Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківському зоопарку щодня необхідно не менш 18 тис. грн. на годування тварин

Щоб тварини не голодували, Харківському зоопарку щодня необхідно не менш 18 тис. грн. на їх годування. Окрім цього, потрібно сплачувати комунальні послуги – приблизно 460 тис. грн. на місяць, а також заробітну плату з нарахуваннями працівникам зоопарку – приблизно 625 тис. грн. на місяць. Про це повідомив директор харківського зоопарку Олексій Григор'єв. За його словами, з початку року з бюджету міста Харкова на утримання зоопарку профінансовано та сплачено 370 тис. грн., також виплачена заробітна плата.

Більше 40 спортсменів Харківської області входять до збірних команд України із зимових видів спорту

Про це сьогодні сказав під час відеоконференції на тему: «Підсумки участі спортсменів України в ХХII зимових Олімпійських іграх 2014 року в м. Сочі (Росія)» заступник директора Департаменту - начальник управління у справах фізичної культури та спорту ХОДА Сергій Христоєв.

Проведення віче-референдуму з питання федералізації Харківської області незаконне

Про це сьогодні в ході брифінгу заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. «Моє ставлення до проведення референдуму з питання федералізації Харківської області негативне, тому що це робиться незаконно. Навіть якщо прийде 20-30 тисяч людей і скажуть, що вони провели референдум, це не буде волевиявленням 3,2 млн. жителів Харкова та області», - сказав Ігор Балута.

Фінляндська Республіка є стратегічним партнером для Харківської області

Сьогодні в ході зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути із заступником голови місії Посольства Фінляндії в Україні Юссі Сойні обговорювалися перспективи політичного та економічного співробітництва Харківської області та Республіки Фінляндія. «Харків є промисловим центром, в якому розташовано близько 600 великих підприємств. Вони випускають найрізноманітнішу продукцію: від літаків і танків до товарів першої необхідності. 50% наших орних земель займають чорноземи. При підвищеному попиті на агропромислову продукцію це досить перспективно», - сказав Ігор Балута.

Ігор Балута зустрівся із заступником голови місії Посольства Фінляндії в Україні Юссі Сойні

Відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути із заступником голови місії Посольства Фінляндії в Україні Юссі Сойні. У заході також взяли участь в.о. заступника Харківської ОДА Ігор Райнін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. У ході зустрічі учасники обговорили питання суспільно-політичної ситуації в Харківському регіоні та подальший розвиток області.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Барвінківському районі

Станом на 13 березня 2014 року в Барвінківському районі в роботі 24 котельні (100%), опалюються усі 72 об’єкти соціальної сфери: 18 дитячих закладів, 19 шкіл та 35 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 16 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в Барвінківському районі на філії ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» Барвінківського підприємства комунального господарства працює диспетчерська служба, телефон (05757) 4-20-01.

Харків'янка Олена Сотнікова виграла другий поспіль парний титул на турнірах ITF

Вигравши тиждень тому парний турнір ITF у французькому місті Брон, Олена продовжила серію перемог у Франції здобувши її на турнірі у місті Амьєн. В парі з Ізабеллою Шиніковою з Болгарії Олена в фінальному матчі розгромила суперниць з Італії Анжеліку Морателлі та Анну Ремондіна 6:1, 6:4.

Події дня

Сьогодні, 13 березня, о 10:30 у залі прийому офіційних делегацій Харківської ОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч керівництва Харківської ОДА та облради із заступником голови місії Посольства Фінляндії в Україні Юссі Сойні; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Підсумки участі спортсменів України у ХХІІ зимових Олімпійських іграх 2014 року в м. Сочі (Росія)».

Оксана Шишкова здобула третю бронзу Паралімпіади-2014

12 березня на ХІ зимових Паралімпійських іграх у Сочі харківська спортсменка Оксана Шишкова стала бронзовою призеркою у лижних гонках в спринті вільним стилем на дистанції 1 км серед жінок з вадами зору. У фінальному забігу Оксана прийшла третьою, показавши результат 4:24.6. Від переможниці Михаліни Лисової з Росії українка відстала на 13.1 сек. Другою фінішувала росіянка Олена Ремізова.

