Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Регіони підтримали децентралізацію і пропонують внести зміни до Конституції до 25 травня

Уряд запросив громадськість до широкого обговорення змін, які пропонується внести до Конституції України в частині місцевого самоврядування з метою максимальної децентралізації влади.   В цьому контексті віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман презентував напрацьовані зміни до Конституції України, а також основні положення законопроектів, спрямованих на реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади.

В області продовжується підготовка до літньої оздоровчої кампанії 2014 року

Заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський під час робочої поїздки до Куп’янського району відвідав дитячий оздоровчий табір «Сосновий» Куп’янського району та перевірив стан його підготовки до оздоровчої кампанії. «На даний час тривають роботи з підготовки спальних корпусів та харчоблоку, благоустроу території та встановлення протипожежної сигналізації. Потребує вирішення питання ремонту покрівлі в одному зі спальних корпусів. Кошти на рахунку табору є, однак виникають проблеми з проплатою коштів через Держказначейство», - відмітив голова Куп’янської РДА Микола Ситник.

Влада істотно посилила відповідальність за корупційні діяння. Павло Петренко

Прийнятий антикорупційний закон істотно посилив відповідальність за корупційні діяння та став одним із найбільш революційних документів, який ухвалила Верховна Рада. Про це під час експертного засідання на тему: «Запровадження системи електронних торгів арештованим майном – важливий крок до знищення корупційних схем» заявив Міністр юстиції України Павло Петренко, коментуючи ухвалення Верховною Радою Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв’язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України». «Цей документ стане поштовхом до боротьби з корупцією в Україні. Головне, щоб антикорупційний закон знайшов своє практичне застосування в органах влади та мав широку підтримку серед громадян», - наголосив Міністр.

Представлений голова Дворічанської районної державної адміністрації

15 травня заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський представив нового керівника Дворічанської РДА - Клочана Віктора Івановича. «Сьогодні я звертаю увагу на необхідність консолідації зусиль районної влади та депутатів місцевих рад, спрямованих на підтримку збройних сил України, що знаходяться на території району і захищають кордони і правопорядок в області. Сьогодні, як ніколи, для нас важливо проявити єдність і оперативність у вирішенні виникаючих проблем. І керівництво обласної державної адміністрації, і територіальна громада харківського регіону сьогодні покладає на вас великі надії щодо стабілізації соціально-політичної та економічної ситуації в нашому регіоні, чекаючи від вас відповідального і грамотного виконання професійних обов'язків», - зазначив Юрій Георгієвський.

Виїзний семінар з питань державної підтримки інвестиційних проектів та державно-приватного партнерства пройшов у Харківському районі

Як сказав, відкриваючи семінар, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, малий і середній бізнес, як ніколи, потребують державної підтримки. «Про це завжди багато говорили, але досі мало що робилося, щоб реально вплинути на ситуацію. Водночас, на сьогоднішній день існує ряд законодавчо відрегульованих механізмів підтримки бізнесу з боку держави. І ці механізми абсолютно робочі», - зазначив Райнін.

Сільськогосподарській науці буде приділятися особлива увага

Про це заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час ознайомчої поїздки в дослідне господарство Інституту рослинництва ім. В. Я. Юр'єва. «Для Харківської області агропромисловий комплекс - це основа сталого розвитку», - підкреслив Ігор Райнін. Перший заступник губернатора ознайомився з випробуваннями перспективних сортів пшениці, ячменю, жита, ріпаку та інших сільськогосподарських культур, які Інститут рослинництва рекомендує для вирощування в Україні в нинішньому році.

Бригади екстреної медичної допомоги в Харківській області виїжджають на виклики більше двох тисяч разів на добу

Про це під час робочого візиту до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Оперативному обслуговуванню населення сприяє єдина диспетчерська служба, де дзвінки цілодобово приймають 8-12 диспетчерів, ще 15 чоловік займаються передачею викликів безпосередньо бригадам швидкої допомоги. Автомобілі оснащені системами GPS-навігації та мобільним зв'язком. В даний час показники доїзду швидкої допомоги вдалося скоротити до 7 хвилин 35 секунд по місту Харкову та 14 хвилин 20 секунд по області» - зазначив Юрій Георгієвський.

Головна мета обласної влади - зберегти українську державність на території Харківщини

«Наша основна мета сьогодні - збереження української державності на території Харкова та Харківської області», - заявив в інтерв'ю «Німецькій хвилі» голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. Він зазначив, що обласна влада багато робить в цьому напрямку, і вже є певні досягнення. «У нас організована найбільша в Україні кількість блокпостів - їх уже близько 40. Ми серйозно ущільнили кордони з Донецькою і Луганською областями в Лозівському, Близнюківському, Барвінківському, Ізюмському, Борівському, Куп'янському та Дворічанському районах», - розповів Ігор Балута.

