Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків'яни здобули призові місця у Міжнародному конкурсі з української мови

Сьогодні у Національному академічному театрі імені Івана Франка (м. Київ) відбудеться нагородження та урочисте закриття XIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Його переможцями стали Олена Друзь, студентка V курсу Національного аерокосмічного університету імені М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний інститут», яка посіла ІІ місце та Марина Кузьменко, учениця Вищого професійного училища № 27 м. Куп’янська, яка посіла ІІІ місце.

На Харківщині формуються батальйони патрульної служби міліції особливого призначення

З метою належного забезпечення прав та свобод громадян, захисту суспільства від злочинних посягань, охорони громадської безпеки, в структурі Головного управління МВС України в Харківській області створюються батальйони патрульної служби міліції особливого призначення «Харків» та «Слобожанщина», куди на посади рядового і молодшого начальницького складу запрошуються цивільні особи з числа добровольців.

З початку року на Харківщині відбулось1037 продовольчих ярмарків

За перший квартал 2014 року у Харкові та в районах області проведено 1037 продовольчих ярмарків, на яких реалізовано продукції на суму 113 млн. грн. Про це повідомила заступник директора Департаменту АПР Олена Крамська. Вона зазначила, що ярмаркова торгівля за участю підприємств харчової та переробної промисловості, фермерських господарств і сільськогосподарських підприємств у містах обласного і районного значення, селищах проводиться щомісяця.

На Харківщині продовжують допомагати громадянам, які переселяються з Автономної Республіки Крим

Сьогодні відбулася селекторна нарада під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Яреми з розв’язання соціально-побутових проблем громадян, які переселяються з автономної Республіки Крим та м. Севастополя. У нараді взяли участь в.о. заступника голови ХОДА Юрій Георгієвський та члени Регіонального координаційного центру з організації роботи щодо підтримки сімей, які виїжджають з території АРК.

Прокуратура Харківщини жорстко реагуватиме на будь-які прояви сепаратизму

Органи прокуратури Харківщини оперативно та адекватно реагуватимуть на всі факти порушення закону під час масових акцій та посягання на територіальну цілісність країни. Про це заявив прокурор Харківської області Василь Синчук.

Харків’яні здобули золото на чемпіонаті з велосипедного спорту

В місті Суми на чемпіонаті України з велосипедного спорту МТБ вдало виступили спортсмени харківської КЗ «ШВСМ». Спортсмени школи у дорослому чемпіонаті здобули 1 золоту медаль - Попова І., в юніорському чемпіонаті 2 золоті медалі – Ласкін Є. та Ткачова Д. Велосипедисти змінного складу відділення завоювали 2 бронзові медалі у юніорському чемпіонаті – Влага К., Скобєєв І.

Ситуація в прикордонних районах Харківщини повністю контролюється правоохоронними органами

В зв’язку із обстановкою, що склалася сьогодні в Україні, а також останніми подіями у сусідньому Донецькому регіоні, наказом начальника ГУМВС України в Харківській області весь особовий склад харківської міліції працює у посиленому режимі. До заходів по забезпеченню надійного порядку та захисту населення залучені сили Національної гвардії України, громадських формувань та прикордонної служби. З метою недопущення конфліктних ситуацій, особливо у прикордонних зонах, в охороні громадського порядку задіяні усі без виключення працівники територіальних підрозділів органів внутрішніх справ. 

В Україні створюються корпуси спецпідрозділів з охорони громадського порядку

З метою охорони громадського порядку главою МВС України Арсеном Аваковим прийнято рішення про створення корпусу спецпідрозділів з охорони громадського порядку. За інформацією по стану Харківській області можна звертатися: 044-254-77-23. Резюме кандидатів надсилати за адресою Mvsukraine2014@gmail.com

На Харківщині стартує проект в галузі IT-технологій «Електронний портал органу місцевого самоврядування»

Базою цього унікального для України проекту став Центр регіонального розвитку інформаційних технологій Харківського національного університету радіоелектроніки. Центр створений завдяки спільним зусиллям Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області та Харківського національного університету радіоелектроніки з метою консолідації зусиль щодо залучення та ефективного використання міжнародної технічної допомоги.