На Всеукраїнському турнірі юних журналістів Харківщину представлятимуть команди Богодухівського, Куп’янського та Первомайського районів

11 березня 2014 року КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» на базі Харківської загальноосвітньої школи №42 проведено тренінг для підготовки учнівських команд Харківської області до ІІ етапу Всеукраїнського турніру юних журналістів. У роботі тренінгу взяли участь 10 команд з Балаклійського, Богодухівського, Дергачівського, Кегичівського, Куп’янського, Нововодолазького, Первомайського, Харківського, Чугуївського районів та м. Чугуєва Харківської області.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться показ фільму «Таємниця Антуана Ватто»

14 березня 2014 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) в рамках арт-проекту «Материнство» відбудеться показ кінофільму «Таємниця Антуана Ватто» (2007) французького кінорежисера Лорена де Бартілья. Фільм передає атмосферу світу мистецтва та дослідницької діяльності вченого.

При обласній державній адміністрації буде створено дієвий антикорупційний орган

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 12 березня зустрівся з представниками громадських організацій, які зацікавлені в тому, щоб створити дієвий антикорупційний орган при Харківській обласній державній адміністрації.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Балаклійському районі

Станом на 12 березня 2014 року в Балаклійському районі працює 44 котельні (100%), опалюються усі 100 об’єктів соціальної сфери: 22 дитячих заклади, 38 шкіл, 39 лікувальних закладів та 1 об’єкт соціального захисту. До централізованого теплопостачання підключено 266 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Балаклійського району працюють диспетчерські служби: КП БРР «Балаклійські теплові мережі» телефон (05749) 2-25-98, КП БРР «Балаклійський водоканал» телефон (05749) 2-27-28, КП БРР «Балаклійський Житлокомунсервіс» телефон (05749) 5-35-76.

Губернатор Харківської області Ігор Балута зустрівся з делегацією Організації Об'єднаних Націй

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Миронович Балута 11 березня зустрівся з делегацією Організації Об'єднаних Націй на чолі з помічником Генерального секретаря ООН, керівником відділення Управління Верховного комісара ООН з прав людини в Нью-Йорку Іваном Шимоновичем.

Харків’янин здобув золото Паралімпіади-2014

11 березня 2014 року біатлоніст Віталій Лук’яненко здобув другу особисту золоту медаль сочинської Паралімпіади. Він був першим на дистанції 12,5 км серед спортсменів з вадами зору, показавши результат 31:04.0 та не зробивши жодного промаху. Це четверте золото у його кар’єрі.

Інформація про індекс інфляції по Україні у лютому 2014 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у лютому 2014р. становив 100,6%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 11 березня 2014 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад (100%), 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у м. Лозова

Станом на 11 березня 2014 року в м. Лозова працює 17 котельних (100%), опалюються усі 66 об’єктів соціальної сфери: 17 дитячих закладів, 13 шкіл та 36 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 328 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в м. Лозова працюють диспетчерські служби: КП «Теплоенерго» Лозівської міської ради, телефон (05745) 2-36-43, КП «Житлова управляюча компанія» Лозівської міської ради, телефон (05745) 2-52-32.

Харків’яни здобули друге золото на Паралімпіаді

Сьогодні на Паралімпійських іграх у Сочі харків’янка Людмила Павленко здобула золото у лижних гонках на 12 км сидячи серед жінок. Показавши результат 38:54.3, Людмила опередила найближчу суперницю Оксану Майстерс з США на 21.7 секунди. Третьою фінішувала росіянка Світлана Коновалова.

На Харківщині вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Сьогодні з нагоди 200-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника великого Кобзаря. В урочистому заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома, заступник голови облради Людмила Давидова, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат, консул-радник Генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віктор Мокін, керівники структурних підрозділів обладміністрації, представники дипломатичного корпусу, релігійних громад, громадських організацій, студентської та учнівської молоді.

Український біатлоніст Віталій Лук'яненко завоював "золото" Паралімпіади

 У перший день змагань на Паралімпіаді в Сочі Україна завоювала "золото"! Наш біатлоніст Віталій Лук'яненко переміг на дистанції 7,5 км серед спортсменів з порушенням зору. Лук'яненко пройшов дистанцію за 20:18.8 хвилини, не допустивши жодного промаху на двох вогневих рубежах.

