Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Дуже важливо сьогодні дотримуватися чинного законодавства

 Про це сьогодні в ході з'їзду депутатів усіх рівнів південно-східних областей України, АР Крим та Севастополя заявив голова Луганського обласного відділення антимонопольного комітету, депутат Луганської обласної ради Сергій Захаров. Він підкреслив, що сьогодні особливо важливо діяти в рамках правового поля, відповідно до законодавства нашої країни.

Сьогодні найважливіше - стабілізація і збереження цілісності української держави

У ході з'їзду депутатів усіх рівнів південно-східних областей України, АР Крим та Севастополя народний депутат України Вадим Колесніченко, звертаючись до присутніх, зазначив, що сьогодні найважливіше - стабілізація і збереження цілісності української держави. На його думку, робота Верховної Ради в частині легітимності і самостійності ухвалених рішень викликає серйозні побоювання.

Я за єдину Україну. Геннадій Кернес

 Про це сьогодні в ході з'їзду депутатів усіх рівнів південно-східних областей України, АР Крим та Севастополя заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Мій девіз як міського голови: «Любити Харків - працювати для людей». Я виконую свої обов'язки з ранку і до пізнього вечора, а іноді і до глибокої ночі. Я впевнений в тому, що жоден з тут присутніх, як у президії, так і в залі ніколи не думав про те, як зробити гірше тим людям, в інтересах яких ми працюємо. Наше основне завдання - сформувати конкурентне середовище, де міг би розвиватися бізнес, де могли б люди працювати на підприємствах, щоб наші батьки і діти, ветерани, діти війни жили добре. Сьогодні це руйнується на очах. Я не можу зрозуміти, як ми будемо працювати далі, бо в країні хаос. Я за останні день і ніч отримав сотні погроз на свою адресу. Мене навіть звинуватили в сепаратизмі. Я за єдину країну. Харків як був частиною України, так і залишиться. Я буду працювати на своєму робочому місці і буду працювати до того часу, поки мені довіряють люди», - сказав Геннадій Кернес.

Я робитиму все, щоб захистити країну від розколу. Віктор Янукович

Про це сьогодні заявив Президент України Віктор Янукович. На його думку, сьогоднішні події є прикладом державного перевороту. «Я робив все для того, щоб у країні не було кровопролиття. Ми ухвалили два закони про амністію. Ми робили всі кроки, які б стабілізували суспільно-політичну ситуацію в країні. Але сталося так, як сталося. Я приїхав до Харкова вчора пізно ввечері. Я намагаюся захищати тих людей, яких сьогодні бандити переслідують. Переслідують в місцях їх проживання, роботи, на дорогах. Я роблю все, щоб не допустити подальшого кровопролиття. Мене весь час лякають. Я нікуди не збираюся їхати з країни, я не збираюся подавати у відставку. Я законно обраний Президент», - сказав він.

Юрій Сапронов та Олег Анпілогов звільнилися за власним бажанням

Заступники голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов та Олег Анпілогов звільнилися з займаних посад за власним бажанням.  

Наше з вами завдання - без агресивної риторики вибрати ряд правильних рішень. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході з'їзду депутатів усіх рівнів південно-східних областей України, АР Крим та Севастополя заявив голова ОДА Михайло Добкін. «Я не знаю, чи таку Європу хотіли побудувати в Україні ті, хто нам сюди привносив європейські цінності, але ми точно бачили для себе Європу іншу. Чи можемо ми сьогодні дозволити собі мовчати, не говорити про те, що нас турбує, і чекати коли все завершиться. Воно саме не завершиться, вони самі не розійдуться. Наше з вами  завдання без агресивної риторики, не даючи привід для свята тим, хто вважає нас розкольниками, сепаратистами, вибрати ряд правильних рішень. Визначитися, як за допомогою органів місцевого самоврядування управляти територіями та не допустити кровопролиття і розрухи на тих територіях, де ми живемо, де живуть наші батьки, наші діти і там, де нам люди довірили представляти їх інтереси», - сказав Михайло Добкін.

