнесу в 2014 році

11 лютого 2014 року о 16.00 в залі засідань Держпрому (2 під'їзд, 2 поверх ) Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Юридичною компанією «АСАД» проведуть безкоштовний консультаційний семінар для підприємців на тему: «Особливості ведення бізнесу в 2014 році». На ньому будуть розглянуті питання спрощення держреєстрації платників ПДВ та єдиного податку; впровадження удосконаленої процедури реєстрації та обліку платників податків; порядку проведення електронних податкових перевірок; зміни в процедурах сплати деяких податків; особливостей захисту персональних даних на підприємстві в 2014 році; ставки митного тарифу в 2014 році.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 446 км доріг державного та 745 км доріг місцевого значення. Використано для забезпечення безпечного проїзду 1014 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 131 одиниці техніки і 168 дорожніх робітників.

Події дня

Сьогодні, 10 лютого, о 12:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриється виставка «Мистецтво «Турбоатома» у житті Харкова», яка приурочена до 80-річчя підприємства; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться брифінг директора Департаменту масових комунікацій обласної державної адміністрації, співголови оргкомітету кінофестивалю "Харьковская сирень" Вікторії Маренич на тему: «Результати першого етапу підготовки до проведення VІ Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень»; о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул.Раднаркомівська, 11) відбудеться презентація фотопроекту Ігоря Лаптєва та Інни Можейко, присвяченого історії створення пам’ятника Т.Г. Шевченку в Харкові. 

В галереї «Бузок» відкриється виставка «Мистецтво «Турбоатома» у житті Харкова»

10 лютого 12:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкриється виставка «Мистецтво «Турбоатома» у житті Харкова». Виставка приурочена до 80-річчя підприємства. До експозиції увійдуть близько 100 фотографій, які розкриють життя заводу, а також макет турбіни-мільйонника КТ-1070-60/1500, макет гідротурбіни Дністровської ГАЕС, стенд лопаток останніх ступенів парових турбін, моделі робочих коліс, роторів, гідрозатворів та іншого турбінного устаткування. 

Змінено терміни проведення Міжнародного форуму з питань cільгоспмашинобудування

Друге розширене засідання Організаційного комітету Міжнародного форуму: «Сільгоспмашинобудування: інноваційні технології, виробнича кооперація, ринки збуту» і Всеукраїнського конкурсу «Лідери сільгоспмашинобудування України» відбулося 5 лютого. На засіданні була затверджена концепція Міжнародного форуму, Положення про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Лідери сільгоспмашинобудування України» та низку інших організаційних документів. Зокрема, експертами було вирішено ввести до Конкурсу додаткові 10 номінацій з питань інноваційних проектів, із створення сільськогосподарських машин та обладнання. Також була деталізована система оцінки проектів експертами, виділено 5 основних показників.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Зміївському районі

Станом на 8 лютого 2014 року в Зміївському районі працює 34 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (81 заклад - 100%): 28 шкіл, 14 дитячих та 39 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 145 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в Зміївському районі на КП «Зміїв-сервіс» працює диспетчерська служба, телефон (05747) 3-19-93.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 119 км доріг державного та 388,8 км доріг місцевого значення. Використано для забезпечення безпечного проїзду 748,2 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 86 одиниці техніки і 111 дорожніх робітників.

Підприємства та організації Харківщини можуть взяти участь у форумі «Найкращі соціальні проекти України»

24-25 квітня 2014 року у Києві планується проведення другого форуму «Найкращі соціальні проекти України», що проводиться за підтримки Міністерства соціальної політики України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства сім’ї молоді та спорту України, Міністерства культури України. Головною метою заходу є створення перспективної інформаційної платформи для виявлення та заохочення найкращих соціальних програм, проектів та практик, що реалізуються державними структурами, бізнес-кампаніями та громадськими організаціями в Україні.

Архів документів