Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині відзначать свято весни "Новруз"

22 березня у Палаці студентів відбудеться свято «Новруз». Про це розповів Шахін Омаров, заступник співголови ради керівників національних культурних об'єктів Харківської області, голова організаційного комітету міжнародного свята «Новруз». Він зазначив, що свято почнеться о 15.00, заплановані виставка та урочистий концерт, в якому візьмуть участь представники Азербайджану, Туреччини, Узбекистану, Казахстану, Туркменістану та Ірану. Вхід безкоштовний.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Дергачівському районі

Станом на 20 березня 2014 року у Дергачівському районі працює 18 котельних (100%), опалюються усі 85 об’єктів соціальної сфери: 28 дитячих закладів, 27 шкіл, 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 106 житлових будинків (100%).

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 20 березня 2014 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад (100%), 846 шкіл (100%) та 973 лікувальних заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Одне з основних завдань влади – продовольча безпека жителів регіону

Таку думку висловив сьогодні в ході наради з представниками банківських установ з питання кредитування сільгосппідприємств у 2014 році в.о. заступника голови ХОДА Ігор Райнін. «Сьогодні в країні склалася непроста ситуація, і вирішення її багато в чому залежить від того, наскільки спокійно буде себе почувати населення Харківської області та України в цілому. Безумовно, один з основних факторів цього спокою – впевненість у продовольчому забезпеченні регіону і країни, яке багато в чому залежить від сільгоспвиробників і їх фінансової підтримки з боку банків», – підкреслив він.

У фінансуванні весняно-польових робіт аграрії Харківщини можуть розраховувати на допомогу банків

Розрахунки, представлені Департаментом АПР ХОДА, показують, що проведення комплексу весняно-польових робіт обійдеться аграріям на 30% дорожче, ніж минулого року – 2,9 млрд. грн. Про це повідомив сьогодні в ході наради з представниками банківських установ з питання кредитування сільгосппідприємств у 2014 році в.о. заступника голови ХОДА Ігор Райнін. За його словами, це пов'язано з вартістю паливно-мастильних матеріалів, мінеральних добрив та інших ресурсів. В.о. заступника губернатора також зазначив, що на державному рівні досягнута домовленість між Міністерством агропромислового розвитку, Національним банком України та провідними комерційними банками країни про підтримку сільгоспвиробника.

Експерти з прав людини ОБСЄ працюватимуть у Харківській області протягом тижня

Сьогодні відбулася зустріч в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна з експертами з прав людини Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ. У заході також взяли участь заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ОДА Денис Ткачов.

Губернатор провів особистий прийом громадян

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів особистий прийом громадян. У ході прийому були розглянуті питання оформлення документів на право користування земельними ділянками, працевлаштування молодих спеціалістів; умови надання психологічної допомоги прихильникам і противникам подій, які нині відбуваються в державі, а також інші питання. Вирішення всіх поставлених громадянами питань голова ХОДА Ігор Балута взяв під особистий контроль.

Події дня

Сьогодні, 20 березня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Ключовий пріоритет у діяльності Міністерства юстиції - захист прав, свобод та інтересів громадян». 

В ефірі прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути

Сьогодні, 20 березня, об 11.30 на ХОД ТРК в ефір вийде телеверсія прес-конференції голови ХОДА Ігоря Балути, заступника голови ХОДА – керівника апарату Василя Хоми, в.о. заступників голови ХОДА Ігоря Райніна та Юрія Георгієвського. Повтор програми в суботу о 14:30, в неділю о 12:30.

Кількість особового складу Харківського прикордонного загону збільшено в три рази

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. «На сьогоднішній момент кількість особового складу прикордонзагону збільшено в три рази. Всі необхідні заходи з прикриття державних кордонів Харківська область виконала вчасно. У Міністерства оборони до нашого регіону жодних претензій немає», - сказав Ігор Балута.

Юні харків`яни здобули 15 медалей на чемпіонаті України з плавання

З 16 по 18 січня 2014 року в Запоріжжі відбувся чемпіонат України з плавання серед юніорів. В ньому взяло участь близько 400 спортсменів з 20 областей України. Харківська плавчиха Марина Колесникова завоювала відразу шість золотих медалей, перемігши на дистанціях 400, 200, 100, 50 метрів вільним стилем, 200, 100 метрів на спині. Крім того на рахунку Марини срібло, здобуте у складі естафетної команди на дистанції 4х100 комплексним плаванням та бронза в естафеті 4x100 вільним стилем.

