Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Губернатор Харківщини відвідав поранених бійців, задіяних у АТО у Донецькій області

Сьогодні голова ХОДА Ігор Балута, командувач Нацгвардією України Степан Полторак, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан відвідали госпіталь, де проходять лікування бійці, постраждалі в ході антітерріторістіческой операції в Донецькій області. Начальник Харківського військово-медичного центру, полковник медичної служби Віктор Поліщук розповів, що всім їм надаэться необхідна медична допомога.

У Харкові відбувся інструктаж сил харківської міліції, задіяних у заходах з охорони громадського порядку

Сьогодні на площі Свободи відбувся розвод підрозділів МВС, Збройних сил та інших силових структур, які будуть задіяні для підтримки громадського порядку в Харкові на період святкування 69-ї річниці Великої Перемоги. У ньому взяли участь голова ХОДА Ігор Балута, командувач Нацгвардією України Степан Полторак, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. За їх словами, працівники міліції Харкова перебувають у бойовій готовності і готові гідно виконувати свої професійні обов'язки.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 8 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 8 травня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 480,8 тис. га, або 76 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 231,1 тис. га (66% від запланованого). Крім цього, триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 24,1 тис. га (61%), однорічних трав – 17,6 тис. га (67%).

До уваги журналістів!

Завтра, 9 травня відбудеться виїзд журналістів на Меморіальний комплекс «Висота маршала І.С. Конєва». Автобус чекатиме на перетині вул. Іванова та Мироносицькій в 7.30, від'їзд до 7.45. Початок святкового заходу о 8.30 

Харківська область - інвестиційно привабливий регіон

Про це в ході передачі «Тема дня» на обласному телебаченні заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Починаючи з 1996 року, в область було залучено 2,2 млрд. доларів США. Однак інвестиційний потенціал регіону використовувався не повною мірою; в останні роки практично не було приросту інвестицій. Тому зараз ведеться велика робота в цьому напрямку. В найближчі два місяці будуть запропоновані конкретні регіональні інвестиційні проекти, здійснені необхідні розрахунки та підготовлені техніко-економічні обґрунтування. Реалізовуватися ці проекти будуть, починаючи вже з поточного року.

Держава повинна мати чіткий план щодо підтримки підприємств оборонної промисловості

Таку позицію в ході передачі «Тема дня» на обласному телебаченні озвучив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. В даний час в області налічується 12 підприємств-учасників концерну «УкрОборонПром». Однак діяльність останнього істотно стримує організаційні та інтелектуальні ресурси Харківських підприємств, які є учасниками концерну, та не надає їм фінансової підтримки. Більше того, функціонування УкрОборонПрому призвело до утворення на підприємствах заборгованості по заробітній платі в розмірі 25 млн. грн. 

Подія дня

Сьогодні, 8 травня, о 15.00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В.Лисенка (вул.Сумська, 25) відбудеться урочистий концерт «Для Вас, ветерани», присвячений Дню Перемоги.  

На сьогоднішній день в області відсутня заборгованість по захищених статтях

За словами першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, на сьогодні в області відсутня заборгованість із заробітної плати бюджетникам і, в цілому, по захищеним статтям. У той же час, в області, як і в Україні в цілому, існує певна проблема з платежами, які проходять через Держказначейство. «Сьогодні ми зуміли консолідувати в усі місцеві бюджети достатньо коштів, і проте, маємо певні борги з оплати послуг і товарів, які проходять через казначейство», – зазначив Ігор Райнін в рамках програми «Тема дня» на Харківському обласному телебаченні.  

Обсяг виробництва валової продукції сільського господарства зріс на 4,4%

Такі дані озвучив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в рамках програми «Тема дня» на Харківському обласному телебаченні. «В січні-березні 2014 року у сільському господарстві індекс валової продукції склав 104,4%, що на 4,4% більше, ніж за аналогічний період 2013 року», - сказав перший заступник голови ХОДА.

До бюджету області залучено понад 4 млрд. грн.

Про це в рамках програми «Тема дня» на Харківському обласному телебаченні повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Загалом, до зведеного бюджету області, за підсумками 4-х місяців, було залучено 4,159 млрд. грн. Це на 10 % більше, ніж за аналогічний період 2013 року. Таким чином, забезпечено виконання планових показників регіону. Із 34 місцевих бюджетів показники не виконали лише у 5-ти: м. Харкові, Богодухівському, Валківському, Красноградському та Нововодолазькому районах області», - зазначив Ігор Райнін.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив силовикам прискорити розслідування замаху на мера Харкова

У ході виїзного засідання Уряду Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав розпорядження керівнику Харківської обласної міліції Анатолію Дмитрієву прискорити розслідування замаху на мера Харкова Геннадія Кернеса. «Необхідно встановити винних осіб та притягнути їх до відповідальності. Геннадію Адольфовичу я бажаю одужати, а його сім'ї всього найкращого», - сказав Арсеній Яценюк.

