Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківські ледолази - срібні призери чемпіонату Європи

З 28 лютого по 2 березня в російському місті Уфа тривав чемпіонат Європи з льодолазання, а також фінальний етап Кубка світу. Україну на чемпіонаті представляли три харківських спортсмена: Валентин Сипавін, Ілля Мельников та Євгенія Білецька, а також спортсменка з Севастополя Євгенія Алексєєва.

Події дня

Сьогодні, 6 березня, о 12:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Діяльність МЗС України та забезпечення зовнішньоекономічних інтересів України»; О 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться урочисте відкриття виставки в рамках арт-проекту "Материнство"

Відбулася публічна лекція, присвячена історії комічного німого кіно

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбулася відкрита лекція кінознавця, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства Володимира Миславського. За його словами, 20-ті роки - це роки великого німого кінематографа, який досяг максимального успіху до появи звуку. Саме в цей період широкого поширення отримав комічний жанр.

У галереї «Бузок» відкриється фотовиставка «Вождь»

15 березня в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбудеться відкриття фотовиставки Олександра Ропавки «Вождь». Серія репортажних фотографій висвітлює особливості побуту і культури племен Папуа - Нової Гвінеї. У портретах папуасів увагу привертає не тільки зовнішня екзотика, а й характер типажів. Весь устрій життя аборигенів зберігся з первісних часів до сьогоднішніх днів, незважаючи на проникнення сучасної цивілізації в їх життя.

Харківська ОДА висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу смерті ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника Параду Перемоги 1945 року Крячка Дмитра Опанасовича і висловлює співчуття його рідним і близьким. Світла пам’ять про мужнього захисника Вітчизни назавжди збережеться в серцях тих, хто знав і любив Дмитра Опанасовича.

Почала працювати телефонна «гаряча лінія» для надання населенню медико-психологічної допомоги

За інформацією Харківського обласного центру здоров’я, у зв’язку з останніми подіями, що сталися в Україні, певна частина населення потребує медико-психологічної допомоги. Департаментом охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації організовано роботу телефонної «гарячої лінії», на яку можуть звернутися всі, хто потребує такої допомоги: (057) 705-31-52 з 9.00 до 18.00 та 700-50-02, 700-50-03 з 8.00 до 18.00 щодня, крім вихідних.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Харківській області

Станом на 04 березня 2014 року працює 867 котельних (100%). Опалюється  14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад (100%), 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації працюють диспетчерські служби.

Юна харків’янка здобула дві золоті медалі на чемпіонаті України з бадмінтону

В Одесі відбувся чемпіонат України з бадмінтону серед дівчат та юнаків 1997 року народження, переможцем якого у двох категоріях стала харківська спортсменка Анна Міхалькова. Чемпіонат зібрав 69 спортсменів з 7 областей України. Харківську область представляли 11 бадмінтоністів.

Події дня

Сьогодні о 16:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відкрита лекція кінокритика Миславського В.Н. на тему: «Комічна школа німого кіно»; о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відбудеться презентація виставки «Життя великої ріки». Фотографія Володимира Оглоблін.

Управління тримільйонною громадою - величезна відповідальність

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав Ігоря Балуту з призначенням на посаду губернатора Харківської області. «Управління тримільйонною областю - величезна відповідальність. Тому вкрай важливо не повторити помилки 2005 року і сформувати команду виконавчої влади Харківщини за принципом професіоналізму, а не політичної доцільності», - сказав Сергій Чернов.

Церква молиться за єдину Україну

Сьогодні в ході наради адміністративно-господарського активу Харківської області Владика Онуфрій підкреслив, що зараз Україна переживає особливі випробування і висловив упевненість, що тільки в єдності та повазі можна побудувати прекрасну країну.

