Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До кінця дня явка виборців у Харківській області складе близько 55%

Таку думку в ході марафону «Позачергові вибори Президента України - 2014» висловив перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін. «Станом на 16:00 явка виборців по Харківській області становила 34%. Ми бачимо ситуацію так, що за підсумками дня явка в Харківській області складе близько 55%. Можу сказати, що найбільш активні виборці у Барвінківському, Близнюківському, Борівському, Дворічанському, Зачепилівському, Ізюмському, Кегичівському та Коломацькому районах Харківської області, де на 16:00 явка вже становила від 40% до 45%. Найменш активні - Чугуївський і Золочівський райони, де явка становить близько 30%», - сказав Ігор Райнін. 

Ігор Райнін: У Харківській області вибори відбулися

«З великою радістю я хочу відзначити, що вибори відбулися, незважаючи на всі дії, які робилися з березня місяця, у тому числі і в Харківській області. У нашому регіоні вибори проходять спокійно, в штатному режимі. Ви знаєте, що було кілька моментів, які зафіксували правоохоронні органи. Але вони не носять характер, спрямований на викривлення результатів і зрив виборів. Я переконаний, що вибори закінчаться в штатному режимі. Всім скептикам, які говорили, що в Харківській області занадто мало активних людей, явка буде маленькою, я можу відповісти, що явка буде більше половини», - зазначив у ході марафону «Позачергові вибори Президента України - 2014» перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін.

Анатолій Дмитрієв проголосував на виборчій дільниці у смт. Коломак

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута і начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв відвідали виборчу дільницю №630521 у смт. Коломак. Саме тут Анатолій Дмитрієв віддав свій голос за Президента України. Члени дільничної виборчої комісії запевнили губернатора та очільника обласної міліції в тому, що голосування на дільниці відбувається в межах чинного законодавства. На виході з дільниці Ігор Балута та Анатолій Дмитрієв поспілкувалися з мешканцями селища, які мали змогу задати їм нагальні питання.

Ігор Балута відвідав віборчі дільниці у Валківському районі області

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута і начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв відвідали ряд виборчих дільниць у Валківському районі, щоб перевірити дотримання законодавства і забезпечення правопорядку під час голосування на позачергових виборах Президента України. Як розповів голова дільничної виборчої комісії, розташованої в Валківському ліцеї ім. Олександра Масельського, Сергій Бондар, станом на 17.30 явка виборців склала близько 42%. За його словами, після 18.00 очікується збільшення активності виборців за рахунок молоді. «Голосування проходить спокійно, у звичайному режимі і без будь-яких порушень», - зазначив він.

Виборчий процес в Харківській області триває в спокійному режимі

Про це під час марафону «Позачергові вибори Президента України - 2014» заявив заступник голови Харківської ОДА Юрій Георгієвський. «Виборчий процес в Харківській області триває в спокійному режимі. Ситуація в цілому контролюється. Є кілька подій, які викликали інтерес у засобах масової інформації. Одним з них є хуліганські дії у Фрунзенському районі міста Харкова. Дві особи, які перебували у стані алкогольного сп'яніння, допустили неправомірні дії стосовно працівника міліції. Вони затримані, стосовно цих людей ведеться досудове слідство. По позиції правоохоронців ці дії з виборчим процесом не пов'язані», - сказав віце-губернатор.

Станом на 16:45 в Харківській області проголосувало 33% виборців

Про це під час марафону «Позачергові вибори Президента України - 2014» повідомив заступник голови Харківської ОДА Юрій Георгієвський.  «За даними на 16:45 по Україні проголосувало 40% виборців, у Харківській області цей відсоток становить 33% від кількості виборців включених до списків. В цілому, на даний момент з тих подій, які ми фіксуємо, випливає висновок про те, що зараз нічого не загрожує виборчому процесу. Вибори проходять в спокійному режимі», - розповів Юрій Георгієвський. 

