Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відбувся суботник до річниці Чорнобильської трагедії

У суботнику біля пам'ятного знака Чорнобильця взяли участь чорнобильські організації Харківської області. За словами голови Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Анатолія Губарєва, вони не перший рік напередодні Великодня і річниці з дня Чорнобильської трагедії прибирають територію навколо пам'ятника.

В новій експозиції Історичного музею цікава колекція побутової техніки середини ХХ ст.

Сьогодні Харківський історичний музей (вул. Університетська, 5) презентує нову експозицію «Харківщина від відбудови до перебудови (1945 – 1991 рр.)», яка розповідає про відродження нашого краю в перші повоєнні роки, побудову індустріальної бази та розвиток сільського господарства. Значну увагу автори звернули на висвітлення побутових аспектів післявоєнного життя громадян. На виставці представлені чотири житлових інтер’єри, які показують побут мешканців Харкова та області в 50-80-их роках ХХ століття.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 17 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 17 квітня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 245,8 тис. га, або 39 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 5,8 тис. га. Крім цього, триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 1,4 тис. га, однорічних трав – 13,3 тис. га.

Події дня

Сьогодні, 18 квітня, о 09:30 у Молодіжному парку (вул.Пушкінська) відбудеться суботник біля пам’ятного знаку Чорнобильцям до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за участю чорнобильських організацій Харківської області; о 10:00 у Харківському історичному музеї (вул.Університетська, 5) розпочнеться Всеукраїнська наукова конференція «Музей у глобальному світі: інновації та збереження традицій», присвячена 160-й річниці з дня народження Миколи Сумцова, та презентація нової експозиції «Харківщина від відбудови до перебудови (1945 – 1991 рр.)»; о 12:00 у  Будинку рад (вул.Сумська,64, мала зала) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про соціально-економічний розвиток районів Харківської області. 2. Виконання показників місцевих бюджетів області за І квартал 2014 року.

У Харкові відкрилася виставка «Любов»

У галереї «Бузок» відбулося урочисте відкриття виставки художника Ленура Веліляєва «Любов». В експозиції представлено 30 картин різних періодів та етапів експериментальних пошуків харківського художника, які були написані за останні 4 роки. Свій жанр він визначає як експресіонізм.

У Регіональному координаційному центрі при ХОДА переселенці з Криму отримують консультацію з усіх соціальних питань

Про це сьогодні в ході експертної зустрічі для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Основні заходи соціальної політики щодо забезпечення соціального захисту та підтримки громадян АР Крим та м. Севастополя, що переселилися в інші регіони України» сказав заступник Міністра соціальної політики України Віктор Іванкевич.

Ігор Балута представив начальника Управління СБУ в Харківській області

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута представив колективу Управління СБУ в Харківській області нового керівника - полковника Олександра Пивовара. У зборах взяли участь екс-начальник управління Михайло Кубрицький та прокурор Харківської області Василь Синчук.

На Харківщині відбудеться Всеукраїнська наукова конференція «Музей у глобальному світі: інновації та збереження традицій»

18 квітня о 10 годині у приміщенні Харківського історичного музею відбудеться Всеукраїнська наукова конференція «Музей у глобальному світі: інновації та збереження традицій», присвячена 160-й річниці з дня народження М.Ф. Сумцова. Сумцовські читання, започатковані у 1995 році, щорічно проводяться на честь цього видатного вченого, який став фундатором і першим директором заснованого у 1920 році у Харкові Музею Слобідської України ім. Г.С.Сковороди, перетвореного пізніше у Харківський історичний музей.

Харків’янка здобула 4 медалі на міжнародних змаганнях з плавання

На Кіпрі відбувся міжнародний турнір з плавання «Multinations», на якому харківська плавчиха Марина Колесникова здобула дві золоті та дві бронзові нагороди. Золото Марина здобула на дистанціях на 100 та 200 метрів на спині, показавши результат 1 хвилина 5,71 секунди та 2 хвилини 17,07 секунди відповідно. Результат показаний Мариною на дистанції 200 метрів став рекордом даних змагань.

У Харківській області завершено посів ранніх зернових та зернобобових культур

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, господарства області завершили посів ранніх зернових та зернобобових культур. Всього по області посіяно 240 тис. га, що на 8,2 тис. га більше, ніж минулого року, та на 35 тис. га менше запланованої площі. Цю площу планується засіяти кукурудзою на зерно.