Ми не повинні дозволити перетворити Харків і всю Україну в точку конфлікту. Арсен Аваков

Про це сьогодні в ході наради адміністративно-господарського активу Харківської області заявив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. «Ми зараз переживаємо дуже непростий час для країни. Час нових викликів, час, коли нам усім варто замислитися про справжній сенс нашої роботи. Політична конкуренція відходить на другий план. Ми повинні думати про майбутнє країни, про її єдність. Ми не повинні дозволити перетворити Харків і всю Україну в точку конфлікту. Це не наша доля і не наше призначення. Тому буде час для переосмислення, буде час для визнання помилок, буде час для того, щоб створювати і виправляти ту ситуацію, в якій ми зараз опинилися. Зараз ми опинилися в тій ситуації, коли авторитет влади втрачено, авторитет силових органів втрачено, в суспільстві починають проявлятися політичні бандити. Я сподіваюся, що ця ситуація буде недовгою. Сподіваюся, що у нас у всіх вистачить розуму цю ситуацію присікти. Я закликаю всіх тут присутніх саме до цього: зрозуміти ключові цілі, об'єднатися і працювати. Це не виключає політичної конкуренції та адекватного плюралізму, але тільки в другу чергу - після інтересів країни, в якій ми з вами живемо», - сказав Арсен Аваков.

Ми повинні звільнитися від корупції і абсолютно по-новому побудувати ведення державних справ

Про це сьогодні в ході наради адміністративно-господарського активу Харківської області заявив голова ХОДА Ігор Балута. «Зараз вся країна переживає критичний момент. Харків'яни повинні згуртуватися і вистояти. Ми повинні чітко усвідомлювати - ми єдиний народ. Ніхто не повинен нас розколоти. Закликаю з сьогоднішнього дня накласти мораторій на будь-які ідеї сепаратизму. Найголовніше, щоб наша країна була єдина. Необхідно знизити рівень політичної активності та соціальної напруги в суспільстві. Закликаю до цього всіх . Люди хочуть справедливості, вони це заслужили, і ми повинні їм це дати. Ми повинні звільнитися від корупції і абсолютно по-новому перебудувати ведення державних справ. Я просив би всіх присутніх тут в цьому мені допомогти», - сказав Ігор Балута.

Представлений новий голова Харківської ОДА

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков представив адміністративно-господарському активу Харківської області нового голову Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Мироновича Балуту.

Події дня

Сьгодні, 4 березня, о 16.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкинська, 62) відбудеться відкриття виставки петриківського розпису «Роде наш красний» школи Тамари та Олександра Вакуленків

Харків’янин здобув бронзу на міжнародному турнірі з боксу

Арсен Азізов став бронзовим призером міжнародного турніру з боксу категорії «Странджа-2014», який з 26 лютого по 1 березня проходив у болгарській Софії. В категорії до 91 кг харківський боксер впевнено дійшов до півфіналу, але там поступився по очкам супернику з Туреччини.

Харківський лучник Віктор Рубан здобув срібло в особистих змаганнях на чемпіонаті світу

У французькому місті Нім завершився чемпіонат світу зі стрільби з луку у приміщенні, переможцями якого у загальнокомандному заліку стали українські спортсмени. Золото та срібло завоював харків’янин Віктор Рубан. До золотої медалі, здобутої в командній чоловічій першості, він додав і срібло в особистому турнірі.

Підприємства Харківської області запрошуються до участі у міжнародній виставці продуктів харчування

15 – 17 травня 2014 року в м. Астана (Республіка Казахстан) відбудеться четверта об’єднана міжнародна виставка “Kazakhstan International Halal Expo 2014”, яка відбувається за підтримки Міністерства сільського господарства Республіки Казахстан, Міністерства індустрії і нових технологій Республіки Казахстан, Акімату (мерії) міста Астана. Про це повідомляє сайт Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА. Мета заходу - демонстрація товарів і послуг вітчизняних та іноземних підприємств, пошук партнерів, налагодження товарообігу між країнами, насичення ринку продуктами харчування світової якості.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка в рамках арт-проекту «Материнство»

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва 6 березня відбудеться урочисте відкриття виставки в рамках арт-проекту «Материнство». В експозиції будуть представлені роботи 26 авторів з різних міст України (Запоріжжя, Луганськ, Харків, Чернігів, Ялта), а також з Санкт -Петербурга (РФ).

