Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 25 березня 2014 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад (100%), 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Золочівському районі

Станом на 25 березня 2014 року в Золочівському районі працює 2 котельні (100%), опалюються усі 62 об’єкти соціальної сфери: 18 шкіл, 15 дитячих та 29 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Василь Хома візьме участь у «прямій лінії» газети «Вечірній Харків»

Сьогодні, 25 березня, з 16:00 до 17:00 заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома візьме участь у «прямій лінії» газети «Вечірній Харків». Поставити питання Василю Хомі можна за телефоном: 760-47-01.

До участі в роботі Харківського регіонального антикорупційного комітету запрошуються представники громадськості та громадських організацій

На засіданні робочої групи Харківського регіонального антикорупційного комітету було ухвалено рішення про залучення до роботи Комітету представників громадськості та громадських організацій. Для того, що б взяти участь у роботі Комітету, необхідно заповнити форму, що додана до повідомлення, і надіслати її з додатками на електронну адресу paper_kh@ukr.net до 28 березня 2014 року. Форма на участь у роботі Харківського регіонального антикорупційного комітету для організацій Форма на участь у роботі Харківського регіонального антикорупційного комітету для фізичних осіб

Прокуратура та правоохоронні органи Харківщини готові протистояти беззаконню та наводити лад у регіоні

Про це під час телемарафону «Єдина країна» на каналі «1+1» сказав прокурор Харківської області Василь Синчук. «Я хочу запевнити, що у нас є постійній зв'язок з Генеральною прокуратурою України, абсолютне порозуміння з правоохоронними органами в області, органами влади. Більше того, ми провели координаційну нараду, на яку вперше за той час, скільки я працюю в органах прокуратури, були запрошені громадські організації, які вболівають за єдність України, переймаються питаннями збереження правопорядку в регіоні. Ми знайшли повне порозуміння відносно шляхів протистояння проявам безладдя. Я впевнений, що ми зможемо протистояти заворушенням, якщо вони матимуть місце в подальшому. До того ж хочу зазначити, в суспільстві панує думка, що досить свавілля та беззаконня, необхідно наводити жорсткий порядок. Ми готові до цього», – відзначив він.

Кластер культури і туризму є лідером в процесі розвитку кластерної моделі економіки регіону

Департаментом культури і туризму Харківської облдержадміністрації було проведено засідання робочої групи Кластера культури і туризму Харківської області. До складу робочої групи входять керівники всіх методичних центрів області в галузі культури і туризму, представники вищих навчальних закладів,  які готують фахівців у цій сфері. На засіданні також були присутні представники Харківського регіонального центру інвестицій та розвитку Державної агенції з інвестицій та управління національними проектами України. Як зазначив директор Департаменту Дмитро Кузнєцов, робота Кластера сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату та залученню грантів у сфері культури і туризму.

На чемпіонаті України харківські пауерліфтери завоювали 17 медалей

В Сумах відбувся чемпіонат України з жиму штанги лежачи серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат, на якому збірна Харківської області завоювала 17 медалей. За підсумками змагань на рахунку майстрів харківського пауерліфтингу 8 золотих, 3 срібних та 6 бронзових медалей.

Ігор Балута підтримав ініціативу громадських організацій Харківщини щодо створення в області Ради цивільної безпеки

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з представниками ряду громадських організацій Харківської області. Громадські діячі виступили з пропозицією створити в регіоні Раду цивільної безпеки. Ігор Балута схвалив ідею, зазначивши, що вважає її правильною і своєчасною. За його словами, такий формат дійсно може бути ефективним, оскільки передбачає участь великого поля громадських організацій.

Харківська область посіла 1 місце у командному заліку на чемпіонаті Федерації альпінізму і скелелазіння України з льодолазіння

З 22 по 23 березня на харківському скеледромі «Вертикаль» відбувся чемпіонат Федерації альпінізму і скелелазіння України з льодолазіння (складність). В змаганнях взяли участь 35 спортсменів з 6 регіонів України, а саме з Харківської, Київської, Одеської, Луганської, Донецької областей та м. Київ. Євгенія Білецька і Валентин Сипавін завоювали для Харківської області 2 перших місця, а харків’янин Роман Котляр став срібним призером чемпіонату. Також харківські спортсмени Ольга Михайлова і Ілля Мельников завоювали дві бронзи.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Зміївському районі

Станом на 24 березня 2014 року в Зміївському районі працює 34 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (81 заклад – 100%): 28 шкіл, 14 дитячих та 39 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 145 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в Зміївському районі на КП «Зміїв-сервіс» працює диспетчерська служба, телефон (05747) 3-19-93.

Для громадян, які приїхали з АР Крим та міста Севастополь, відкрито «гарячу лінію»

Громадяни, які приїхали з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, можуть безкоштовно звернутися по допомогу за телефоном «гарячої лінії»: 0800 507 309. Крім того, для отримання допомоги можна звернутися на «гарячу лінію» Пенсійного фонду - 0800503753; Державного центру зайнятості - 0800505060, 730 – з мобільного телефону; Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 0800501892; подзвонити на телефон довіри Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань – 0800501383.

