Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У сільському господарстві Харківщини індекс валової продукції склав 104%

Такі дані озвучив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в рамках прес-конференції «Соціально-економічний розвиток регіону». «У сільському господарстві індекс валової продукції склав 104%. Ми маємо серйозні поліпшення в тваринництві, як з виробництва продуктів харчування, так і за поголів'ям великої рогатої худоби. Зазначу, що з виробництва м'яса, в тому числі  м'яса птиці зростання становить 11%, з виробництва молока - 3,2%. Дане збільшення обсягу молока досягнуто за рахунок поліпшення продуктивності молочного стада на 7,5%», - підкреслив Ігор Райнін. 

У квітні Харківська область з розвитку промисловості продемонструвала найвищий результат в Україні

Про це під час прес-конференції на тему «Соціально-економічний розвиток Харківської області» заявив перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін. За його словами, вперше за багато років індекс промислової продукції регіону досяг 118,7%. Це при тому, що в Україні всього 8 областей спрацювали з приростом даного показника (в цілому по державі відзначено падіння індексу промислової продукції на рівні 1%). Таким чином, Харківська область за індексом промислової продукції виявилася на першому місці, обійшовши Вінницьку та Львівську, що отримали 2 і 3 місця відповідно. 

У вересні ОДА буде готова звітувати про наступний етап реформ у сфері якості життя

Про це в ході прес-конференції, присвяченій соціально-економічному розвитку Харківщини, заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «З повною відповідальністю заявляю, що протягом останніх двох місяців ми стабілізували макроекономічні показники області. Для цього була проведена системна та складна робота. І, якби в березні нам сказали, що наприкінці травня ми будемо мати такі показники як сьогодні, то ніхто б це серйозно не сприйняв», - сказав Ігор Райнін. 

Структура зовнішньоекономічної діяльності підприємств Харківської області вселяє впевненість

«Для Харківської області одним з найважливіших пріоритетів є зовнішньоекономічна діяльність. І тут найбільший оптимізм вселяє структура і баланс зовнішньоторговельного обороту, які на сьогодні ми маємо», - заявив в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.  В цілому, зовнішньоторговельний оборот області в 2014 році становить 924 млн. дол. США. Цей показник по нашому регіону відповідає рівню минулого року, при цьому в Україні спостерігається падіння обсягів зовнішньої торгівлі на 14%. 

У Харкові завершився фестиваль «Україна в піснях»

На Харківщині завершився фестиваль юних вокалістів «Україна в піснях», яке було приурочене до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. Захід був ініційований Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів ще на початку 2013-2014 навчального року. Він проводився за сприяння та підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. Охочих заявити про себе виявилось немало: було подано майже 200 заявок. Впродовж двох днів конкурсанти демонстрували свою майстерність у жанрах естрадного та академічного співу, змагаючись за звання лауреатів і дипломантів рейтингового обласного конкурсу.

Сьогодні Харків відвідає голова Укрдержреєстру Ігор Алексєєв

Сьогодні Харків з робочим візитом відвідає голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв.   Під час візиту він зустрінеться з головою ХОДА та головою обласної ради, візьме участь в урочистому відкритті робочих місць працівників реєстраційної служби в Центрі надання адміністративних послуг Харкова, а також проведе робочу нараду з начальниками територіальних органів юстиції у Харківській області, аграріями та представниками Держземагенства щодо актуальних питань державної реєстрації прав оренди земель сільськогосподарського призначення.

Події дня!

Сьогодні, 21 травня, о 10:00 Центр надання адміністративних послуг Харкова (вул. Червоношкільна набережна, 26) відвідає голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв; об 11:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська,64, 2 поверх,передбачена протокольна зйомка) відбудеться нарада «Актуальні питання державної реєстрації прав оренди земель сільськогосподарського призначення» за участю голови Державної реєстраційної служби України Ігоря Алексєєва; в 12:30 у фойє малого залу ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться брифінг за участю голови Державної реєстраційної служби України Ігоря Алексєєва.  