Поки ми будемо разом, то зможемо захистити свої інтереси. Михайло Добкін

«Я вдячний всім, хто знайшов у собі мужність, хто знайшов у собі відповідальність приїхати сюди. Це непростий крок. Це крок справжніх, відповідальних людей, які турбуються і не виявляють байдужості. Я впевнений, що поки ми будемо разом, всі заодно, ми зможемо захистити свої інтереси, зможемо захистити інтереси жителів на тих територіях, де ми обиралися. З часом, переживши цей хаос і жах, на довірі людей повернутися і наводити порядок за тими, хто зараз все зруйнував і буде руйнувати найближчим часом», - сказав у ході з'їзду депутатів усіх рівнів південно-східних областей України, АР Крим та Севастополя голова ОДА Михайло Добкін.

Ми хочемо зберегти Україну

З такою заявою в ході з'їзду депутатів усіх рівнів південно-східних областей України, АР Крим та Севастополя виступив голова ОДА Михайло Добкін. «Я очолюю Харківську облдержадміністрацію. Сьогодні, як чиновник, хочу вам сказати, що керованість по вертикалі влади повністю втрачена. Адміністрація Президента блокована, Кабінет Міністрів блокований, Верховна Рада ухвалює рішення і, я впевнений, що там велика кількість депутатів голосують не тому, що так хочуть, а тому, що є загроза Україні. Ми повинні розуміти всю нашу відповідальність, якщо ми самоусунемося. Ми повинні передати тим гарячим головам, які стоять тут недалеко і, потираючи руки, чекають приходу до влади: по-перше, нехай почекають трохи, по-друге, ми не збираємося розколювати країну, ми збираємося її зберегти», - сказав Михайло Добкін.

Необхідно уберегти території Південного Сходу України від того кошмару, який відбувається в країні

Про це сьогодні в ході з'їзду депутатів усіх рівнів південно-східних областей України, АР Крим та Севастополя заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Дуже великий ажіотаж був у суспільстві з приводу нашої з вами зустрічі. Ким нас тільки не називали, як нас тільки не лаяли. Але ми тут і нас багато. А ще більше на Південному Сході, в Севастополі і Криму. Я думаю, що сьогодні у виступах з цієї трибуни звучатимуть слова, а найголовніше - пропозиції про те, як нам далі жити. Як нам виходити з політичної кризи, а найголовніше, як нам не допустити всього того кошмару, який проходить від Києва до Полтави, від Житомира до Івано-Франківська. Як уберегти нам ті території, які сьогодні, хвала Богу, ще не у вогні і немає загрози людям», - сказав Михайло Добкін.

Сьогодні харків'яни здають кров для міліції та "Беркута"

Сьогодні в Харківському обласному центрі служби крові відбулася акція по здачі крові для постраждалих в Києві військовослужбовців внутрішніх військ і міліціонерів спецпідрозділу «Беркут». Ця акція триває уже тиждень, за цей час до близько 150 харків’ян погодилися стати донорами. Служба збору крові контактує з представниками МВС, навчальними закладами. І у разі екстреної ситуації збір крові можуть збільшити до 300-400 доз за день. У плановому режимі за день збирається 150 - 200 доз компонентів крові.

Події дня

Сьогодні, 22 лютого, о 10:00 в Харківському обласному центрі служби крові (вул. Клочківська, 366) відбудеться акція по здачі крові для постраждалих в Києві військовослужбовців внутрішніх військ і міліціонерів спецпідрозділу «Беркут».

Підписано Угоду про врегулювання кризи в Україні

В Адміністрації Президента України відбулася церемонія підписання Угоди про врегулювання кризи в Україні. Угоду підписали Президент України Віктор Янукович, керівник парламентської фракції Політичної партії «УДАР» Віталій Кличко, керівник парламентської фракції «ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк, керівник парламентської фракції «ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Харківська область забезпечена основними продуктами харчування на 120%

Про це сьогодні в ході брифінгу розповів директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Сергій Авершин. «Говорячи про забезпечення потреб населення в продуктах харчування, хочу зазначити, що за всіма основними групами ми забезпечені більше ніж на 120 %. Тобто запаси у нас орієнтовно становить від 15% до 30% понад норму споживання. Так, наприклад, гречки на складах в півтора-два рази більше необхідної норми. Крім того, ціни на продукцію в магазинах не піднімалися», - сказав Сергій Авершин.

У Харківській області ведеться підготовка до весняно-польових робіт

Сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олена Крамська зазначила, що в регіоні найближчим часом розпочнуться весняно-польові роботи. «У районах вже проводиться підживлення озимих культур. Тому прошу всіх звернути увагу на необхідність проведення відповідних робіт в максимально стислі терміни. Незважаючи на задовільний стан посівів озимих культур не можна виключати можливу їх загибель. Тому необхідно передбачити страховий фонд насіння, а також, у разі пересіву озимих культур, посів ярих культур проводити виключно зерновою групою», - сказала вона.

