Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Завтра у Харкові відкриється виставка живопису «Надія Слобожанщини»

29 травня о 12:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється обласна підсумкова виставка художніх робіт учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання міста Харкова і Харківської області «Надія Слобожанщини». До експозиції увійдуть роботи переможців 3-х найбільш вагомих творчих змагань образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва юних митців 2013-2014 навчального року.  

Ігор Райнін представив нового главу Балаклійської РДА

Перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін представив нового голову Балаклійської РДА Степана Масельського. Ігор Райнін привітав Степана Масельського з призначенням на високу посаду, побажавши успіхів у вирішенні пріоритетних питань соціально-економічного та культурного розвитку Балаклійщини. Віце-губернатор наголосив, що кандидатура Степана Масельського на сьогодні стовідсотково підтримується та користується довірою з боку голови Харківської обласної державної адміністрації. А колишньому голові Балаклійського району Івану Столбовому подякував за сумлінну багаторічну працю.   

29 травня в Харкові відбудеться семінар-нарада «Пошук, підготовка та результативна подача заявок на участь у програмах міжнародної технічної допомоги»

29 травня в приміщенні Харківського національного університету радіоелектроніки (пр. Леніна, 14, 2-й поверх, зал засідань вченої ради) відбудеться семінар-нарада з питання: «Пошук, підготовка та результативна подача заявок на участь у програмах міжнародної технічної допомоги (МТД)». 

ХОДА проводить оновлення персонального складу Регіональної ради підприємців у Харківській області

Харківського обласного державною адміністрацією проводиться оновлення персонального складу Регіональної ради підприємців у Харківській області. До участі в роботі Регіональної ради підприємців запрошуються представники суб’єктів господарювання, громадських організацій підприємців, об’єднань підприємців.  

Харківський драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка відкрив «Українську весну» в Познані

У Познані відбулось відкриття фестивалю культури «Українська весна», який був присвячений новинкам літератури, кіно, живопису, фотографії та іншим видам мистецтва. Фестиваль було відкрито драматичною виставою «Прощай, Юдо…», прем’єра якої відбулася 7 липня 2013 року за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у м. Харкові.  Харківський академічний драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка – єдиний театральний колектив, який представляв мистецтво сцени сучасної України на цьому форумі. Режиссер вистави, Анджей Щитко, виявив неабиякий мистецький хист, його постановка відкрила глядачам деякі сучасні контексти.

Обласний центр молоді пропонує не тільки змістовне дозвілля, а й підтримку підприємницьких ініціатив

 Про це сьогодні у програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо розповіла директор КЗ «Харківський обласний центр молоді» Людмила Пінегина. «Питання зайнятості молоді - це та маленька проблема, яка, якщо нею не займатися вчасно, швидко може стати великою. Діяльність нашого центру має різні напрямки: змістовне дозвілля, спорт, пропаганда здорового способу життя, патріотичне виховання, тимчасова зайнятість та ін. Тому програма «Молодь» працює і фінансується з обласного бюджету. Дуже нам допомагають і спонсори», - сказала вона.

У Харківській області організована робота з формування здорового способу життя молоді

Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила директор КУ «Харківський обласний центр молоді» Людмила Пінегина. «У своїй діяльності ми керуємося положеннями двох програм: обласної та загальнодержавної. Обласна соціальна програма розрахована на розвиток фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив з формування здорового способу життя. Загальнодержавна програма «Молодь України». У цих двох програмах прописані всі необхідні заходи. Також існує ряд інших додаткових заходів, які ми проводимо з ініціативи Харківської обласної державної адміністрації та Департаменту молоді та спорту. Крім цього, існує ряд програм розроблених спільно з Департаментом з працевлаштування молоді. Це робота тренера з молоддю з працевлаштування. Молоді розповідають про те, як правильно скласти резюме, як правильно себе презентувати. Називається ця програма «Молодий професіонал» і працює тільки останні два роки», - сказала Людмила Пінегина. 

Події дня

Сьогодні, 28 травня, о 18:30 у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М. Лисенка (вул. Сумська, 25, малий зал) відбудеться сольний звітний концерт ансамблю пісні і танцю «Аракс» імені Гамлета Багратяна при Почесному Консульстві Республіки Вірменія в м. Харкові.   

