Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область готова прийняти родини з АР Крим

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації під головуванням в.о. заступника голови Харківської ОДА Юрія Георгієвського відбулося засідання Регіонального Координаційного центру з організації роботи та підтримки сімей, які виїжджають з території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. «Останні події, які мали місце в АР Крим, зараз є темою номер один для обговорення, як на загальнодержавному, так і на регіональному рівні. Робота в напрямку комфортного тимчасового розміщення сімей є для Харківської обласної державної адміністрації однією з пріоритетних. Тому у зв'язку з наявними фактами виїзду сімей з території АР Крим, у тому числі і в Харківський регіон, головою Харківської обласної державної адміністрації було підготовлено розпорядження № 79 від 28 березня поточного року, згідно з яким і був створений Регіональний координаційний центр», – сказав Юрій Георгієвський.

Протягом півроку в Україні перебуватиме моніторингова місія ОБСЄ

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив в.о. глави моніторингової місії ОБСЄ в Україні Адам Коберацьки. Він зазначив, що розмістити спеціальну моніторингову місію ОБСЄ було вирішено 57 країнами-учасницями ОБСЄ. «Для початку ми розміщуємо місію у складі 100 спостерігачів строком на 6 місяців. Можливо, надалі їх буде більше, але це залежить від рішення всіх 57 держав. Це цивільні спостерігачі. Нічого спільного з військовими спостерігачами вони не мають. Ми від них чекаємо того, щоб вони добре дивилися, що відбувається на Україні. Щоб говорили з усіма в Україні - з представниками влади, представниками громадянського суспільства, із всілякими позаурядовими організаціями і т.д. Нам у Відні потрібно чітко розуміти що відбувається у вашій країні, щоб ми могли внести наш вклад у вирішення проблем, з якими стикається Україна», - сказав Адам Коберацьки.

Події дня

Сьогодні, 2 квітня, о 09:30 у готелі Рейкарц (вулиця Чубаря, 4) відбудеться прес-конференція чинного глави моніторингової місії ОБСЄ в Україні Посла Адама Кобєрацкі; о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Координаційного центру з організації роботи щодо підтримки сімей, які виїжджають з території АР Крим та м. Севастополя; о 17:00 у інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки кераміки «Від Трипілля до сьогодення».

Відбулась робоча зустріч Ігоря Балути з представниками міжнародної корпорації «NESTLE»

1 квітня відбулась робоча зустріч голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути з представниками міжнародної корпорації «NESTLE». В зустрічі також взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, радники голови адміністрації з економічних питань Марина Єпішина та Юлія Світлична. В рамках зустрічі обговорювалися перспективи розвитку корпорації та реалізації нею інвестиційних проектів в Харківському регіоні. Сторони не обминули і проблемні питання, що заважають розвитку корпорації «NESTLE» на Харківщині.

У Харківську область почали прибувати спостерігачі місії ОБСЄ

1 квітня відбулася робоча зустріч в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Георгієвського, заступника голови Харківської обласної ради Людмили Давидової, директора Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської ОДА Віктора Коваленка з Послом, директором Центру запобігання конфліктів ОБСЄ Адамом Коберацьким. Під час зустрічі сторони обговорили особливості соціально-політичної ситуації в Україні і в Харківській області, а також перспективи політичного та економічного співробітництва Харківської області та ОБСЄ.

Звільнено кілька голів райдержадміністрацій Харківської області

В.о. Президента України Олександр Турчинов підписав розпорядження про звільнення голів райдержадміністрації Харківської області. Зокрема, звільнено: • Миколу Кравцова – з посади голови Борівської райдержадміністрації; • Володимира Криничанського – з посади голови Великобурлуцької райдержадміністрації; • Миколу Муригіна – з посади голови Зміївської райдержадміністрації.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Краснокутському районі

Станом на 1 березня 2014 року в Краснокутському районі працює 42 котельні, опалюються усі об’єкти соціальної сфери (55 закладів - 100%): 14 шкіл, 11 дитячих та 30 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.  

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 1 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 1 квітня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 204,4 тис. га (74% від запланованої площі). Ячменю посіяно 162,2 тис. га, гороху – 26,8 тис. га, вівса – 8,3 тис. га, ярої пшениці – 7,1 тис. га.