Загальна площа посіву зернових культур в області складатиме більше 1 млн. га

Посів ярих зернових і зернобобових культур планується на площі 655 тис. га, в тому числі: пшениці – 6,8 тис. га, ячменю – 220 тис. га, вівса – 12,5 тис. га, кукурудзи на зерно – 350 тис. га, зернобобових – 36 тис. га. Про це повідомив в ході селекторної наради заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олексій Кучеревський. У цілому загальна площа зернових культур складатиме 1 млн. 103 тис. га, що на 31,2 тис.га більше проти минулого року.

На Харківщині посіви озимих зернових культур перебувають у доброму та задовільному стані

Під урожай поточного року було посіяно 448,1 тис. га озимих зернових культур. Про це повідомив в ході селекторної наради заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олексій Кучеревський. В тому числі озимої пшениці та тритікале – 437,4 тис. га, жита – 7,1 тис. га, ячменю – 3,5 тис. га. У порівнянні з минулим роком площа посіву озимих зернових культур зменшилась на 34,1 тис. га, або 7,1%, в тому числі площа посіву озимої пшениці та тритікале зменшилась на 33,7 тис. га, або 7,2%, жита – на 2,7 тис. га, або 27,6%, площа посіву озимого ячменю збільшено на 2,2 тис. га. 

В 2013 році Харківська область за темпами обороту роздрібної торгівлі посіла 8 місце

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив начальник управління споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой. Він зазначив, що за підсумками 2013 року Харківська область збільшила темпи обороту роздрібної торгівлі з 106,7% до 110,2% і перемістилася з 26 на 8 місце в рейтинговій оцінці Кабінету Міністрів України.

На Харківщині триває реалізація програм, спрямованих на охорону навколишнього природного середовища

Про це сьогодні в ході засідання круглого столу з питання: «Стан водних ресурсів в Харківській області» розповів начальник Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник. Він зазначив, що Харківська обласна державна адміністрація приділяє велике значення питанням взаємодії всіх структурних підрозділів з громадськими та науковими організаціями, які зацікавлені у вирішенні проблемних питань у сфері екології та охорони навколишнього природного середовища.

Сьогодні вранці всі полиці з продуктами харчування в магазинах Харківщини були заповнені

У магазинах Харківської області немає ніякої кризової ситуації. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. «Абсолютно ніякої кризової ситуації немає. Різкий сплеск попиту на продукти харчування був пов'язаний, насамперед, з поширеними вчора чутками. Тому спостерігався ажіотаж в магазинах. Але сьогодні, станом на ранок, всі полки заповнені, ніде прогалин і порожніх місць немає», – сказав Сергій Авершин.

Облдержадміністрація контролюватиме ціни на певну групу товарів

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. «У зв'язку із збільшеним попитом на продукти ми можемо отримати підвищення ціни на них. З точки зору комерційної вигоди, все прекрасно ясно: коли існує підвищений попит, продавець намагається підвищувати ціни. У цьому провина не продавця, а того, хто забезпечує підвищений попит. Тобто, якщо він вчора продавав свою продукцію за однією фіксованою ціною, і це його влаштовувало, то сьогодні, коли купують набагато більшу кількість продуктів харчування, звісно, виникає спокуса заробити додатковий прибуток. З точки зору ринку і комерції це цілком нормально. Ми будемо контролювати ситуацію, щоб вона була в рамках закону, тому що на певну групу товарів і продуктів харчування визначені надбавки, які закріплені в законодавчих документах», - сказав Сергій Авершин.

У Харківській області запасів продуктів харчування вистачить до наступного врожаю

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему: «Стан споживчого ринку в Харківській області» повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. «Абсолютної кількості всіх продуктів і запасів наших виробників, торговців і переробників цілком достатньо, щоб протриматися до наступного врожаю. Не просто протриматися, але ще й частину продукції ми зможемо продати», - сказав Сергій Авершин.

