Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків’яни здобули золоті медалі чемпіонату світу з кікбоксингу

З 05 по 12 травня 2014 року в грецькому місті Санторіні тривав чемпіонат світу з кікбоксингу W.Р.К.А. серед дорослих, у якому взяли участь 620 спортсменів з 31 країни. Збірна команда Україна, яка була представлена 35 спортсменами з 11-ті регіонів країни, завоювала 19 золотих, 11 срібряних, та 10 бронзових нагород. Збірну команду Харківської області представляли шість спортсменів з різних спортивних клубів та шкіл м.Харкова та області. У копилку збірної України вони внесли 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзові нагороди.

У Харківській області організована робота по закріпленню військовослужбовців за виборчими дільницями

Про це в ході селекторної наради з питань забезпечення виконання завдань з підготовки та проведення позачергових виборів Президента України повідомив заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський. За його словами, в Харківській області створюються умови для того, щоб військовослужбовці могли проголосувати в місцях дислокації, в яких вони зараз знаходяться. «Умовою для отримання бюлетеня для голосування, положенням закону, встановлений паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України. Ми акцентуємо увагу на тому, щоб військовослужбовці мали при собі на момент голосування необхідні документи. Сьогодні нами ведеться робота по їх закріпленню за відповідними виборчими дільницями», - сказав Юрій Георгієвський.

В Україні відбудуться легітимні вибори і з'явиться законно обраний Президент

Про це під час селекторної наради з питань забезпечення виконання завдань із підготовки та проведення позачергових виборів Президента України повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. У нараді взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Від імені Уряду України можу запевнити: в Україні відбудуться легітимні вибори і з'явиться законно обраний Президент. Всі українці повинні отримати можливість прийти, проголосувати і вибрати нового українського Президента», - сказав Арсеній Яценюк.

На Харківщині відбувся єдиний в Україні фестиваль Sport Music Fest

17-18 травня у Харкові, в рамках Всеукраїнської акції присвяченої Всесвітньому дню пам’яті померлих від СНІДу, проведено VII доброчинний обласний фестиваль Sport Music Fest. Його мета - привернення уваги громадськості, насамперед, молоді до проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу. У заході взяло участь понад 10 тисяч осіб. В рамках фестивалю проведено турнір по стритболу (вуличній баскетбол), в якому взяли участь 109 команд з усієї України, та концерт у стилі хіп-хоп.

До уваги журналістів! (час змінено)

Завтра, 20 травня, о 13:00, у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, 170 к.) відбудеться прес-конференція голови ХОДА Ігоря Балути, першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна, заступників голови ХОДА Юрія Георгієвського і Василя Хоми на тему: "Соціально-економічний розвиток Харківської області".

Харківські кадети привезли срібну та бронзову нагороди з Кубку Європи з дзюдо

10 -11 травня в чеському місті Теплице відбувся Кубок Європи по дзюдо серед юнаків та дівчат до 18 років. У ньому змагися 450 спортсменів з 30 країн світу. За результатами змагань українські кадети привезли 5 нагород, а також записали у свій актив одне п’яте та два сьомих місця. Серед призерів є наші харків’яни: Крівчач Сергій у вазі до 81 кг виборов срібло, а Безатосна Анастасія у вазі до 44 кг – бронзу. Також, у ваговій категорії до 81 кг Духневич Олександр посів 7 місце.

Більше 500 дітей Харківської області вирушать на відпочинок на узбережжя Чорного моря

20 травня 2014 року на базі Комунального підприємства «Дитячий заклад санаторного типу «Таврія» у м. Скадовську Херсонської області стартує перша зміна для дітей соціально незахищених категорій Харківської області та м. Харкова. Разом з ними на Чорне море відправляться дитячі творчі колективи та сольні виконавці, які стали переможцями обласного фестивалю «Весняні дзвіночки», конкурсу Шевченківських читань, переможці інших регіональних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів.

Ігор Балута висловлює співчуття сім'ям загиблих в результаті нещасного випадку на Олексіївському ринку

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута висловлює глибокі співчуття рідним і близьким загиблих в результаті падіння будівельного крана на Олексіївському ринку. «Страшний збіг обставин обірвав життя трьох людей. Висловлюю свої глибокі співчуття родинам і близьким загиблих. Мешканці Харківської області щиро співчувають Вам. Тримайтесь, ми з Вами», - зазначив Ігор Балута. Керівник області також побажав одужання двом постраждалим, які зараз перебувають у лікарні. «Лікарі роблять все можливе, щоб це сталося якомога швидше», - підкреслив Ігор Балута.