Оксана Шишкова завоювала четверту медаль України на Паралімпіаді-2014

 Україна продовжує завойовувати медалі на Паралімпійських Іграх у Сочі. Сьогодні наша біатлоністка Оксана Шишкова стала третьою на дистанції 6 км серед спортсменок з порушенням зору. "Золото" і "срібло" дісталися господаркам Ігор росіянкам Міхаліні Лисовій та Юлії Будалеєвій. "Бронза" Шишкової стала четвертою медаллю українських спортсменів на Паралімпіаді-2014.

Ігор Балута привітав співробітниць Харківської облдержадміністрації з Міжнародним жіночим днем

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута привітав жінок - керівників та заступників керівників структурних підрозділів облдержадміністрації з Міжнародним жіночим днем. «Будь-яких слів, які можуть сказати вам чоловіки, замало, щоб висловити нашу любов, наше захоплення вашою красою, терпінням і мудрістю. Бажаю вам всього найдобрішого. Насамперед , миру . Ви оберігаєте цей світ, ви - берегині домашнього вогнища. Бажаю гарної погоди та чудового настрою у цей святковій день» , - підкреслив Ігор Балута.

Дорогі наші, улюблені жінки!

Вітаю вас зі святом! Ми, чоловіки, не втомлюємося вами захоплюватися: вашою красою, терпінням, відданістю і мудрістю! Не народився ще чоловік, який був би гідний вас! Спасибі вам за подароване щастя, ми завжди любили, любимо і будемо любити вас! Голова Харківської обласної державної адміністрації       Ігор Балута

На Харківщині визначені лідери із залучення міжнародної технічної допомоги

Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА підбито підсумки діяльності районних державних адміністрацій в 2013 році у сфері залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги (МТД). Враховувались кількість проектів (програм) МТД та загальна сума отриманих коштів МТД у розрахунку на 10 тисяч населення.

Ігор Райнін призначений в.о. заступника голови Харківської ОДА

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута підписав розпорядження про призначення Ігоря Львовича Райніна виконуючим обов’язки заступника голови Харківської обласної державної адміністрації.

Економічна складова - один з головних пріоритетів в рамках головування України в СНД

Про це сказав в ході відеоконференції на тему «Діяльність МЗС України та забезпечення зовнішньоекономічних інтересів України» директор Департаменту економічного співробітництва МЗС Олександр Данилейко. За його словами, сьогодні МЗС України працює над тим, щоб мирно, дипломатичними методами вирішити конфліктну ситуацію з Росією, але економічна складова роботи також надзвичайно важлива.

Харківська область продовжує працювати над розширенням міжнародних зв'язків і активізацією залучення іноземних інвестицій

Про це сьогодні в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Діяльність МЗС України і забезпечення зовнішньоекономічних інтересів України» розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. Він підкреслив, що Департаментом була підготовлена серйозна і об'ємна програма з розширення міжнародних зв'язків Харківської області та активізації залучення іноземних інвестицій до 2016 року.

Делегація Міжнародного трейд-клубу планує відвідати Харківську область

Про це сьогодні в ході відеоконференції на тему: «Діяльність МЗС України та забезпечення зовнішньоекономічних інтересів України» повідомив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Денис Ткачов. «Хочу відзначити, що незважаючи на ті політичні події, які відбуваються зараз в країні, наш регіон залишається досить активним і викликає великий інтерес у іноземних партнерів. Найближчим часом, 27-28 березня, заплановано візит делегації Міжнародного трейд-клубу в Україні. На даний момент свою участь підтвердило більше 10 країн», - сказав Денис Ткачов.

На Харківщині попрощалися з учасником Параду Перемоги 1945 року

Сьогодні на другому міському кладовищі Харкова відбулася церемонія прощання з ветераном Великої Вітчизняної війни, учасником Параду Перемоги 1945 року Крячком Дмитром Опанасовичем. Попрощатися з ним прийшли заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова, керівник Харківської обласної Ради ветеранів України Анатолій Хіневич, а також родичі, друзі та ветерани.

Архів документів