Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківські борці стали призерами Кубка світу з вільної боротьби

У Лос-Анджелесі завершився Кубок світу з вільної боротьби, на якому збірна України посіла четверте місце. Харківську область в національній команді України представляло три спортсмени. Зокрема, Алан Засєєв у ваговій категорії до 125 кг виграв у всіх чотирьох поєдинках. Ібрагім Алдатов у ваговій категорії до 86 кг провів п'ять поєдинків, три з яких завершив перемогою. Гія Чехладзе у вазі до 74 кг зміг перемогти лише в одному з п'яти проведених боїв.

Учасники Майдану і члени їхніх сімей потребують реабілітації

До Харківської облдержадміністрації надійшов лист від громадського Фонду реабілітації учасників Майдану, де зазначається, що мета Фонду – організація та надання медико-психологічної допомоги особам, котрі брали участь в силових протистояннях під час акцій протесту, що проходили в Києві та інших містах України. Фонд відкрив рахунок для збору коштів, які будуть спрямовані на реабілітацію та оздоровлення учасників Майдану, членів їхніх сімей та родин загиблих. Фонд створено 27 лютого 2014 року, і за перший тиждень на його рахунок надійшло більше 20 тис. грн.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Вовчанському районі

Станом на 18 березня 2014 року у Вовчанському районі працює 7 котельних (100%), опалюються усі 102 об’єкти соціальної сфери: 22 дитячих заклади, 34 школи, 46 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 50 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Вовчанського району працюють диспетчерські служби: КП «Вовчанське ПТМ», телефон (05741) 4-26-87, КП «Вовчанська водопровідна дільниця», телефон (05741) 4-34-40, КП «Старосалтівський комбінат житлово-комунальних послуг», телефон (05741) 6-11-04, КП «Вільчанський комбінат комунальних підприємств», телефон (05741) 7-63-23, КП «Вовчанські очисні споруди», телефон (05741) 4-30-83, КП «Вовчанський відділ благоустрою міста», телефон (05741) 4-26-18.  

Події дня

Сьогодні, 18 березня, о 10:30 у Харківському обласному спеціалізованому будинку дитини №1 (вул. Маршала Рибалка, 9) відбудеться Міжрегіональна зустріч-круглий стіл по реформуванню будинків дитини; о 17:00 у інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки Дар'ї Хрісанфової, Дениса Стадника, Елізи Мамардашвілі, Каті Науменко та Олексія Постульги "Дім".

У Харкові відбудеться творча зустріч з учасниками арт-проекту «Материнство»

20 березня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться творча зустріч з учасниками арт-проекту «Материнство». В арт-проекті «Материнство» візьмуть участь художники з Харкова, Луганська, Чернігова, Ялти, Санкт-Петербурга (РФ).

Вручено автомобілі екстреної медичної допомоги для обслуговування жителів Золочівського району

Сьогодні за дорученням голови ХОДА Ігоря Балути в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський передав відділенню екстреної медичної допомоги 2 спеціалізовані автомобілі (реанімобілі) класу В на базі PEUGEOT для обслуговування населення Золочівського району Харківської області. Реанімобілі укомплектовані сучасним медичним обладнанням: електрокардіографом, монітором життєвих функцій, дефібрилятором, апаратом для підігріву крові, інфузоматом (шприцевим насосом), пульсоксиметром (приладом для вимірювання кисню в крові), глюкометр, а також м’якими та жорсткими ношами, пневмоматрацем, великим набором пневмошин та інших іммобілізаційних пристроїв для фіксації при пошкодженнях хребта та кінцівок.

Кікбоксери Харківщини перемогли на чемпіонаті України

У Харкові відбувся чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих. Участь у ньому прийняли спортсмени 16 областей країни. За медалі чемпіонату у трьох дисциплінах семі-контакт, лайт-контакт та кік-лайт боролось понад 180 кікбоксерів. Чисельною командою - близько 60 спортсменів - виступила на змаганні Харківська область, до складу якої увійшли кікбоксери з Харкова, а також Вовчанського, Валківського, Лозівського та Барвінківського районів.

