Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Представлені голови Барвінківської та Ізюмської райдержадміністрацій

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін представив колективам Барвінківської та Ізюмської райдержадміністрацій нових керівників. Згідно з розпорядженнями в.о. Президента України Олександра Турчинова головою Барвінківської РДА призначено Марка Беккера, головою Ізюмської РДА Любов Шамрай.

Харківська ОДА відкрита до діалогу з громадськістю регіону

Сьогодні в ході робочої зустрічі в.о. заступника голови ОДА Юрія Георгіївського з Місією зі спостереження за виборами Організації з безпеки і співробітництва в Європі особливий інтерес у представників Місії викликали поточні події в Харківській області, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації в регіоні.

Допомогти дітям з порушеннями зору - мета благодійної акції «Серце до серця»

Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця», метою якої є збір коштів на придбання медичного обладнання для лікарень України, цього року проводиться в дев'ятий раз. Тема акції цього року - допомога дітям з порушеннями зору. Девіз акції: «Я хочу бачити життя». Акція триває з 7 по 28 квітня за підтримки Міністерства охорони здоров'я України.  

У Харківській області буде реалізований якісно новий підхід до забезпечення виборчого процесу

У ході робочої зустрічі в.о. заступника голови ОДА Юрія Георгіївського з Місією зі спостереження за виборами Організації з безпеки і співробітництва в Європі її представників цікавило питання про хід підготовки області до проведення виборів Президента України та про наявність проблемних питань у даному напрямку.

У Харківській області розпочала роботу Місія ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України

Сьогодні відбулася зустріч в.о. заступника голови Харківської ОДА Юрія Георгіївського з представниками Місії зі спостереження за виборами Організації з безпеки і співробітництва в Європі. У заході також взяв участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ОДА Віктор Коваленко. Постійний спостерігач Місії Джон Лендрі зазначив, що Місія зі спостереження за президентськими виборами в Україні ОБСЄ запрошена Урядом України та її основним завданням є незалежне спостереження за процесом підготовки та проведення Президентських виборів 25 травня 2014 з боку міжнародного співтовариства.

В області створюється координаційна рада з питань забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів

Директор Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Віктор Коваленко провів робочу нараду з керівниками мереж супермаркетів продовольчого профілю з питання забезпечення стабільних цін на продовольчі товари. Під час наради Віктор Коваленко повідомив, що в області створюється координаційна рада з питань забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів, до складу якої будуть входити керівники підрозділів Харківської обласної державної адміністрації, органів державного контролю, окремі керівники райдержадміністрацій та міські голови, представники профспілок та громадськості.

Будівлю ХОДА звільнили без єдиного пострілу за 15 хвилин

«Непрохані гості» пробули в ОДА шість з половиною годин. Потім почалася операція, яку проводив спецпідрозділ Національної гвардії «Ягуар».

Подробиці захоплення будівлі Харківської облдержадміністрації

Як розповів сьогодні на спільному з правоохоронцями брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, вранці в понеділок (7 квітня) у фойє будівлі ХОДА знаходилися переважно літні жінки. До 18.00 хол заповнили міцні чоловіки 25-45 років. Вже на початку першої ночі в будівлю увірвалися загарбники.

Найближчим часом ситуація у східних регіонах нормалізується

Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, відкриваючи пленарне засідання Парламенту. «У неділю розпочалася заздалегідь запланована скоординована провокація проти нашої країни, яка була організована спецслужбами Російської Федерації», - сказав О.Турчинов.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 8 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА,  станом на 8 квітня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 233,3 тис. га (85 % від запланованої площі). Ячменю посіяно 185,7 тис. га, гороху – 28,5 тис. га, вівса – 10,3 тис. га, ярої пшениці – 8,9 тис. га. 

Ситуація в ХОДА повністю стабілізована

Про це сьогодні в ході брифінгу розповів голова ХОДА Ігор Балута. Він зазначив, що будівля Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради постраждали під серйозного нападу, але в даний час ситуація знаходиться під контролем. 