Події дня

Сьогодні, 19 травня, в 13:00 в  «Укртелеком» (вул. Іванова,7/9, 2 пов.) відбудеться селекторна нарада з питань забезпечення виконання завдань із підготовки та проведення позачергових виборів Президента України під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка; о 18:30 на  Привокзальній площі відбудеться урочистий захід, присвячений відправленню дітей соціально-незахищенних категорій Харківської області та м. Харкова до КП "Дитячий заклад санаторного типу "Таврія" у м.Скадовську Херсонської області.

На Харківщині відбувся фестиваль російської класичної музики

У Харкові відбулося урочисте закриття та гала-концерт лауреатів 14-го Міжнародного молодіжного фестивалю російської класичної та сучасної музики «Ландыш». У святковому заході взяли участь Голова Російського національно-культурного товариства Харківської області Михайло Годунов, заслужений діяч мистецтв України, голова Харківської організації Національної спілки композиторів України композитор, голова журі фестивалю Микола Стецюн, директор дитячої музичної школи № 13 імені Миколи Коляди Зоя Колесникова, головний спеціаліст Департаменту масових комунікацій ХОДА Дарина Марченко.

Ігор Балута привітав учасників Велопробігу-2014

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута привітав учасників традиційного Велопробігу, який проходить у Харкові дев'ятий рік поспіль. «Це чудове свято, гідне нашого прекрасного європейського міста», - зазначив керівник області. За словами Ігоря Балути, Велодень-2014 відбувся завдяки спільним зусиллям організаторів, Харківського міського голови Геннадія Кернеса, а також Головного управління МВС України в Харківській області. «Було зроблено все, щоб забезпечити учасникам максимальний захист і безпеку», - підкреслив губернатор.  

До розробки законопроектів з реформування устрою країни треба залучати вчених різних регіонів

Про це під час Другого всеукраїнського круглого столу національної єдності заявив ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій. За його словами, на сьогодні в суспільстві одностайно підтримується питання щодо децентралізації влади. «Сьогодні майже всі Президенти, кандидати в Президенти України підтримують позицію щодо децентралізації влади. Але поки влада і держава не вийдуть в правове поле і не почнуть діяти згідно діючого законодавства буде дуже важко. Така держава не має перспектив. Тому дуже важливо, щоб ми увійшли в правове поле. Ми ж не просто будуємо державу, засновану на законі, ми будуємо правову державу, де повинні панувати принципи права. Сьогодні багато було сказано стосовно доцільності чи недоцільності федералізації. Я вам відверто скажу 99% людей не розуміють, що це таке. Люди хочуть в регіонах мати вплив на владу, контролювати, які закони приймаються, наскільки вони враховують інтереси регіонів», - сказав Василь Тацій.

Господарем в країні має бути людина, а не чиновник і не Президент

Про це сьогодні заявив Віце-прем'єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман в ході Другого всеукраїнського круглого столу національної єдності, який відбувся у Харкові. На його думку, головна проблема полягає у тому, що саме діюча система влади породила корупцію, шалений тиск на громадянське суспільство і повне нехтування думкою людей. І головне завдання нинішнього уряду - передати владу вниз, в громади.

Для нас європейські цінності не пусті слова. Арсеній Яценюк

 В ході Другого всеукраїнського круглого столу національної єдності Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк нагадав, що сьогодні в Україні відзначається День Європи. «Для нас європейські цінності не пусті слова. Це, в першу чергу, боротьба з корупцією, це чесна юстиція, це некорумповані суди, це інша якість життя людини. Ми готові зробити все для єдності української держави, щоб в єдиній Україні людина себе відчувала щасливою і упевненою в завтрашньому дні. Ми готові слухати і виконувати всі пропозиції, які будуть на цьому і на інших круглих столах. Тому що це наша спільна політична відповідальність, історична відповідальність за долю держави. Ми цю відповідальність з гордістю пронесемо і врятуємо країну», - сказав Арсеній Яценюк.