Випускники вищих навчальних закладів будуть працевлаштовані

Про це в ефірі обласного радіо заявив директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев. Він нагадав про прийняття Постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету», а також розпорядження голови ХОДА від 31.03.2014 «Про заходи щодо збалансування показників обласного та інших місцевих бюджетів області на 2014 рік». Однак, зазначив директор Департаменту, п. 35 розпорядження ХОДА не стосується окремих категорій фахівців.

На Харківщині для участі у ЗНО зареєструвалося 16 700 осіб

Про це в ефірі обласного радіо розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. Розповідаючи про процедуру тестування абітурієнтів цього року, він зазначив, що вона нічим не відрізняється від тестування минулого року. Найближчим часом ХОДА проведе обласну нараду із зацікавленими сторонами. Це органи освіти і органи охорони здоров’я, інші служби, які отримають доручення щодо якісного проведення процедури тестування.

В чемпіонатах України з армспорту команда Харківської області завоювала більше 30 медалей

10-12 квітня 2014 року в Харкові, в Палаці спорту «Локомотив» проводився чемпіонат України з армспорту серед юніорів та чемпіонат України з армспорту серед юнаків. Загалом у них взяли участь 284 спортсмена. В чемпіонаті України серед юніорів спортсмени збірної команди Харківської області завоювали 20 медалей (3 золоті, 9 срібних та 8 бронзових).

Призначено голів райадміністрацій Харківської області

В.о. президента України Олександр Турчинов призначив трьох голів районних державних адміністрацій в Харківській області. Головою Вовчанської РДА (розпорядження № 595/2014-рп) призначена Ольга Камінська.  Головою Сахновщинської РДА (розпорядження №596/2014-рп) призначений Іван Котула.  Головою Шевченківської РДА (розпорядження № 597/2014-рп) призначений Євген Красноруцький.

Звільнено з посади голову Дворічанської РДА

Розпорядженням в.о. Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова звільнено з посади голови Дворічанської районної державної адміністрації Харківської області Сергія Радькова.

Події дня

Сьогодні,17 квітня, о 10:00 у м.Чугуєв, ТРЦ «BIG HOUSE» відбудеться відкриття І-го районного фестивалю соціальних роликів «Маленькие истории с большим смыслом»; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський,75) почнеться експертна зустріч для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Основні заходи соціальної політики щодо забезпечення соціального захисту та підтримки громадян АР Крим і м.Севастополя, що переселилися до інших регіонів України»; о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) відбудеться урочисте відкриття виставки «Любов» харківського художника Ленура Веліляєва.

ПІДТРИМАЙ УКРАЇНСЬКУ АРМІЮ

Зателефонуй або надійшли смс на номер 565 один дзвінок або смс 5 грн єдиний номер всіх мобільних операторів на території України

Українських виробників запрошують до участі у міжнародних тендерах

Як повідомляє Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА, у квітні 2014 року установами Алжирської Народної Демократичної Республіки  оголошено міжнародні тендери, які стосуються будівельних послуг, закупівлі металопродукції, хімічної продукції, а також будівництва пасажирського порому. Детальна інформація про тендери у додатках. Зацікавлені у співробітництві українські виробники можуть звернутися до Посольства АНДР: emb_dz@mfa.gov.ua , тел. 00-(213-21)-69-13-87.

Адміністративно-господарському активу Золочівського району представлено голову районної державної адміністрації

Згідно з розпорядженням виконуючого обов’язки Президента України Олександра Турчинова головою Золочівської райдержадміністрації призначено Ігоря Гуріна. «Новопризначений голова - мешканець Золочева, має досвід роботи на керівних посадах. У 2005-2010 роках він працював першим заступником голови райдержадміністрації, сподіваюся, це допоможе плідній праці задля розвитку території», - сказав перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін.

На Харківщині влітку 2014 планується оздоровити більше 200 000 дітей

У ході засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця розповів всім присутнім про пріоритети оздоровчої кампанії 2014 року. Він нагадав, що за підсумками оздоровчої кампанії 2013 року Харківська область була визнана першою в трійці лідерів серед регіонів України. Влітку 2013 року оздоровленням та відпочинком було охоплено більше дітей 200 тисяч дітей області, що склало 96,7 % від загальної кількості дітей від 7 до 16 років. У тому числі, 131 тис або 91 % дітей соціально незахищених категорій. На фінансування 2013 було використано близько 232 млн грн.

