Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На сьогоднішній день в Будинку рад значно менше активістів «майдану»

Про це в ході брифінгу заявив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома. Він зазначив, що завдяки проведеним переговорам і виконаним вимогам частина активістів, які до цього дня знаходилися в будівлі Будинку рад, звільнили його.

Всі структурні підрозділи Харківської ОДА працюють у нормальному режимі

Про це сьогодні в ході брифінгу заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Структурні підрозділи ОДА працюють. Звичайно, є певна напруга. Але всі люди, які працюють в обласній державній адміністрації, виконують свої функції. Робота утруднена певними обставинами, але люди продовжують її виконувати і зупинок немає», - сказав він.

ВАТ «Турбоатом» повністю відповідає вимогам сучасного технічного ринку

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін. Він підкреслив, що за останні сім років ВАТ «Турбоатом» працював стабільно, відрахування до державного бюджету проводились регулярно, заробітні плати виплачувалися вчасно, чисельність співробітників збільшилась до 6000 осіб.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Шевченківському районі

Станом на 28 лютого 2014 року в Шевченківському районі працює 18 котельних (100%), опалюються усі 48 об’єктів соціальної сфери: 15 шкіл, 7 дитячих та 26 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 4 житлові будинки (100%).

На «Турбоатомі» сформовано добровільні дружини для забезпечення порядку на підприємстві

Трудовий колектив заводу «Турбоатом» сформував добровільні дружини для забезпечення порядку на підприємстві. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін. За його словами, до загонів самооборони входять 50 працівників. Вони позмінно чергують у неробочий час. Віктор Субботін висловив сподівання, щоб понеділка на підприємстві вже не було потреби у дружинниках.

Завтра в Харкові відкриється виставка живопису Олега Омельченка

28 лютого 2014 року о 17:00 у великій залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки робіт Олега Омельченка «RUKA». Також в малій залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» відкриється виставка живопису Олега Станічнова «Етюди».

Харківщину на Паралімпіаді-2014 представлять вісім спортсменів

З 7 по 16 березня 2014 року в Сочі відбудуться ХІ зимові Паралімпійські ігри. На Паралімпіаді в Сочі, участь в якій планують взяти спортсмени 47 країн світу, будуть розіграні медалі в п’яти видах спорту: біатлоні, лижних гонках, гірськолижному спорті, керлінгу на колясках та следж-хокею на льоду.

Алан Засєєв - срібний призер міжнародного турніру

Харків'янин Алан Засєєв посів друге місце на міжнародному турнірі з вільної боротьби, який пройшов у столиці Болгарії Софії. У ваговій категорії до 125 кг Засєєв впевнено дійшов до фіналу, перемігши суперників з Македонії та Росії, але у вирішальній сутичці за золото Алан поступився азербайджанському спортсмену Камаладдіну Магомедову.

До уваги журналістів!

28 лютого о 10.00 відбудеться прес-конференція генерального директора ВАТ «Турбоатом» Віктора Суботіна. Прес-конференція відбудеться за адресою: вулиця Енергетична, 1, ВАТ "Турбоатом", (3-й майданчик навпроти пам'ятника Кірову). Збір о 9.40 біля центрального входу заводоуправління. Акредитація за тел.: 349-23-14, (067) 546-45-67. Прес-секретар - Оксана Щукіна.

ХОДА надасть для Координаційної ради "майдану" приміщення, якщо його активісти залишать Будинок рад

Про це сьогодні заявив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома. Він зазначив, що з метою безпеки людей та державного майна, попросив активістів звільнити будівлю облдержадміністрації. «Ми просимо, щоб активісти звільнили будівлю, тому що є небезпека внутрішніх конфліктів. Ми готові для Координаційної ради майдану надати приміщення, але вони мають вивести з будівлі всіх інших людей. Вони офіційно подадуть заявку, укладуть договір на оренду, будуть вносити плату за оренду, і, відповідно, офіційно тут перебуватимуть. Тому що держава платить обласній раді за оренду цього приміщення. Це ж не приміщення обладміністрації. Це приміщення територіальної громади області. У цих стінах забезпечується життєдіяльність регіону. Вони не призначені для того, щоб люди тут спали або влаштовували барикади», - сказав Василь Хома.

Василь Хома спростував інформацію про захоплення Богодухівської райдержадміністрації

«Ніхто не захоплював будівлю райдержадміністрації в Богодухові. Зібралися сільські голови. Знаходяться вони в приміщенні РДА. Я зустрічався з керівником Богодухівської райдержадміністрації Володимиром Бєлим. Я йому сказав, щоб він їхав до РДА, керував районом, щоб всі системи життєдіяльності району функціонували в штатному режимі», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома.  

Вночі була зроблена спроба захоплення правого крила будівлі Харківської облдержадміністрації

Вночі була зроблена спроба захоплення правого крила будівлі Харківської облдержадміністрації, де знаходиться бухгалтерія. Було відкрито кабінет начальника загального відділу ОДА, де знаходяться гербові печатки і штампи облдержадміністрації. Про це повідомив заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома.

