Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 24 квітня, о 10.00 у Великій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться пленарне засідання XXVIII cесії обласної ради; о 12.00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) розпочнеться експертна зустріч для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Зовнішні відносини з Російською Федерацією, США та ЄС»; о 17.00 у галерея «Костюринський провулок» (Костюринський провулок, 1) відбудеться Всеукраїнська акція «Україно, розквітай!»; о 18.00 у обласному організаційно-методичний центр культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкриється Фольклорна вітальня, присвячена весняному циклу народних свят «Нема ходу через воду…».

До 2015 року в сільське господарство області планується залучити до 58 млн. доларів інвестицій

Нараду з питань поновлення «Комплексної програми інвестиційно-інноваційного розвитку агропромислового комплексу та земельної реформи Харківської області на період до 2020 року» провів перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. З часу прийняття Програми відбулися значні зміни в економічних, ринкових і цінових взаєминах між виробниками та переробниками сільгосппродукції та їх суміжниками, - вважають учасники наради, - тому для нашої області більш актуально перепрофілювання сировинного сільського господарства на високорозвинене агропромислове виробництво, яке забезпечить потреби всієї України і Харківської області, зокрема, і буде інтегровано в міжнародну економіку з урахуванням європейських стандартів.

Ігор Райнін зустрівся з представниками Європейської Бізнес Асоціації в Харкові

Сьогодні перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін зустрівся з представниками Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) у Харкові. Асоціацію представляли голова Координаційної ради Харківського офісу Асоціації, директор ТОВ «Аксіома» Ігор Сбітнєв та регіональний менеджер Ірина Коновалова. Від обладміністрації були присутні також директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Юлія Світлична. Метою зустрічі було знайомство представників ЄБА з керівництвом області, обговорення стратегічних напрямів регіонального розвитку та покращення бізнес-клімату.

Губернатор Ігор Балута зробить все від нього залежне для підтримки чорнобильців Харківщини

Сьогодні відбувся круглий стіл, присвячений річниці Чорнобильської трагедії, у ході якого було розглянуто питання про взаємодію та співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та чорнобильськими організаціями Харківщини. Участь у круглому столі взяв голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, в.о. заступника голови ХОДА Юрій Георгієвський, керівники структурних підрозділів ХОДА та чорнобильських організацій.

До уваги виробників та експортерів Харківської області!

Відповідно до заяви Європейської Комісії від 11.03.2014 Європейський Союз в односторонньому порядку планує надання Україні автономних торговельних преференцій. Метою зазначених заходів є одностороннє зменшення або скасування митних зборів ЄС на товари, що проходять з України. Застосування автономних торговельних преференцій орієнтовно розпочнеться з травня 2014 року.

Призначено нових голів райдержадміністрацій Харківської області

В.о. Президента України Олександр Турчинов призначив вісьмох голів районних державних адміністрацій в Харківській області. Відповідні розпорядження Олександр Турчинов підписав 23 квітня.

Всеукраїнська акція «Україно, розквітай!» відбудеться в Харківській області

24 квітня о 17:00 в галереї «Костюринський провулок» (Костюринський провулок, 1) розпочнеться акція «Україно, розквітай!». У заході візьмуть участь Харківське міське національне громадське об'єднання казахстанців «Бірлік», а також національні об'єднання Харкова. Головною метою акції є можливість кожного мешканця Харкова і області показати свою щиру любов до України.

Звільнено голову Первомайської райдержадміністрації

Віктор Намчук звільнений з посади голови Первомайської районної державної адміністрації Харківської області. Відповідне розпорядження підписав в.о. президента України Олександр Турчинов.

Прокуратура Харківської області закликає мешканців регіону до реалізації своїх конституційних прав у законний спосіб

Василь Синчук звернувся до усіх мешканців Харківської області із застереженням не піддаватися на провокаційні заклики. «На моє переконання, на Харківщині ситуація поступово вирівнюється. Є впевненість, що позитивна динаміка матиме ефективний розвиток. Сьогодні, на жаль, ще є люди, які не мають повної інформації щодо політичної та економічної ситуації в Україні. Їх довірою зловживають. І ці громадяни, не розуміючи всієї відповідальності за свої дії, беруть участь у несанкціонованих мітингах», - прокоментував нинішню ситуацію в регіоні прокурор області Василь Синчук.

