Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За рік в Харківській області подешевшали борошно, м'ясо і соняшникова олія

Сьогодні в ході селекторної наради директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко розповів про цінову ситуацію на продовольчому ринку. «Аналізуючи цінову ситуацію на ринку продовольчих товарів, зазначу, що, незважаючи на дефляційний рівень цін на продукти харчування, за рік з березня минулого по березень 2014 року в області подешевшали 7 продуктів харчування з 23, по яких проводиться моніторинг цін, а саме: борошно, яловичина, свинина, сало, птиця, олія соняшникова, ковбаса варена», – зазначив Віктор Коваленко.

Цінова ситуація на ринку продовольчих товарів в Харківській області стабільна

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, в 2013 році і в перші місяці 2014 року на Харківщині цінова ситуація на ринку продовольчих товарів характеризувалася як відносно стабільна, з наявністю коливань цін на окремі продукти харчування.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Первомайському районі

Станом на 4 квітня 2014 року в Первомайському районі автономно опалюються усі 52 об’єкти соціальної сфери: 12 шкіл, 14 дитячих та 26 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Харківська область приймає родини з АР Крим

Про це повідомив голова Харківської ОДА Ігор Балута під час Всеукраїнської селекторної наради з питання роз’яснення соціально-побутових проблем громадян, які переселяються з АР Крим та м. Севастополя в інші регіони України. «У Харківській області сьогодні є більше 50 об’єктів, які в нас знаходяться в реєстрі для розселення сімей – 2830 осіб. На гарячу лінію до наших служб звернулося 86 осіб, що становить 76 сімей. Одна родина направлена нами в гуртожиток смт Кочеток Чугуївського району, більше за поселенням людей до нас не зверталися. Органами Пенсійного фонду надана допомога по переведенню пенсій 47 особам. Центрами зайнятості взято на облік та призначено державну допомогу по безробіттю 8 особам. До міграційної служби звернулося 33 особи, до дошкільних закладів влаштовано 2 дитини, до середньоосвітніх – 7 дітей. Проблем у нас немає, ми готові приймати людей», – розповів Ігор Балута.

Харків'яни посіли всі призові місця на чемпіонаті України зі скелелазіння серед студентів

В м. Кременчук Полтавської області відбувся чемпіонат України зі скелелазіння серед студентів, у якому взяли участь 17 вищих навчальних закладів України. Харківську область представляли студенти Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, НТУ «Харківський політехнічний інститут» та Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».

Звільнено кілька голів райдержадміністрацій Харківської області

В.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав розпорядження про звільнення голів райдержадміністрації Харківської області. Зокрема, звільнено: - Віталія Збукаря - з посади голови Харківської райдержадміністрації; - Володимира Кужеля -  з посади голови Коломацької  райдержадміністрації.

Перегляду угоди між Українською компанією «Надра Юзівська» і «Shell» не буде

Про це сьогодні в ході брифінгу заявив повідомив керівник головування «Shell» в Україні Грехем Тайлі. «Міністр енергетики дуже ясно сказав, що не повертатиметься до цього питання. Перегляду положень угоди між Українською компанією «Надра Юзівська» і «Shell», яке дозволяє розпочати роботу на Юзівському родовищі газу, не буде. «Надра Юзівська» – це державний партнер. Якщо і виникнуть які-небудь зміни, то вони стосуватимуться тільки лише української сторони, і до компанії «Shell» це не буде мати відношення», – підкреслив він.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 3 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 3 квітня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 224,4 тис. га (81 % від запланованої площі). Ячменю посіяно 178,5 тис. га, гороху – 28 тис. га, вівса – 9,7 тис. га, ярої пшениці – 8,1 тис. га.

Представники громадськості та правоохоронних органів обговорили питання безпеки регіону

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбулася нарада з представниками громадських організацій по взаємодії з правоохоронними органами. У ньому брали участь радник голови ХОДА з політико-правових питань Олексій Курцев, начальник відділення захисту національної державності управління СБУ в Харківській області Володимир Поляков, представники професорського складу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Віктор Колесник і Станіслав Погребняк, а також представники громадських організацій.

«Shell» завершила буріння другої розвідувальної свердловини на Харківщині

Сьогодні відбулася робоча зустріч Міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети з керівником представництва «Shell» в Україні Грехемом Джоном Тайлі. У ній також взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута і голова Харківської облради Сергій Чернов. У ході зустрічі сторони обговорили питання, що стосуються реалізації на Харківщині інвестиційного проекту «Shell». «Ми закінчили нашу другу розвідувальну свердловину, яка розташована в Близнюківському районі. Ми зараз зібрали дані по цій свердловині і аналізуємо їх. У нас склалися прекрасні стосунки з населенням, яке проживає в тих районах, де ми працюємо. Також хочу відзначити, що такому успіху свідчить підтримка обласної та районної влади», – сказав Грехем Тайлі.