Голова облдержадміністрації Михайло Добкін передав свої обов’язки першому заступнику голови ХОДА

У зв’язку із необхідністю проходження процедури реєстрації кандидата на посаду Президента України та організацією передвиборчої кампанії містами України; задля забезпечення стабільно сталого функціонування системи життєзабезпечення регіону; для юридичної можливості першому заступнику голови ХОДА виконувати обов’язки керівника регіону голова ХОДА Михайло Добкін написав заяву про звільнення з посади.

У Харкові відбудеться чемпіонат України з шорт-треку

З 27 по 28 лютого 2014 року в м. Харкові на базі КЗ МСДЮСШОР «Салтівський лід» відбудеться чемпіонат України з шорт-треку . У змаганнях візьмуть участі понад 60 спортсменів: учасники XXII Олімпійських зимових іграх в Сочі, чемпіонатів світу, Європи, етапів Кубку світу та неодноразові переможці та призери міжнародних змагань.

Команда Харківської області посіла 3 місце на чемпіонаті України синхронного плавання

У Харкові відбувся чемпіонат України з синхронного плавання. Участь в змаганнях взяли спортсменки з Харківської, Донецької, Одеської, Миколаївської областей та міста Київ. Харків’янки виступили на змаганнях чотирма командами. За підсумками чемпіонату команда Харківської області-1 посіла третє загальнокомандне місце. Першими стали синхроністки команди Донецької області, друге місце посіли спортсменки міста Київ.

Харків’янки посіли друге місце на чемпіонаті України з боксу

З 17 по 23 лютого у місті Трускавець Львівської області відбувся чемпіонат України з боксу серед жінок, молоді та юніорок. Участь в чемпіонаті взяли спортсменки з 24 областей України, АР Крим та міст Київ та Севастополь. За підсумками змагань юніорська збірна Харківської області посіла друге загальнокомандне місце, поступившись лише представницям Волинської області. Третіми були спортсменки Івано-Франківської області.

Всі об'єкти життєзабезпечення Харківщини працюють в штатному режимі

Про це сьогодні заявив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Я відповідав, відповідаю і буду відповідати за питання життєзабезпечення Харківського регіону. Тому хочу підкреслити, що всі об'єкти життєзабезпечення працюють. Жодна котельня не вийшла з ладу. Все, що стосується подачі води, теж під контролем. Жодних надзвичайних ситуацій очікувати не варто. У всіх комунальних службах працюють цілодобові диспетчерські», - сказав Валентин Дулуб.

Облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть начальника Харківського обласного управління водних ресурсів Олександра Войтенка, який помер 24 лютого. Висловлюємо співчуття рідним, близьким і колегам Олександра Яковича.

Вперше Харківська область за рейтингами діяльності ОДА увійшла до трійки лідерів

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час брифінгу зазначив, що вважає команду, з якою йому довелося працювати в області, однією з кращих за всю історію існування незалежної України. «Мені не соромно за виконану роботу. Буквально сьогодні ми отримали підсумкові рейтинги діяльності обласних адміністрацій, де, виходячи з оцінювання за більш ніж 80 позиціями, Харківська область вперше увійшла до трійки лідерів. Зауважу, що приймали ми наш регіон на передостанньому місці - 26-му. Я думаю, що завдання нових керівників, забувши всі емоції і політичну ворожнечу, зробити так, щоб і надалі регіон знаходився серед лідерів і щоб життя людей поліпшувалося», - сказав Михайло Добкін.

Обов'язки голови Харківської облдержадміністрації виконуватиме Валентин Дулуб

Обов'язки голови Харківської обласної державної адміністрації з сьогоднішнього дня виконує перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Про це на брифінгу повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Він відповідальний за роботу житлово-комунального господарства і за інші системи життєзабезпечення регіону. Думаю, немає сенсу говорити про кваліфікацію Валентина Григоровича Дулуба. Це один з найкращих чиновників в цьому напрямку», - підкреслив Михайло Добкін.

Михайло Добкін буде балотуватися у Президенти України

Сьогодні під час брифінгу голова Харківської ОДА Михайло Добкін заявив, що має намір балотуватися у Президенти України на найближчих виборах. «Виходячи з того, що йде тотальний наїзд на права російськомовного населення, ухвалюються закони, які ставлять під загрозу всіх, хто не сприймає фашизм і нацизм, звучать заклики без суду і слідства розправлятися з багатьма людьми, хто має відмінну від влади, яка прийшла, точку зору, я вирішив балотуватися на пост Президента України під час найближчої виборчої кампанії. Це рішення остаточне. Я зробив свій вибір і, коли буде необхідно, буду реєструвати всі необхідні документи», - сказав Михайло Добкін.