Військові з Харкова, відряджені до одного зі східних регіонів, вже проголосували

За інформацією Регіонального медіа-центру м. Харкова Міністерства Оборони України, в одному зі східних регіонів військовослужбовці батальйону територіальної оборони Харківського обласного військового комісаріату вже скористувалися своїм громадянським правом і проголосували на виборах Президента України.

Надійна система взаємодії органів влади і правоохоронців не дасть шансів провокаторам зірвати процес виборів на Харківщині

Про це під час марафону «Позачергові вибори Президента України - 2014» повідомив в.о.заступника голови ХОДА Іван Варченко. За його словами, виборчий процес у Харківській області відбувається повноцінно. «Спостерігачі фіксують дрібні порушення, проте вони не пов’язані зі спробами зриву виборчого процесу. Силами органів влади, правоохоронної системи області і небайдужих громадян спроби зриву виборів гасяться ще на підходах до виборчих дільниць. Я сподіваюсь, що Харківська область з гідністю витримає день виборів і покаже таку ж стабільну роботу, як і демонструвала її до цього часу. Найголовніше, що кожен громадянин, який живе на Харківщині, матиме можливість зробити вільне волевиявлення», - сказав він.

На виборчих дільницях Харківської області зафіксовані поодинокі випадки порушень

Про це сьогодні під час марафону «Позачергові вибори Президента України - 2014» повідомив голова Харківського відділення Комітету виборців України Михайло Камчатний. «На 11:00 загальної явки в області проголосувало більше 20%, в Харкові більше 16%. Орієнтовний відсоток голосуючих на дому в Харкові 1-2%, в області - 3-4%. Були поодинокі випадки, пов'язані з процедурними порушеннями, які не впливають на загальний результат виборів. Однак, відзначаємо проблеми, які були притаманні окружним і дільничним комісіям перед виборами - це їх закритість. Вони не хочуть інформувати про свою діяльність, про прозорість своєї роботи. Зафіксовані випадки, що не всі бюлетені були витягнені з сейфа, що є процедурним порушенням. Зокрема, це округ № 174 ділянка 631557», - розповів Михайло Камчатний.

Делегація Франції та керівництво області обговорили стратегію підтримки миру в регіоні та країні

Під час робочої зустрічі заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського з представниками Міністерства закордонних справ Французької Республіки сторони обговорили стратегію підтримки політики миру в регіоні та країні в цілому.  «Обласна державна адміністрація веде активну роботу з громадськими діячами, в тому числі і з проросійськи налаштованими. Це наш шлях до примирення - дати можливість всім бути почутим і дати відповіді на питання», - підкреслив Юрій Георгієвський. 

Виборчий процес в Харківській області відкритий для роботи міжнародних спостерігачів

Про це під час робочої зустрічі з делегацією Міністерства закордонних справ Французької Республіки зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Нашим особливим акцентом у підготовці та проведенні виборчого процесу в Харківському регіоні було забезпечення таких демократичних принципів, як відкритість, прозорість і політика рівних можливостей для проведення передвиборної гонки всім кандидатам у Президенти. У цьому і полягає якісно новий підхід до виборчого процесу нової команди влади. І нам вдалося це забезпечити», - підкреслив Юрій Георгієвський. 

Французькі підприємства залишаться в Харківському регіоні

Про це під час робочої зустрічі з заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Юрієм Георгієвським повідомив керівник Департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє.  «Нас хвилює процес боротьби з корупцією в Україні та в регіоні. Нам імпонує ваша стратегія, спрямована на залучення іноземних інвестицій. Французькі підприємства залишаться в Харківському регіоні. Головне - збереження громадської безпеки та подальша боротьба з корупцією», - підкреслив Ерік Фурньє. 

Делегація Міністерства закордонних справ Франції дала високу оцінку організації виборчого процесу в області

У ході робочої зустрічі з делегацією Міністерства закордонних справ Французької Республіки заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський ознайомив міжнародних спостерігачів з ходом підготовки до позачергових виборів Президента України, проінформувавши про заходи з підтримання громадської безпеки в регіоні, а також розповів про хід виборчого процесу в області. 