На Харківщині відсвяткували Новруз-байрам

22 березня в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого представники семи народів, які проживають на території Харківської області, вперше разом зустріли Міжнародне свято Новруз-байрам. У заході взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, заступник начальника відділу по роботі з об'єднаннями громадян Харківської міської ради Марина Єгорова, а також представники національно-культурних товариств і об'єднань.

Оргкомітет щодо підготовки до створення регіонального Антикорупційного комітету зібрався на чергове засідання

Відбулось засідання оргкомітету щодо підготовки до створення регіонального Антикорупційного комітету, в який входять представники різних громадських організацій Харківщини.

Для стабілізації ситуації громадськість та правоохоронці повинні об’єднатися

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута взяв участь у нараді керівників правоохоронних органів, на якій обговорювалися питання координації дій для попередження масових заворушень, проявів самоправства, самосудів та скоєння інших правопорушень.  

Для громадян, які приїхали з АР Крим та міста Севастополь, відкрито «гарячу лінію»

Громадяни, які приїхали з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, можуть безкоштовно звернутися по допомогу за телефоном «гарячої лінії»: 0800 507 309. Крім того, для отримання допомоги можна звернутися на «гарячу лінію» Пенсійного фонду - 0800503753; Державного центру зайнятості - 0800505060, 730 – з мобільного телефону; Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 0800501892; подзвонити на телефон довіри Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань – 0800501383.

Пункти пропуску «Олександрівка» та «Журавлівка» зараз закриті для автомобільного сполучення

Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома. «20 березня в односторонньому порядку російська сторона припинила пішохідне і автомобільне сполучення в місцевих автомобільних пунктах пропуску «Землянки» Російської Федерації навпроти українського пункту пропуску «Бударки», «Журавлівка» Російської Федерації навпроти пункту пропуску «Стрілеча», Україна. Також припинено пропуск транспортних засобів, окрім пішохідного сполучення, в пункті пропуску «Журавлівка» Російської Федерації навпроти пункту пропуску «Журавлівка», Україна, а пункт пропуску «Безімено» РФ навпроти українського пункту пропуску «Олександрівка» залишається відкритим для пересування пішоходів та рейсових автобусів. Тобто ті пункти пропуску, які ми відкривали - «Олександрівка» та «Журавлівка», зараз закриті для автомобільного сполучення», - сказав Василь Хома.

Харків'янин здобув ліцензію на юнацьку Олімпіаду

20 березня в китайському місті Тайбей на кваліфікаційному турнірі з тхеквондо ВТФ Денис Вороновський завоював срібло та ліцензію на другі літні юнацькі Олімпійські ігри. У ваговій категорії понад 73 кг харків'янин успішно провів чотири бої. У фіналі, поступившись супернику з Туреччини, він завоював срібло, що також дає йому право виступати на юнацькій Олімпіаді.

В поточному навчальному році медиками оглянуто 80,7% школярів

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан. Він зазначив, що спільним наказом Департаменту охорони здоров’я та Департаменту науки і освіти визначене щорічне проведення на базі загальноосвітніх навчальних закладів поглиблених медичних оглядів школярів.

Харківська область на сферу охорони здоров’я отримала 98% від запланованих у 2013 році коштів

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради заявив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан. Він зазначив, що Департаментом охорони здоров’я спільно з органами центральної влади протягом 2013 року системно відпрацьовувалися питання забезпечення населення області лікарськими засобами та виробами медичного призначення за рахунок Державного бюджету України.

На Харківщині зменшився борг підприємств, установ та організацій до Пенсійного фонду

Про це під час обласної селекторної наради розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов. «За даними моніторингу, борг підприємств, установ та організацій до Пенсійного фонду станом на 1 березня 2014 року по страхових внесках складає 213,5 млн. грн., зменшення за два місяці становить 0,4 млн.грн. Із загальної суми боргу 119,4 млн. грн. або 55,9% – за економічно-активними підприємствами та 94,1 млн. грн. або 44,1% – за підприємствами, які знаходяться в процедурі банкрутства або мають безнадійні борги», – повідомив Віктор Ачкасов.

Пенсійним фондом України профінансовано виплату пенсій та грошової допомоги пенсіонерам в сумі 946,9 млн.грн.

Як зазначив під час обласної селекторної наради начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов, по Харківській області потреба на виплату пенсій 799,6 тис. пенсіонерам складає 1 млрд. 239,5 млн.грн., що на 43,2 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року. «Станом на 19 березня Пенсійним фондом України профінансовано виплату пенсій та грошової допомоги 619,2 тис. пенсіонерам в сумі 1 млрд. 39,6 млн. грн. Фінансування здійснюється відповідно до календарного графіку виплат. Для забезпечення своєчасного закінчення виплати пенсій 25 числа потрібно 292,6 млн. грн.. або фінансування кожного дня по 45,1 млн.грн.», – повідомив Віктор Ачкасов.