Суспільно-політична ситуація в Харківській області залишається складною, проте економічно стабільною. Ігор Балута

Про це в ході виїзного засідання Уряду під керівництвом Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. За його словами, Харків є центром суспільного протистояння, основні події тут розгорталися у березні та на початку квітня поточного року. «Виступи проросійських екстремістів супроводжувалися зухвалими порушеннями чинного законодавства, захопленням адміністративних будівель, погрожуванням та побиттям мирних мешканців. Певну розгубленість та безпорадність, що мали місце в правоохоронних органах після революції гідності вдалося опанувати. На сьогодні нове керівництво обласної міліції контролює ситуацію», - сказав голова ХОДА.

Необхідно завантажувати українські підприємства державними замовленнями

Про це сьогодні в ході виїзного засідання Уряду розповів Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Він зазначив, що вже отриманий перший транш від МВФ, гроші вже зараховані на рахунки Міністерства фінансів, Центрального банку. Також Прем’єр-міністр підкреслив, що необхідно завантажувати українські підприємства державними замовленнями. 

Вже почато загальнонаціональний широкий діалог з приводу реальних змін в країні. Арсеній Яценюк

Сьогодні в ході виїзного засідання Уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підкреслив, що вже почато загальнонаціональний широкий діалог з приводу реальних змін в країні. Зміни передбачають децентралізацію влади, передачу повноважень в регіони, прийняття нового Бюджетного та Податкового кодексу. Також він сказав, що кожна окрема громада буде мати повноваження і в гуманітарній сфері. 

Сьогодні у Харкові вперше було проведено виїзне засідання Уряду під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка

Перед засіданням у Харкові глава Уряду побував у таборі антитерористичної операції в районі міста Слов’янськ, де дислокуються підрозділи АТО. Там він передав українським захисникам перші чотири із 42-х БТР-4Е, придбані за спеціальною програмою Уряду для спецпідрозділу «Омега» Національної гвардії України та вручив бійцям, які беруть участь в АТО, нагородну вогнепальну зброю, заохочувальні відзнаки Міністерства оборони України «За воїнську доблесть», годинники від імені Прем’єр-міністра України, почесні грамоти Кабінету Міністрів України. Низці бійців антитерористичної операції присвоєні позачергово військові звання.

Визначені пріорітетні напрями залучення міжнародної технічної допомоги до Харковської області

7 травня 2014 року відбулась робоча зустріч директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної з керівництвом Регіонального центру міжнародних проектів і програм. У заході також взяли участь перший заступник директора Департаменту-начальник аналітичного управління Денис Ткачов та заступник директора Департаменту-начальник проектного управління Олег Масленніков. Під час зустрічі керівник центру Станіслав Ігнатьєв розповів про історію створення центру, проекти та програми, які наразі реалізуються та зазначив основні напрямки стратегії розвитку співробітництва центру з Харківською обласною державною адміністрацією.

Відбулися обласні змагання з футболу на призи клубу «Шкіряний м'яч»

Харківським обласним центром фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» та Харківською обласною федерацією футболу на базі ДЮФА ФК "Металлист" були проведені обласні змагання з футболу на призи клубу «Шкіряний м'яч» серед дітей 2002 років народження.

Харківшина є однією з найкращих в Україні за результатами виступів учнів в інтелектуальних змаганнях

Учні Харківщини є безумовними лідерами в інтелектуальних змаганнях. За результатами 2013/2014 навчального року команди області у заключному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад здобули 99 перемог (брали участь – 137 учнів). Повідомляє сайт Департаменту науки і освіти ХОДА. Протягом останнього десятиріччя область є однією з найкращих в Україні за результатами виступів учнів у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 7 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 7 травня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 465,5 тис. га, або 74 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 217,6 тис. га (62% від запланованого). Крім цього, триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 22,7 тис. га (58%), однорічних трав – 17,6 тис. га (67%).

Інформація про індекс інфляції по Україні у квітні 2014 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у квітні 2014 р. становив 103,3%. Інформація розміщена на сайті: http://kh.ukrstat.gov.ua.

Щотижня в районах області проводять семінари з залучення інвестицій та надання державної підтримки товаровиробникам

Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської ОДА Віктор Коваленко. За його словами, у Харківській області проводиться робота щодо залучення інвестицій у регіон та надання державної підтримки малому, середньому та великому бізнесу.

В Харкові відбудеться виїзне засідання Уряду

7 травня 2014 року в м. Харків під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка відбудеться виїзне засідання Уряду. Початок заходу: 15:00. Місце проведення: м.Харків, вул. Сумська, 64, приміщення Харківської обласної державної адміністрації, Мала зала.   Акредитація ЗМІ до 13.30 за тел.: (057)715-73-29.

