Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На відновлення постраждалих під час штурму приміщень ХОДА потрібно 3-4 місяці

Працівники Харківської облдержадміністрації й досі знаходяться у складних умовах роботи після штурму будівлі у ніч з 7 на 8 квітня. Про це в ефірі програми «Тема дня» на обласному телебаченні повідомив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

При розподілі державного замовлення для вищих навчальних закладів, пріоритет надаватиметься кращим університетам України

Про це сьогодні розповів міністр освіти і науки Сергій Квіт «У нас є як мінімум 4-5 незалежних рейтингів, що можуть нам показати, в яких університетах якість освіти вище. Оскільки у держави немає коштів на держзамовлення для всіх своїх університетів, ми будемо саме туди направляти тих наших абітурієнтів, які не можуть самі заплатити за навчання. Адже якщо держава фінансує будь-які навчальні заклади, це мають бути заклади, в яких наші студенти отримають дійсно якісну освіту», - сказав Сергій Квіт.

Реформа вищої освіти - це реформа вищих навчальних закладів

Про це сьогодні в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна розповів Міністр освіти і науки Сергій Квіт. Говорячи про автономію університетів, міністр підкреслив, що це питання необхідно розглядати комплексно автономія повинна бути академічною, організаційною та фінансовою.

Ігор Балута у Донецьку розповів про ситуацію в Харківській області

Сьогодні, 11 квітня, у м. Донецьк голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута взяв участь у нараді, яку проводив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк з головами обласних державних адміністрацій, міськими головами, керівниками силових структур, представниками промисловості Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. 

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 11 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 11 квітня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 236,2 тис. га (86 % від запланованої площі). Ячменю посіяно 187,9 тис. га, гороху – 28,7 тис. га, вівса – 10,4 тис. га, ярої пшениці – 9,2 тис. га.  

Реформу місцевого самоврядування треба запускати, інакше люди нас не зрозуміють. Ігор Балута

Проросійські сили в Харкові не мають широкої підтримки серед населення, однак говорити про остаточну нормалізацію ситуації в місті поки ще рано. Про це в інтерв'ю телерадіокомпанії ARD (Німеччина) розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

12 квітня 2014 року на Харківщині буде проведено загальний суботник

12 квітня 2014 року на Харківщині буде проведено День благоустрою території населених пунктів. До проведення суботнику будуть залучені районні державні адміністрації, структурні підрозділи ОДА, міста обласного значення, а також колективи підприємств, установ, та організацій, мешканці області. Як повідомляє Департамент екології та природних ресурсів ХОДА, керівництво облдержадміністрації та працівники апарату візьмуть участь у прибиранні території, прилеглої до Меморіалу Слави у Лісопарку.

Сьогодні в Харкові Міністр освіти і науки України зустрінеться з освітянами області

У Харківському національному університеті імені В. Н.Каразіна Міністр освіти і науки Сергій Квіт та перший заступник Міністра Інна Совсун зустрінуться з викладачами, студентами та главами профспілок вузів Харківської області. Під час зустрічей обговорюватимуться нагальні проблеми розвитку вищої освіти, зокрема, в контексті нового закону «Про вищу освіту».

Олександр Турчинов: "Сподіваюсь, що українці вже найближчим часом будуть їздити до Європейського Союзу без віз"

Голова Верховної Ради України, в.о. Президента України Олександр Турчинов зустрівся з Віце-прем’єр-міністром, Міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком. У ході зустрічі Сторони обговорили ситуацію, що склалася в Україні, та питання реверсного постачання газу зі Словаччини до нашої країни. Повідомляє офіційний сайт Президента України.

У Харкові відзначать День грузинської мови

12 квітня о 15.00 у Центрі культури Київського району (вул. Скрипника, 7) відбудеться свято до Дня грузинської мови, що відзначається 14 квітня. Його організатор - Харківська обласна організація «Грузинське національно-культурне товариство «Сакартвело». В офіційній частині візьмуть участь Генеральний консул Грузії Іраклі Адвадзе та віце-консул Андро Качкачішвілі, у концертній програмі виступить лауреат міжнародних конкурсів Грузії Георгій Хабеішвілі.

Арсеній Яценюк сьогодні відвідає Донецьк та Дніпропетровськ

Сьогодні у Донецьку та Дніпропетровську  Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк проведе наради з головами обласних державних адміністрацій, міськими головами, керівниками силових структур, представниками промисловості Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, для обговорення ситуації в регіонах, питань децентралізації влади та нової редакції Конституції України.

Подія дня

Сьогодні, 11 квітня, о 12:00  у малій залі  Будинку рад (вул.Сумська,64)  відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним «Про хід проведення в області всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою»

Василь Хома візьме участь у програмі «Тема дня»

Сьогодні, 10 квітня, о 19.30 заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома візьме участь у програмі «Тема дня» у прямому ефірі на каналі Харківського обласного державного телебачення.