Дітям Харківської області вручили слухові апарати

Сьогодні в Харківському національному медичному університеті відбулася передача слухових апаратів виробництва компанії Unitron Hearing Ltd (Канада) в рамках благодійної акції «Серце до серця». У врученні взяли участь директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Від серця до серця» Єжи Конік. За результатами благодійної акції 2013 року для підтримки дітей з порушеннями слуху на Харківщині було зібрано більше 107 тис. грн., що дозволило придбати 7 цифрових багатоканальних слухових апаратів, які отримають діти з незворотними порушеннями слуху, а також складне медичне обладнання - дитячий аудіометричний комплекс.

У рамках акції «Серце до серця»  Харківській обласній дитячій лікарні передано сертифікат на дороге обородування

Сьогодні в Харківському національному медичному університеті в рамках Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан вручив сертифікат сурдологічному центру Харківської обласної дитячої клінічної лікарні на медичне обладнання - дитячий аудіометричного комплекс.

Заява Президента України Віктора Януковича

Шановні співгромадяни! У ці трагічні дні, коли Україна понесла такі тяжкі втрати, коли загинули люди по обидва боки барикад вважаю своїм обов’язком перед світлою пам’яттю загиблих заявити – нема нічого важливішого над людське життя. І нема таких кроків, яких би ми всі разом не повинні були зробити, щоб відновити мир в Україні. Я оголошую про кроки, які треба зробити , щоб відновити спокій і уникнути наступних жертв протистояння. Заявляю про те, що я ініціюю дострокові президентські вибори. Я ініціюю також повернення до Конституції 2004-го року з перерозподілом повноважень вбік парламентської республіки.

Завтра відбудеться акція із здачі крові для постраждалих в Києві правоохоронців

Завтра, 22 лютого 2014 року, о 10:00 в Харківському обласному центрі служби крові (вул. Клочківська, 366) відбудеться акція із здачі крові для постраждалих в Києві військовослужбовців внутрішніх військ і міліціонерів спецпідрозділу «Беркут».

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Первомайському районі

Станом на 21 лютого 2014 року в Первомайському районі автономно опалюються усі 52 об’єкти соціальної сфери: 12 шкіл, 14 дитячих та 26 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Події дня

Сьогодні, 21 лютого, об 11:00 в Українському науково-дослідницькому інституті екологічних проблем (вул. Бакуліна, 6) відбудеться засідання круглого столу з питання: «Стан водних ресурсів в Харківській області»; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан обороту роздрібної торгівлі в районах та містах області; 2. Про хід підготовки сільськогосподарських підприємств області до проведення комплексу весняно-польових робіт.

У Харкові живуть дуже сильні та волелюбні люди

«Харків знаходиться на території, яка називається Слобожанщина, від слова свобода. Тут живуть дуже сильні, волелюбні люди. Вони не дають себе залякати нікому. Їх фашисти в 1943 році не залякали, їх Ющенко зі своїми репресіями не зміг залякати. Я поважаю харків'ян і люблю як своїх земляків. Вони мені, на щастя, відповідають взаємністю», - сказав в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Свобода слова» на каналі ICTV голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Не треба видавати точку зору представників Галичини за точку зору всієї України

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Свобода слова» на каналі ICTV заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогодні пан Садовий дозволив у черговий раз зробити дурницю, яку роблять багато політиків із Західної України. Він розписується від імені всього народу. А хто дав йому право говорити від імені харків'ян? Хто дав йому право говорити від усього народу України, що весь народ не підтримує владу, що влада набридла? Не треба видавати точку зору представників Галичини за точку зору всієї України», - сказав Михайло Добкін.

Харків'яни інакше дивляться на стабільність і порядок, ніж жителі західних регіонів країни

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Свобода слова» на каналі ICTV заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Якщо для у Львівського міського голови Андрія Садового, який сказав, що ситуація у Львові стабільна і хороша, це звичайне явище, якщо він як глава територіальної громади, сприймає захоплення будівель обласної державної адміністрації, підпал міліції та військових частин, розгром прокуратури, служби безпеки України нормальним явищем, якщо він перебрав на себе повноваження і сьогодні за допомогою народних дружин намагається займатися всім, в тому числі, і оперативною діяльністю, що притаманне спеціальним правоохоронним органам, це його право. Його обрали львів'яни, у них там мабуть свій статут. У Харкові це не сприймається. Харків'яни іншакше дивляться на стабільність і на порядок. Я вважаю, що наше головне завдання сьогодні в суспільстві, насамперед, роззброїти незаконні формування людей, які вбивають і мирних громадян, і працівників правоохоронних органів», - сказав Михайло Добкін.

Архів документів