Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Для виходу України з кризи потрібна сильна центральна влада

Сьогодні про це в ході відкритої лекції у ХаРІ НАДУ при Президентові України  розповів колишній Віце -прем'єр- міністр і Міністр фінансів Республіки Польща, професор Гжегожа Колодко. За його словами, перший крок для виходу України з кризи - це проведення Президентських виборів. Він відмітив, що майбутньому Президентові України потрібно знати, яку політичну систему він хоче бачити і розуміти, що відбувається в країні та економіці.

Харківська область запрошує дітей Луганської та Донецької областей на відпочинок

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута звернувся до керівників Донецької та Луганської областей з пропозицією забезпечити відпочинок та оздоровлення дітей на Харківщині. «У зв’язку з напруженою криміногенною ситуацією, проведенням антитерористичної операції, ми думаємо, що дітям буде краще відпочити на Харківщині. Крім того, буде спокійніше і батькам: вони матимуть нагоду відвідати своїх дітей», - зазначив Ігор Балута.  

У ХОДА розповіли про основні зміни до Закону України «Про здійснення державних закупівель»

У зв’язку з набуттям чинності нової редакції Закону України «Про здійснення державних закупівель» Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації було проведено нараду, у якій взяли участь представники структурних підрозділів ХОДА, районних державних адміністрацій, міськвиконкомів. Заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин - начальник управління фінансових ресурсів та з питань власності Ольга Шамаєва ознайомила присутніх з основними характеристиками нормативної бази у сфері державних закупівель та принципами, на яких базуються міжнародні правила закупівель, до яких прагне і вітчизняне законодавство.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 23 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 23 травня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 560,9 тис. га, або 89 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 294 тис. га (84% від запланованого). Триває посів круп’яних культур: гречки посіяно 13,4 тис. га (80%), проса – 8,95 тис. га (75%) та кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 33,6 тис. га (85%), однорічних трав – 20 тис. га (77%).

Події дня!

Сьогодні, 23 травня, о 12:00  у ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр.Московський, 75, 1-а зала) відбудеться відкрита лекція колишнього Віце-прем’єр-міністра і Міністра фінансів Республіки Польща, професора Гжегожа Колодко на тему «Чверть століття трансформацій – успіх чи поразка?»; о 18:00 у Малому залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) відбудеться концерт, присвячений Дню відновлення суверенітету Вірменії від 28 травня 1918 р. ансамблю "Ані" при Культурно-освітньому центрі імені Месропа Маштоца.

Медична спільнота Харківщини підтримує концепцію реформування місцевого самоврядування та децентралізацію влади

Про це під час експертної зустрічі повідомив на тему: «Реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади» у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан.  «Медична спільнота Харківщини в цілому повністю підтримує ідеологію концепції реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади, розвиток самоврядування. В концепції сказано, що послуги швидкої медичної допомоги зараз знаходяться на базовому рівні, тобто це сільські, міські, селищні ради. Водночас у нас визначена на районному рівні місцевого самоврядування – вторинна медична допомога. Починаючи з початку 2010 року, коли були внесені зміни до Бюджетного кодексу України, вся первинна ланка в сільських районах була зосереджена на районному рівні управління та фінансування. Були створені особливі медичні центри первинної медико-санітарної допомоги на рівні спільної власності і територіальних громад районів і вони почали ефективно працювати на користь всіх територіальних громад конкретного району», - розповів Олександр Галацан.

У Харкові перед пораненими бійцями виступили юні артисти

На Харківщині у розташуванні Військово-медичного клінічного центру Північного регіону для військовослужбовців, які постраждали в ході антитерористичної операції, було організовано концертну програму. Перед учасниками бойових дій на Донбасі виступили творчі колективи 9-го Гарнізонного Будинку офіцерів та Харківського університету Повітряних Сил.

Цього року на Харківщині для купання заплановано відкрити 86 пляжів

 Про це в ході прес-конференції на тему: «Організація безпеки громадян на водних об'єктах в літньому оздоровчому сезоні» повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв. Він зазначив, що на сьогоднішній день триває підготовка пляжів до оздоровчого літнього періоду на воді. «Усього цього року заплановано відкрити 86 пляжів, з яких 16 знаходяться на території дитячих оздоровчих таборів, 31 пляж на базах відпочинку, 39 пляжів загального користування. Станом на сьогоднішній день вже проведено перевірки обстеження дна 10 пляжів. У Харківському районі - 3 пляжі, Золочівському - 1, Зміївському - 2, Вовчанському - 2 пляжа. На території інших пляжів ця робота ще проводиться», - сказав Володимир Фадєєв.

Муніципальна міліція повинна стати інструментом органів місцевого самоврядування

Про це під час експертної зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади» повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 22 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 22 травня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 559 тис. га, або 89 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 292,4 тис. га (84% від запланованого).  Триває посів круп’яних культур: гречки посіяно 13,2 тис. га (78%), проса – 8,9 тис. га (74%) та кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 33,4 тис. га (84%), однорічних трав – 20 тис. га (77%).