Священні конституційні права кожної людини повинні бути захищені

 У ході Другого всеукраїнського круглого столу національної єдності Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що влада в змозі дати можливість кожному регіону самостійно розвиватися в рамках єдиної державної політики. «Ми вважаємо, що в рамках конституційних змін ми в змозі забезпечити спеціальний статус і для російської мови, і для мов національних меншин.Ми хочемо, щоб кожен знав - священні конституційні права, такі як ходити до тієї церкви, якої людина хоче, спілкуватися тією мовою, якою людина хоче, захищені. Це шлях до єднання країни. Він складний. Його важко пройти. Але ми повинні дивитися в майбутнє і працювати на перспективу», - сказав Арсеній Яценюк.

В Україні треба децентралізувати владу

 На цьому сьогодні в ході Другого всеукраїнського круглого столу національної єдності наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. «Наша позиція є незмінною. Ми вважаємо, що в країні треба децентралізувати владу. Як кому б не хотілось мати конституцію під себе і мати повноваження під себе, ми вже згаяли роки на те, щоб передати повноваження від центральної влади на місця. Саме цей уряд, не дивлячись на те, що не всі політичні сили підтримують цю ідею, вийшов з чіткою позицією про ліквідацію обласних і районних державних адміністрацій на місцях», - сказав Арсеній Яценюк.

Українська влада найбільш зацікавлена в тому, щоб в Україні запанували мир та стабільність

 Сьогодні в ході Другого всеукраїнського круглого столу національної єдності Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив на тому, що проведення круглого столу у Харкові, на сході України, демонструє те, що в Україні йде загальнонаціональний діалог. «Якщо цей діалог йде в політичній площині, якщо люди спрямовані на те, щоб в рамках об’єднаної країни забезпечити повноцінний і самобутній розвиток кожному регіону, то ми обов’язково успішно проведемо цей діалог. Той, хто з автоматами розстрілює людей, не хоче миру для України. Переговорів з терористами ми вести не будемо. Ті, хто не вчиняли тяжких злочинів і поки що тримають в руках зброю, можуть здати її. Ми приймемо закон і амністуємо цих людей. Ця можливість залишається», - сказав Арсеній Яценюк.

Другий всеукраїнський круглий стіл національної єдності транслюватиметься в прямому ефірі Першого національного телеканалу

 Другий всеукраїнський круглий стіл національної єдності, який відбудеться сьогодні о 13:00 в готелі «Харків Палас» (пр. Правди, 2), транслюватиметься в прямому ефірі Першого національного телеканалу. Також планується пряма трансляція на ХОД ТРК.

Сьогодні в Харкові відбудеться загальнонаціональний круглий стіл

Сьогодні в Харкові відбудеться Другий загальноукраїнський круглий стіл національної єдності. У заході візьмуть участь Президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Віце-спікер Верховної Ради України Руслан Кошулинський, Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман, в.о. Міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, в.о. Харківського міського голови Олександр Новак, народні депутати України, представники органів місцевого самоврядування, громадські діячі, представники релігійних організацій, бізнес-кіл регіону.

ХОДА організує поїздку рідних особового складу батальйону територіальної оборони до місця розташування

Сьогодні, 16 травня, в Харківській облдержадміністрації відбулася зустріч голови ХОДА Ігоря Балути з сім'ями особового складу батальйону територіальної оборони Харківщини. Рідних мобілізованих турбувало питання позапланової передислокації батальйону на територію Луганської області. Як повідомив Ігор Балута, в четвер в Генштаб було направлено лист про те, що сили батальйону необхідні Харківщині для охорони об'єктів, що забезпечують життєдіяльність регіону. «Ми висловили свою точку зору про те, що батальйон повинен перебувати на території області», - зазначив голова ХОДА.

У галереї «Бузок» відкрилася виставка живопису «Чорне та біле»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося відкриття персональної виставки живопису «Чорне і біле» художниці Валентини Олемпіюк-Вінникової. В експозиції представлена 51 картина на яких зображені пейзажі, натюрморти. Свої картини вона малює маслом. Дуже тонка нитка філософії проглядається в роботах молодої художниці.

У Харкові юні конкурсанти виконують російську класичну музику

З 13 по 18 травня в Харкові триває 14-й Міжнародний молодіжний фестиваль російської класичної та сучасної музики «Ландыш», присвячений 69-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. Його організаторами виступили Російське національно-культурне товариство Харківської області, Дитяча музична школа № 13 ім. М.Коляди за підтримки Департаменту масових комунікацій ХОДА. У фестивалі взяли участь понад 280 юних музикантів - учнів початкових спеціалізованих навчальних закладів мистецтв та шкіл естетичного виховання у віці від 6 до 16 років включно.