Пріоритетом діяльності обласної державної адміністрації є проведення оздоровчої кампанії 2014 на належному рівні

Про це сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей розповів в. о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Георгієвський. Також він нагадав, що за підсумками 2013 року Харківська область домоглася гідних результатів у реалізації літньої оздоровчої кампанії, зайнявши третє місце у Всеукраїнському рейтингу. Цього року, незважаючи на соціально-політичну ситуацію, важливо зберегти досягнуті результати, гарантувавши всім дітям Харківського регіону повноцінний відпочинок та оздоровлення.

«Любов» Ленура Веліляєва покажуть в галереї «Бузок»

 17 квітня в 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбудеться урочисте відкриття виставки харківського художника Ленура Веліляєва під назвою «Любов».

Ігор Балута відвідав Куп'янський, Борівський та Ізюмський райони

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута і начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв відвідали Куп'янський, Борівський та Ізюмський райони. Були проведені зустрічі з керівництвом районів, правоохоронними органами, в ході яких відпрацьовані механізми взаємодії.

У Чугуєві відбудеться 1-й фестиваль дитячих соціальних роликів

17 квітня 2014 року о 10.00  у м.Чугуєві відбудеться І-й районний фестиваль соціальних роликів «Маленькие истории с большим смыслом». Свої роботи на суд журі представлять 15 творчих колективів навчальних закладів району. Переможці будуть обиратися у номінаціях: «Кращий соціальний ролик», «Кращий ігровий ролик», «Краща операторська робота», «Краща режисерська робота», «Краща ідея», «Кращий сценарій» та «Приз глядацьких симпатій».

Харків’янка здобула срібло чемпіонату Європи зі стрибків на батуті

В Португалії завершився чемпіонат Європи зі стрибків на батуті, срібною призеркою якої стала харківська спортсменка Наталя Москвіна Наталя посіла друге місце в синхронних вправах разом з киянкою Мариною Кійко. Українки поступилися переможцям чемпіонату російським спортсменкам усього 0,003 бала. Бронзовими призерками стали француженки.

Харківські гімнасти зайняли призові місця на чемпіонаті України

У Харкові за підтримки Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної адміністрації та Федерації естетичної гімнастики України пройшов Чемпіонат України з естетичної гімнастики у якому взяли участь 263 учасниці із Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської, Сумської та Харківської області. У змаганнях брали участь діти в 7 вікових категоріях від 4 до 16 років і старше.

Події дня

Сьогодні, 16 квітня, о 12:00 у Будинку рад (вул.Сумська, 64, малий зал) відбудеться засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей з порядком денним: 1. Пріоритети літньої оздоровчої кампанії 2014 року. 2. Деякі питання підготовки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до роботи в літній період 3. Робота Виконавчої дирекції Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з питання оздоровлення дітей застрахованих осіб влітку 2014 року. 4. Огляд проблемних питань. в 14.00 на сайті Фонду http://kharkiv.biz.ua/ розпочнеться Інтернет-конференція на тему: «Декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році»; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд) відбудеться відкриття фотовиставки Олексія Самойленка «Лірика пейзажу: фотонариси про Крим і Харківську область»; о 18:00  у Книгарнї «Є» (м.Харків, вул.Сумська, 3) відбудеться презентація книги Володимира Маслійчука «Іван Мазепа і Слобідська Україна».

У Харкові відбудеться інтернет-конференція «Декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році»

16 квітня 2014 року Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням Міндоходів у Харківській області проводить Інтернет-конференцію на тему: «Декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році». В якості експерта виступить заступник начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Ірина Васильєва.

Взаємодія органів державної влади та представників бізнесу забезпечить конкурентну перевагу для регіону

Сьогодні директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко провів робочу виїзну нараду з представниками найбільшого платника податків Харківської області - приватного акціонерного товариства «Філіп Морріс Україна» (ФМУ). На ній обговорювалися питання розширення співробітництва ХОДА з компанією в галузі реалізації спільних соціальних проектів, а також проблемні питання, з якими стикається підприємство в своїй діяльності на території області.

Ситуація в Харкові і Харківській області контрольована. Ігор Балута

На сьогоднішній день ситуація в Харкові і Харківській області контрольована. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

Архів документів