У нинішній складній ситуації важливо займатися соціально-економічним розвитком регіону

Сьогодні відбулася зустріч в.о. заступника голови ХОДА Ігоря Райніна та голови Харківської облради Сергія Чернова з представниками Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при ХОДА. У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію, яка склалася в країні зараз, і кроки, які необхідно вжити для подальшого соціально-економічного розвитку регіону. «Не секрет, що сьогодні економічна ситуація як в Україні, так і в Харківській області дуже напружена. Тим не менш, ми не розглядаємо ситуацію як привід для паніки і маємо повну впевненість у стабілізації найближчим часом», – зазначив Ігор Райнін.

На Харківщині заборгованість на державних підприємствах складає 36,2 млн.грн.

За даними моніторингу станом на 1 березня 2014 року загальна заборгованість з виплати заробітної плати в Харківській області склала 90,8 млн. грн. Про це повідомила під час обласної селекторної наради директор Департаменту праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. За її словами, зростання боргів відбулося на економічно активних підприємствах, де борги склали 47,4 млн. грн., на підприємствах-банкрутах – 35,6 млн. грн., на економічно неактивних підприємствах – 7,8 млн. грн.

Ігор Балута та його заступники перерахували кошти на потреби Збройних Сил України

У Харківській області відкрито благодійний рахунок для прийняття грошових внесків, які будуть використовуватися для поповнення матеріально-технічного, медичного забезпечення, оплати товарів, робіт, послуг підрозділів Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, підрозділів правоохоронних оргінів та відповідних начальних закладів. Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та його заступники вже перерахували свої одноденні заробітки на потреби Збройних Сил України. Підтримати армію можуть усі бажаючі. Реквізити рахунку: Харківська обласна державна адміністрація, рахунок 31259304208899, відкритий в ГУДКСУ у Харківській області МФО 851011 ЄДРПОУ 23912956.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Зачепилівському районі

Станом на 21 березня 2014 року у Зачепилівському районі працює 2 котельних (100%), опалюється 41 об’єкт соціальної сфери: 8 дитячих закладів, 10 шкіл, 23 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 4 житлових будинки (100%).

Події дня! (доповнено)

Сьогодні, 21 березня, о 10:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська,64, 2 поверх) відбудеться зустріч керівництва Харківської облдержадміністрації з представниками Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при обласній державній адміністрації; об 11.30 в актовій залі ВАТ «Турбоатом» (проспект Московський, 199, 1-й майданчик) відбудуться збори трудового колективу, на якому генеральний директор підприємства Віктор Суботін від шеститисячного колективу виступить із зверненням до Прем'єр-міністра України. Збір журналістів об 11:00 біля прохідної. Акредитація за тел.: 349-23-14, (067) 546-45-67; о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська,64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1.Виплати зарплат та пенсій у Харківській області; 2.Про роботу закладів охорони здоров`я. 

На усіх постах ДАІ та на під’їздах до міста Харкова ситуація під контролем. Ігор Балута

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, начальник управління Державтоінспекції в Харківській області Ігор Швидкий проїхали постами ДАІ на під’їздах до Харкова та перевірили ситуацію на автошляхах міста.

Мінюст планує спрощення процедури реєстрації власності

Через 2 тижні Міністерство юстиції України планує презентувати українському суспільству повну модель подальших реформ у діяльності реєстраційної служби. Про це повідомив сьогодні під час відеоконференції «Ключовий пріоритет у діяльності Міністерства юстиції - захист прав, свобод та інтересів громадян» Міністр юстиції України Павло Петренко.

Міністерство юстиції України запроваджує реформування процедури реалізації конфіскованого майна

Система отримання і витрачання бюджетних коштів має бути абсолютно прозорою. За дорученням Кабінету Міністрів України Міністерство юстиції ініціювало проведення комплексної реформи процедури реалізації конфіскованого майна. Про це повідомив сьогодні під час відеоконференції «Ключовий пріоритет у діяльності Міністерства юстиції - захист прав, свобод та інтересів громадян» Міністр юстиції України Павло Петренко.

В Україні триває комплексна перевірка органів юстиції з приводу надання адміністративних послуг громадянам

Про це повідомив сьогодні під час відеоконференції «Ключовий пріоритет у діяльності Міністерства юстиції - захист прав, свобод та інтересів громадян» Міністр юстиції України Павло Петренко. За його словами, декілька днів назад Слідчим управлінням МВС України затримано керівника реєстраційної служби Білоцерківського міськрайонного управління юстиції та двох його підлеглих за підозрою у хабарництві. Аналогічні кримінальні провадження розпочаті стосовно посадовців реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиціі.

Архів документів