У галереї «Бузок» відкрилась виставка «Мешканці Землі»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулось відкриття персональної виставки Дар'ї Пушанкіної «Мешканці Землі». Автор виставки - експериментальний художник екранних і анімаційних мистецтв. Спеціалізується в техніці: пісочної анімації, Ебру - малюнки на воді, анімація світлом, «анімація фарбами», техніка «золотий пил» і «швидкісний художник». У своїх картинах, автор, намагається відобразити не тільки внутрішню філософію своїх ідей, а й розкриває матеріал з максимальною технікою у виконанні.

Керівництво Харківської області контролює ситуацію на кордоні з Донецькою і Луганською областями

Сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута повідомив, що вздовж кордону Харківської з Донецькою і Луганською областями сформовані 36 блокпостів. Спільне чергування на них здійснюють працівники МВС, СБУ, Міністерства оборони та громадські активісти. «Кордон в цілому нами контролюється. Звичайно, ми не можемо говорити про те, що він перекритий повністю, бо він має велику протяжність. Але в основних напрямках і точках, де можна перетнути легковим автотранспортом, всі дороги перекриті», - зазначив Ігор Балута.

На Харківщині спостерігається позитивна динаміка із замовлення військової продукції

Про це в ході прес-конференції розповів заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «По промисловим підприємствам ми маємо зараз досить непросту ситуацію у зв'язку з подіями в Україні. Є певна проблема, пов'язана з реалізацією продукції військового та подвійного призначення. Але, тим не менш, ми маємо хорошу динаміку із замовлення військової продукції Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О. О. Морозова. Для Міністерства оборони України - 154 БТР- 4, для Міністерства внутрішніх справ - 40 БТР. Це дозволить завантажити більше 10 підприємств оборонно-промислового комплексу в Харківській області та суміжних підприємств України. За розрахунками фахівців, цих коштів буде достатньо на рік для того, щоб забезпечити заробітною платою підприємства оборонно-промислового комплексу в Харківській області та Україні», - повідомив Василь Хома.

У Харківській області опалювальний сезон завершено без збоїв

Про це в ході прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Опалювальний сезон завершено без збоїв 9 квітня. На даний момент видано розпорядження щодо підготовки до наступного опалювального сезону. Наприкінці травня буде проведена спільна нарада, яка буде присвячена роботі штабу з підготовки до зими, потім районні наради і у вересні кущові наради в районах», - розповів Василь Хома.

З початку року в області працевлаштовано майже 17 тисяч осіб

Професійне навчання пройшли 8,5 тис. жителів регіону, а до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 10 тис. осіб. Про це на прес-конференції «Соціально-економічний розвиток регіону» повідомив заступник голови ОДА Юрій Георгієвський.  За даними моніторингу, інформував Юрій Георгіївський, з початку року в області створено 11,6 тис. нових робочих місць, це при тому, що ліквідовано 11,1 тис. робочих місць. Тобто кількість новостворених на 5% перевищує кількість ліквідованих. 

Допомога переселенцям з Криму та Севастополя - на контролі у керівництва ХОДА

Для надання допомоги особам, які переселяються з АР Крим та м. Севастополь на територію Харківської області, ще в березні створено координаційний центр, до складу якого увійшли представники практично всіх департаментів ОДА. Жодне зі звернень переселенців не залишається без уваги. 

Влітку планується оздоровити майже 201 тис. дітей Харківської області

Влітку 2014 року оздоровленням та відпочинком планується забезпечити 200 872 дитини Харківської області, що становить 96,7% від загальної кількості дітей в регіоні (207741 дитина від 7 до 16 років). Про це на прес-конференції «Соціально-економічний розвиток області» повідомив заступник голови ОДА Юрій Георгієвський. 

Міждисциплінарні наукові дослідження – дієвий механізм вирішення проблем українського суспільства

Про це під час пленарного засідання форуму «Консолідація суспільства та децентралізація влади: моделі, перспективи, ризики» зазначив заступник голови Харківської ОДА Юрій Георгієвський. «Основною тенденцією розвитку сучасної науки є тяжіння до міждисциплінарного синтезу та міждисциплінарних досліджень. Це пов’язано з тим, що сучасний світ сповнюють нові феномени та виклики. Саме тому ми маємо спрямовувати зусилля на проведення міждисциплінарних досліджень, для того, щоб забезпечити ефективну реакцію держави та суспільства на множинні виклики сучасного світу» - зазначив він.

