Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Поранені в АТО військовослужбовці отримують медичну допомогу на найвищому рівні

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута особисто контролює організацію роботи медичної служби з надання допомоги пораненим в антитерористичній операції, яка проходить на території Донецької області. Про це він розповів під час своєї робочої поїздки до міста Ізюм.

На Харківщині відсутня заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів

Згідно довідки про виконання бюджету області за січень-квітень 2014 року Департаменту фінансів ХОДА до зведеного бюджету області з урахуванням трансфертів за січень-квітень 2014 року надійшло 4159,1 млн грн. у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 9,6%. Також, за даними Департаменту до бюджету надійшло цільових субсидій з державного бюджету на суму 1279,3 млн грн. при плані січень-квітень 1398,0 млн грн. або 91,5%. 

У Харкові відбулися Всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе

Всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе на призи газети «Вечірній Харків» були присвячені 69-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. У них взяли участь 117 спортсменів з Харкова, Куп’янська, Золочева, Дніпропетровська, Сум, Молдови. Гонки відбулися в декількох вікових категоріях, починаючи з зовсім юних 2004 року народження та молодше, і закінчуючи ветеранами, найстаршому з яких виповнилося 72 роки.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 6 травня, о 12:00  у центрі культури Київського району (вул. Скрипника, 7) відбудеться 10-ий Харківський відкритий фестиваль пісень про Велику Вітчизняну війну «Перемога»; о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться виставка вишитих картин компанії «Нова Слобода» та виставка картин «Домашні вихованці» Ганни Щербакової; в 17.30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська 64, 5 пов) відбудеться прес-конференція голови ХОДА Ігоря Балути та голів ветеранських організацій щодо святкування Дня Перемоги.

На Харківщині відбулися змагання за програмою малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

28-30 квітня  в «Харківському Палаці спорту», на базі КЗ МКДЮСШ «ХТЗ», в басейні МК ДЮСШ Яни Клочкової проводилися фінальні змагання за програмою малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» серед учнів 3-8 класів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області. Від імені Харківської обласної державної адміністрації команди переможці були нагороджені сертифікатами на відпочинок та оздоровлення під час літніх канікул, а також кубками та медалями Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА.

Харківські веслувальники  завоювали золоті і срібні медалі чемпіонату України

З 28 квітня по 1 травня 2014 року в Дніпропетровську відбувся командний чемпіонат України серед юніорів з академічного веслування. У ньому взяли участь команди з семи областей України та міста Київ. За підсумками чемпіонату на рахунку спортсменів Харківської області два перших та одне друге місце, які були здобуті в змаганнях серед юніорок.

Ігор Балута відвідав Піско-Радьківський психоневрологічний інтернат

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута відвідав Піско-Радьківський психоневрологічний інтернат (Борівський район). Директор закладу Володимир Шерстюк розповів, що в інтернаті є власне підсобне господарство. «Ми забезпечили в минулому році 27 тонн молока, 1,5 тонни свинини, 1,2 тонни яловичини, більше тонни птиці - тримали качок і гусей. Собівартість нашої продукції набагато нижча, ніж якби ми купували в іншого виробника, а якість краща», - зазначив директор.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 5 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 5 травня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 447,2 тис. га, або 71 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 201,6 тис. га (58% від запланованого). Крім цього, триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 20,6 тис. га (52%), однорічних трав – 16,8 тис. га (65%).

Ситуація на блокпостах в Харківській області спокійна

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута перевірив роботу блокпостів на території Куп'янського та Борівського районів. На блокпостах запевнили керівника області в тому, що ситуація спокійна, жодних серйозних подій за останні дні зафіксовано не було, населення ставиться до їх роботи з розумінням і всіляко допомагає. Нагадаємо, в Харківській області на кордоні з Донецькою і Луганською областями створено 19 блокпостів - в Куп'янському, Барвінківському, Ізюмському, Борівському та Близнюківському районах.