Національні діаспори Харківської області виступають за єдність України

Представники низки національних діаспор Харківської області записали відеозвернення до громадян України, в якому висловлюють свою підтримку українському народові. Глави грузинського, афганського, казахського, узбецького, таджицького, азербайджанського товариств та об'єднань відзначають, що самі вони громадяни України, а їхні діти знають як рідну мову, так і українську, і російську. «Ми за мир, дружбу і взаєморозуміння, за територіально єдину, цільну державу Україна, щоб ми жили разом у мирі та спокої і поважали один одного», – підкреслив президент Харківської міської громадської організації іммігрантів і біженців Афганістану «Хурасані» Карімі Патша.

Весняно-польові роботи розпочаті і йдуть за графіком

11 березня господарства всіх районів області розпочали проведення прикриття вологи та підготовку ґрунту до посіву. На сьогодні прикриття проведено на площі 786,9 тис. га, підготовка ґрунту до посіву – на площі 117,8 тис. га. Про це повідомив в.о. заступника голови Харківської ОДА Ігор Райнін.

У Харкові відбувся благодійний бал з метою збору коштів для лікування онкохворих дітей

Ініціаторами проведення благодійного балу-маскараду виступили випускники Національного університету «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. У заході взяли участь 100 пар студентів зі всіх курсів та факультетів університету. Всі отримані кошти будуть спрямовані на допомогу у лікуванні онкохворих дітей Харківської області. Слова вдячності за цю ініціативу та бажання молоді допомогти хворим дітям висловив радник голови ХОДА Микола Пахнін.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Великобурлуцькому районі

Станом на 17 березня 2014 року у Великобурлуцькому районі працює 33 котельних (100%), опалюються усі 64 об’єкти соціальної сфери: 13 дитячих закладів, 20 шкіл, 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 24 житлових будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на підприємствах Великобурлуцького району працюють диспетчерські служби: Великобурлуцька теплова дільниця ТОВ «Котельні лікарняного комплексу», телефон (05752) 5-34-21, Приколотнянське КП «Водопостач-1», телефон (05752) 9-81-30, Великобурлуцьке КВКП «Водоканал», телефон (05752) 5-24-09 або 5-23-95, КП «Федорівська водопровідна дільниця», телефон (05752) 7-63-42, ТОВ «Приколотнянський олійноекстракційний завод», телефон (05752) 9-84-41 або 9-85-32.  

Харківські спортсмени завоювали 11 медалей на Паралімпіаді-2014

16 березня 2014 року у Сочі завершилися ХI зимові Паралімпійські ігри. В останній день змагань українські спортсмени здобули чотири нагороди. Крім срібла харків’янки Людмили Павленко у лижних гонках було здобуто ще дві срібні та одна бронзова медаль. На дистанції 5 км вільним стилем серед жінок стоячи другою до фінішу прийшла Юлія Батенкова з Волинської області, а третьою фінішувала киянка Олександра Кононова. Також срібло у лижних гонках на 10 км сидячи серед чоловіків здобув Максим Яровий з Миколаївської області.

Оповіщення населення здійснюється за допомогою електросирен, електросирен, радіомовлення і телебачення

Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації нагадує, що оповіщення населення здійснюється за допомогою електросирен, мережі радіомовлення і телебачення. «Переривисте звучання електросирени означає «УВАГА ВСІМ», і передує передачі негайної інформації для населення. Почувши сигнал, необхідно включити телевізор, ретротрансляційну радіоточку та слухати повідомлення, в подальшому діяти за переданими вказівками», – йдеться у повідомленні Департаменту.

Ігор Балута: Керівництво міста та області прагне до наведення порядку

Дорогі харків'яни та мешканці області! Сьогодні, в ці тривожні для всієї країни дні, всі громадяни у Харкові та області хочуть спокою, законності і порядку. Однією з умов цього могло б стати об'єктивне, для всіх сторін конфлікту, розслідування трагічного інциденту, що стався в ніч з 14 на 15 березня на вулиці Римарській, 18 у центрі Харкова.