На Харківщині проводиться широкомасштабна акція протидії проявам сепаратизму та масовим заворушенням

Прокуратура Харківської області спільно з управлінням служби безпеки та міліцією проводить широкомасштабну акцію, направлену на припинення масових заворушень та протидію проявам сепаратизму. 

Канада зацікавлена у реалізації спільних інвестиційних проектів на території Харківського регіону

7 квітня 2014 року відбулась робоча зустріч директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктора Коваленка з делегацією Канади, до складу якої увійшли представники Посольства Канади в Україні та Міністерства закордонних справ Канади. У зустрічі також взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій – начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова та заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин – начальник управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ОДА Денис Ткачов.

ХОДА повністю звільнена і готова до роботи. Ігор Балута

У результаті спецоперації силовиків будівлю Харківської облдержадміністрації звільнено. Про це повідомив голова ХОДА Ігор Балута.

Сьогодні в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгіївський представив колективам Зміївської і Лозівської райдержадміністрацій нових керівників. Згідно з розпорядженнями в.о. Президента України головою Зміївської РДА призначено Степана Миндаря, Лозівської - Сергія Красноперова.

Крим був, є і буде українською землею. Олександр Турчинов

«Я переконаний, що громадяни України, які сьогодні змушені залишати свої домівки, повернуться до Криму. І наші військові, які також там кинули свої квартири, будинки, вони також повернуться. Крим буде українським. Так, це не буде протягом найближчого місяця, але ми повернемось в Крим, а Крим був, є і буде українською землею. Це позиція», - заявив Голова Верховної Ради України, виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов у інтерв’ю програмі «Шустер-лайф».  

Колективу Великобурлуцької РДА Харківської області був представлений новий голова

В.о. заступника голови ХОДА Ігор Райнін представив колективу нового голову Великобурлуцької РДА Харківської області. Віктор Слиш обіймав посаду голови адміністрації району з 2006 по 2010 рр. За словами Ігоря Райніна, колектив нового голову прийняв тепло, відразу виникло взаєморозуміння і домовленість про подальшу продуктивну співпрацю.

На Харківщині триває всеукраїнська акція «За чисте довкілля»

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 №777-р «Деякі питання проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» в області з 21 березня розпочато проведення щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Колективу Борівської районної державної адміністрації був представлений новий голова

Сьогодні в.о. заступника голови ХОДА Ігор Райнін представив колективу Борівської районної державної адміністрації нового голову Віталія Кіяна. На церемонії були присутні голова Борівської райдержадміністрації 2002-2005 рр. Алла Склярова, голова адміністрації 2005-2010 рр. Віктор Чуйко, заступник голови Борівської районної ради Анатолій Васильєв, Герой України, депутат Харківської обласної ради Андрій Ровчак.

Харківська обласна державна адміністрація працює в звичайному режимі. Ігор Балута

Голова ХОДА Ігор Балута розповів журналістам, що в результаті переговорів з активістами, які зайняли будівлю обласної державної адміністрації, було досягнуто взаєморозуміння. Конфлікт вирішено мирним шляхом, всі співробітники обладміністрації вранці пройшли на свої робочі місця, адміністрація працює в штатному режимі. На даху будівлі - прапор України.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 7 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 7 квітня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 232 тис. га (84 % від запланованої площі). Ячменю посіяно 184,5 тис. га, гороху – 28,4 тис. га, вівса – 10,3 тис. га, ярої пшениці – 8,8 тис. га.

Заява голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути

У неділю, 6 квітня, на вулиці Сумській в Харкові сталася чергова провокація. У мене немає жодних сумнівів у тому, що сценарій даного конфлікту писався не в нашому місті і не в нашій країні. Подібні події у Донецьку і Луганську - зайве тому підтвердження.