Всі системи життєзабезпечення регіону працюють стабільно

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін знаходиться на робочому місці та провів робочу нараду з питань забезпечення життєдіяльності регіону. Під час наради перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив про те, що всі системи життєзабезпечення регіону працюють стабільно, у штатному режимі. Повідомлень про відключення систем теплопостачання, електропостачання не надходило. Стабільно працюють підприємства системи ЖГК, школи, медичні установи, дитячі садки, шкільні автобуси здійснюють підвіз дітей.

Вікторія Маренич написала заяву про звільнення

Директор Департамента масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич написала заяву про звільнення. «Де б не знаходився Михайло Добкін, я залишусь його прес-секретарем», - підкреслила Вікторія Маренич.

До уваги ЗМІ! Брифінг перенесено

Брифінг голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, який був запланований на сьогодні на 11:00, перенесено.

Глибоко сумуємо

Харківська обласна державна адміністрація, Департамент масових комунікацій глибоко сумують з приводу передчасної смерті редактора Валківської районної газети «Сільські вісті» Романенко Валентини Іванівни і висловлюють співчуття рідним, друзям і колегам покійної.

Керувати Харківщиною ми будемо разом

Сьогодні на площі Свободи голова ХОДА Михайло Добкін підтвердив, що продовжує свою роботу. «Сьогодні я продовжую працювати на посаді голови Харківської обласної державної адміністрації. Заяву про звільнення не писав і писати не буду. Як управляти Харківщиною і як працювати, ми з вами будемо вирішувати разом», - сказав Михайло Добкін, звертаючись до присутніх на площі.

Ми повинні зберегти спадщину батьків

Про це сьогодні на площі Свободи заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Ми повинні зробити більше. Ми повинні захистити те, що змогли захистити наші батьки і передати в цілості і схоронності наступному поколінню. Пам'ятник Леніну це символ міста, який бачили мільйони туристів з різних країн світу. Він є одним з символом певної епохи. Ми його встановили і ми його захистимо. Ми з вами», - сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін не писав і не писатиме заяву про звільнення

 Попри всі гучні заяви з приводу зникнення губернатора Харківської області Михайла Добкіна повідомляємо про те, що голова Харківської обласної державної адміністрації є діючим очільником Харківської області, який не писав і не збирається писати заяву про звільнення із займаної посади. У понеділок, 24 лютого 2014 року Михайло Добкін, як чинний голова ХОДА, продовжить свою роботу у звичному режимі.

Органи центральної влади, які зараз формуються, повинні враховувати думку 20 мільйонів жителів Південного Сходу України

Про це сьогодні сказав на з'їзді депутатів усіх рівнів південно-східних областей України, АР Крим та м.Севастополя перший заступник голови Верховної Ради АР Крим Сергій Донич. «Сьогодні зібралися тут люди, які представляють більше 20 мільйонів жителів України. Органи центральної влади, які зараз формуються, повинні знати нашу думку. Якщо не прислухатися до половини України, то нічого доброго не буде. Ми виступаємо за конструктив, за єдину сильну Україну, в складі якої знаходиться Автономна Респрубліка Крим. І всі розмови про сепаратизм, про відокремлення Криму - це спекуляції чистої води. Сьогодні ми бачимо поки ситуацію, як у книзі М.Булгакова «Собаче серце»: відібрати і поділити! Ось чим поки займаються. Всі, хто тут представлений, повинні зберегти стабільність на своїй території. У Криму є свій герб, на ньому слова - «процвітання в єдності». Ця єдність має бути, в першу чергу, на Південному Сході, і ми тоді допоможемо всій Україні бути єдиною», - сказав Сергій Донич.

Завдання лідерів регіонів - не допустити на їх територіях хаосу, зберегти життя людей

Про це сьогодні сказав на з'їзді депутатів усіх рівнів південно-східних областей України, м. Севастополя та Автономної Республіки Крим народний депутат України Олег Царьов. «Що б там не говорили з трибуни Верховної Ради, з юридичної точки зору у нас в країні відбулося збройне захоплення влади. Ми бачимо, на що перетворилася батьківщина «майдану» - Львів - там розруха. Захоплюються ювелірні магазини, грабуються банки. Ми не хочемо, щоб розруха прийшла в Харків, Дніпропетровськ, Донецьк. Тут знаходяться лідери регіонів, керівники органів місцевого самоврядування. Коли держава не виконує найголовнішу свою функцію - захист своїх громадян, наше головне завдання - організуватися і не допустити хаосу. Там 20 тисяч озброєних людей. Їм дуже хочеться кудись цих людей з Києва подалі відправити. А нам потрібно зробити так, щоб їх не відправили сюди. Наше головне завдання - зберегти наших людей, наші родини. Не допустити хаосу, розрухи. Я впевнений, як би важко зараз не було, ми все одно переможемо. Тому, що з нами правда», - сказав Олег Царьов.

Архів документів