Ігор Балута відвідав пункт пропуску «Гоптівка»

У зв’язку із загостренням суспільно-політичної ситуації в регіоні на пропускних пунктах державного кордону, розташованих на Харківщині, посилено контроль за переміщенням потенційних провокаторів та так званих політичних гастролерів. Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з прикордонниками на пункті пропуску «Гоптівка», щоб особисто переконатися в контрольованості ситуації. 

Звернення голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути

Шановні мешканці Харківської області! Події, які відбулися сьогодні вночі на вулиці Римарській і призвели до загибелі двох людей, - це добре спланована провокація негідників, метою яких є дестабілізація ситуація в Харкові і області. Співробітниками правоохоронних органів було затримано 38 учасників нічних зіткнень.

Ігор Балута: Події на Римарській - спланована провокація

Події, які відбулися сьогодні вночі на вулиці Римарській в Харкові, - добре спланована провокація проросійських активістів. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

Ветерани України закликають до мирного розв'язання ситуації в Україні

Сьогодні на ім'я голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути надійшло звернення від Харківської обласної ради організації ветеранів України з пропозиціями щодо стабілізації ситуації, що склалася в Україні. Як пише голова ХОР організації ветеранів України Анатолій Хіневич, необхідно вже зараз перейти до виключно мирного обговорення ситуації, що склалася в Україні, має початися процес мирного творення. Він нагадав, що люди вийшли на вулиці, виступаючи за дотримання прав і свобод, але якщо в державі не буде наведено порядок, то революція може мати сумні наслідки.

Харків'яни-паралімпійці поповнили скарбничку медалей збірної України

Харківський біатлоніст Віталій Лук’яненко до здобутих на сочинській Паралімпіаді двох золотих медалей додав ще і бронзу. найщиріші на дистанції 15 км серед спортсменів з вадами зору він, зробивши лише один промах, фінішував з результатом 38:21.6. Віталій на 3,4 секунди відстав від партнера по збірній України Анатолія Ковалевського, який прийшов до фінішу другим. Харків’янка Оксана Шишкова сьогодні здобула вже четверту поспіль бронзову медаль XI зимових Паралімпійських ігор. В змаганнях серед спортсменів з вадами зору вона прийшла третьою у біатлоні на дистанції 12,5 км з результатом 37:48.8.

Розвитку сільгоспвиробництва Харківської області необхідно приділити особливу увагу

Про це в ході селекторної наради заявив заступник голови - керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома. Він зазначив, що при правильному підході сільгоспвиробництво може стати однією з найефективніших і навіть надприбуткових сфер.

Працівники ЖКГ та сфери послуг Харківської області відзначені почесними нагородами

Сьогодні відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування. З професійним святом працівників ЖКГ та сфери послуг Харківської області привітали заступник голови – керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко та в.о. заступника голови ХОДА Юрій Георгієвський. Вони вручили кращим представникам галузі грамоти та подяки облдержадміністрації та облради. Василь Хома привітав працівників ЖКГ від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути і подякував їм за відмінну роботу.

У Харківській області вживаються всі заходи щодо недопущення дестабілізації суспільно-політичної ситуації

У зв'язку із ситуацією, що склалася в країні, в Харківській області вживаються всі заходи щодо недопущення дестабілізації суспільно-політичної обстановки. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради заявив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома.

Ігор Балута закликав харків'ян утриматися від участі в масових заходах

Найближчими днями в Харкові можливі провокації, спрямовані на дестабілізацію ситуації в місті та області. Про це сьогодні заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За словами губернатора, є інформація про можливість терористичних актів на території міста Харкова. «Всі необхідні заходи для забезпечення порядку вживає Служба безпеки України, органи внутрішніх справ, представники Міністерства оборони України та Держприкордонслужби», - зазначив Ігор Балута.