На Харківщині закінчується підготовка до позачергових виборів Президента

Сьогодні в облдержадміністрації під головуванням губернатора Ігоря Балути відбулася робоча нарада, присвячена підготовці до проведення виборів Президента України. У ній також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступник голови Юрій Георгіївський, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, керівники обласних управлінь Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, представники виборчих штабів кандидатів у Президенти, особи, відповідальні за організацію виборчого процесу в області. На нараді велика увага приділялася питанням забезпечення безпеки процесу голосування, охорони виборчих дільниць, доставки бюлетенів.

На Харківщині відбулися урочистості з нагоди Дня науки

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулися урочистості, присвячені Дню науки. У заході взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій, ректор Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Віль Бакіров.

Харківська область готова надати допомогу переселенцям з Донецької та Луганської областей

Про це під час зустрічі з представниками моніторингової місії з прав людини ООН заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. Робоча зустріч була присвячена обговоренню питання про дотримання прав людини в Харківському регіоні. Особливий інтерес у представників місії викликало питання про поточну ситуацію, пов'язаної з переселенням на територію Харківської області громадян з АРК, а також Донецької та Луганської областей. На сьогоднішній день в області функціонує Координаційний центр, який займається наданням всебічної допомоги громадянам, які залишили територію АРК і м. Севастополь.На його базі працює гаряча лінія, а також сформовано реєстр об'єктів для тимчасового поселення громадян, що включає станом на 16 травня 2014 року 73 об'єкта.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 16 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 16 травня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 543,3 тис. га, або 86 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 280,9 тис. га (80% від запланованого). Триває посів круп’яних культур: гречки посіяно 10,7 тис. га (63%), проса – 7,1 тис. га (59%) і кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 32 тис. га (81%), однорічних трав – 19,2 тис. га (73%).

Мешканці Харківської області відчувають себе захищеними

Про це під час робочої зустрічі з заступником голови Харківської ОДА Юрієм Георгіївським заявила співробітник Моніторинговою місії з прав людини ООН Бранка Шесто. «Наша місія працює в Харківській області вже деякий час. Зараз, виходячи на вулиці, ми бачимо, що жителі регіону відчувають себе в безпеці. Відчувається активна робота правоохоронних органів», - зазначила Бранка Шесто. Під час робочої зустрічі Юрій Георгієвський ознайомив представників місії з напрямками роботи по захисту прав людини в Харківській області.

"Ніч музеїв" – виставки, концерти та перформанси

17 травня відбудеться щорічна акція, присвячена Міжнародному дню музеїв. 15 музеїв, галерей та арт-центрів Харкова і області запропонують відвідувачам захоплюючі програми. У рамках "Ночі музеїв" харків'яни і гості міста зможуть ознайомитися з виставками і інсталяціями, відвідати концерти, файершоу, театральні вистави, літературні вечори, майстер-класи. У Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди (с. Сковородинівка Золочівського району) о 18.00 розпочнеться бал «Розкішна квітка українського бароко». У Центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відвідувачів зустрінуть біля входу учасники фольклорного гурту «Муравський шлях», та запросять до весняних хороводів, танців та співів веснянок. Харків’яни, захоплені позаземним життям, побачать моделі стародавніх цивілізацій космосу, фігури інопланетян в Музей космосу і уфології в Харківському планетарії, а у верхньому куполі обсерваторії можна буде побачити через телескоп Юпітер.

На законодавчому рівні закріплені механізми надання та використання державної підтримки для реалізації інвестиційних проектів

Саме про такі механізми розповів під час проведення у Харківському районі семінару з питань державної підтримки інвестиційних проектів та державно-приватного партнерства директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Зокрема, було поінформовано про основні види державної підтримки інвестиційних проектів. Це може бути фінансування за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів; надання державних і місцевих гарантій з метою реалізації інвестиційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку Харківщини; пільги з оподаткування та мита в рамках Закону України «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць».

Події дня

Сьогодні, 16 травня, о 15:00 у Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська,88) відбудуться урочистості з нагоди професійного свята науковців – Дня науки; о 17:00 у інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська,25) відбудеться відкриття виставки живопису «Чорне і біле» художниці Валентини Олемпіюк-Вінникової; о 18:00  у парку ім.М. Горького (зона біля розважального центру) відбудеться акція під назвою "Пусти коріння в Харкові"- урочисте відкритя алеї футбольного клубу "Металіст".  

Архів документів