Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Представлені голови Сахновщинської і Близнюківської райдержадміністрацій

26 квітня заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський представив нових керівників районів – голову Сахновщинської райдержадміністрації Івана Котулу і голову Близнюківської райдержадміністрації Василя Пащенка. «Відзначу, що пріоритетом у роботі обласної державної адміністрації є створення команди однодумців, які будуть ефективно працювати на благо місцевої громади та української держави в непрості для країни часи. І керівництво обласної державної адміністрації, і територіальна громада харківського регіону сьогодні покладають на вас великі надії щодо стабілізації соціально-політичної та економічної ситуації в нашому регіоні, чекаючи від вас відповідального і грамотного виконання професійних обов'язків», – зазначив Юрій Георгієвський.

Верховною Радою розглядається ряд законів, що спрощують ведення бізнесу

Необхідною умовою для розвитку малого та середнього бізнесу є зміна законодавства. Про це сказав сьогодні в ході прес-конференції Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета. За його словами, в даний час малий і середній бізнес зарегульований і забюрократизований. У Верховній Раді вже прийнято низку законів щодо спрощення ведення бізнесу: скасовано 113 ліцензій, спрощена процедура відкриття власної справи, і це тільки початок.

Харківщина вшанувала пам'ять героїв, загиблих при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в Молодіжному парку біля Пам'ятного знака чорнобильцям відбулися заходи, присвячені 28-й річниці Чорнобильської катастрофи. У церемонії покладання квітів брали участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації – керівник апарату Василь Хома, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, ветерани-чорнобильці, представники духовенства та харків'яни. У ході церемонії був проведений поминальний молебень, пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Сьогодні Харківщину відвідає Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета

Сьогодні, 26 квітня, Харківщину відвідає Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета. О 13:00 у прес-центрі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція за участю Павла Шеремети. О 16:00 у Харківському національному технічному університеті ім. Петра Василенка (вул. Артема, 44) відбудеться зустріч Павла Шеремети з представниками переробної промисловості та аграрного бізнесу Харківської області. Телефон для довідок - 700-12-70

Ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни Харківщини візьмуть участь у героїко-патріотичному заході пам'яті

Про це розповів голова Харківського обласного комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни Петро Конюшенко. Він зазначив, що 26 і 27 квітня в містах Києві та Корсунь-Шевченківській відбудеться героїко-патріотичний захід пам'яті, присвячений сторінкам історії Великої Вітчизняної війни. Протягом 2 днів ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни відвідають музей історії Корсунь-Шевченківський, візьмуть участь у Всеукраїнській конференції, присвяченій 70-річчю Корсунь-Шевченківської битви, відвідають місця бойової слави, Букринський і Лютізький плацдарми, а також місця поховання жертв фашизму «Бабиного Яру» та історичний музей Великої Вітчизняної війни в Києві.

Харківщина взяла участь у загальноєвропейській акції «Запали свічку»

Сьогодні у Харкові, на місці зведення храму Ікони «Чорнобильський Спас» (район Північна Салтівка) відбулася загальноєвропейська акція «Запали свічку». Участь у ній взяли представники чорнобильських громадських організацій області. Ця акція відбулася на Харківщині втретє. «Ми зібралися тут, щоб вшанувати пам'ять чорнобильців, які пішли з життя. Більш 19,5 тис. харків'ян брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Сьогодні в живих залишилися трохи більше 13 тис. осіб», - зазначив голова Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль Україна» Анатолій Губарєв.

Ситуація в Харківській області стабільна

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута провів робочу нараду, в якій взяли участь перший заступник керівника Служби безпеки України Владислав Бухарєв, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, прокурор Харківської області Василь Синчук, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв.

Особлива увага - протипожежній безпеці установ соціального захисту

Особлива увага повинна приділятися протипожежній безпеці установ соціального захисту населення. Про це заявив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін на засіданні Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій .

Цього року в області планується відкрити 86 обладнаних місць для купання

Хід підготовки до літа місць масового відпочинку на водних об'єктах була розглянута на засіданні Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації. Засідання Комісії провів перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін

До уваги харків'ян і жителів області!

За підтримки голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути в період з 25 до 30 квітня в області формується підрозділ територіальної оборони Збройних Сил України, основним завданням котрого є у взаємодії з підрозділами Державної прикордонної служби України посилення державного кордону, охорона особливо важливих об'єктів, які забезпечують життєдіяльність міста Харкова та області. Про це повідомив в.о. військового комісара Харківської області полковник Олександр Біда. Добровольцям та громадянам, які виявили бажання відстоювати мир, стабільність та майбутнє своїх родин на теренах Харківської області, звертатись до районних (міських) військових комісаріатів міста Харкова та Харківської області за місцем мешкання.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 25 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 25 квітня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 325,7 тис. га, або 52 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 82,5 тис. га (24% від запланованого). Крім цього, триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 8 тис. га (20%), однорічних трав – 15,9 тис. га (60%).