Учні Харківщини є безумовними лідерами в інтелектуальних змаганнях

За результатами 2013/2014 навчального року команди області стали кращими серед усіх областей України на Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів, конкурсі-захисті науково - дослідницьких робіт Малої академії наук України і турнірах. Про це на прес-конференції «Соціально-економічний розвиток області» повідомив заступник голови ОДА Юрій Георгієвський. 

Студентство має стати суб’єктом консолідації українського суспільства

20 травня 2014 року заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський привітав учасників Університетського форуму «Консолідація суспільства та децентралізація влади: моделі, перспективи, ризики». «Приємно, що зазначений захід проходить у стінах Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна – справжнього осередка науково-дослідницького життя не лише України, але й світу. Особливо приємно побачити на форумі представників сучасного українського студентства, оскільки саме вони є суб’єктом консолідації України та потенціалом подальшого розвитку нашої держави» - підкреслив він.

Трансляція прес-конференції на ХОД ТРК!

Трансляцію прес-конференції голови ХОДА Ігоря Балути, першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна, заступників голови ХОДА Юрія Георгієвського і Василя Хоми на тему "Соціально-економічний розвиток Харківської області" дивіться в ефірі ХОД ТРК  20 травня - 17.00;  21 травня – 05:30, 11.30; 22 травня – о 12.00, 20:30, 23 травня - 14:55, 24 травня - 17.55. В інтернеті трансляцію на ОТБ можна дивитися за адресою: http://otb.com.ua/online_tv

Понад 10 млн. грн. керівництво області планує виділити на гемодіаліз

Про це під час прес-конференції розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «На найближчій сесії, яка відбудеться 20 червня обласна адміністрація та обласна рада винесе питання про виділення додатково коштів від 10,5 до 11,5 млн. грн. на гемодіаліз. Тих коштів, яких нам сьогодні не дістає для того, щоб вийти на нормальну досконалу форму роботи, таку ж, яка була й раніше», - повідомив Ігор Балута.

Державні допомоги і пенсії в області виплачуються вчасно

«У Харківській області забезпечено своєчасну виплату всіх соціальних державних допомог, а це державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям, сім'ям з дітьми, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства, тимчасова допомога дітям. Ці виплати отримують 205,6 тис. осіб», - заявив на прес-конференції «Соціально-економічний розвиток області» заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський. У 2014 році допомоги профінансовані на 868,92 млн. грн., у тому числі в першій половині травня - на суму 157,3 млн. грн., що становить 100% від потреби.

У медичних закладах області збережені робочі місця і кадри

«В умовах складної політичної та економічної ситуації, а також режиму жорсткої економії бюджетних коштів, система охорони здоров'я в Харківській області функціонує стабільно, вдалося зберегти всі робочі місця і кадри медичних установ», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський на прес-конференції «Соціально-економічний розвиток Харківської області».   За рахунок централізованих поставок вже отримано 60 спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги різних типів, які найближчим часом, після установки сучасної цифрової системи моніторингу та управління, виїдуть на лінію для надання екстреної медичної допомоги жителям області. Цього року медики очікують ще 66 «швидких».

На лікуванні у Військово-клінічному центрі Північного регіону перебувають 34 поранених

Починаючи з 2 травня 2014 року в Військово-клінічному центрі Північного регіону з військових частин, які виконують відповідні завдання, надійшло 69 військовослужбовців, що отримали поранення. Серед поранених військовослужбовці Служби безпеки України - 16 осіб, Міністерства внутрішніх справ - 18 осіб, Збройних Сил України - 33 людини, цивільних - 2 людини. Серед постраждалих - військовослужбовці у віці від 19 до 48 років. Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови ОДА Юрій Георгієвський. 

У Харківську область з Донецької, Луганської областей та Криму переселилися близько 480 осіб

З них 466 осіб з АР Крим та м. Севастополя, і трохи більше десяти - з Донецької та Луганської областей. У порівнянні з іншими регіонами України, це небагато. Всі вони оселилися у родичів, хоча в області створено реєстр об'єктів, які припускають розміщення переселенців. Про це під час прес-конференції «Соціально-економічний розвиток Харківської області» заявив заступник голови Харківської ОДА Юрій Георгієвський. Водночас 506 осіб знялися з реєстрації в Харківській області у зв'язку з від'їздом до Криму. 