За 2014 рік на водоймах Харківщини загинула 21 людина

Про це в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв на тему: «Організація безпеки громадян на водних об'єктах в літньому оздоровчому сезоні». «За минулий рік в масштабі всієї України на воді за час літнього періоду загинуло 1580 осіб, з них - 512 дітей. Якщо взяти по Харківській області, то торік загинуло 68 осіб, з них - 5 дітей. За 2014 рік на сьогодні вже загинула 21 людина, з них - 2 дітей. У минулому році за цей період загинуло 8 осіб», - сказав Володимир Фадєєв. 

Співробітники СБУ перейшли на посилене чергування

Управління СБУ має інформацію про можливі пікетування, спроб вплинути на вільне волевиявлення громадян у день виборів Президента України. На всі ці факти, заявив на брифінгу начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, правоохоронці готові реагувати відповідно до закону. 

До органів прокуратури Харківщини не надходили звернення від учасників і сторін виборчого процесу

Про це в ході брифінгу на тему: «Забезпечення правопорядку під час проведення дострокових виборів Президента України» заявив прокурор Харківської області Василь Синчук. Він зазначив, що органи прокуратури готуються до виборів Президента України з моменту видання Закону «Про дострокові вибори Президента України». 

Всі виборчі дільниці Харківщини цілодобово охороняються

Правоохоронні органи роблять все, щоб позачергові президентські вибори пройшли на Слобожанщині в спокійній обстановці, і кожен громадянин мав можливість скористатися своїм правом, гарантованим Конституцією України, про вільне волевиявлення. Про це в ході брифінгу повідомив начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв.  

Харківські велосипедисти з медалями повернулися зі Львова

З 17 по 19 травня 2014 року у Львові відбувся Кубок України з олімпійських видів велосипедного спорту серед чоловіків і жінок, та чемпіонат України з неолімпійських видів серед чоловіків і жінок віком до 23 років, юніорів і юніорок за окремою програмою з велосипедного спорту на треку. Участь в змаганнях взяли понад 200 спортсменів з 10 областей. За підсумками на рахунку велосипедистів збірної Харківської області 7 медалей - 3 золоті, 2 срібні та 2 бронзові.

Харківська область повністю готова до позачергових виборів Президента України

Про це в ході брифінгу заявив голова Харківської ОДА Ігор Балута. Він зазначив, що для організації позачергових виборів Президента України, які відбудуться 25 травня 2014 року, в регіоні була проведена велика робота.  Станом на 21 травня в Харківській області зареєстровано 2 млн. 146 тис. 883 виборця. Також створено 14 територіальних виборчих комісій: 7 - у місті Харкові, 7 в Харківській області. З них створено 1689 виборчих дільниць: 1594 звичайних, 95 спеціальних. 

Державний комітет телебачення і радіомовлення оголосив конкурс на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола

Державний комітет телебачення і радіомовлення оголошує конкурс на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики. Прийом робіт триватиме з 1 червня по 10 серпня 2014 року. На здобуття Премії приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії. За рішенням Комітету книги до розгляду не приймаються. Можуть бути висунуті роботи окремих осіб і творчих колективів у складі не більше 5 осіб.

На Харківщині вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута взяв участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку з нагоди 153-ї річниці з дня перепоховання Кобзаря в Україні. Також у заході взяли участь перший заступник голови ОДА Ігор Райнін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники дипломатичного корпусу, духовенства, громадських організацій, учнівської та студентської молоді. 

Події дня!

Сьогодні, 22 травня, об 11:00 у прес-центрі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 5 поверх, 170 к.) відбудеться брифінг на тему: «Забезпечення правопорядку під час проведення дострокових виборів Президента України». У заході планують взяти участь голова Харківської ОДА Ігор Балута та керівники силових структур Харківщини; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади»;  о 14:00 у прес-центрі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 5 поверх, 170 к.) відбудеться прес-конференція директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва на тему: "Організація безпеки громадян на водних об'єктах в літньому оздоровчому сезоні".

Вихованці Чугуївського центру туризму та краєзнавства перемогли в обласних змаганнях

17-18 травня на Харківщині відбулись обласні змагання з пішохідного туризму. Як повідомляє сайт Департаменту науки і освіти ХОДА, у заході взяли участь 105 юних туристів із 10 районів та міст області: Балаклійського, Валківського, Великобурлуцького, Дергачівського, Золочівського, Нововодолазького районів, міст Чугуїв та Первомайський, Жовтневого й Комінтернівського районів м. Харкова. 

Хід весняно-польових робіт в Харківській області станом на 21 травня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 21 травня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 558,5 тис. га, або 89 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 292 тис. га (83% від запланованого). Триває посів круп’яних культур: гречки посіяно 13,1 тис. га (78%), проса – 8,8 тис. га (74%), а також кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 33,1 тис. га (84%), однорічних трав – 19,8 тис. га (76%).