Чемпіонат України з плавання. Харків’янки здобули друге золото

У другий день чемпіонату України з плавання, який в ці дні відбувається у Харкові, збірна команда Харківської області здобула три медалі. Чемпіонкою України на дистанції 100 метрів вільним стилем стала Дар’я Степанюк, виконавши при цьому норматив на чемпіонат Європи.

На Харківщині планується знизити споживання газу на 25 %

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради розповів заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома. Говорячи про підготовку до опалювального сезону 2014-2015 рр., він підкреслив, що на сьогоднішній день необхідно активне впровадження нових технологій альтернативного палива, оскільки планується знизити споживання газу на 25%.

Рівень розрахунків споживачів за послугу теплопостачання в опалювальному сезоні 2013/2014 років підвищився

Як зазначив у ході селекторної наради директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Роман Грива з року в рік, актуальною залишається проблема своєчасних розрахунків теплопостачальних підприємств з НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ. «Станом на 22 квітня 2014 року, рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за 2013 рік становить 69,5 %, борг за цей період - 483,6 млн.грн. За період з 1 січня по 22 квітня 2014 року підприємствами знижена заборгованість 2013 року на 190,7 млн.грн., або на 28,3 %», - повідомив Роман Грива.

У «Верхньому Салтові» відбудеться свято-фестиваль, присвячене Міжнародному дню музеїв

26 квітня на базі історико-археологічного музею-заповідника «Верхній Салтів» імені В.О. Бабенка відбудеться музейне свято-фестиваль «Разом дорогою предків», присвячене Міжнародному дню музею. Цей захід практично не має аналогів у музейній практиці України. Його мета – спільна творча діяльність неоднорідних за складом і цільовою орієнтацією музейних груп. У даному випадку – це кілька молодіжних колективів: студенти музейного відділення Харківської державної академії культури, волонтерський центр «Довіра» і група людей з обмеженими фізичними можливостями.  

У минулому опалювальному сезоні споживання газу теплопостачальними підприємствами області зменшилося на 5,6 %

Про це в ході селекторної наради розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. За його словами, згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації опалювальний сезон в Харківській області було розпочато з 1 жовтня 2013 року завдяки якісної та своєчасній підготовчій роботі.

Представлена ​​новий голова Вовчанської райдержадміністрації

Перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін представив нового голову Вовчанської райдержадміністрації. Згідно з розпорядженням в.о. Президента України Олександра Турчинова головою Вовчанської районної державної адміністрації призначена Ольга Камінська.

Представлені голови Куп'янської і Шевченківської райдержадміністрацій

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський представив колективам Куп'янської та Шевченківської райдержадміністрацій нових керівників. Згідно з розпорядженнями в.о. Президента України Олександра Турчинова, головою Куп'янської РДА призначений Микола Ситник, головою Шевченківської РДА – Євген Красноруцький. «Звертаю увагу на те, що і Євген Васильович, і Микола Миколайович мають величезний досвід керівної діяльності і володіють авторитетом серед жителів територіальної громади. Сподіваюся, що це допоможе їм примножити довіру до влади на місцевому рівні. Упевнений, що нові голови районних державних адміністрацій зможуть проявити себе в якості ефективних кризових менеджерів, гостро необхідних зараз як на загальнодержавному, так і на місцевому рівнях», – сказав Юрій Георгієвський.

На Харківщині створюють спецпідрозділ територіальної оборони

Про це в ході програми «Харків-online» на ХОД ТРК розповів в.о. військового комісара Харківської області полковник Олександр Біда. Він зазначив, що, згідно з розпорядженням начальника Генерального штабу України прийнято рішення про формування на території Харківщини спецпідрозділу. 

Події дня

Сьогодні, 25 квітня, о 12:00 Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнется обласна селекторна нарада з порядком денним: "Про підсумки проведення опалювального сезону 2013/2014 років та заходи щодо підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років"; о 17:30 в інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 64) відбудеться прем'єра фільму про моду від журналу KINDOM; о 20:30 на місці зведення храму Ікони «Чорнобильський Спас» (Північна Салтівка, район поліклініки №10, вул. Метробудівників, 3) відбудеться міжнародна акція «Запали свічку» за участю громадських чорнобильських організацій Харківщини.