В Харківській області триває підготовка до позачергових виборів Президента України

14 квітня під головуванням в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Георгієвського відбулось перше засідання робочої групи з координації діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо сприяння виборчим комісіям у реалізації ними своїх повноважень у період підготовки та проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року. «За результатами узагальнення, наданих під час підготовки засідання, проблемних питань, вважаю за необхідне звернути увагу, що їх більша частина стосується матеріально-технічного забезпечення виборчих комісій, питань своєчасного складання списків виборців, питань кадрового забезпечення відділів реєстрів виборців районних державних адміністрацій», - підкреслив Юрій Георгієвський, звертаючись до членів робочої групи.

В травні 2014 року можуть бути зменшені або скасовані митні збори ЄС на українські товари

Відповідно до Заяви Європейської комісії від 11.03.2014 Європейський Союз в односторонньому порядку планує надання Україні автономних торговельних преференцій. Метою зазначених заходів є одностороннє зменшення або скасування митних зборів ЄС на товари, що походять з України. Застосування автономних торговельних преференцій орієнтовно розпочнеться з травня 2014 року.

У Харкові відбудеться відкриття фотовиставки «Лірика пейзажу»

16 квітня в 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва відбудеться урочисте відкриття фотовиставки Олексія Самойленко «Лірика пейзажу: фотонариси про Крим і Харківській області». На виставці буде представлено близько 50 робіт фотографа-пейзажиста Олексія Самойленко, зроблених за останні п'ять років, а також ті, які є переможцями міжнародних і всеукраїнських фотоконкурсів.

Подія дня

Сьогодні, 15 квітня, о 16:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська,62) відбудеться відкриття виставки писанок «Вікно у Дивосвіт».

Фахівці облдержадміністрації проходять стажування в Мінекономрозвитку

Згідно домовленості між головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою та Міністром економічного розвитку і торгівлі України Павлом Шереметою, досягнутих під час візиту у квітні цього року Міністра до Харківської області, розпочато стажування фахівців обласної державної адміністрації в міністерстві.

О.Турчинов переконаний, що більшість українців підтримують незалежну, демократичну й унітарну Україну

В.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов не виключає можливості проведення всеукраїнського референдуму про цілісність держави разом з президентськими виборами, якщо Парламент прийме відповідне рішення.

Харків’яни-члени Малої академії наук України гідно показали себе на Всеукраїнському конкурсі

В Києві відбувся ІІІ (фінальний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України за науковими відділеннями екології та аграрних наук, технічних наук, комп’ютерних наук. Гідно показала себе команда Харківської області, повідомляє сайт Департаменту науки і освіти ХОДА. Команду Харківської області в науковому відділенні екології та аграрних наук представляли 6 учнів. Усі учасники вибороли призові місця:

Посівна кампанія має бути проведена вчасно і на належному рівні

Сьогодні на базі Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка відбулася нарада з питання вироблення алгоритму взаємодії органів виконавчої влади з сільськогосподарськими товаровиробниками області щодо темпів і якості проведення весняних польових робіт, догляду за посівами озимих культур. В нараді взяли участь керівники профільних управлінь Харківської ОДА, райдержадміністрацій, освітніх та наукових установ області, сільгоспгосподарств.

Команда Харківської області посіла перше місце у чемпіонаті України з гирьового спорту

В Донецьку відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед дорослих та юніорів. В підсумку збірна команда Харківської області серед дорослих посіла перше місце виборовши 9 перших місць, 3 других та 6 третіх місця. Харківські спортсмени юніори також зайняли в загальному заліку перше місце, виборовши 6 перших місць, 7 других та 4 третіх місця.

Харківщина посіла перше місце у чемпіонаті з кікбоксингу

З 11 по 13 квітня в м. Харкові на базі КДЮСШ «ХТЗ» в спортивному залі «Гонг» відбувся чемпіонат України з кікбоксингу WKA. У змаганнях взяли участь 220 спортсменів з усієї країни. У командному заліку Харківська область посіла 1 місце, другими стали спортсмени з Луганська, третє місце завоювала Донецька область.  На рахунку Харківської області 35 золотих, 38 срібних та 52 бронзових медалі.

У обласному центрі культури відбудеться виставка «Вікно у Дивосвіт»

З 15 квітня по 20 травня 2014 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться виставка писанок «Вікно у Дивосвіт». Усього в експозиції буде представлено понад 600 робіт. Члени Харківського міського клубу писанкарства ім. Алли Овчаренко та інші слобожанські майстри представлять різноманітні прийоми оздоблення пасхальних яєць, такі як писанки, бісерки, дряпанки, травленки, наскрізне різьблення та інше.

