Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 29 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 29 квітня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 386,1 тис. га, або 61 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 142 тис. га (41% від запланованого). Крім цього, триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 12,7 тис. га (32%), однорічних трав – 16,4 тис. га (62%).

Делегація ветеранів Харківщини повернулася з поїздки в Корсунь-Шевченковскій

Ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни Харківщини взяли участь у героїко-патріотичному заході пам'яті, присвяченому сторінкам історії Великої Вітчизняної війни. Протягом двох днів ветерани відвідали місця бойової слави: Букринський і Лютізький плацдарми, музей історії Корсунь-Шевченківської битви, місця поховання жертв фашизму «Бабиного Яру» та історичний музей Великої Вітчизняної війни в Києві, а також взяли участь у Всеукраїнській конференції, присвяченій 70-річчю Корсунь-Шевченківської битви.

В облдержадміністрації не було і немає проблем у роботі з міською владою. Ігор Балута

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута вважає висловлювання окремих політиків про те, що за замахом на Геннадія Кернеса може стояти влада, провокаційними. Про це він заявив сьогодні в коментарі ТРК «Україна». За словами Ігоря Балути, навпаки, те, що відбулося з Харківським міським головою, сьогодні на руку тим, хто хоче дестабілізувати ситуацію в регіоні. «Замах на мера Харкова вигідний сепаратистам, які знаходяться в Слов'янську та інших містах Донбасу. Також це вигідно Російській Федерації, яка їм симпатизує», - упевнений керівник області.

Ігор Балута представив активу Коломацького району нового голову РДА

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута представив активу Коломацького району нового голову районної державної адміністрації. Згідно з розпорядженням в.о. Президента України Олександра Турчинова від 23 квітня 2014 № 736/2014-рп і розпорядженням голови ХОДА від 24 квітня 2014 № 305-к головою Коломацької РДА призначений Віктор Манько.

Василь Хома представив новопризначених голів Кегичівської та Красноградської районних державних адміністрацій

Заступник голови — керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома представив Ігоря Пасинка, новопризначеного голову Кегичівської районної державної адміністрації, та Олександра Пересаду, новопризначеного голову Красноградської районної державної адміністрації.

Свято останнього дзвоника на Харківщині відбудеться 30 та 31 травня

Директор департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев в ефірі програми ХОД ТРК «Тема дня» зазначив, що ситуація в Україні не вплине на завершення учбового року. Він підкреслив, що чітко встановлені дати проведення державної підсумкової атестації, свята останнього дзвоника, вручення документів про освіту. Так, державна підсумкова атестація через проведення позачергових виборів Президента України буде пересунута. Для 11-х класів вона відбудеться - 23, 27, 29 травня, для 9-х - з 2 по 16 червня. 

У Золочіві відбувся виїзний семінар з питань державної підтримки інвестиційних проектів та державно-приватного партнерства

Сьогодні на базі Золочівської райдержадміністрації відбувся виїзний семінар з питань державної підтримки інвестиційних проектів та державно-приватного партнерства. Участь у заході взяли директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Віктор Коваленко, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА – начальник управління фінансових ресурсів та з питань власності Ольга Шамаєва, заступник начальника управління зовнішньоекономічних зв’язків міжнародних відносин Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Наталія Зорченко, голова Золочівської РДА Ігор Гурін, а також заступники голів районних державних адміністрацій та міст обласного значення. Під час семінару обговорили питання щодо державної підтримки інвестиційних проектів в Україні та основні аспекти реалізації проектів державно-приватного партнерства.

На Харківщині триває підготовка до виборів Президента

Про це сьогодні в ході селекторної наради з питання «Про стан виконання вимог Закону України «Про вибори Президента України» та розпорядження голови ХОДА від 9 квітня 2014 № 113 «Про здійснення в області заходів з підготовки та проведення позачергових виборів Президента України» розповів заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський.

Харківська область виконала план з мобілізації однією з перших на Південно-Сході

Про це сьогодні на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА-керівника апарату Василь Хома. Він підкреслив, що сьогодні на Харківщині сформований 22 окремий батальйон територіальної оборони. «Мобілізаційний наряд, який був доведений Генеральним штабом, виконаний достроково. Ми можемо констатувати, що Харківська область виконала план з мобілізації однією з перших на Південно-Сході. За попереднім нарядом Генштабу нами також були в найкоротші терміни сформовані підрозділи, спрямовані на посилення підрозділів прикордонної служби, дислокованої як у Харківській, так і в інших областях України», - сказав Василь Хома.

Ігор Райнін представив активу Валківського району нового голову РДА

Перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін представив активу Валківського району нового голову районної державної адміністрації. Згідно з розпорядженням в.о. Президента України Олександра Турчинова від 23 квітня 2014 року № 734/2014-рп та розпорядженням голови ХОДА від 24 квітня 2014 року № 301-к головою Валківської РДА призначено Едуарда Юрченка.