У Харкові сплели вінок – символ розквітаючої України

Сьогодні, 24 квітня, в галереї «Костюринський провулок» відбулася всеукраїнська акція «Україна, розквітай!» У заході взяли участь голова Харківського міського національного громадського об'єднання казахстанців «Бірлік» Макка Каражанова та представники інших національних об'єднань Харкова. Головною метою акції була можливість представниць різних нацменшин показати свою щиру любов до України. Протягом вечора присутні під керівництвом дизайнера змайстрували вінок зі стрічок і тканин – символ Весни і любові до України.

Харківський авіазавод планує в червні погасити заборгованість із зарплати

Сьогодні під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністраціі Юрія Георгієвського відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У ході засідання було розглянуто стан роботи підприємств-боржників щодо погашення боргів із зарплати. За дорученням голови ХОДА Ігоря Балути на комісії були заслухані особливо великі підприємства-боржники: Харківське державне авіаційне підприємство та ДП «Завод ім. Малишева» (станом на 1 квітня заборгованість становила 29,4 млн.грн. та 6,59 млн.грн. відповідно).

Необхідно проводити консультаційні заходи з представниками бізнесу щодо можливостей, які відкриються при співпраці з ЄС

Про це сьогодні у ході експертної зустрічі для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Зовнішні відносини з Російською Федерацією, США та ЄС» розповів заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров.  Він нагадав, що відповідно до заяви Європейської Комісії від 11.03.2014 Європейський Союз в односторонньому порядку надасть Україні автономні торговельні преференції строком до 1 листопада. Це дасть змогу зменшення або скасування митних зборів ЄС на товари з України. Крім того, заступник міністра рекомендував проводити на Харківщині консультаційні заходи.

Фахівці облдержадміністрації проходять стажування в Мінекономрозвитку

Під головуванням Міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети відбулася нарада з представниками економічних служб областей України. Від Харківської області участь у нараді взяла заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Шамаєва. Під час наради Міністр поінформував про кроки, які були зроблені щодо реалізації пріоритетних напрямків роботи Мінекономрозвитку України. Наголосив на першочергових завданнях: залучення в країну коштів шляхом активізації діалогу з міжнародними організаціями, наведення порядку, викорінення корупції в системі державних закупівель та стимулювання експорту в контексті співпраці з областями.

У Харкові стартував чемпіонат України з плавання

23 квітня в харківському басейні ОУСЦ «Акварена» стартував чемпіонат України з плавання та чемпіонат України з плавання серед молоді. Участь в змаганнях візьме 505 спортсменів з 14 областей України та міста Києва. Харків та Харківську область представляє 88 плавців. На урочистій церемонії відкриття чемпіонату взяли участь заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергій Христоєв та президент федерації плавання України Дмитро Качуровський.

Депутати обласної ради внесли зміни до бюджету

Депутатський корпус Харківської обласної ради ухвалив рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 січня 2014 року №938 - VІ «Про обласний бюджет на 2014 рік» та додатків до нього». Зміни пов’язані з тим, що Харківській області передбачається субвенція з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення у загальній сумі 462 195,2 тис грн.

Богдан Бондаренко став найкращим спортсменом України у 2013 році

23 квітня 2014 року на НСК «Олімпійський» в рамках VIII Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року» вшанували видатні досягнення вітчизняних спортсменів за підсумками минулого року. Своєрідний спортивний український «Оскар» спортсмени отримали в 13 номінаціях, переможців в яких визначила Українська Академія спорту, до якої увійшли легендарні спортсмени, що вже завершили активну спортивну діяльність та залишили визначний слід в олімпійській історії.

На Харківщині буде вжито заходів проти необґрунтованого зростання цін на ліки

Директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко на виконання завдань, які були поставлені Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, та згідно з дорученням першого заступника ХОДА Ігоря Райніна 23 квітня провів робочу нараду з питання цінової ситуації на ринку лікарських засобів. Під час наради Віктор Коваленко повідомив, що в області за останній місяць на 15-18% подорожчали ліки українських виробників, а повністю імпортні стали дорожче на 30-40%, а в деяких випадках і на 50%.

Кабмін виділить 300 тис. грн сім'ям українських альпіністів, які загинули у Пакистані

Кабінет Міністрів України схвалив виділення матеріальної допомоги сім’ям українських альпіністів, які загинули внаслідок теракту, що стався на території Ісламської Республіки Пакистан в червні 2013 року.

Стартував новий соціальний проект - «Харківський ІнфоЦентр»

За підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути стартував новий соціальний проект - «Харківський ІнфоЦентр». Губернатор і його перший заступник Ігор Райнін 23 квітня ознайомилися з його роботою. Мета проекту - об'єднати потоки інформації від соціально активних громадян та скоординувати їх з громадськими організаціями і рухами, правоохоронними органами та органами державної влади.

Архів документів