У Харківській області готуються вшановувати ветеранів

У Харківській області йде підготовка до святкування Дня Перемоги та вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни. Про це під час зустрічі з активом Дворічанського району розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. У зустрічі взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Радьков, голова районної ради Галина Турбаба, депутати, представники правоохоронних органів, СБУ, прокуратури, командири військових підрозділів, керівники фермерських господарств, священнослужителі. Ігор Балута також поінформував актив району про суспільно-політичну ситуацію в Харківській області та закликав у складний для країни час відкинути будь-які політичні протиріччя. «Я впевнений, що тут знаходяться патріоти свого району, своєї землі, і всі правильно розуміють ситуацію, яка склалася", - підкреслив він.

Ігор Балута зустрівся з активом Куп'янського району

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з активом міста Куп'янська та Куп'янського району - головою райдержадміністрації Миколою Ситником, головою районної ради Сніжаною Черновою, Куп'янським міським головою Володимиром Демченком, сільськими та селищними головами, керівниками місцевих фермерських господарств. У зборах також взяли участь представники правоохоронних органів. Ігор Балута розповів про суспільно-політичну ситуацію в Харківській області, а також про те, які заходи вживаються в регіоні для того, щоб не допустити конфліктів, подібних тим, що відбуваються в Луганській, Донецькій, а також Одеській областях. «Незважаючи на ту стабільність, яка є в Харкові, і органи внутрішніх справ, і Служба безпеки України, і обласна адміністрація проводять велику роботу для того, щоб не допустити дестабілізації ситуації в регіоні», - підкреслив голова ОДА.

Ігор Балута провідав військовослужбовців, поранених в ході АТО

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провідав військовослужбовців Збройних Сил України, які були поранені в ході проведення антитерористичної операції в Донецькій області. Як розповів начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Віктор Поліщук, за останні дві доби до них поступило п'ятеро військовослужбовців. В основному, у них вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості і локалізації. «Їх одужання у нас сумнівів не викликає», - зазначив він. 

Ігор Балута просить харків’ян утриматися від участі в масових заходах

До окружного адміністративного суду подано позов щодо заборони проведення будь-яких масових заходів у неділю, 4 травня. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. За його словами, це необхідно зробити задля зняття соціальної напруги і уникнення можливого протистояння та у зв’язку із трагедією в місті Одеса. «Для нас цінність людського життя, збереження спокою та миру на Харківщині у ці нелегкі для країни дні – понад усе. Тому я звертаюся до всіх харків’ян, гостей міста, жителів області з проханням утриматися від участі в масових заходах», - зазначив Ігор Балута.

У Харківській області оголошено триденний траур

У зв’язку із трагічними подіями в місті Одеса та за дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути 3, 4 і 5 травня в Харківській області оголошено днями жалоби за загиблими. Харківська обласна державна адміністрація звертається до усіх закладів і установ з проханням обмежити в ці дні використання музики та скасувати розважальні заходи. 

Ігор Балута висловлює співчуття у зв’язку із загибеллю людей в Одесі

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута висловлює співчуття жителям Одеси і Одеської області, а також керівництву регіону з приводу загибелі людей 2 травня. «На Харківщині з глибокою скорботою сприйняли звістку про трагедію в Одесі, що забрала життя понад 40 людей. Від імені усіх жителів області, Харківської обласної державної адміністрації, від себе особисто висловлюю глибоке співчуття близьким та рідним загиблих, а також усім жителям Одещини», - зазначив Ігор Балута. 

Ситуація в Харківській області контрольована. Ігор Балута

Скоординовані дії обласної державної адміністрації, правоохоронних органів, міської та обласної рад дозволили стабілізувати ситуацію в Харкові і Харківській області. Про це журналістам розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «Свято 1 Травня показало, що ми можемо контролювати ситуацію, і ми її контролюємо», - підкреслив глава області.