Серед школярів області відбулися спортивні ігри "Старти надій"

На стадіоні Комунального закладу комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «ХТЗ» Харківської обласної ради відбулися дитячі спортивні ігри «Старти надій» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області за програмою «Спорт протягом життя». У заході взяли участь 24 команди Харківської області, 8 команд м. Харкова, загальною кількістю 330 учасників.

На Харківщині стартували заходи, присвячені Дню Європи

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України почалися заходи, присвячені Дню Європи. Так, відбулася лекція політика та громадського діяча Збігнева Буяка (Польща) «Досвід суспільних трансформацій в Польщі».  Директор інституту Людмила Бєлова нагадала, що за рішенням Ради Європи, дні Європи відзначається 9 травня, але в інституті традиційно розпочинається цикл заходів, під час яких будуть проводитись засідання круглих столів, лекції, зустрічі з представниками європейських держав, політичними та громадськими діячами.

Призначено нового голову Богодухівської РДА

29 квітня перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін представив  адміністративно-господарському активу Богодухівського  району нового керівника. Згідно з розпорядженнями в.о. Президента України О.В.Турчинова від 23 квітня 2014 року №733/2014-рп головою  Богодухівської РДА призначено  Олександра Сластіна. Ігор Райнін висловив сподівання, що новий голова районної державної адміністрації спрямує всі свої знання, енергію на соціально-економічний розвиток району.

Абсолютною чемпіонкою України з бадмінтону стала учениця ДЮСШ № 13 Анна Міхалькова

 25 квітня у м.Одеса завершився чемпіонат України з бадмінтону серед юніорів 1996 р.н.  Харківську область представляли 9 спортсменів. Абсолютною переможницею змагань стала харків’янка, учениця ДЮСШ №13 Анна Міхалькова.Вона виборола 3 золоті нагороди: в одиночній категорії, в парній категорії разом з іншою ученицею ДЮСШ №13 Єлизаветою Крячко та в змішаній парній категорії разом з вінницьким спортсменом Артемом Ткачуком.

Події дня! (доповнено)

Сьогодні, 29 квітня о 10.00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75, зала №1) відбудеться урочисте відкриття циклу заходів, присвячених Дню Європи; о 14.00 в малій залі Будинку рад відбудеться селекторна нарада з питання: «Про стан виконання вимог Закону України «Про вибори Президента України» та розпорядження голови ХОДА від 09 квітня 2014 року № 113 «Про здійснення в області заходів з підготовки та проведення позачергових виборів Президента України»; о 15.00 у Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул. Артема, 43) нагородження переможців, номінантів та учасників першого туру ІІІ Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків на тему “Національний банк майбутнього”; о 15.15 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 эт.) прес-конференція заступника голови ХОДА-керівника апарату Василя Хоми та в.о. військового комісару Харківської області полковника Олександра Біди на тему: "Про проведення заходів з моблізаціонної роботи в Харківській області".

У Лозовій обговорили суспільно-політичну ситуацію в районі

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута провів дві робочих наради в місті Лозова. Обидві наради були присвячені суспільно-політичній ситуації в Лозовій і Лозівському районі.  У Лозівській міськраді губернатор зустрівся з міським головою Сергієм Степановим, головою райдержадміністрації Сергієм Красноперовим, головою райради Ігорем Нестеровим, керівництвом міжрайонної прокуратури, райвідділу ГУ МВСУ в Харківській області, лінійного відділу міліції на ст. Лозова, представниками СБУ. Ігор Балута нагадав присутнім про те, що в південно-східних областях України триває антитерористична операція, а також поінформував про сьогоднішній замах на Харківського міського голову Геннадія Кернеса.

Ігор Балута зустрівся з архієпископом Ізюмським і Куп'янським Єлисеєм

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з керуючим Ізюмської єпархією Української Православної Церкви, архієпископом Ізюмським і Куп'янським Єлисеєм. Архієпископ Єлисей привітав голову ХОДА зі світлим святом Воскресіння Христового та подарував йому чудотворну ікону Піщанської Божої Матері й книгу «Ісус Христос Син Божий - Спаситель світу» П. С. Лебединського.

У Харкові відбулась церемонія, присвячена нацистському геноциду єврейського народу

Сьогодні, 29 квітня на території Меморіального комплексу «Жертвам Голокосту на місці єврейського гетто періоду окупації Харкова 1941-1943 рр.» відбулося покладання квітів з нагоди Дня Катастрофи і Героїзму в пам'ять про шість мільйонів євреїв, знищених нацистами в період Другої світової війни. Участь у заході взяли другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні Неллі Шульман, голова обласного комітету «Дробицький Яр» Леонід Леонідов, представники Харківського музею Голокосту і Харківської міської організації євреїв - колишніх в'язнів гетто, концтаборів і християн-рятівників, представники національних культурних об'єднань, школярі.

В ХОДА нагородили сумлінних платників податків

Сьогодні в ХОДА відбулась церемонія нагородження переможців регіонального туру рейтингу "Сумлінні платники податків - 2013". У заході брали участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, голова ради територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» в Харківській області Марина Вишневська.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 28 квітня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 28 квітня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 365,4 тис. га, або 58 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 121,9 тис. га (35% від запланованого). Крім цього, триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 11,4 тис. га (29%), однорічних трав – 16,4 тис. га (62%).