За участь у несанкціонованих заходах чинним законодавством України передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність

Найближчим часом в Харкові планується проведення масових заходів за участю великої кількості громадян. За інформацією, яка поширюється окремими ЗМІ, до міста Харкова можуть прибути радикально налаштовані особи, в тому числі із сусідніх країн, для дестабілізації політичної ситуації в регіоні. З метою запобігання масових заворушень чи злочинів, для захисту прав і свобод громадян, недопущення маніпуляцій громадською думкою, спрямованих на порушення територіальної цілісності країни та враховуючи напружену суспільно - політичну ситуацію в державі, Головне управління МВС України в Харківській області наголошує на тому, що за проведення несанкціонованих заходів, а також участь в них чинним законодавством країни передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

В цьому опалювальному сезоні в Харківській області не зафіксовано масштабних аварійних ситуацій

Опалювальний сезон в Харківській області проходить в стабільному режимі, і п'ять місяців його проходження продемонстрували, що підготовка була проведена на належному рівні. Про це в ході обласної селекторної наради розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. «За цей період у сфері теплопостачання, водопостачання та водовідведення масштабних аварійних ситуацій не зафіксовано, а локальні пошкодження інженерних мереж, які виникають, ліквідуються в найкоротші терміни завдяки спільним скоординованим діям комунальних служб, органів місцевого самоврядування. Станом на 13 березня в області працюють 867 котелень, які забезпечують на 100% послугами теплопостачання житловий фонд та об'єкти соцсфери, а це 14770 житлових будинків, 973 лікувальні, 691 дошкільний, 846 навчальних установ», - повідомив Роман Грива.

Харківські боксери увійшли в десятку кращих у світі за версією AIBA

Міжнародна боксерська асоціація AIBA оприлюднила рейтинг боксерів у всіх 10 вагових категоріях аматорського боксу. До ТОП-10 рейтингу у своїх вагових категоріях потрапило два харківських боксера.  Єгор Плевако посів дев’яте місце світового рейтингу в суперважкій категорії понад 91 кг. Цьому сприяли успішні бої у Всесвітній серії боксу в складі команди «Українські отамани», яка вийшла до чвертьфіналу змагань, де зустрінеться з командою Росії.

Протягом першої половини березня 2014 року на Харківщині відбулося близько 20 масових акцій

Початок березня відзначився бурхливими подіями в суспільно-політичному житті регіону. Основні політичні події першої половини березня в обласному центрі концентрувалися навколо питань, пов’язаних з політичною ситуацією в Україні. На Харківщині центром суспільно-політичної активності стала площа Свободи, пам'ятник Леніну та Будинок рад. Про це в ході селекторної наради повідомила заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Валківському районі

Станом на 14 березня 2014 року у Валківському районі працює 15 котельних (100%), опалюються усі 57 об’єктів соціальної сфери: 22 дитячих заклади, 18 шкіл, 17 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 17 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Валківського району працюють диспетчерські служби: КП «Вода» Валківської районної ради, телефон (05753) 5-11-49, дільниця ТОВ «Котельні лікарняного комплексу», телефон (05753) 5-24-68, КП «Благоустрій» Валківської міської ради», телефон (05753) 5-13-86, ЖКП «Сніжків», телефон 6-52-82.

Харківська область у 2013 році посіла 6-е місце в Україні за чисельністю кроликів

Про це, виступаючи на Першій міжнародній конференції «Ветеринарні аспекти в кролівництві» у Харкові, розповів начальник відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Олександр Масюк.

Події дня

Сьогодні, 14 березня, о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Суспільно-політичний стан в області; 2. Стан проходження опалювального сезону; 3. Підготовка підприємств агропромислового комплексу до весняних польових робіт; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди відзначення Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення; о 18:00 у Kharkiv Palace Hotel (пр. Правди, 2) відбудеться благодійний бал зі збору коштів на лікування дітей з онкологічними захворюваннями (контактна особа - Олена Іванова, тел. 0990544252).

Архів документів