Ігор Балута висловлює співчуття у зв'язку зі смертю Тамари Трацевич

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута висловлює співчуття рідним і близьким Тамари Трацевич - керівника Центру прав людини «Древо життя». «Відома громадська діячка присвятила все своє життя Україні. Тамара Іванівна проводила ненастанну роботу щодо європейського вибору нашої країни, виконувала просвітницьку діяльність, прищеплювала європейські цінності на українському ґрунті та виховала цілу плеяду гідних послідовників. На жаль, Тамара Іванівна пішла від нас за крок до здійснення мрії мільйонів українців - входження до єдиної європейської спільноти. Але її добрі справи продовжуватимуть жити в наших серцях. Вічна пам'ять!», - зазначив Ігор Балута у співчутті.

Ігор Балута відвідав військові частини на кордоні Харківської та Донецької областей

Керівник Адміністрації Президента України Сергій Пашинський, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр оборони Михайло Коваль у четвер, 1 травня, проінспектували військові частини, які задіяні в антитерористичній операції, і знаходяться на кордоні Харківської та Донецької областей. Їх супроводжував голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.  Як зазначив Арсен Аваков, ситуація така, що необхідно знайти відповідь на питання, як провести АТО таким чином, щоб не постраждало мирне населення Слов'янська, Краматорська та інших міст і селищ Східної України, які сьогодні захоплені бойовиками.

Призначено нового голову Дворічанської райдержадміністрації

В.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав розпорядження №772/2014-рп про призначення Віктора Клочана главою Дворічанської райдержадміністрації Харківської області.

Міліція буде рішуче припиняти будь-які протиправні вчинки, які можуть порушити громадський спокій. Анатолій Дмитрієв

Головне управління МВС України в Харківській області висловлює щире сподівання, що усі дні державного відпочинку пройдуть на Слобожанщині на гідному рівні, без громадських потрясінь та грубих порушень чинного законодавства України. Про це йдеться у зверненні начальника ГУ МВС України у Харківській області Анатолія Дмитрієва.  

Збереження громадського порядку під час травневих свят - головне завдання для правоохоронців Харківської області

Прокурор Харківської області Василь Синчук звернувся до мешканців регіону з попередженням про можливі провокації з боку радикально налаштованих угрупувань під час травневих свят. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області. «Останнім часом простежується тенденція щодо ескалації протистоянь у вихідні та на свята. Тому я звертаюся як до усіх правоохоронців області, так і до громадян з попередженням про можливе загострення ситуації різними політичними силами та спроби її дестабілізувати», - відзначив Василь Синчук.

У вихідні дні обласна влада працюватиме в посиленому режимі. Ігор Балута

Завдання №1 на святкові дні - не допустити розповзання терористичної загрози в Харківську область. Про це за підсумками наради в Києві повідомив журналістам голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За його словами, в. о. президента України Олександр Турчинов високо оцінив зусилля обласної влади та правоохоронних органів щодо забезпечення правопорядку на території регіону. Але, вважає Ігор Балута, розслаблятися поки що рано. «Навпаки, у найближчі кілька днів ми прогнозуємо активізацію екстремістських сил, які можуть влаштувати в Харківській області різного роду провокації», - зазначив голова ОДА.

Виступ виконуючого обов’язки Президента України, Голови Верхної Ради України Олександра Турчинова під час наради з головами обласних державних адміністрацій

Ми сьогодні зібрались на нараду, в якій приймають участь глави обласних державних адміністрацій, керівництво Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, керівництво Міністерства оборони, Генерального штабу, Служби зовнішньої і військової розвідки, Генеральної прокуратури та Центральної виборчої комісії. Ми повинні з вами не тільки проаналізувати ситуацію, але й головне - визначити головні задачі і завдання, розв’язання і вирішення яких дозволить стабілізувати ситуацію в нашій країні. Особливо це важливо напередодні травневих свят, тому що саме на ці свята ті, хто працює проти країни, намітили активні дії щодо дестабілізації ситуації.Ми з вами працюємо під час не тільки дуже складної, небезпечної економічної ситуації, кризи, яка охоплює практично всі галузі і напрямки економіки.