Призначено нового голову Дергачівської райдержадміністраціі

В.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав розпорядження про призначення Миколи Веретейнікова головою Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області.

У Харкові відбудеться благодійний фестиваль «Sport Music Fest»

17-18 травня 2014 року в Харкові відбудеться вже сьомий щорічний благодійний фестиваль «Sport Music Fest», приурочений до Всесвітнього дня пам'яті людей, померлих від СНІДу. Його організатори - Харківське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації "Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ», Департамент у справах молоді та спорту ХОДА, Центральний парк культури і відпочинку ім. М. Горького. Мета заходу - привернути увагу молоді до проблеми епідемії ВІЛ/СНІДу, формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей, пропаганда здорового способу життя.

У галереї «Бузок» відкриється виставка живопису «Чорне та біле»

 16 травня в 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбудеться відкриття персональної виставки живопису «Чорне і біле» художниці Валентини Олемпіюк-Вінникової. Творчість молодої художниці є досить різноманітною. В експозиції будуть представлені сюжетно-тематичні картини, пейзажі, натюрморти. Всі картини відзначені пошуком свого власного «Я», і цей процес триває, з того часу, як вона вперше усвідомила себе творчою особистістю.

Події дня

Сьогодні, 15 травня, о 09:30 у Будинку рад (вул.Сумська, 64, мала зала) відбудеться засідання обласної координаційної ради із забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Запровадження системи електронних торгів арештованим майном – важливий крок до знищення корупційних схем»; о 14:00 у будівлі ВАТ «Укртелеком» (вул.Іванова, 7/9, кім.212, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана з питання організації громадського обговорення питань децентралізації повноважень та територіальної організації влади.

У Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України відзначили День науки

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський від імені губернатора Ігоря Балути привітав науковців ХарРІ НАДУ з днем науки, відзначивши найкращих представників наукового товариства закладу відзнаками обласної державної адміністрації.

Звільнено голову Дергачівської райдержадміністрації

Розпорядженням в.о. Президента України № 857/2014-рп від 14 травня 2014 року, відповідно до статті 112 та частини четвертої статті 118 Конституції України Руденка Андрія Івановича звільнено з посади голови Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області.  

Харківська фармацевтична компанія «Здоров'я» надасть допомогу постраждалим при проведенні АТО

Про це в ході робочого візиту на підприємство повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. У ході робочої зустрічі обговорювалася перспектива забезпечення лікарськими препаратами військових підрозділів, які беруть участь в антитерористичній операції. 

Харківські спортсмени завоювали 9 винагород на чемпіонаті Європи з шотокан карате-до С.К.І.Ф

09-11 травня 2014 року в м. Дрезден (Німеччина) відбувся 13 чемпіонат Європи з шотокан карате-до С.К.І.Ф. Цей захід відбувається один раз на три роки, тому це дуже значна подія у світі Європейського шотокан карате-до. У змаганнях приймали участь більш 800 спортсменів з 24 країн Європи. Харківська область у складі збірної команди України була представлена клубами «AYUMI» (тренер Баранов М.В.) та «ФіС Будо» (тренер Шахпазов Б.М.). Усього наші спортсмени завоювали 9 винагород: дві золотих, дві срібних та 5 бронзових.

В Харківській області триває виплата разової грошової допомоги ветеранам війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський зазначив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.04.2014 року № 102 «Деякі питання виплати у 2014 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» органами соціального захисту населення проведена необхідна робота для забезпечення виплати разової грошової допомоги до 5 травня інвалідам війни, учасникам бойових дій, учасникам війни та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни. Спільно з установами, в яких ветерани перебувають на обліку,сформовані списки ветеранів війни у розрізі відповідних категорій.

До уваги ЗМІ!

Завтра, 15 травня, о 14.00 в приміщенні будівлі «Укртелекому» (вул.Іванова, 7/9, кім.212, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана з питання організації громадського обговорення питань децентралізації повноважень та територіальної організації влади. Аккредитація ЗМІ до 17.30 14.05.14  за телефоном 700-12-68.

Ігор Балута дав доручення керівникам Департаментів і управлінь поглибити співпрацю із ЗМІ

Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департамента масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко. За його словами, сьогодні держава в дуже складній суспільно-політичній і соціально-економічній ситуації, зараз триває скорочення бюрократичного апарату, тому не завжди вистачає часу для спілкування із засобами масової інформації.

Роздержавлення комунальних ЗМІ дасть поштовх до їх творчого розвитку

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», попереду також роздержавлення друкованих засобів інформації, зокрема мова йдеться про районі газети. Про це повідомив в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко. За його словами, аби районна газета не була збитковим проектом, треба підвищувати її якість. В першу чергу це залежить від роботи редакційного колективу. Крім цього, він зазначив, що в області також працює місцеве телебачення та певні радіостанції в FM-діапазоні, які теж мають свого слухача і читача.  