Найголовніше сьогодні - досягнення соціальної стабільності і спокою. Ігор Балута

У ході прес-конференції голова ХОДА Ігор Балута, говорячи про призначення на посаду прокурора Харківської області Василя Синчука, підкреслив, що обласна адміністрація повністю підтримує це призначення. «Сьогодні головне в нашому регіоні - це досягнення соціальної стабільності і спокою. Така людина і професіонал як Василь Синчук необхідний зараз нашому регіону, і це моє глибоке переконання. Він показав свою об'єктивність, він аполітичний, як і має бути прокурор, і це призначення Генеральний прокурор зробив абсолютно правильно», - сказав Ігор Балута.

На Харківщині немає причин для підвищення цін на продукти харчування

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «Те зростання цін на продукти харчування, яке було до 2 березня цього року, призупинено. Поки що не вдалося знизити ціни. У нинішній час це не так просто зробити. Але ми будемо весь час цим займатися. Станом на березень цього року ми не бачимо причин для підвищення цін на продукти харчування», - сказав він.

Борги із заробітної плати на підприємствах Харківської області скоротилися на 1 млн. грн.

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «За два тижні нам вдалося на 1 млн. грн. скоротити заборгованість із заробітної плати на підприємствах Харківської області. Це невелика цифра, але, тим не менш, сума заборгованості зменшилася. На сьогоднішній день заборгованість по зарплаті складає 89,5 млн. грн.», - сказав Ігор Райнін.

На Харківщині засіяно 10% посівних площ ранніх зернових та зернобобових культур

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. Він зазначив, що посівна кампанія в регіоні була розпочата вчасно. «На сьогоднішній ранок 30 тис. гектар засіяно. Це становить 10% всіх посівних площ. Загалом під час цієї посівної кампанії планується засіяти ранніми зерновими та зернобобовими культурами 275,889 тис. га», - сказав Ігор Райнін.

У прикордонних районах Харківської області ситуація спокійна

Сьогодні в ході прес-конфренції голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута розповів, що в прикордонних селах Харківської області не було жодної конфліктної ситуації при розміщенні додаткового контингенту збройних сил, які були в інших областях країни, наприклад в Луганській чи Донецькій. В даний час в прикордонних районах все спокійно.

У Харківській області планують змінити структуру зовнішньоекономічної діяльності

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Одне з основних завдань, які поставлені переді мною, як людиною, яка курирує економічну і зовнішньоекономічну діяльність, - це оптимізація зовнішньоекономічної діяльності Харківської області у бік більш продуктивної співпраці з країнами Європейського Союзу. У найближчі 2-3 тижні ми вже зможемо викласти підготовлений план заходів по цій роботі. Вона багатогранна, вимагає системно-комплексного підходу. Але ми абсолютно впевнені, що буквально за підсумками першого півріччя нам вдасться без втрат змінити структуру зовнішньоекономічної діяльності Харківського регіону», - сказав він.

Спостерігачі ОБСЄ працюватимуть в Харківській області

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Харківської ОДА Ігор Балута. «Ми вважаємо, що кількість людей, яку вони пропонують розмістити, недостатна. Під час Косівського конфлікту брало участь 700 спостерігачів ОБСЄ, а на Слобожанщину планують направити всього 20 осіб - це мало для отримання об'єктивної картини. Тому потрібно не тільки співпрацювати, а й розширювати їх присутність тут, щоб вони об'єктивно бачили ситуацію. У п'ятницю буде нарада, де вони визначаться з безпосередніми датами початку роботи у Харківській, Донецькій, Луганській областях», - сказав Ігор Балута.

Розпочалася Всеукраїнська акція «Відповідальність починається з мене»

За інформацією Департаменту молоді і спорту Харківської облдержадміністрації, в області розпочалася Всеукраїнська інформаційно-профілактична акції «Відповідальність починається з мене». Акція спрямована на об’єднання зусиль та ресурсів державних структур, громадських організацій, волонтерів, представників бізнесу та громади для формування здорового способу життя та відповідального ставлення молоді до свого здоров’я.