Підприємства Харківщини отримають змогу поставляти продукцію у країни Африки та Центральної Азії

Про це сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту економіки и міжнародних відносин Харківської облдержадминістрації Віктор Коваленко. Сьогодні малий і середній бізнес має переорієнтуватися на європейські ринки. Тим більше, що Європейський союз зробив для цього великий крок - знизив митний збір на 95%. А це величезний ринок, вдвічі більший ніж у РФ, але у цьому питанні є і складності, що пов’язані з відповідними стандартами і вимогами, що існують в Європі.  Він також зазначив, що українському великому бізнесу потрібно зробити великі кроки, пов’язані з модернізацією економіки, тобто - обладнання станків, які будуть випускати конкурентоспроможну продукцію на європейські ринки.

Надання державних гарантій дозволить вирішити питання заборгованності на підприємствах «Укроборонпрому»

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. «Є декілька контрактів, які на сьогодні не виконані концерном «Укроборонпром». Основний - це контракт з Іраком по БТР, і це є для нас проблемою. Для його виконання сьогодні планується надати відповідні державні гарантії для того, щоб профінансувати виготовлення продукції згідно контракту. Ми вважаємо, що це буде дуже великим тиском на те, щоб погасити заборгованість по заробітній платі, яка існує на підприємствах концерну. В цілому ця ситуація під контролем, керівництво області щонеділі оцінює ситуацію, в якій ми знаходимося», - розповів Віктор Коваленко.

Звернення Ігоря Балути до мешканців Харківської області

Наближається велика для кожного з нас дата, воістину «свято зі сльозами на очах» - День Перемоги! Шановні ветерани! Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний Ваш подвиг в найжорстокішій війні. Майбутні покоління у вічному боргу перед Вами за обірвану війною юність, за мужність, героїзм, самопожертву, силу духу, яку Ви проявили в боях за рідний край. З глибокою повагою і скорботою згадуємо тих, чиї життя забрала війна, висловлюємо безмежну вдячність тим, хто на своїх плечах виніс тягар важкого випробування.

Парад з нагоди Дня Перемоги 9 Травня скасовано

Харківська обласна державна адміністрація прийняла рішення про скасування військового параду в День Перемоги, 9 Травня. Про це заявив журналістам на прес-конференції голова облдержадміністрації Ігор Балута. За словами Ігоря Балути, рішення було прийнято на підставі інформації, що надійшла від силових органів. «Ми розраховували, що зможемо купірувати ситуацію, але у нас є дані, що плануються не просто провокації від громадян, які чимось не задоволені, а провокації, пов'язані з масовими жертвами. Ми обговорили ці питання в штабі і з представниками ветеранських організацій. Офіційне звернення до громадян з цього приводу буде розміщено на сайті обладміністрації», - сказав Балута.

У галереї «Бузок» відкрилися виставки картин Ганни Щербакової і компанії «Нова Слобода»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося відкриття виставок живопису художниці Ганни Щербакової і вишитих картин компанії «Нова Слобода». Виставка вишитих картин представлена ​​у великому залі галереї. В експозиції представлено близько 70 нових і оригінальних картин вишитих нитками, бісером, а також картини вишиті в змішаній техніці (ниткою і бісером). Крім цього, на виставці вперше представили унікальну розробку - набори для вишивання православного складня та провели майстер-клас для відвідувачів. За словами директора галереї Алли Суфранової, компанія більше 7 років перебуває на ринку і вона відома далеко за межами України.

Ігор Балута зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе

Сьогодні голова облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе та аташе з питань оборони першого рангу Зігмундсом Балодисом. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична, радник голови ХОДА з економічних питань Марина Єпішина. Під час зустрічі мова йшла про соціально-політичну та економічну ситуацію в регіоні, про заходи, що вживаються для збереження в ньому миру і спокою, можливі шляхи співробітництва.

У Харкові відбувся фестиваль пісень про Велику Вітчизняну війну

Сьогодні в центрі культури Київського району відбувся 10-й Харківський відкритий молодіжний фестиваль пісень про Велику Вітчизняну війну «Перемога». Почесними гостями свята стали голова Харківської міської організації ветеранів України полковник Микола Касьяненко, консул-радник Генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віктор Мокін, голова правління російського національного культурного товариства Харківської області Михайло Годунов.  У фестивалі взяли участь близько 450 школярів Харкова та Харківської області.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 6 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромисловго розвитку ХОДА станом на 6 травня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 456,8 тис. га, або 73 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 210,1 тис. га (60% від запланованого). Також триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 21,7 тис. га (55%), однорічних трав – 17,1 тис. га (66%).

Архів документів