Після виборів планується провести дослідження з вивчення соціально-політичних настроїв мешканців Харківського регіону

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. За його словами, під час робочої зустрічі з представниками Національного Демократичного Інституту міжнародних відносин (США) керівництвом області був ініційований спільний проект щодо проведення соціологічного дослідження з вивчення соціально-політичних настроїв мешканців Харківського регіону в період після виборів. 

Збереження громадської безпеки та стратегічний розвиток регіону - пріоритети в роботі ОДА після виборів

На такі пріоритети в роботі обласної державної адміністрації звернув увагу заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський під час робочої зустрічі з представниками Національного Демократичного Інституту міжнародних відносин (США). «Незалежно від того, хто стане Президентом України, нинішнє керівництво області робитиме все для того, щоб в регіоні було спокійно, з'являлися можливості для соціально-економічного розвитку та стратегічного планування. Ми усвідомлюємо відповідальність, яка покладена на нас сьогодні, і будемо виконувати поставлені завдання», - наголосив Юрій Георгієвський.

Особливості підготовки до виборів Президента України - стислі терміни підготовки і непроста соціально-політична ситуація в країні

Про це сьогодні під час робочої зустрічі з представниками Національного Демократичного Інституту міжнародних відносин (США) заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Процес підготовки області до виборів був непростим. Це пов'язано і зі стислими термінами підготовки, і з ситуацією з анексії Криму, і з занепокоєннями в сусідніх Луганській та Донецькій областях. Але наше завдання виконане - область готова до виборів і кожен житель регіону сьогодні має можливість реалізувати своє конституційне право. До реалізації цього завдання ми підійшли системно і бачимо результати цієї роботи», - підкреслив Юрій Георгієвський.

В області посилено заходи задля безпеки виборчого процесу

Всього для охорони громадського порядку залучено близько 4 тисяч співробітників міліції в місцях розташування 14 окружних комісій і 1689 виборчих дільниць. За кожною виборчою дільницею закріплено по 2 співробітника міліції. Про це сьогодні під час марафону «Позачергові вибори Президента України - 2014» повідомив заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський.

У Харківській області активно працюють міжнародні спостерігачі

Сьогодні відбулася зустріч представників Національного Демократичного Інституту міжнародних відносин (США) та заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського. «Сьогодні ми спостерігаємо за ходом виборів у Харківській області. У нас є представники по всій Україні. У понеділок буде представлений звіт про те, як пройшли вибори в Україні на підсумковій прес-конференції», - зазначила під час зустрічі заступник директора департаменту НДІ з питань Євразії Кетрін Фокс.

У Фрунзенському районі Харкова на переносну урну було скоєно напад

 Про це заявив голова Харківської ОДА Ігор Балута. «О 10:40 у Харкові за адресою: Салтівське шосе, 106 стався інцидент - було скоєно провокаційний напад на переносну урну і працівників, які перебували з нею. Урна для голосування на дому відноситься до ділянок 631,624. Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів нападник, який втік з даною урною, затриманий. Зараз його везуть до райвідділу Фрунзенського району. Подробиці будуть відомі через годину», - сказаал Ігор Балута.

На Харківщині всі виборчі дільниці відкрилися своєчасно і без збоїв

Про це сьогодні під час марафону «Позачергові вибори Президента України - 2014» повідомив заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський. «Ці вибори дуже незвичайні. Підготовка до них проводилася в дуже короткі терміни. Всі ті події, які відбувалися в Криму, а потім і по всьому Південному Сходу, певним чином вплинули на настрій виборців і на можливість здійснення самих виборів. Але, я впевнений, що на Харківщині вони пройдуть без збоїв», - сказав він.