Основне завдання влади – не доводити до надзвичайного рівня ситуацію в сфері електропостачання

Відбулося засідання обласної комісії з ТЕБ та НС під керівництвом заступника голови ХОДА – керівника апарату Василя Хоми. У заході брали участь перший заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимир Губа, директор Департаменту ЖКГ та РІ ХОДА Роман Грива, начальник Головного управління ГСЧС України в Харківській області Павло Одарюк, директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв.

Ціни на продовольчому ринку мають бути врегульовані. Ігор Райнін

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради заявив в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «Ми розуміємо, що через 2-3 тижні починається низка свят. Тому стабілізація цін і утримання їх на прийнятному для населення Харківської області рівні – наше основне завдання. Сьогодні дійсно є зміна курсу національної української валюти. Але, тим не менш, пропорційним підвищення бути не може. Якщо ціна на паливо підвищилася на 15%, це абсолютно не означає, що ціна на продукти харчування теж підвищується на 15%. Там ще маса інших складових рентабельності того чи іншого продукту. Такі дії ми будемо сприймати як провокації з боку тих підприємств, які будуть це робити», – сказав Ігор Райнін.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у березні поточного року не було перевищень радіаційних параметрів

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» упродовж березня 2014 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Павло Шеремета взяв участь у програмі «Тема дня» на ХОД ТРК

Вчора в рамках робочого візиту до Харківської області Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета взяв участь у програмі «Тема дня» на ХОД ТРК. В ході програми обговорили такі питання, як економічний потенціал Харківської області та шляхи його зростання, реалізація на Харківщині інвестиційного проекту «Shell», перспектива розвитку великої промисловості, малого та середнього бізнесу регіону, залучення іноземних інвестицій і робота споживчого ринку, приведення української продукції до європейських стандартів.

У цьому році планується майже вдвічі розширити площі вирощування цукрових буряків

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олексій Кучеревський. «У поточному році площу вирощування цукрових буряків планується розширити до 22,5 тис. га проти 12 тис. га у 2013 році. Департаментом агропромислового розвитку було проведено нараду з керівниками та власниками цукрових заводів. Вони чітко висловили зацікавленість щодо розширення площі вирощування цукрових буряків в області і готовність до плідної співпраці із сільгоспвиробниками. Прогнозується, що переробку цукрових буряків у поточному році буде здійснювати 6 цукрових заводів. З урахуванням цього ми пропонуємо керівникам сільськогосподарських підприємств переглянути і, де є така можливість, збільшити площу вирощування цукрових буряків у поточному році», – сказав він.

Харківські кулінари візьмуть участь у Міжнародному фестивалі в Хорватії

Команда Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету за підтримки Департаменту масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації в рамках розвитку іміджевого проекту з гастрономії у Харківському регіоні з 7 по 16 квітня 2014 р. візьме участь у Міжнародному гастрономічному фестивалі «Перлина моря – 2014», який відбудеться в Хорватії на острові Брач (м.Супетар).

На сьогоднішній день ранні зернові культури посіяно на 80% від запланованих площ

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олексій Кучеревський. За його словами, рання весна дозволила сільгоспвиробникам більшості районів області вже на початку другої декади березня розпочати посівні роботи. Це майже на три тижні раніше порівняно з весною минулого року.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 4 квітня, о 12:00 у  малій залі Будинку рад (вул.Сумська,64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про цінову ситуацію на ринку продовольчих товарів у Харківській області. 2. Про хід проведення весняно-польових робіт в господарствах Харківської області. о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА з порядком денним: 1. Про систематичні неплатежі за електричну енергію комунальними підприємствами області та негативні наслідки для енергопостачання споживачів Харківщини; 2. Про хід виконання Протоколу №8 засідання обласної комісії з ТЕБ та НС від 27 грудня 2013 року щодо обладнання потенційно небезпечних об'єктів та об'єктів підвищенної небезпеки системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення. 3. Різне. о 16:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) відбудеться відкрита лекція кінокритика Миславського В.Н. на тему: «Кінематограф 20-х років».

Архів документів