Оголошено набір претендентів на стажування в Німеччині в рамках Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва

Харківська регіональна робоча група Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва повідомляє, що в рамках Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива» («Fit for Partnership with Germany») Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно з німецьким Товариством з міжнародного співробітництва GIZ 19-20.05.2014 у Києві та 03-06.06.2014 у Харкові планує проведення конкурсного відбору претендентів на стажування в Німеччині.

Обстановка в регіоні стабільна, блокпости укомплектовані всім необхідним. Ігор Балута

Губернатор Ігор Балута особисто перевірив блокпости на території Ізюмського, Барвінківського та Борівського районів, провів зустрічі з главами цих районів, представниками МВС, військовослужбовцями внутрішніх військ. «Обстановка в регіоні стабільна, блокпости укомплектовані всім необхідним. Існує координація між усіма блокпостами. Ті дрібні проблеми, які періодично виникають, успішно вирішує місцева влада на своєму рівні», - розповів за підсумками поїздки Ігор Балута.

На Харківщині вшанують пам'ять жертв Голокосту

28 квітня 2014 року о 14:00 на території Меморіального комплексу «Жертвам Голокосту на місці єврейського гетто періоду окупації Харкова 1941-1943 рр.» (перехрестя пр. Московського і вул. 12 Квітня) відбудеться захід, присвячений Дню Катастрофи і Героїзму в пам'ять про шість мільйонів євреїв, знищених у Європі німецьким режимом націонал-соціалізму, в період Другої Світової війни.

Події дня

Сьогодні, 23 квітня о 14.00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться круглий стіл до Дня катастрофи на Чорнобильській АЕС за участю керівництва Харківської обласної державної адміністрації.

Харківська обласна державна адміністрація та УВКБ ООН зміцнюють співробітництво

В.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський 18 квітня зустрівся з регіональним представником УВКБ ООН Олдріхом Андрисеком. Сторони обговорили питання переселення громадян з території АР Крим та м. Севастополя. 

Ігор Балута зустрівся зі спостерігачами ОБСЄ

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути та прокурора області Василя Синчука з представниками Місії спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі.   Учасники зустрічі обговорили соціально-політичну ситуацію, що склалася в Харківській області, та намітили подальші шляхи взаємодії. 

Харків'яни завоювали три нагороди чемпіонату України з фехтування на шпагах

У Київі відбувся чемпіонат України з фехтування на шпагах. У особистих змаганнях серед чоловіків відзначився харків’янин Максим Хворост, який виборов бронзову винагороду. В командних змаганнях серед чоловіків збірна Харківської області у складі  Карюченко Д., Хворост М., Миргородський Є., Свічкар Р. посіла друге місце.

Чорнобильці мають бути єдині у відстоюванні своїх прав

Сьогодні відбулася звітна конференція Харківської обласної організації "Союз Чорнобиль України", на якій члени Союзу розглянули текст звернення до центральних органів влади України. Один з основних пунктів звернення - поліпшення соціальних умов життя для чорнобильців та членів їх сімей. На думку голови Харківської обласної організації "Союз Чорнобиль України" Анатолія Винника, нова влада повинна пам'ятати про проблеми ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 22 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 22 квітня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 280,5 тис. га, або 45% від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 38,6 тис. га (11% від запланованого). Крім цього, триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 4,9 тис. га (12%), однорічних трав – 15,8 тис. га (60%).

Харківський «Локомотив» - чотирнадцятикратний чемпіон України з волейболу

Харківський «Локомотив» в чотирнадцятий раз у своїй історії і в історії українського волейболу став чемпіоном України. У заключний день фінального туру харківський «Локомотив» обіграв «Кримсоду» (Красноперекопськ) з рахунком 3:0, а сумський «Хімпром» зумів перемогти «Фаворит» (Лубни) з рахунком 3:1 і стати срібним призером, у «Фаворита» - бронзові нагороди.