Харків'яни успішно виступили на міжнародних змаганнях

У Львіві проходили міжнародні змагання зі стрільби з лука «Олімпійські надії», які також є офіційним відбором на чемпіонат Європи серед юніорів та кадетів, який відбудеться 19-24 травня в м. Любляна (Словенія).

У галереї «Бузок» будуть представлені нові виставки

6 травня в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкриється виставка вишитих картин. Колекцію представить компанія «Нова Слобода». В експозиції буде представлено близько 70 нових і оригінальних картин вишитих нитками, бісером, а також картини вишиті в змішаній техніці (ниткою і бісером). Крім цього, на виставці вперше буде представлена ​​унікальна розробка - набори для вишивання православного складня. Також, в цей день буде відкрита ще одна виставка юної художниці Анни Щербакової. Виставка присвячена домашнім тваринам: кішкам і собакам. Ця тема для художниці не має меж, адже домашні тварини надзвичайно красиві і граціозні.

Харківську область відвідала делегація представників Європарламенту

В ХОДА відбулася зустріч керівників області з представниками політичної групи «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» Європейського Парламенту на чолі з Главою політичної групи Ханнесом Свободою (Австрія). У зустрічі взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, радник голови ОДА з економічних та зовнішньоекономічних питань Марина Епишина, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична.

У Харкові відбудеться фінальний матч Кубка України з футболу

Радник губернатора Сергій Стороженко провів робочу нараду з підготовки та проведення фінального матчу розіграшу Кубка України з футболу сезону 2013/2014 років, який відбудеться 15 травня на стадіоні «Металіст» у Харкові. «Кубок країни - той матч, на який зверне увагу вся Європа, - зауважив Сергій Стороженко, - тому провести його потрібно гідно, забезпечити безпечну і чітку організацію матчу».

Україна була, є і буде єдиною державою. Юрій Георгієвський

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський зустрівся з делегацією експертів Європейської служби зовнішньої діяльності (ЕСВД). Під час зустрічі віце-губернатор заявив, що Україна була, є і буде єдиною державою. У свою чергу, старший експерт з питань верховенства права Директорату кризового менеджменту і планування ЕСВД Дірк Д'ульст, що мета їхнього візиту в Україну і до Харкова зокрема, - з'ясувати, «як виглядає ситуація в країні і представити справжню картину країнам Євросоюзу».

На Харківщині завершилися IV Дельфійські ігри Слобожанщини

Завершилися масштабні творчі змагання - IV Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість», в яких взяли участь понад 500 найталановитіших учасників віком 6-16 років із 78 шкіл естетичного виховання Харкова та області. Впродовж чотирьох конкурсних днів юні митці вибороли 39 медалей та 46 дипломів, а також гран-прі ігор. Були отримані 14 золотих, 15 срібних та 10 бронзових медалей у чотирьох номінаціях: «художнє читання», «образотворче мистецтво», «фортепіано» та «хорові колективи». 

За останні п’ять років на Харківщині відкрито більше 90 нових дошкільних навчальних закладів

Директор департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев в ефірі програми ХОД ТРК «Тема дня» розповів про стан шкільних програм, які діють на Харківщині. Він зазначив, що до програми «Новий освітній простір» і «Шкільний автобус» були включені заходи з удосконалення мережі загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних, навчальних закладів. Також за словами Анатолія Бабічева, нажаль ще не всі селищні школи вирішили питання підключення Інтернету, але департамент активно працює в цьому напрямі. За словами Анатолія Бабічева за останні п’ять років в області відкрито більше 90 нових дошкільних навчальних закладів.

Архів документів