Ігор Балута привітав банкірів з їх професійним святом

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня банківського працівника. В урочистостях взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступники голови ХОДА, начальники управлінь, працівники банківської сфери області. «Я, як лікар в минулому, хотів би сказати, що якщо порівнювати всю нашу країну, як якийсь організм, то ви, звичайно, кров цього організму. І в Харківській області ця кров здорова і хороша», - зазначив Ігор Балута.

Харківські синхроністки привезли з Бразилії 6 золотих нагород

На відкритому чемпіонаті Бразилії з синхронного плавання збірна України, складена переважно з харківських спортсменок, завоювала 6 золотих та 2 срібні медалі. У сольних виступах переможницею чемпіонату стала Анна Волошина. Їй не було рівних як у технічній, так і в довільній програмі. Ще одна харків'янка Анастасія Савчук посіла в сольній програмі друге місце.

Привітання  голови Харківської ОДА Ігоря Балути  з Днем банківського працівника

Банківська система Харківської області - одна з найбільш розвинених в Україні. Ви - продовжувачі славетних традицій банківської справи Слобожанщини. Мене, як голову Харківської обласної державної адміністрації, сьогодні найбільше хвилює обсяг кредитування реального сектора економіки. Торік ви досягли серйозних показників, забезпечивши його зростання більш ніж на 11%. Я хочу, щоб ми з вами в цей непростий рік домоглися ще більш високих результатів. Зараз ми переживаємо час становлення української державності. Через подібні випробування рано чи пізно проходить будь-яка країна.

У Харківській області планують розробити програму забезпечення продуктами харчування соціально незахищених верств населення

Сьогодні під керівництвом радника голови обласної державної адміністрації з економічних питань, заступника голови обласної координаційної ради Марини Єпішиної відбулася нарада з питання забезпечення населення області продуктами харчування за доступними цінами. У заході взяли участь директори департаментів ХОДА, керівники органів державного контролю, мереж супермаркетів і ринків продовольчого профілю, керівники хлібопекарських підприємств. 

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 19 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового комплексу ХОДА, станом на 19 травня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 548,9 тис. га, або 87 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 284,6 тис. га (81% від запланованого). Триває посів круп’яних культур: гречки посіяно 12,1 тис. га (71%), проса – 7,8 тис. га (65%) та кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 32,5 тис. га (82%), однорічних трав – 19,6 тис. га (75%).

Події дня!

Сьогодні, 20 травня, о 09:30 у Будинку рад (вул.Сумська, 64, мала зала) відбудеться нарада з директорами департаментів ХОДА, керівниками органів державного контролю, мереж супермаркетів та ринків продовольчого профілю, керівниками хлібопекарських підприємств з питання забезпечення населення області продуктами харчування за доступними цінами; об 11:00 у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4, 2 поверх, велика зала університету) відбудеться Університетський форум на тему: "Консолідація суспільства і децентралізація влади: моделі, перспективи,ризики"; о 13:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, 170 к.) відбудеться прес-конференція голови ХОДА Ігоря Балути, першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна, заступників голови ХОДА Юрія Георгієвського і Василя Хоми на тему "Соціально-економічний розвиток Харківської області"; о 17:00 у інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська,25) відбудеться відкриття персональної виставки Дар'ї Пушанкіної «Мешканці Землі».

188 млн.грн. буде направлено в 2014 році на оздоровлення дітей соціально незахищених категорій Харківської області

Сьогодні 540 дітей соціально незахищених категорій Харківської області та м. Харкова вирушили у м.Скадовськ Херсонської області, де на базі КП «Дитячий заклад санаторного типу «Таврія» вони проведуть першу літню зміну. Більшість із них - учасники дитячих творчих колективів та сольні виконавці, що стали переможцями обласного фестивалю «Весняні дзвіночки», конкурсу Шевченківських читань, переможці інших конкурсів і фестивалів. Про це сьогодні повідомила заступник директора- начальник управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей Департаменту молоді та спорту ХОДА Лариса Козлова.

Архів документів