У першому кварталі 2014 року в області збільшився обсяг реалізації худоби та птиці у живій вазі

За перший квартал 2014 року по Харківській області сільськогосподарськими підприємствами реалізовано худоби та птиці (у живій вазі) 14 тис. тонн, що на 35,9% більше аналогічного показника 2013 року. В тому числі реалізовано 2,3 тис. тонн ВРХ (на 26% більше, ніж у 2013 році), 4,8 тис. тонн свиней (у 3 рази більше, ніж у 2013 році), 6,8 тис. тонн птиці (майже на рівні минулого року).

Фольклорна вітальня запрошує заспівати слобожанські весняні пісні

24 квітня о 18.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття Фольклорної вітальні, присвяченої весняному циклу народних свят «Нема ходу через воду…». На Харківщини, починаючи зі Стрітення, закликали ранню весну, водили хороводи на Масляну та навіть у Великий піст. Є і спеціальні «вербові» веснянки, що співалися на Вербному тижні, та весняні пісні, що охоплювали період від Великодня до Петрівського посту.

Подія дня

Сьогодні, 22 квітня, об 11:00 в актовому залі Держпрома (2-й під'їзд, 2-й поверх) відбудеться звітна конференція Харківської обласної організації "Союз Чорнобиль України".

Ігор Балута вітає жителів Харківської області з Великоднем

Шановні віруючі! У ці весняні дні сердечно вітаю вас зі святом Воскресіння Христового, яке зміцнює нашу надію на вічне життя. Віра у Воскресіння Христа вселяє в нас упевненість, що Бог завжди перемагає, дає нам надію, що й у земному житті добро перемагає зло.  

Ігор Балута зустрівся з представниками Автомайдану Харківщини

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з представниками харківського Автомайдану. На зустрічі обговорювалося питання створення додаткових блокпостів на території Харківської області. Як розповів активіст руху «Автомайдан - Харків» Костянтин Погорєлов, керівництву області були передані конкретні пропозиції щодо встановлення додаткових застав, які, на думку «автомайданівців», необхідні для захисту Харківщини від проникнення провокаторів з Луганської та Донецької областей.

Звернення Ігоря Балути до харків'ян і жителів Харківської області

Шановні харків'яни та мешканці Харківської області! Майже дві тисячі років мільйони християн у всьому світі відзначають свято Світлого Христового Воскресіння. Я від душі вітаю вас! Бажаю вам і вашим родинам миру, благополуччя і здоров'я! Але, на жаль, навіть у ці світлі дні знаходяться люди, яким байдуже до почуттів віруючих. Тому я переконливо прошу вас: впорайтеся з емоціями і утримайтеся від участі в масових політичних акціях.

Блокпости на Харківщині мають встановлюватися з урахуванням думки фахівців. Ігор Балута

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута підтримує ініціативу активістів самооборони Харківщини з установки блокпостів, але вважає, що ця робота має бути повністю синхронізована з правоохоронними органами та Службою безпеки України. Про це губернатор заявив журналістам у п'ятницю, 18 квітня.

В Харкові відбудеться засідання круглого столу «Україна 2014. Моделі адаптації та розвитку»

23 квітня 2014 року в рамках підготовки до Київського міжнародного економічного форуму відбудеться засідання круглого столу «Україна 2014. Моделі адаптації та розвитку».

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 18 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 18 квітня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 251,5 тис. га, або 40 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 11,1 тис. га (3% від запланованого). Крім цього, триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 1,9 тис. га (5%), однорічних трав – 14,7 тис. га (56%).

Рада ректорів Харківщини звертається до співвітчизників із закликом про єднання

18 квітня 2014 року в стінах Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Харківської області. Під час засідання було прийняте звернення з приводу подій, що відбуваються в державі. Учасники обговорили позицію освітянської спільноти Харківської області стосовно політичної ситуації та закликали колег із інших областей України, науково-педагогічну й студентську спільноту, представників політичних і громадських організацій, українську та міжнародну громадськість до єднання зусиль заради мирного вирішення складної поточної ситуації.

На Харківщині відбувся І-й обласний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв

В Харківському обласному Палаці дитячої та юнацької творчості спільно з Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, Харківським обласним товариством лісівників України був проведений І-й обласний (відбірковий) етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. У ньому взяли участь 50 юних лісівників, що представляли 7 учнівських лісництв Харківської області.

Архів документів