Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2013 році газодобувними підприємствами Харківської області видобуто 8,5 млрд. куб. метрів природного газу

Про це сьогодні в ході відеоконференції на тему: «Питання енергетичної безпеки України» повідомив перший заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимир Губа. Він зазначив, що паливно-енергетичний комплекс Харківщини має унікальні властивості. Область знаходиться в сприятливому в порівнянні з іншими регіонами України становищі з точки зору наявності природних ресурсів, генеруючих потужностей і підприємств енергетичного машинобудування.

Ігор Балута привітав з днем народження владику Онуфрія

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома привітали з днем народження керуючого Харківською єпархією Української православної церкви митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія. Ігор Балута побажав керуючому єпархією міцного здоров'я, миру, життєвих сил та успіхів у звершенні богоугодних справ.

Напередодні Великодня на Харківщині вживаються заходи щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку основних продуктів харчування

Сьогодні виконуючий обов’язки заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін зустрівся с головою Харківського відділення Антимонопольного комітету України Анатолієм Косолаповим. Під час зустрічі, в якій взяв участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Віктор Коваленко, були обговорені питання динаміки цін на соціально важливі продукти харчування, в тому числі яйця курячі, цукор, крупи, проаналізовано ринкову поведінку виробників продуктів харчування, рівень цін на продовольчому ринку області у порівнянні з цінами у регіонах України, зокрема в Сумській та Полтавській областях.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 27 березня 2014 року працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад (100%), 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА працюють диспетчерські служби.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Кегичівському районі

Станом на 27 березня 2014 року в Кегичівському районі працює 4 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (54 заклади - 100%): 16 шкіл,13 дитячих та 25 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Привітання з днем народження губернатора Харківщини архієпископу Харківського і Богодухівського Онуфрію

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута привітав керуючого Харківською єпархією Української Православної Церкви, Почесного громадянина міста Харкова архієпископа Харківського і Богодухівського Онуфрія з днем народження.

Події дня

Сьогодні, 27 березня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Питання енергетичної безпеки України»; о 17:00 у Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкинська, 62) відкриється виставка скульптури «Про неї…».

На Харківщині ведуться консультації для всіх бажаючих сформувати загони самооборони

У ході прес-конференції заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома повідомив про те, що сьогодні на Харківщині ведуться консультації для всіх бажаючих сформувати загони самооборони. «Такі консультації постійно ведуться як облдержадміністрацією, так і райдержадміністраціями. В рамках Громадської ради працюють відповідні підрозділи міліції, служби безпеки. Сьогодні ми таку роботу маємо вести з подвоєною напругою», – сказав Василь Хома.

Тривають слідчі дії у зв'язку з подіями на вулиці Римарській

Сьогодні в ході прес-конференції заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома зазначив, що в даний час тривають слідчі дії у зв'язку з подіями на вулиці Римарській. За його словами, проведено безліч експертиз, отримані результати підтвердження причетності кількох людей.

На Харківщині відзначили Міжнародний день театру

Сьогодні в Харківській області відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного Дня театру. У них взяли участь працівники професійних театральних колективів Харкова та області, представники міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України, творча молодь. Представників театрального мистецтва привітали з професійним святом перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та директор Департаменту культури і туризму Дмитро Кузнєцов. Директор Департаменту культури і туризму також передав найкращі побажання від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути.

У прикордонних районах Харківщини вжиті всі необхідні заходи безпеки

Про це сьогодні в ході прес-конференції розповів заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. «Кордон на даний момент прикритий так щільно, як він не був прикритий останні 23 роки. У кілька разів збільшилася чисельність співробітників Харківського прикордонного загону, в районі кордону зараз вже проходять навчання наших підрозділів Збройних сил. На території всіх сільських рад, які примикають до кордону, створені добровільні дружини з охорони держкордону. Крім того, постійно патрулюють лінії кордону повітряні засоби, обладнані тепловізорами для виявлення порушників. Навіть лисиця насилу може протиснутися між щільними рядами тих, хто стоїть зараз на сторожі нашого кордону», – сказав Василь Хома.

Харківська область готова прийняти військовослужбовців з сім'ями з Криму

Харківська область готова прийняти 400 осіб з Криму – українських військовослужбовців та членів їх сімей. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, такий ліміт визначений державою для регіону. Заступник губернатора підкреслив, що до теперішнього часу ніхто з даного питання не звертався, але в перспективі сім'ї військовослужбовців мають можливість прибути до Харкова.

На Харківщині в допомогу українській армії зібрано понад 70 тис. грн.

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. Він підкреслив, що на сьогоднішній день в допомогу армії зібрано 70 606 грн., з котрих фізичними особами перераховано 62 157 грн. «Надходження тривають від підприємств, установ, організацій. Так, у структурних підрозділах обладміністрації держслужбовцями було ухвалено рішення про передачу свого одноденного заробітку для потреб Збройних сил України. Я впевнений, що цифра збільшуватиметься, адже процес зарахування платежів триває», – сказав Василь Хома.

На Харківщині планується мобілізувати близько 2 тисяч осіб

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, в Харківській області йде призов громадян на строкову військову службу у внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України та звільнення в запас військовослужбовців у поточному році. Василь Хома зазначив, що в даний час весняному призову у внутрішні війська підлягають 150 осіб, районні комісії приступлять до роботи з 1 квітня.

Представлена новий директор регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України

Сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України в.о. заступник голови ХОДА Юрій Георгіївський та президент Національної академії державного управління при Президентові України Юрій Ковбасюк представили Людмилу Бєлову в якості нового директора установи.