Павло Шеремета ознайомився з роботою Харківського авіаційного заводу

Сьогодні в рамках робочого візиту в Харківську область Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета відвідав Харківське державне авіаційне виробниче підприємство. Він ознайомився з роботою підприємства та поспілкувався з керівництвом і працівниками заводу.

Харків є одним з ключових центрів у питанні розвитку ІТ-сфери України

Сьогодні у ході брифінгу Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета зазначив, що декілька тижнів тому підписав угоду з представниками найбільших IT-компаній, згідно з якою до 2020 року в цій сфері має з’явитися 100 тисяч робочих місць. «Ми повністю зацікавлені в ІТ-секторі, виробництво українських ІТ-продуктів також було б дуже цікаво, тому що там більша додана вартість. Харків і його технічні ВНЗ є одним з ключових центрів в цьому питанні. Звичайно, податкова система має бути сприятливою, але не це головне. Найважливіше – як програмістам дихається и думається у певному конкретному місці. Я знаю, що область дбає про те, як створити сприятливе середовище для розвитку цього сектора з активною участю харківських технічних ВНЗ, бо присутність наукової школи завжди має велике значення. Це шляхи досягнення тих цілей, які ставить IT-асоціація. Я б хотів, щоб вся Україна стала IT-інкубатором у широкому сенсі цього слова», – зазначив Павло Шеремета.

Павло Шеремета назвав два шляхи підтримки харківської промисловості

Сьогодні під час брифінгу Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета зазначив, що в даний час промисловість потребує підтримки, і назвав два шляхи, які можуть забезпечити подальший розвиток харківських підприємств. «По-перше, багато великих підприємств Харківщини націлені на оборону, а як ви знаєте, зараз витрати на оборону серйозно збільшені, в тому числі і на модернізацію та переоснащення Збройних сил. Це один шлях. По-друге, в найближчі тижні ми очікуємо, що ЄС зробить те, що він декларував – буде або знято, або суттєво зменшено мита. Це – відкриття досить великого і ємного ринку для українських підприємств. На цьому ринку конкуренція жорсткіше, це глобальна конкуренція, але там немає низки економічних мінусів, українські підприємства просто заходять зі своїми витратами, своїм креативом, своїми інноваціями. Зараз важлива агресивна маркетингова політика, гарна якість, низькі витрати, плюс трохи підтримки. Інших рецептів немає», – підкреслив Міністр.

Наше завдання – створення привабливого інвестиційного клімату. Павло Шеремета

Сьогодні Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета провів нараду з керівництвом структурних підрозділів ХОДА. У заході також взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Ігор Райнін та заступник голови – керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома. «Ми дуже вдячні Павлу Михайловичу за те, що він прибув з робочим візитом в Харківську область. Для нас це дуже важливо, оскільки наш регіон давно не відвідував Міністр економіки, а для харків'ян і нашого промислового комплексу це має велике значення», – зазначив Ігор Райнін.

У українських підприємців є 7 місяців, щоб привести свою продукцію до європейських стандартів

Про це сьогодні під час зустрічі зі студентським та викладацьким активом ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

Відбулася зустріч Міністра економічного розвитку і торгівлі України з губернатором Харківщини

Сьогодні відбулася зустріч Міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою, де були позначені основні проблемні питання регіону та шляхи їх вирішення. Зокрема, обговорювалася діяльність державних промислових підприємств області, таких, як завод ім. Малишева, завод «Комунар», Харківське державне авіаційно-промислове підприємство, та їх підтримка з боку держави. Друга проблема, що вимагає вирішення, – допомога в кредитних і фінансових ресурсах під державні гарантії.

Необхідно полегшити і здешевити ведення бізнесу в Україні. Павло Шеремета

Про це сьогодні під час зустрічі зі студентським та викладацьким активом ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета. «Нашою загальною метою є полегшення і здешевлення ведення бізнесу в Україні. Коли ми змушені приймати достатньо складні рішення у плані бюджету, замість цього суспільству потрібно віддати щось. Щось – це свобода та легкість ведення бізнесу. Треба полегшити, здешевити ведення бізнесу в Україні. Державний сектор буде скорочуватись. Якщо ми хочемо досягати зростання, то єдине місце, де ми можемо цього досягти – це приватний сектор. Його треба розширювати. Але для цього потрібно і хороше законодавство, і втілення цього законодавства, адже 112 місце в рейтингу, яке посідає Україна з легкості ведення бізнесу, мене не вражає ніяк. Тому що, наприклад, Малайзія на шостому місці, Грузія на восьмому місці. Для того, щоб дійти до такого показника, нам потрібні роки. Але це те, чого ми прагнемо», – сказав Павло Шеремета.

Павло Шеремета зустрівся зі студентами та викладачами ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України

Сьогодні в рамках робочого візиту до Харківської області Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета зустрівся зі студентським та викладацьким активом ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України. У зустрічі також взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Ігор Райнін і директор установи Людмила Бєлова.