Ігор Балута проголосував на позачергових виборах Президента України

Сьогодні близько 10.30 голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута проголосував на виборчій дільниці за місцем проживання. Керівник області зазначив, що всі дільниці Харківщини відкрилися без збоїв. Був лише єдиний інцидент - у Борівському районі у суботу було зіпсовано 590 бюлетенів. Причина - технічна помилка. Напроти одного з кандидатів був помилково проставлений штамп "вибув". Голосування на цій дільниці розпочнеться о 12.30.

Марафон «Позачергові вибори Президента України - 2014»

Сьогодні, 25 травня, з 10:15 до 21:00 в прес-центрі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 5 поверх, каб. 170) проходить марафон «Позачергові вибори Президента України - 2014». Трансляцію марафону дивіться тут.

Ігор Швайка зустрівся з керівництвом Харківщини та аграріями області

Під час робочого візиту Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка зустрівся з головою Харківської обласної державної адміністрації Ігорем Балутою та його першим заступником Ігорем Райніним. Учасники зустрічі обговорили стан агропромислового комплексу Харківської області та перспективи його розвитку. Міністр аграрної політики та продовольства позитивно оцінив роботу з проведення посівної в Харківській області. Потім Ігор Швайка зустрівся з аграріями регіону. Він розповів людям про нововведення та плани роботи Міністерства. 

У Харкові з робочим візитом перебуває Ігор Швайка

Сьогодні до Харкова з робочим візитом приїхав Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка. В плані візиту – зустрічі зі студентами харківських аграрних вишів та з сільгосптоваровиробниками Харківщини.  

Події дня

Сьогодні, 24 травня, о 12:30 у Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П. Василенка (вул. Артема, 44) відбудеться зустріч Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки зі студентами та викладачами закладу;    О 15:00 у Будинку Рад (вул. Сумська, 64, велика зала, 4 поверх) відбудеться зустріч Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки з аграріями Харківської області  

Призначено нового голову Балаклійської РДА

В.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав розпорядження №902/2014-рп від 23 травня 2014 року про призначення Степана Масельського головою Балаклійської районної державної адміністрації Харківської області.

Призовники, які планують вступати до ВНЗ і надали довідку про участь у ЗНО, не будуть включені в план призову

Призовники, які до 31 липня 2014 року закінчують освіту в середній школі або професійно-технічного училища і надали у військкомати заяви про надходження на навчання до вищих навчальних закладів, довідку про реєстрацію в участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) в червні поточного року, не будуть включені в план призову. Про це йдеться в Розпорядженні Генерального штабу № 300/1/C/1708 від 22.05 2014р., повідомив заступник Харківського обласного комісара Юрій Калгушкін. 

Завтра Харків з робочим візитом відвідає Ігор Швайка

Завтра, 24 травня, з робочим візитом у Харкові буде перебувати Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка. В плані візиту – зустрічі зі студентами харківських аграрних вишів та з сільгосптоваровиробниками Харківщини. 

В області сформовані уточнені списки виборців

Про це під час робочої наради з питань підготовки області до позачергових Президентських виборів зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «22 травня 2014 року відділи ведення Державного реєстру виборців завершили передачу уточнених списків виборців на всі виборчі дільниці, що підтверджено відповідними актами. Наразі ми виходимо на «фінішну пряму» передвиборчого марафону, зазначаючи, що Харківщина готова до виборів Президента» - підкреслив Юрій Георгієвський. 

На території Харківщини спостерігається стабільна і керована соціально-політична ситуація

Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський на зустрічі з членами територіальних громад та представниками громадських формувань Харківщини. «Ще два місяці тому суспільно-політична ситуація в Харківській, Донецькій і Луганській областях були в рівних умовах. Сьогодні ж ситуація на Харківщині кардинально відрізняється від сусідніх областей, і це - результат роботи органів влади та місцевих правоохоронців. Ми моментально реагуємо на найменший прояв тероризму і сепаратизму», - сказав присутній на зустрічі перший заступник начальника управління СБУ в Харківській області Олександр Скакун.

Архів документів