На засіданні обласної координаційної ради ХОДА  обговорять питання забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів

15 травня під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна відбудеться засідання обласної координаційної ради із забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів. Серед питань, які будуть обговорені на засіданні: стан цінової ситуації на продовольчому ринку області; рівень закупівельних і оптово-відпускних цін на борошно; шляхи забезпечення борошном Аграрного фонду України хлібопекарських підприємств області; забезпечення потреби області у цукрі і гречаній крупі до нового врожаю; переробки цукрового буряку та зерна гречки.

У Харківській області планується розвивати програму «Інформаційного розвитку Харківщини»

Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Євген Ярошенко. «Сьогодні так сталося, що великі кошти ми виділити не можемо, хоча розуміємо цінність інформаційної політики, особливо зараз, коли це питання стало дуже актуальним. Ми зробимо все, щоб та програма, яка була закладена нашими попередниками була реалізована і доповнена з погляду на ті обставини, які у нас відбулись в суспільстві восени та взимку цього року. Ми переоцінюємо ті цінності, які були до цього. Потрібно зробити новий крок в суспільному і інформаційному розвитку в області», - повідомив Євген Ярошенко.

Юні дзюдоїсти Харківщини успішно виступили на Кубку Європи

10-11 травня 2014 року в чеському місті Теплице відбувся Кубок Європи з дзюдо серед кадетів. За медалі  боролося понад 450 спортсменів з 30 країн світу. Спортсмени Харківської області виступили дуже вдало. Срібним призером став Сергій Крівчач у ваговій категорії до 81 кг. У фінальному поєдинку харків'янин поступився росіянину Зауру Рамазанову. Бронзова нагорода на рахунку Анастасії Безатосної, яка виступала у ваговій категорії до 44 кг.

Необхідно перепрофілювати регіональну економіку в напрямку ринків ЄС

Про це заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час програми «Віддзеркалення» на телеканалі АТН. Він підкреслив важливість поступової переорієнтації товаровиробників Харківщини на європейські стандарти та альтернативні ринки збуту.

Харківська область має гарні перспективи врожаю

Про це заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час програми «Віддзеркалення» на телеканалі АТН. Він висловив подяку аграріям області за успішне проведення посівної кампанії. Ігор Райнін зазначив, що на даний момент повністю завершено посів ранніх зернових і зернобобових культур, цукрових буряків. За його словами, площа посіву цукрових буряків розширена на 67%, завдяки чому в цьому році вдасться завантажити 5 цукрових заводів, замість трьох, які працювали минулого року.

Подія дня

Сьогодні, 14 травня, о 10:00 у Харківській державній академії культури (Бурсацький узвіз, 4, к.23) відбудеться Всеукраїнська науково-теоретична конференція «Проблеми музеєзнавства, збереження та відновлення історичної пам’яті», присвячена 85-річчю Харківської державної академії культури та 25-річчю відкриття першого в Україні музейного відділення ХДАК.

В Управлінні СБУ в Харківській області обговорили питання забезпечення державної безпеки на території регіону

13 травня ц.р. в Управлінні Служби безпеки України в Харківській області проведено службову нараду з нагальних питань забезпечення державної безпеки на території регіону. Начальник Харківського Управління СБУ Олександр Пивовар поінформував присутніх про заходи щодо захисту національної державності, боротьби з тероризмом та протидії сепаратистським настроям.

У Харківській області триває підготовка до виборів

У Харківській обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада, присвячена підготовці до проведення виборів Президента України 25 травня. У ній взяли участь голова ХОДА Ігор Балута, перший заступник голови Служби безпеки України Владислав Бухарєв, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв. «Триває виборчий процес, і ми вживаємо всіх заходів для того, щоб вибори в Харківській області відбулися спокійно і без порушень», - зазначив Ігор Балута.

Від реалізації службових автомобілів облдержадміністрація планує отримати більше 300 тис. грн.

Згідно доручення Прем’єр-міністра України від 15 квітня 2014 року № 13909/1/1-14 щодо створення умов для здійснення під громадським контролем реалізації легкових автомобілів, що вивільняються у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 року № 79 обласною державною адміністрацією було проведено роботу щодо доведення лімітів службових автомобілів кожному структурному підрозділу обласної державної адміністрації.

На Харківщині відбулося засідання круглого столу «Розвиток територіальних громад - запорука ефективної держави»

Сьогодні, 13 травня в ХарРІ НАДУ при Президентові України відбулося засідання круглого столу «Розвиток територіальних громад - запорука ефективної держави». У заході взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, а також керівники органів місцевого самоврядування, обласних та місцевих державних адміністрацій Харківської, Сумської і Луганської областей, незалежні експерти в сфері місцевого самоврядування, науковці вищих навчальних закладів і науково-дослідних установ Північно-Східного регіону України, представники громадських та міжнародних організацій.

Архів документів