У Харківській області знаходиться 1346 бомбосховищ і протирадіаційних укриттів

Про це в ході «прямої лінії» в газеті «Вечірній Харків» повідомив заступник голови – керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома. «У Харківській області знаходиться 1346 бомбосховищ і протирадіаційних укриттів. Цього цілком достатньо, щоб забезпечити жителів міста та області надійним захистом. Нещодавно ми провели ревізію приміщень, які можуть бути використані для евакуації людей. Більшість з них готові. З іншими проводиться робота», – сказав Василь Хома.

На Харківщині триває збір коштів для військових

На сьогоднішній день в допомогу армії зібрано 70 606 гривень, з них фізичними особами перераховано 62 157 гривень, і процес перерахування грошей триває. Про це під час «прямої лінії» в газеті «Вечірній Харків» заявив заступник голови – керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома.

Еліна Світоліна визнана кращою тенісисткою планети серед спортсменок до 20 років

19-річна харківська тенісистка Еліна Світоліна встановила новий особистий рекорд, піднявшись на 35-е місце в світовому рейтингу, та ставши, таким чином, кращою професійною тенісисткою серед спортсменок до 20 років. Підвищенню в рейтингу з 42-го на 35-е місце сприяв досить успішний виступ Світоліної на престижному турнірі WTA Premier, який відбувся у Майямі (США).

Відкрилась виставка польського плакату «Багатство форми, багатство думки»

Сьогодні у ЄрміловЦентрі за співпраці Генерального консульства Республіки Польща в Харкові відбулося урочисте відкриття виставки польського плакату «Багатство форми, багатство думки». У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, в.о. заступника голови Харківської ОДА Ігор Райнін та Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 31 березня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 31 березня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 198,1 тис. га (72% від запланованої площі). Ячменю посіяно 157,3 тис. га, гороху – 26,2 тис. га, вівса – 7,9 тис. га, ярої пшениці – 6,7 тис. га.

Симфонічний оркестр виконав «Оду до радості» в міжнародному аеропорту «Харків»

30 березня в міжнародному аеропорту «Харків» відбулась акція «Загальне повітря». У залі міжнародного терміналу симфонічний оркестр і хор Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенко виконали гімн Євросоюзу – «Оду до радості». Захід відвідав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

Представлений новий керівник Департаменту АПР облдержадміністрації

Сьогодні в. о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін представив колективу Департаменту агропромислового розвитку нового директора – Бориса Даниліва. «Я знаю Бориса Васильовича по роботі в обласній раді – він депутат двох останніх скликань, він людина грамотна, досвідчена, яка приймає рішення, обдумавши його, і не керується якимись емоціями», – сказав Ігор Райнін, характеризуючи нового директора Департаменту АПР.  

Юні харків'яни стали призерами чемпіонату України з вільної боротьби

С 25 по 27 березня 2014 року в Броварах відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 1997-1998 років народження. За підсумками змагань спортсмени Харківської області здобули 2 золоті, 2 срібні та 4 бронзові медалі. Найбільш вдало виступили юнаки у ваговій категорії до 58 кг, які завоювали увесь комплект медалей. Чемпіоном України став Роман Сільченко, друге місце посів Енріке Фомбея-Санчес, бронзу - Віталій Костромський.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Красноградському районі

Станом на 31 березня 2014 року в Красноградському районі працює 15 котельних (100%), опалюються усі 66 об’єктів соціальної сфери: 23 школи, 13 дитячих та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 132 житлових будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Красноградського району працюють диспетчерські служби: Красноградське підприємство теплових мереж, телефон (05744) 7-34-09, Красноградське КП «Водоканал», телефон (05744) 7-12-93, Красноградське житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство, телефон (05744) 7-08-42.

Події дня

Сьогодні, 31 березня, о 15:00 у ЄрміловЦентрі (головний корпус ХНУ ім. В.Н. Каразіна, пл. Свободи, 4, вхід з боку узвозу Пасіонарії) відбудеться урочисте відкриття виставки польського плакату «Багатство форми, багатство думки».

Легкоатлети Харківщини завоювали медалі чемпіонату України з кросу

28 та 29 березня 2014 року в місті Цюрупінськ Херсонської області відбувся чемпіонат України з легкоатлетичного кросу серед юнаків, юніорів та дорослих. В змаганнях взяли участь збірні команди з 13 областей України та міста Київ. Харківську область представляло 10 спортсменів, які завоювали 6 медалей.