Юрій Георгієвський зустрівся з учасниками XI зимових Паралімпійських ігор 2014 року

Сьогодні в.о заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрілися з чемпіонами, призерами, учасниками XI зимових Паралімпійських ігор 2014 року у м. Сочі (Росія), їхніми тренерами та фізкультурно-спортивним активом.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Лозівському районі

Станом на 3 квітня 2014 року в Лозівському районі працює 8 котельних (100%), опалюються усі об’'єкти соцальної сфери (41 заклад - 100%): 24 школи та 17 дитячих закладів. До централізованого теплопостачання підключено 52 житлових будинки (100% ). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальному підприємстві «Тепловодосервіс» Лозівського району працює диспетчерська служба, телефон (05745) 6 73 51.

У Харкові відбувся міжнародний турнір з шахів

З 31 березня по 2 квітня 2014 року в Палаці студентів харківського Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого відбувся ХV міжнародний шаховий турнір «Кубок ректора». Цього року участь у змаганнях взяло участь 12 шахістів – члени шахового клубу «Юридична академія», серед яких були відомі харківські майстри: екс-чемпіонка світу Анна Ушеніна, дворазовий переможець шахових Олімпіад Павло Ельянов, а також віце-чемпіон світу до 20 років, львів'янин Олександр Іпатов, який представляє на сьогоднішній день Туреччину, та інші відомі шахісти.

У Харківську область з робочим візитом прибув Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета

У Харків з робочим візитом прибув Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета. На Харківщині чиновник планує провести кілька зустрічей, а також відвідати провідний навчальний заклад регіону. Зокрема, Павло Шеремета планує зустрітися з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою, зі студентським та викладацьким активом ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України та з керівництвом компанії «Шелл».

Події дня

Сьогодні, 3 квітня, об 11:30 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться зустріч Міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети зі студентським та викладацьким активом ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України; О 12:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч керівництва Харківської ОДА з призерами та учасниками Паралімпійських зимових ігор 2014 в м. Сочі; О 12:45 в залі офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться робоча зустріч Міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою; Протокольна зйомка. По закінченні - брифінг; О 14:15 в залі прийому офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться робоча зустріч Міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети з керівництвом компанії «Шелл»; Протокольна зйомка. По закінченні - брифінг з керівництвом компанії «Шелл»; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться нарада з представниками громадських організацій по взаємодії з правоохоронними органами

У галереї "Бузок" відкрилася виставка кераміки

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося відкриття виставки кераміки «Від Трипілля до сьогодення». Там представлені копії артефактів і керамічні вироби, розмальовані дивовижними візерунками, в яких закодовані найдавніші у світі космогонічні символи походження світу.

Харківські школярі зайняли призові місця на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з екології

З 28 березня по 1 квітня 2014 року в м. Івано-Франківську відбувся IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. Харківську область представляли Борсук Ганна, учениця КЗ «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради, яка посіла ІІ місце, і Доровський Дмитро, учень Харківської гімназії № 144 - ІІІ місце. Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти Харківської ОДА.

На Харківщині тривають заходи щодо добровільної здачі зброї

Міністерством внутрішніх справ України оголошено про проведення місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, який триватиме на території держави з 1 по 30 квітня. Впродовж усього цього місяця мешканці Харкова та області також матимуть змогу здати до органів внутрішніх справ зброю, що зберігається у них з порушенням чинного законодавства. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Харківській області.  

Підприємствам Харківської області погоджено 880 млн. грн. на погашення різниці в тарифах

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, Харківській області передбачена субвенція на погашення різниці в тарифах в сумі 462,2 млн.грн. (в цілому по Україні – 6 700,0 млн.грн.). Про це повідомив заступник голови – керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома. За його словами, обласною комісією з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу узгоджена різниця в тарифах на послуги теплопостачання 15-ти підприємствам області на загальну суму 880,1 млн.грн.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Куп’янському районі

Станом на 2 квітня 2014 року в Куп’янському районі працює 26 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (31 заклад – 100%): 22 школи та 9 дитячих закладів. До централізованого теплопостачання підключено 23 житлових будинки (100%).

Допомога захисникам Вітчизни від мешканців Харківщини склала понад 1 мільйон гривень

За інформацією Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України в м. Харків, на Харківщині представники місцевих органів самоврядування, громадські об’єднання та пересічні мешканці продовжують надавати моральну і матеріально-технічну допомогу військовослужбовцям Збройних Сил України.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 2 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 2 квітня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 214,7 тис. га (78 % від запланованої площі). Ячменю посіяно 170 тис. га, гороху – 27,8 тис. га, вівса – 9,4 тис. га, ярої пшениці – 7,5 тис. га.

Архів документів