Ігор Балута стурбований замахом на життя мера Харкова Геннадія Кернеса

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута стурбований тим, що сьогодні стався замах на життя мера Харкова Геннадія Кернеса. «З того, що мені відомо, Геннадій Адольфович був поранений з вогнепальної зброї в область попереку і зараз йде операція», - повідомив губернатор. Як розповів Ігор Балута, за даними міліції, інформація за фактом внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, на місці йдуть слідчо-оперативні дії.

На Харківщині відбулося свято "Весняні посмішки"

В Харкові відбулося обласне свято художньої творчості «Весняні посмішки», в якому взяли участь творчі колективи 22 навчальних закладів інтернатного типу обласного підпорядкування. Всі учасники представили концертну програму або окремі виступи саме в тих номінаціях, що найяскравіше презентують колектив навчального закладу.

Харківські плавці завоювали 11 золотих медалей

В Харкові відбувся чемпіонат України та чемпіонат України серед молоді з плавання, в якому взяли участь понад 500 спортсменів з 14 областей України. За підсумками змагань серед дорослих харківські плавці здобули 18 медалей – 5 золотих, 6 срібних та 7 бронзових. 

На Харківщині відбудуться «Дні Європи»

Завтра, 29 квітня у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбудеться цикл заходів, присвячених Дню Європи. У ході заходів планується відкриття книжкової виставки, присвяченої Дню Європи, лекція політика та громадського діяча Збігнева Буяка (Польща) «Досвід суспільних трансформацій в Польщі». 

Події дня!

Сьогодні, 28 квітня, о 14:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться церемонія нагородження переможців регіонального туру рейтингу "Сумлінні платники податків – 2013"; о 14:00 на Меморіальному комплексі «Жертвам Голокосту» (перехрестя пр. Московського та вул. 12 квітня) відбудеться День Катастрофи і Героїзму в пам'ять про шість мільйонів євреїв, знищених нацистами в період Другої світової війни.  

Харківські кондитери заявляють про необхідність державного захисту експортерів

Кондитерська галузь прив'язана до сировини українських сільгоспвиробників і зацікавлена​​, щоб сировини було багато, і ціни на неї були доступні. Про це заявила президент корпорації "Бісквіт-Шоколад" Алла Коваленко на зустрічі представників харчової, переробної промисловості та агробізнесу з міністром економічного розвитку і торгівлі України Павлом Шереметою.

Аграрії Харківщини виступають за збереження чинної програми підтримки сільгоспвиробників

Депутат Харківської облради, генеральний директор ПСП ім. Фрунзе Іван Глянь вважає за необхідне зберегти чинну програму підтримки сільгоспвиробників. Про це він заявив у своєму виступі на зустрічі представників агробізнесу Харківщини з міністром економічного розвитку і торгівлі України Павлом Шереметою. 

Павло Шеремета зустрівся c представниками переробної промисловості та агробізнесу

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета в ході робочої поїздки в Харківську область 26 квітня зустрівся з представниками переробної промисловості та аграрного бізнесу регіону. У зустрічі взяли участь також перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін і ректор Харківського національного технічного університету ім. Петра Василенка Леонід Тищенко. 

Павло Шеремета відвідав Харківську філармонію

Сьогодні, 26 квітня Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета в рамках робочої поїздки відвідав Харківську обласну філармонію, щоб ознайомитися з ходом реконструкції комплексу. На зустрічі були присутні голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, заступник директора Департаменту Денис Ткачов, голова правління ВАТ «Трест Житлобуд-1» Олександр Харченко, директор Харківської обласної філармонії Юрій Янко. Павло Шеремета та Ігор Балута оглянули приміщення філармонії , а також їм продемонстрували проект реконструкції.

Павло Шеремета зустрівся з начальниками профільних департаментів та керівниками районів області

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета побував в Харківській області з робочим візитом, в рамках якого взяв участь у нараді, де були присутні начальники профільних департаментів та керівники районів Харківщини. Перший заступник губернатора Ігор Райнін, кажучи про тенденції економічного стану регіону, підкреслив, що надходження до зведеного бюджету області у порівнянні з першим кварталом минулого року збільшився на дев'ять відсотків і склали більше трьох мільярдів гривень. У березні вдалося зібрати 952 млн. грн податків і зборів, що на 128 млн. грн більше, ніж у березні минулого року. За словами віце-губернатора, в сільському господарстві в цілому організовано пройшла посівна ранніх зернових культур, завершуються посівні роботи пізніх культур. У тваринництві забезпечено збільшення виробництва м'яса на 10 % і молока на 3 %. В цілому в сільськогосподарській галузі, як зазначив Ігор Райнін, темп зростання валової продукції склав 104,4 %. Однак існує ряд проблем, вирішити які просили допомогти міністра всі виступаючі, - це затримка проходження платежів в казначействі.

Архів документів