Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 13 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 13 травня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 518,7 тис. га, або 82 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 263,6 тис. га (75% від запланованого). Триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 30,1 тис. га (76%), однорічних трав – 17,9 тис. га (69%). Також аграрії області ведуть посів технічних культур: соняшника посіяно 333,2 тис. га (99%).

Виплата пенсій за травень в Харківській області триває відповідно до встановленого графіку

Про це зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Питання забезпечення своєчасної виплати пенсій знаходиться на особливому контролі керівництва обласної державної адміністрації. До того ж, ми постійно «тримаємо руку на пульсі», здійснюючи моніторинг за станом виплат. Зазначу, що фінансування на виплату пенсій та грошової допомоги за травень поточного року розпочато з упередженням графіку виплат, а саме - 30.04.2014р.», - сказав він.

Військовослужбовці отримали продовольчу допомогу від населення Харківщини

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута і голова Ізюмської РДА Любов Шамрай передали військовослужбовцям продовольчу допомогу від населення. Мешканці районів Харківщини за власною ініціативою запропонували свою допомогу військовослужбовцям. Голова  райдержадміністрації Любов Шамрай каже, що було стільки бажаючих, що на робочій нараді у губернатора вирішили приймати цю допомогу організовано. У місцевій частині МНС виділили ангар, куди всього за три дні і населення, і підприємці знесли і звезли крупи, цукор, мед, консервацію, рослинне масло, згущене молоко та інші продукти.

У Харкові відбудеться Всеукраїнська науково-теоретична конференція, присвячена проблемам музеєзнавства

14-15 травня в Харківській державній академії культури (Бурсацький узвіз, 4, к. 23) відбудеться Всеукраїнська науково-теоретична конференція «Проблеми музеєзнавства, збереження та відновлення історичної пам’яті», присвячена 85-річчю Харківської державної академії культури та 25-річчю відкриття першого в Україні музейного відділення ХДАК. В ході конференції передбачається проведення пленарного засідання, робота трьох секцій, відео-зустріч з фундатором музейного відділення, нині професором університету Джонса Гопкінса (м. Балтімор, США), Г.Й.Чернявським та відвідування Пархомівського історико-художнього музею. Початок пленарного засідання 14 травня о 10.00.

Система державних фінансів України потребує модернізації

Таку думку в рамках програми «Віддзеркалення» на телеканалі АТН озвучив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Він підкреслив, що робота Держказначейства є однією з головних проблем, як для Харківської області, так і для України в цілому. «Загальний ресурс місцевих бюджетів, який вдалося консолідувати в бюджет області за останні кілька місяців, становить 2 млрд. грн. Борг з виплат бюджетникам практично повністю відсутній, борг по незахищених статтях складає близько 450 млн. грн. Це, дозволяє розвивати бюджетні організації, не маючи заборгованості по перед їх співробітниками», – сказав Ігор Райнін.

Уряд України і керівництво області проведуть спільну роботу по завантаженню підприємств оборонної промисловості регіону

Про це в рамках програми «Віддзеркалення» на телеканалі АТН повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Завантаження таких підприємств – це сфера відповідальності держави. І ми, в першу чергу, повинні на державному рівні формувати той «портфель замовлень», який необхідний для розвитку підприємств оборонної промисловості Харківщини», – сказав Райнін.

Кабінет Міністрів України вперше за останні 8 років провів виїзне засідання

Про це в рамках програми «Віддзеркалення» на телеканалі АТН повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Враховуючи стратегічне значення Харківської області для економіки країни, дуже важливо, що перший такий захід відбувся саме в нашому регіоні», – сказав Ігор Райнін.

Сільське господарство - це та галузь, яка може вивести Україну на будь-який ринок будь-якої держави

Про це у програмі «Від влади до громади» на обласному радіо розповіла директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської ОДА Юлія Світлична. За її словами, сільське господарство - це дуже затребувана галузь на будь-якому світовому ринку, тому керівництво Харківської області буде робити особливий наголос на його розвитку.