Протягом березня та квітня на території 4 районів Харківської області будуть проводитись військові навчання «Весняна злива – 2014»

У зв’язку з проведенням військових навчань Збройних Сил України «Весняна злива – 2014», на території Красноградського, Нововодолазького, Валківського та Харківського районів Харківської області протягом березня та квітня поточного року буде здійснюватись організоване пересування та тимчасове розміщення окремих підрозділів з’єднань та частин Збройних Сил України.

До ювілею Тараса Шевченка на Харківщині відбувся регіональний конкурс читців «Вічне слово Кобзаря»

В Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбувся регіональний конкурс читців «Вічне слово Кобзаря», присвячений 200-річчю від народження Тараса Григоровича Шевченка. До участі у конкурсі було подано 32 заявки від 15 районів та 2 міст області: Барвінківського, Близнюківського, Богодухівського, Борівського, Валківського, Вовчанського, Дергачівського, Золочівського, Красноградського, Лозівського, Первомайського, Печенізького, Сахновщинського, Харківського, Шевченківського районів та міст Лозова, Люботин.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Ізюмському районі

Станом на 26 березня 2014 року в Ізюмському районі працює 14 котельних (100%), опалюються усі 25 об’'єктів соціальної сфери: 18 шкіл, 7 дитячих закладів. Житлові будинки обладнанні індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє. 

Хід весняно-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 26 березня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 131,6 тис. га (48% від запланованої площі). Ячміня посіяно 104,9 тис. га, гороху – 17,1 тис. га, вівса – 5,2 тис. га, ярої пшениці – 4,3 тис. га.

Губернатор висловив співчуття рідним та близьким Василя Третецького

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута висловив співчуття з приводу смерті колишнього заступника голови ХОДА (2005 – 2007 рр.) Василя Третецького. «Василя Пилиповича знали та цінили за професіоналізм, об'єктивність, відкритість і принциповість у відстоюванні своєї позиції. Він назавжди залишиться у нашій пам'яті добрим другом, який присвятив своє життя служінню Батьківщині», – зазначив Ігор Балута.

Представлений новий директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА

Сьогодні в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін представив трудовому колективу Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації нового директора Віктора Миколайовича Коваленка.

В ХОДА визначилися з планами в будівельній галузі Харківської області

У Харківській обласній державній адміністрації відбулась нарада з проблемних питань розвитку будівельної сфери регіону. Зустріч пройшла під керівництвом в.о. заступника голови ХОДА Ігоря Райніна та за участю керівників найбільших будівельних організацій Харківської області: «Житлобуд-1», «Житлобуд-2», «Курязький домобудівний комплекс», «Макрокап Девелопмент Україна» та ін. Мета робочої наради – скоординувати дії облдержадміністрації, асоціації «Регіональне будівництво» і Харківського регіонального управління «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Події дня

Сьогодні, 26 березня, о 14:00 у ХаРІДУ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться представлення директора Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Людмили Бєлової; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми на тему: «Щодо оборонної та мобілізаційної роботи в Харківській області»; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудуться урочисті заходи з нагоди святкування Міжнародного Дня театру; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (площа Свободи, 5) відбудеться відкриття виставки живопису Марини Валуйської «Пульс кристала».

На Харківщині працює «гаряча лінія» для громадян, які приїхали з Криму

В Харківській області розпочала роботу «гаряча лінія» для громадян, які приїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. Для вирішення питань, пов’язаних з тимчасовим перебуванням в Харківській області слід звертатися за телефоном (067) 579-42-63. Також для отримання необхідної допомоги звертатися за телефонами (у додатку).

26 березня в Харкові відкриється виставка живопису Марини Валуйської «Пульс кристала»

26 березня 2014 року в 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва відкриється персональна виставка масляного та цифрового живопису Марини Валуйської «Пульс кристала». На виставці буде представлено близько 40 робіт, які об'єднані ідеєю перетворення навколишнього світу зі звичайного в дорогоцінний.

Міністерство культури України не має наміру переглядати державні свята

«Жодних рішень від Міністерства культури щодо скасування державних свят, або призначення нових не було, немає і бути не може. Це зараз не на часі, адже, з огляду на суспільно-політичну ситуацію в країні, є більш важливі справи, якими займається зараз Міністерство культури» – зазначив Міністр культури Євген Нищук.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 25 березня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 25 березня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 106 тис. га (38 % від запланованої площі). Ячміня посіяно 86 тис. га, гороху – 12,9 тис. га, вівса – 4,2 тис. га, ярої пшениці – 2,9 тис. га.

Необхідно забезпечити максимальну інтеграцію інвалідів та інших маломобільних груп населення в усі сфери життя суспільства

Сьогодні на Харківщині відбулось засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури під головуванням в.о. заступника голови Харківської ОДА Юрія Георгієвського. Під час наради були обговоренні питання щодо доступності транспортної інфраструктури області, в тому числі зупинок громадського транспорту, відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів, а також доступності об'єктів соціальної інфраструктури в Барвінківському і Лозівському районах Харківської області.

Протягом березня харків'яни добровільно здали до органів міліції 95 одиниць вогнепальної зброї

За ініціативою Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова в країні майже три тижні тривали загальнодержавні заходи, спрямовані на роз’яснення громадянам наслідків незаконного зберігання вогнепальної зброї, спеціальних засобів та вибухових матеріалів, а також подальшого прийняття таких предметів на зберігання. Рішення про проведення таких першочергових мір було прийнято з метою стабілізації криміногенної ситуації у державі.

В Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбудеться виставка скульптури

27 березня о 17:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва 7 харківських скульпторів презентують втілення жіночності у пластиці на виставці скульптури «Про неї…». У експозиції можна буде побачити роботи таких харківських майстрів, як Фелікс та Людмила Бєтліємські, Катіб Мамєдов, Олег Шевчук, а також молодих талановитих скульпторів: Любові Якіменко, Олександра Фролова та Олександра Яценка.

Архів документів