Випускники загальноосвітніх шкіл з Донецької та Луганської областей зможуть пройти зовнішнє незалежне оцінювання в Харківській області

Про це під час Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр- міністра України Олександра Сича з питання підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Для проходження тестування в Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти пройшли перереєстрацію 37 жителів Криму, які бажають здавати зовнішнє незалежне оцінювання на території Харківської області. Крім того, для випускників Донецької та Луганської областей надана можливість перереєстрації на додаткову сесію, яка проходитиме з 4 по 11 липня 2014 року», - підкреслив Юрій Георгієвський.

Харківська область готова до проведення зовнішнього незалежного оцінювання

Про це під час Всеукраїнської селекторної наради з питання підготовки областей України до зовнішнього незалежного оцінювання заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Уже затверджено мережу пунктів тестування, списки педагогічних працівників, які працюватимуть на пунктах тестування, перелік пунктів перевірки тестових завдань з розгорнутими відповідями, списки екзаменаторів, які пройшли навчання на сертифікацію. Таким чином, всі організаційні питання в частині створення пунктів тестування та залучення педагогічних працівників до проведення зовнішнього незалежного оцінювання виконані», - підкреслив Юрій Георгієвський.

Організація роботи реєстраційних центрів на Харківщині - зразок для інших регіонів

Про це на брифінгу повідомив голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв, який відвідав Харківську область з робочим візитом. «Зараз у всіх регіонах країни втілюється державна ініціатива децентралізації. Тобто передачі послуг від центральних органів виконавчої влади на місця, щоб громадяни могли отримувати послуги у спеціальних центрах. У Харкові ми побачили чудове приміщення дозвільного центру, побачили районні центри, вони створені таким чином, щоб громадяни могли отримати якісні адміністративні послуги. Центри повністю обладнані і для людей з обмеженими можливостями, у всіх є відповідні написи для незрячих людей, що, до речі, я вперше побачив в Україні. Облаштування опрацьовано до деталей. Місцева влада організувала процес на досить високому рівні, і ті проблеми, які є в інших областях, наприклад, у Полтаві, Черкасах, на Харківщині відсутні», - сказав Ігор Алексєєв. 

Ігор Балута зустрівся з керівництвом дипломатичних установ Польщі, Германії, Ізраїлю та В'єтнаму

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з керівництвом дипломатичних установ. Зокрема, у заході взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлеф Вольтер, другий Секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського культурного центру в Харкові Нелі Шульман, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш, заступник директора Центру сприяння торгівлі Соціалістичної Республіки В’єтнам в Харкові Нгуєн Тієн Фук. 

Харківська область готова до проведення позачергових виборів Президента України

Під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського відбулась селекторна нарада з питання підготовки області до проведення Президентських виборів. Під час наради були підбиті підсумки маштабної роботи з підготовки до позачергових виборів Президента України, виконання на території Харківської області Закону України «Про вибори Президента України», актів Президента України, Кабінету Міністрів України та Центральної виборчої комісії з даного питання в Харківській області.

В Україні необхідно спростити процедуру укладання договорів оренди сільськогосподарських земель

Сьогодні в ході круглого столу голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв акцентував увагу на тому, що необхідно спростити процедуру укладання договорів оренди сільськогосподарських земель. За його словами, мінімум 1 млн. договорів необхідно укласти в поточному році. «Аграрний сектор сьогодні стає локомотивом економіки, залучає валютні ресурси і створює нові робочі місця. Зрозуміло, що аграрному сектору необхідно створити умови для реєстрації, в тому числі, прав оренди земельних ділянок. На даному етапі ми вирішуємо проблему в ручному порядку. Ми впроваджуємо практику подання документів за кущовим принципом. Ми направляємо реєстраторів в більш завантажені райони», - сказав Ігор Алексєєв.

Харківська область здатна стати майданчиком для поширення ініціатив щодо поліпшення процедури держреєстрації прав оренди землі сільгосппризначення на всю Україну

Сьогодні в облдержадміністрації обговорили актуальні питання державної реєстрації прав оренди земель сільськогосподарського призначення. У нараді взяли участь заступник Міністра юстиції України Ганна Онищенко, голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв, радник голови ХОДА з питань агропромислового комплексу і розвитку Борис Данилів, а також начальники реєстраційних служб районів області та м. Харкова, представники громадськості та аграрного бізнесу.

За абсолютним прирістом внутрішнього товарообігу на 1 жителя Харківська область посідає перше місце в Україні

Такі дані озвучив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в рамках прес-конференції «Соціально-економічний розвиток регіону». За його словами, загальний обсяг внутрішнього товарообігу становить 20,5 млрд. грн. Причому порівняно з минулим роком він збільшився в порівнянних цінах на 8%. 

З початку року харківські будівельники ввели в експлуатацію житла на 90% більше, ніж за аналогічний період минулого року

Про це під час прес-конференції на тему «Соціально-економічний розвиток Харківської області» повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.  «Станом на 15 травня поточного року на Харківщині введено в експлуатацію житла в обсязі 82 тис. м. кв., в той час, як за аналогічний період минулого року було введено в експлуатацію 45 тис. м. кв. житла. Таким чином, даний показник виріс практично на 90%», - сказав Ігор Райнін. 

Архів документів