У Харківській області завершується робота над проектом «Джерело нейтронів»

Про це у програмі «Від влади до громади» на обласному радіо розповіла директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської ОДА Юлія Світлична. «Джерело нейтронів» є складовою великого інвестиційного проекту по створенню унікального для України високотехнологічного проекту - міжнародного центру ядерної медицини, який буде реалізований на базі Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут». Планується створення медичних палат, в яких люди зможуть проходити лікування за допомогою швидкодіючих ізотопів. В даний час проект «Джерело нейтронів» знаходиться на стадії завершення, йде оформлення документів для доставки додаткового медичного прискорювача з США. Загальний обсяг вкладених коштів іноземними партнерами становить близько 50 млн. дол. США», - повідомила вона.

Іноземні інвестори зацікавлені у розвитку свого бізнесу на Слобожанщині

В ході програми «Від влади до громади» на обласному радіо директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської ОДА Юлія Світлична відзначила, що за короткий проміжок часу, який працює нове керівництво Харківської облдержадміністрації було проведено ряд зустрічей з представниками великого бізнесу, які планують відкрити своє представництво або виробництво на Слобожанщині.

Компанія «Шелл» виділила 500 тис. дол. США на реалізацію соціальних проектів Харківщини

Компанія «Шелл» продовжує працювати в Харківській області. Про це у програмі «Від влади до громади» на обласному радіо розповіла директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської ОДА Юлія Світлична. За її словами, між облдержадміністрацією та компанією «Шелл» був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо діяльності у сфері соціальних інвестицій відповідно до угоди про розподіл продукції на розвідку, розробку і видобуток вуглеводнів у межах Юзівської ділянки.

Події дня!

Сьогодні, 13 травня, об 11:00  у ХарРІ НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75, зал №1, 1-й поверх) відбудеться засідання круглого столу «Розвиток територіальних громад – запорука ефективної держави». Акредитація ЗМІ з 10.00.

Командувач Нацгвардією заявив про постійну чисельність російських військ біля україно-російського кордону

Командувач Національною гвардією Степан Полторак заявив у Харкові, що чисельність і склад російських військ біля кордонів України практично незмінні. За його словами, російські війська ведуть активну передислокацію і провокаційну діяльність. «Вони перетинають наші повітряні кордони або намагаються це робити, вони намагаються створити знервовану обстановку в наших військових і прикордонників», - заявив Степан Полторак .   На його думку, така поведінка покликана створити дискомфорт і паніку в рядах українських військових. «Але ми цю ситуацію відстежуємо, чітко розуміємо, що вони роблять, і готові адекватно відповідати» , - запевнив журналістів командувач.

Міліція готова убезпечити вибори і вільне волевиявлення громадян

Міліція готова забезпечити безпеку виборів і вільне волевиявлення громадян. Про це заявив журналістам міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час робочої поїздки до Харкова. «Ми ясно розуміємо, що будуть провокації, ми до цього готуємося», - сказав міністр. За словами Авакова, правоохоронні органи мають намір звернутися до Центральної виборчої комісії і до Верховної Ради з проханням дозволити присутність міліцейських підрозділів на виборчих дільницях під час підрахунку голосів.

Міністр внутрішніх справ і командувач Нацгвардією подякували харківським лікарям і танкобудівникам

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, командувач Національної гвардії Степан Полторак і голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута відвідали Військово-медичний клінічний центр Північного регіону, де перебувають на лікуванні бійці, поранені в ході антитерористичної операції в Луганській і Донецькій областях. «Слава Богу, харківські лікарі попрацювали на славу і, дасть Бог, все буде добре», - сказав журналістам Арсен Аваков після відвідування поранених і розмови з медиками.