У Харкові планується відкрити австралійське консульство

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути та виконавчого директора ТОВ «Шоу Менеджмент», директора Центру здорового харчування пана Ентоні Шоу. Також на заході були присутні перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична.

Найважливіше – не порушити змінами перебіг проведення вступної компанії

Про це сьогодні у ході експертної зустрічі для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році» розповів міністр освіти і науки Сергій Квіт.

На Харківщині будуть здійсненні заходи зі стабілізації цінової ситуації на ринку продовольчих товарів

Директор Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Віктор Коваленко провів робочу нараду з керівниками районних державних адміністрацій та міськвиконкомів міст обласного значення з питання здійснення заходів зі стабілізації цінової ситуації на ринку продовольчих товарів у районах і містах Харківщини. Під час наради Віктор Коваленко повідомив, що найближчим часом в області буде створена Координаційна рада з питань забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 10 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 10 квітня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 236 тис. га (86 % від запланованої площі). Ячменю посіяно 187,7 тис. га, гороху - 28,7 тис. га, вівса - 10,4 тис. га, ярої пшениці - 9,2 тис. га.

Ігор Балута представив голову Краснокутської райдержадміністрації

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута представив колективу Краснокутської райдержадміністрації нового керівника. Згідно з розпорядженням в.о. президента України Олександра Турчинова, головою Краснокутської РДА призначено Олександра Марчука.  

У обласному центрі культури відбудеться виставка «Вікно у Дивосвіт»

З 15 квітня по 20 травня 2014 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться виставка писанок «Вікно у Дивосвіт». Усього в експозиції буде представлено понад 600 робіт. Члени Харківського міського клубу писанкарства ім. Алли Овчаренко та інші слобожанські майстри представлять різноманітні прийоми оздоблення пасхальних яєць, такі як писанки, бісерки, дряпанки, травленки, наскрізне різьблення та інше.

Оголошено конкурс на здобуття іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки

Відповідно до розпорядження голови Харківської ОДА «Про встановлення іменних стипендій обласної державної адміністрації в області науки» (із змінами) оголошено конкурс на здобуття іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки у 2014 році. Повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти ХОДА. Конкурс проводиться окремо серед видатних й обдарованих молодих науковців за 11 номінаціями.

Призначений новий голова Золочівської райдержадміністрації

В.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав розпорядження про призначення Ігоря ГУРІНА головою Золочівської районної державної адміністрації Харківської області.

Звільнені голови райдержадміністрацій Харківської області

В.о. Президента України Олександр Турчинов підписав розпорядження про звільнення голів райдержадміністрації Харківської області. Зокрема, звільнено:

Події дня

Сьогодні о 12.00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році» 

Звільнено голову Сахновщинської районної державної адміністрації

В.о. Президента України Олександр Турчинов підписав розпорядження про звільнення ЯКОВЕНКА Віталія Дмитровича з посади голови райдержадміністрації Харківської області. 

На Харківщині проходить Всеукраїнський конкурс фахової майстерності "Слюсар з ремонту автомобілів"

9 квітня в Державному ПТНЗ «Центр професійно-технічної освіти № 3 м. Харкова» відбулось урочисте відкриття ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Слюсар з ремонту автомобілів». У заключному етапі конкурсу беруть участь учні професійно-технічних навчальних закладів із 25 регіонів України. Вперше за більше ніж 20 років існування такий фаховий конкурс проходить на Харківщині.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 9 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 9 квітня всього по області посіяно ранніх зернових та зернобобових культур на площі 234,8 тис. га (85 % від запланованої площі). Ячменю посіяно 187 тис. га, гороху – 28,6 тис. га, вівса – 10,4 тис. га, ярої пшениці – 8,9 тис. га.

Харків'янин здобув перемогу в міжнародних змаганнях з маунтенбайку

У місті Премантура ( Хорватія) відбулися міжнародні змагання категорії «С- 1» з велосипедного спорту маунтенбайку серед юніорів та юніорок, в якому взяли участь збірні команди 9 країн світу. Україну представляв харків'янин, майстер спорту Владислав Нізіцкій. На змаганнях він здобув дві перемоги. У перший день став першим серед юніорів у крос-кантрі, а у другий день - першим в 44 -х кілометровому марафоні.

Команда Харківщини на чемпіонаті України з дзюдо завоювала 7 медалей

В м. Луцьк пройшов чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат 1999-2000 р.н на якому харків’яни завоювали 7 медалей. З них 1 золота, 3 срібних та 3 бронзових. 

Повідомлення про замінування ХОДА виявилося хибним

Правоохоронці евакуювали близько 370 співробітників з будівлі Харківської облдержадміністрації для перевірки повідомлення про мінування держустанови. Як повідомили у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області, інформація про нібито замінування адмінбудівлі надійшла від оператора «102» до чергової частини Київського райвідділу міліції Харкова сьогодні, 9 квітня, близько 13:45.

Індекс інфляції у березні 2014 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у березні 2014 р. становив 102,2%. Інформація розміщена на сайті: http://kh.ukrstat.gov.ua.  

Архів документів