Призначено нового голову Харківської ОДА

Відповідно до Указу Президента України №224/2014 від 2 березня 2014 року відповідно до статей 112 та 118 Конституції України головою Харківської обласної державної адміністрації призначено БАЛУТУ Ігоря Мироновича.

У Харкові планується провести з'їзд «Афганська правда»

Сьогодні в ході зборів афганців Харківської області заступник голови ХОДА - керівник апарату, учасник бойових дій в Афганістані Василь Хома розповів про проведення Всеукраїнського з'їзду «Афганська правда». З'їзд відбудеться 6 березня, на нього будуть запрошені воїни-афганці з усіх регіонів України.

Необхідно вжити заходів щодо стабілізації ситуації в країні

У ході брифінгу Василь Хома розповів, що сьогодні афганці Харківської області прийняли звернення до голови Верховної Ради, до керівника Ради національної безпеки України. Він зачитав резолютивну частину звернення .

Віктор Рубан – чемпіон світу зі стрільби з луку

1 березня збірна України зі стрільби з луку, до складу якої входить харківський лучник Віктор Рубан, здобула золоту медаль у чоловічих командних змаганнях на чемпіонаті світу в приміщені, який в ці дні відбувається у французькому місті Нім.

Необхідно шукати мирний спосіб вирішення конфліктних ситуацій і діяти у правовому полі

Сьогодні під час брифінгу заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома закликав всіх зберігати спокій, шукати мирний спосіб вирішення конфліктних ситуацій і діяти у правовому полі.

Причиною зіткнень на площі Свободи стали провокації представників «Правого сектора» і ультрас «Металіста» , що знаходилися в будівлі ХОДА

Про це сьогодні заявив заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома. «Причиною конфлікту стала провокація з боку людей, що знаходилися в ХОДА: вони кидали предмети і стріляли з вікон. У будівлі знаходилися тільки представники «Правого сектора» і ультрас «Металіста». З членами Координаційної ради харківського «євромайдану», політичних партій «Батьківщина», УДАР і «Свобода» раніше була досягнута домовленість про те, що вони залишать приміщення, і вони це зробили. «Правий сектор» і ультрас відмовилися звільнити будівлю», - підкреслив Василь Хома.

На будівлі обласної державної адміністрації може бути тільки прапор України

Про це сьогодні в ході брифінгу розповів заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома. «На будівлі обласної державної адміністрації може бути тільки прапор України. Ніяких прапорів інших держав на державній будівлі бути не може. Тому буде тільки прапор України. Російський прапор вже знято», - сказав Василь Хома.

У понеділок будівля облдержадміністрації буде повністю готова до роботи

Про це сьогодні повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Зараз ми оцінюємо завдані збитки. Ми зробимо все, щоб люди, які в понеділок прийдуть на роботу, не відчували жодного дискомфорту на робочих місцях. У понеділок будівля облдержадміністрації буде повністю готова до роботи», - підкреслив Валентин Дулуб.

ДО УВАГИ ЗМІ!

Сьогодні о 18:30 у малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, другий поверх) відбудеться брифінг заступника голови ХОДА - керівника апарату Василя Хоми.

Події дня

Сьогодні, 1 березня, об 11:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4 під., 1 поверх) відбудеться Східно-регіональний конкурс молодих дізайнерів «Взгляд в будущее»; о 14:00 у Держпромі (пл. Свободи, 5, 3 під'їзд, 2 поверх, зала засідань) відбудеться з'їзд "Афганське братство" Харківської області.  

У галереї «Бузок» відкриті виставки Олега Омельченка та Олега Станічнова

У двох залах галереї представлені більше 60 картин, написаних олією. Як відзначають автори, це кращі їх роботи за останні кілька років. За словами Олега Омельченка, в останні роки він працює в декількох жанрах, в основному, це жіночий портрет, натюрморт і міський пейзаж. Свій новий більш концептуальний проект він назвав «RUKA».

Архів документів