Події дня

Сьогодні, 14 квітня, об 11:00 у Харківському національному  університеті радіоелектроніки (пр.Леніна,14) відбудеться відкриття 18-го Міжнародного молодіжного форуму «Радіоелектроніка та молодь у XXI столітті».

Заява голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути

Черговий сплеск агресії у Харкові з боку проросійських сил - ще одне кільце в ланцюзі подій, спрямованих на ескалацію конфлікту в східних областях України. У мене більше немає сумнівів у тому, що вимоги референдуму і особливого статусу російської мови - це всього лише ширма, за якою організатори заворушень намагаються приховати свою справжню мету - дестабілізувати ситуацію і зірвати президентські вибори.

У Харкові відзначили День грузинської мови

Сьогодні у Харкові відзначили День грузинської мови. У заході взяли участь Генеральний консул Грузії в м.Донецьку Іраклі Адвадзе та віце-консул Андро Качкачішвілі, начальник управління внутрішньої політики –заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Ольга Дутова, громадськість, члени грузинської спільноти. Іраклі Адвадзе, який сьогодні побував у школі, де маленькі грузини вивчають рідну мову і культуру, відзначив, що це справжнє диво, коли малеча, що народилася на українській землі і навіть ніколи не була у Грузії, так гарно володіє мовою та обізнана з культурним надбанням свого народу.

Ігор Балута взяв участь у суботнику

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, перший заступник губернатора Ігор Райнін, заступник голови – керівник апарату Василь Хома, в.о. заступника губернатора Юрій Георгієвський та працівники апарату ХОДА взяли участь у всеукраїнській акції з благоустрою «За чисте довкілля». Чиновники прибирали територію на Меморіалі Слави у Лісопарку.  

Події дня

Сьогодні, 12 квітня, о 9:00 на  Меморіалі Слави у Лісопарку керівництво Харківської ОДА та працівники апарату візьмуть участь у всеукраїнській акції з благоустрою «За чисте довкілля»; о 15:00 у Центрі культури Київського району (вул. Скрипника,7) відбудеться свято,  присвячене Дня грузинської мови.

Харківська збірна з греко-римської боротьби відстоює честь області у Вінниці

З 9 по 11 квітня в місті Вінниця проходить чемпіонат України з греко-римської боротьби серед юніорів.   Збірна команда Харківської області успішно розпочала змагання. Чемпіоном України у ваговій категорії 84 кг став Олійник Антон (ШВСМ), який виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи 2014 року.

Близько 20 тисяч жителів Харківщини візьмуть участь в акції «За чисте довкілля»

Сьогодні в ході селекторної наради з порядком денним «Про хід проведення в області всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою», директор Департаменту екології та природних ресурсів Ігор Капусник зазначив, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів в Харківській області вже не перший рік проводиться щорічна всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля». У районах області роботи з благоустрою здійснюються відповідно до прийнятих планів. Станом на 10 квітня на Харківщині приведено в належний стан 80 % парків та скверів, 66% територій вулиць і доріг, 80 % кладовищ, 68 % пам'яток, 58 % братських могил та меморіальних комплексів, а також 84 % прибудинкових територій.

Харківські борці вільного стилю завоювали 9 медалей чемпіонату України

З 8 по 10 квітня 2014 року в харківському Палаці спорту «Локомотив» відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юніорів, за підсумками якого буде сформована збірна України для участі в чемпіонаті Європи, який в червні цього року відбудеться в Польщі. 

У Харкові відбудеться Міжнародний молодіжний форум «Радіоелектроніка та молодь у XXI столітті»

14 квітня у Харківському національному університеті радіоелектроніки розпочнеться традиційний Міжнародний молодіжний форум «Радіоелектроніка та молодь у XXI столітті». За підтримки Міністерства освіти і науки України він проводиться з 1997 року. Головна мета форуму - об’єднання молодих вчених, студентів та аспірантів різних країн навколо ідеї створення інформаційного суспільства, зміцнення між ними зв’язків, довіри та співробітництва.

Кількість людей, які перетинають україно-російський кордон у Харківській області, зменшилася на 30%

З 20 березня 2014 року Російською Федерацією в односторонньому порядку було вжито заходів щодо обмеження перетину кордону в місцевих автомобільних пунктах пропуску «Олександрівка» і «Журавлівка».  

Архів документів