Обласна державна адміністрація прикладає максимум зусиль для нормалізації соціально-економічної ситуації на Харківщині

За підсумками апаратної наради перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін дав доручення керівникам підпорядкованих йому структурних підрозділів облдержадміністрації щодо посилення роботи по інформуванню громадськості та взаємодії із засобами масової інформації. «Обласна державна адміністрація прикладає максимум зусиль для подальшого розвитку бізнесу й конкурентоспроможності регіону, забезпечення безперебійної роботи підприємств сільськогосподарської галузі, вчасної виплати заробітної плати та будівництва нових житлових об’єктів. Жителі області повинні мати можливість побачити та відчути результати роботи щодо нормалізації соціально-економічної ситуації на Харківщині» - зазначив Ігор Райнін.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 12 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 12 травня загальна площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 506 тис. га, або 80 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 252,9 тис. га (72% від запланованого). Крім цього, триває посів кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 26,8 тис. га (68%), однорічних трав – 17,8 тис. га (68%). Також аграрії області ведуть посів технічних культур: соняшника посіяно 322,5 тис. га (96%).

Харківські легкоатлети отримали перемогу в Токіо

11 травня 2014 року в столиці Японії -Токіо відбувся турнір з легкої атлетики серії IAAF Golden Grand Prix, участь в якому взяли два харківські спортсмена Богдан Бондаренко і Маргарита Дорожон. Для чемпіона світу зі стрибків у висоту Богдана Бондаренко даний старт був першим у цьому сезоні, проте це не вплинуло на результат. Харків'янин впевнено взяв висоту в 2.4 метра, яка стала недосяжною для решти спортсменів.

В апараті обласної державної адміністрації проведено перший тур конкурсу «Кращий державний службовець»

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року № 1152 «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в апараті Харківської обласної державної адміністрації проведено перший тур конкурсу. За звання «Кращий державний службовець» у номінації «Кращий спеціаліст» змагалися 6 осіб. 29 квітня 2014 року організаційний комітет конкурсу підбив підсумки та визнав переможця і лауреата першого туру  конкурсу «Кращий державний службовець» в апараті обласної державної адміністрації у 2014 році.

На Харківщині відбудеться засідання круглого столу «Розвиток територіальних громад – запорука ефективної держави»

13 травня об 11.00 у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбудеться засідання круглого столу «Розвиток територіальних громад – запорука ефективної держави».

У Великобурлуцькому районі відсвяткували День Перемоги

У Великобурлуцькому районі відбулися урочистості, присвячені 69-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. За доброю традицією у переддень Дня Перемоги щиро вітали ветеранів війни, усіх великобурлучан голова Великобурлуцької районної державної адміністрації Віктор Слиш та голова районної ради Олександра Жиліна. Вони згадували героїв, які ціною власного життя завоювали свободу й світле майбутнє, бажали здоров’я воїнам-визволителям, які живуть поряд із нами, висловлювали їм глибоку вдячність за найдорожче та найважливіше для кожного – мир на землі.

На Близнюківщині вшанували пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні

Урочистою ходою до Меморіалу Слави, покладанням квітів, багатолюдним мітингом та хвилиною мовчання віддали пошану безсмертному подвигу героїв-визволителів близнюківці на чолі з головою районної державної адміністрації Василем Пащенко, головою районної ради Володимиром Бреусом та селищним головою Геннадієм Королем. У мітингу взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, керівники підприємств, установ, організацій району, представники громадських, партійних організацій та мешканці селища.

На Харківщині відбулося перепоховання останків воїнів, загиблих у роки Великої Вітчизняної війни

Сьогодні, 9 травня, у селі Довгеньке Ізюмського району Харківської області відбулося перепоховання останків близько 600 воїнів, загиблих у роки Великої Вітчизняної війни. Герої увічнені у меморіальному комплексі, де вже покояться понад 2000 похованих тут раніше. У страшні воєнні роки увесь населений пункт був жорстоко знищений. В урочистому перепохованні взяли участь військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують завдання за призначенням у визначеному районі та задіяні до антитерористичної операції, сільська громада, ветерани війни. Вшанування героїв, які знайшли спочинок у Братській могилі відбулося пострілами зі зброї та ракетниць.