Представники громадськості та правоохоронних органів обговорили можливі шляхи співробітництва

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації відбулася нарада з представниками громадських організацій щодо взаємодії з правоохоронними органами. У заході взяли участь в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський, директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв, начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, в.о. військового комісара Харківського обласного військового комісаріату полковник Олександр Біда, перший заступник начальника управління СБУ в Харківській області Володимир Коваль та інші.

Ігор Балута відвідав панахиду по колишньому заступнику голови ХОДА Василю Третецькому

Сьогодні в Свято-Дмитрівському храмі Харкова відбулася церемонія прощання з колишнім заступником голови ХОДА та головою Народної ради Миргорода Василем Третецьким. Панахиду відвідав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «Василь Пилипович був справжнім патріотом України. Вічна йому пам'ять», – зазначив губернатор.

Харківські борці завоювали медалі на міжнародному турнірі з вільної боротьби

Команда Харківської області завоювала срібло та дві бронзи на міжнародному турнірі з вільної боротьби «Кубок Мелітополя». Участь у турнірі взяло 180 спортсменів з шести країн світу: України, Азербайджану, Ізраїлю, Росії, Білорусії та Румунії. За підсумками змагань харківські борці завоювали дві медалі у ваговій категорії до 65 кг. Тітал Джафарян став срібним призером турніру, поступившись у фіналі спортсмену з Запоріжжя Юрію Семакіну. У цій же категорії бронзу здобув Вадим Духно.  

Розпочато оздоровлення дітей Харківської області

28 березня 2014 року в державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія», що в місті Одесі, розпочалася тематична оздоровча зміна «До кришталевих джерел». Департаментом у справах молоді та спорту облдержадміністрації на зазначену зміну направлено 86 дітей соціально незахищених категорій Харківської області та міста Харкова, а саме: дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, які перебувають на диспансерному обліку, дітей з малозабезпечених сімей, талановитих та творчо обдарованих дітей.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Коломацькому районі

Станом на 28 березня 2014 року в Коломацькому районі працює 2 котельні (100%), опалюються усі 17 об’єктів соціальної сфери: 4 школи, 4 дитячих та 9 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 28 березня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 28 березня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 170,8 тис. га (62% від запланованої площі). Ячміня посіяно 135,3 тис. га, гороху – 23,1 тис. га, вівса – 6,7 тис. га, ярої пшениці – 5,7 тис. га.

Події дня

Сьогодні, 28 березня, о 16:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться нарада з представниками громадських організацій по взаємодії з правоохоронними органами.

Сьогодні відбудеться Інтернет-конференція «Декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році»

Сьогодні з 11:00 до 12:00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням Міндоходів у Харківській області проводить Інтернет-конференцію на тему: «Декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році». В якості експерта виступить начальник інформаційно-комунікаційного управління ГУ Міндоходів у Харківській області Чуб Яна Михайлівна. Конференція буде проходити в текстовому режимі на сайті Фонду http://kharkiv.biz.ua, де всі бажаючі будуть мати можливість поставити питання експерту та отримати кваліфіковану відповідь. Свої запитання також можна надіслати заздалегідь на e-mail: economist@kharkiv.biz.ua.

Юні художники Харківщини змагались у знаннях з історії образотворчого мистецтва

Обласна олімпіада з історії образотворчого мистецтва, яка щороку проводиться за сприяння та підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, відбулася в перший день весняних канікул. Участь в заході взяли учні художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання Харківщини. Цьогоріч для олімпіади була обрана тема «Творчість І.Ю. Рєпіна в контексті українського мистецтва».

Енергетична безпека є необхідною умовою існування і розвитку України як економічно незалежної держави

Про це сьогодні під час відеоконференції на тему: «Питання енергетичної безпеки України» заявив директор Департаменту електроенергетики Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Роман Сердюков. Він зазначив, що енергетична безпека є невід’ємною складовою економічної та національної безпеки, а також необхідною умовою існування і розвитку України як економічно незалежної держави.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 27 березня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 27 березня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 154,1 тис. га (56% від запланованої площі). Ячміня посіяно 121,6 тис. га, гороху – 21,4 тис. га, вівса – 6,2 тис. га, ярої пшениці – 4,9 тис. га.

Архів документів