Винні у загибелі людей на вулиці Римарській будуть покарані

Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав голова ХОДА Ігор Балута. Коментуючи події, які сталися на вулиці Римарській в ніч з 14 на 15 березня, він висловив упевненість в тому, що в найближчі 5-6 днів органи правопорядку зроблять на цю тему заяву.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Дворічанському районі

Станом на 19 березня 2014 року у Дворічанському районі працює 20 котельних (100%), опалюються усі 58 об’єктів соціальної сфери: 12 дитячих закладів, 17 шкіл, 29 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Губернатор Харківщини представив своїх заступників

Сьогодні у ході пресс-конференції губернатор Харківщини Ігор Балута представив своїх заступників: Василя Хому, Ігоря Райніна та Юрія Георгієвського. В. о. заступника голови ХОДА Ігор Райнін займатиметься фінансово-економічним блоком, сільським господарством, містобудуванням і архітектурою. В.о. заступника голови ХОДА Юрій Георгієвський координуватиме співпрацю з правоохоронними органами та Юридичного департаменту, а також опікуватиметься гуманітарно-соціальним блоком. Василь Хома залишиться на своїй посаді. Відтепер він також відповідатиме за роботу паливно-енергетичного комплексу та ЖКГ.

Ігор Балута назвав кандидатури на посади голів райдержадміністрацій

У Харківській області визначені кандидати на посади голів 9 райдержадміністрацій. Про це повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

У Харківській області звільнено декількох голів райдержадміністрацій

Виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов підписав розпорядження про звільнення декількох голів райдержадміністрацій в Харківській області.

Події дня

Сьогодні, 19 березня, о 12:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 п., к. 170) відбудеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, заступника голови ХОДА – керівника апарату Василя Хоми, в.о. заступників голови ХОДА Ігоря Райніна та Юрія Георгієвського.

У галереї «Бузок» представлені дві нові виставки

Роботи, представлені в двох залах галереї, абсолютно різні, але об'єднує їх філософський підтекст - для щастя людині треба небагато: дах, їжа, любов і мир. І вірно це не тільки для племен, що живуть на островах Папуа - Нової Гвінеї. Саме їх нехитрий уклад життя, самобутню культуру, що збереглися з первісних часів до наших днів, закарбував у серії своїх фоторобіт «Вождь» Олександр Ропавка. За його словами, папуаси дуже дбайливо ставляться до всього, що їх оточує, і до природи, і до людей.

Україна має залишитися єдиною державою. Ігор Балута

18 березня 2014 року відбулася робоча зустріч голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Георгієвського, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова зі спеціальним представником чинного голови ОБСЄ в Україні Тімом Гульдіманном. Під час зустрічі сторони обговорили особливості соціально-політичної ситуації в Україні і в Харківській області, а також перспективи політичного та економічного співробітництва Харківської області та ОБСЄ.

В 2013 році на Харківщині було усиновлено 140 дітей

Про це сьогодні під час міжрегіональної зустрічі - круглого столу щодо реформування дитячих будинків в рамках проекту «Технології профілактики соціального сирітства» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» заявила начальник служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Печерських. «На сьогоднішній день в Харківській області проживає 4660 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із загальної кількості лише 1470 дітей підлягають усиновленню. На сьогоднішній день 3072 дитини виховуються в сім’ях опікунів-піклувальників на території області. 1079 дітей або кожна п’ята дитина виховуються у порівняно нових сімейних формах – це прийомні сім’ї і дитячі будинки сімейного типу», - сказала вона.

В Україні зменшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Про це сьогодні в ході міжрегіональної зустрічі - круглого столу щодо реформування дитячих будинків в рамках проекту «Технології профілактики соціального сирітства» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» повідомила керівник Управління забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини Людмила Волинець. «В Україні 90 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2008 році таких дітей було 103 тисячі. Причин зменшення кількості дітей-сиріт багато, в тому числі і активне усиновлення. У країні тепер прийнято і все більше приживається те, що кожна дитина, яка втратила свою біологічну сім'ю, має право і зобов'язана реалізувати свою потребу на виховання в сім'ї. Тому розвиваються прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, опіка над дітьми. Ми досягли того, що у нас із загальної кількості дітей-сиріт 85 тис. дітей виховуються в сім'ях: або у опікунів, або в прийомних, а також в дитячих будинках сімейного типу. Ще 5 років тому вони виховувалися в будинках-інтернатах», - сказала Людмила Волинець.

У Харкові обговорили питання реформування дитячих будинків

Сьогодні на базі Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини №1 відбулася міжрегіональна зустріч - круглий стіл з реформування дитячих будинків в рамках проекту «Технології профілактики соціального сирітства» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». У заході взяли участь керівник Управління забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини Людмила Волинець, заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан, начальник служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Печерських, керівник програми «Сирітству -ні!» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Дар'я Касьянова, а також представники державних адміністрацій Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей, співробітники дитячих будинків та керівники громадських організацій.

Архів документів