Ігор Балута поклав квіти на меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва»

Сьогодні, 9 травня голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута поклав квіти на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва». В урочистому заході також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступники голови облдержадміністрації Юрій Георгієвський та Василь Хома, ветерани Великої Вітчизняної війни, школярі, жителі с. Солоніцевка. Гості взяли участь в урочистому покладанні квітів до монумента визволителям Харкова від німецько-фашистських загарбників, вшанували пам'ять загиблих та поставили в місцевій каплиці свічки за упокій спочилих воїнів, оглянули експозицію музею «Харків у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр..».

Звернення В.о. Президента України з нагоди Дня Перемоги

Шановні співвітчизники! Дорогі ветерани війни! Сьогодні Україна урочисто відзначає День Перемоги. Це особливо емоційне свято, що єднає усі покоління, переповнює спільними почуттями радості і смутку. Ми щиро вшановуємо своїх визволителів, які героїчно відстояли наше невід'ємне право жити вільно на рідній землі, які разом із солдатами антигітлерівської коаліції врятували від фашистського рабства країни поневоленої Європи. Крізь полум'я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок та непоправні втрати йшов наш народ до великої перемоги.

На Меморіалі Слави вшанували пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні

Урочиста церемонія покладання квітів відбулася сьогодні, 9 травня, на Меморіалі Слави в Харкові. Вшанувати пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні прийшли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступники голови облдержадміністрації Юрій Георгіївський та Василь Хома, ветерани Великої Вітчизняної війни.

Ігор Балута вітає жителів Харківської області з Днем Перемоги

Дорогі ветерани, шановні харків'яни та мешканці Харківської області! Мабуть, немає в нашій країні свята більш зворушливого, ніж 9 Травня - День Перемоги. У ньому - вся міць, сила духу і велич простих людей, які в тяжку годину згуртувалися і відстояли свою Батьківщину. Це не просто велике свято. Це день пам'яті про тих, хто все зробив для того, щоб небо над нами було мирним. Багато з цих відважних людей склали голову на полі бою. У цей день ми поспішаємо привітати ветеранів і подякувати їм за щедрий подарунок - наше життя і свободу. 

Ігор Балута зустрівся з ветеранами Печенізького району

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з ветеранами Печенізького району. Як розповів голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров, вшанування ветеранів в ці дні - традиція. "Перше, що хочу сказати, що ми своїми ветеранами пишаємося. Це наша опора та підтримка. Віддати їм шану - наш обов'язок. Ми постійно спілкуємося, чим можемо, завжди допомагаємо", - зазначив голова РДА. 

Ігор Балута привітав ветеранів Чугуївщини з Днем Перемоги

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута провідав ветеранів та привітав їх з 69-ю річницею Великої Перемоги. «На жаль, неможливо об'їхати всіх ветеранів, а дуже хотілося б кожному з них потиснути руку особисто», - зазначив керівник області під час зустрічі з ветеранами в Чугуєві. За словами голови ХОДА, він планує провідати ветеранів у п'яти районах Харківщини.  

Засідання Комітету з призначення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки

За інформацією Департаменту науки і освіти Харківської ОДА, 7 травня 2014 року в Комунальному закладі «Харківський центр дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» Харківської обласної ради» відбулося засідання Комітету з призначення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки на 2014 рік. За підсумками засідання прийнято рішення щодо призначення у 2014 році іменних стипендій обласної державної адміністрації в галузі науки 20 видатним та 20 обдарованим молодим науковцям. Вручення науковцям дипломів іменних стипендіатів у галузі науки на 2014 рік відбудеться під час заходів, присвячених Дню науки.

Архів документів