На Харківщині підведуть підсумки 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості «Мій Пушкін»

30 травня о 14:00 в актовому залі Харківського національного університету будівництва та архітектури відбудеться урочисте підведення підсумків фестивалю та нагородження переможців 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості «Мій Пушкін». Участь у фестивалі візьмуть літератори, поети, читці і художники - учні шкіл та інших навчальних закладів до 18 років включно, учасники літературних студій і гуртків, гуртків художнього читання, художніх гуртків, студій, шкіл і училищ, дитячі театральні колективи.

Для лікування поранених військових двом лікарням Харківщини передали лікарські препарати на 100 тис. грн.

«Обласна державна адміністрація виконує свої обіцянки: проект співпраці з компанією «Здоров'я» успішно реалізовано - керівництву військово-медичного клінічного центру Північного регіону Міністерства оборони України та Ізюмській лікарні вручені сертифікати на 100 000 грн. для придбання лікарських препаратів для військовослужбовців. Це допомога тим підрозділам, які забезпечують медичне обслуговування учасників антитерористичної операції», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський. 

У Харкові обговорять нові можливості виходу на ринки країн ЄС в сучасних умовах

30 травня о 14:00 у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться круглий стіл «Нові можливості виходу на ринки країн Європейського союзу в сучасних умовах». Учасниками заходу стануть представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Представництва ЄС в Україні, обласної державної адміністрації, дипломатичних установ, бізнесових кіл, науковців та громадськості.

Студенти Харківщини перемогли у ІV Міжнародному мовно-літературному конкурсі ім. Тараса Шевченка

Міністерство науки і освіти України затвердило списки переможців ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, що проводиться відповідно до Указу Президента України  № 928 2010 року. Серед студентів ВНЗ IІІ – IV рівнів акредитації (не гуманітарного профілю) Дипломом І ступеня нагороджено Олену Сороку (ХарРІ НАДУ при Президентові України), Дипломом ІІ ступеня - Владислава Тягло (НТУ «Харківський політехнічний інститут»).

Для проходження ЗНО випускники обирають математику, іноземну мову та історію України

Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання випускники шкіл Харківської області нинішнього і минулих років обирали в основному математику, іноземну мову та історію України. Тести з математики складатимуть 11349 учнів, що складає 68% від загального числа зареєстрованих, тести з історії України - 9144 людини (55%), а з іноземної мови - 5775 (35%). Про це на нараді «Про підготовку до організованого проведення в Харківській області зовнішнього незалежного оцінювання» заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський. 

На Харківщині буде організовано безпечне проведення ЗНО

«Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області та Державна служба з надзвичайних ситуацій у Харківській області мають провести огляд всіх пунктів тестування та прилеглих до них територій напередодні проведення зовнішнього незалежного оцінювання, щоб уникнути надзвичайних ситуацій в дні проведення тестувань, обстежити приміщення пунктів тестування на предмет відсутності вибухонебезпечних предметів», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський під час наради «Про підготовку до організованого проведення в Харківській області зовнішнього незалежного оцінювання». 

Хід весняно-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 27 травня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 564,5 тис. га, або 94 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 296,9 тис. га (92% від запланованого). Триває посів круп’яних культур: гречки посіяно 13,7 тис. га (81%), проса – 9,3 тис. га (87%).

Випускники з Криму, Донецької та Луганської областей можуть пройти ЗНО на Харківщині

«На особливому контролі обласної державної адміністрації - створення умов для складання зовнішнього незалежного оцінювання випускників-кримчан, які залишили територію півострова і випускників з Донецької та Луганської областей», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський на нараді з приводу проведення зовнішнього незалежного оцінювання.  

Основна сесія ЗНО пройде з 3 по 27 червня, а додаткова - з 1 по 15 липня

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський на нараді «Про підготовку до організованого проведення в Харківській області зовнішнього незалежного оцінювання». Як зазначив Юрій Георгієвський, реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання проведена успішно: зареєстровано 16736 учасників ЗНО, з них випускників цього року - 15 245; випускників минулих років - 4480 (27%). Цього року в області незначно зменшилася загальна кількість випускників, що вплинуло на скорочення кількості зареєстрованих на ЗНО (у 2013 році - учасників ЗНО було 18545), але показник кількості зареєстрованих випускників минулих років - зріс на 2% (у 2013 році було - 25%). В області створено 5 округів для здачі тестування. Всього для забезпечення проведення ЗНО планується залучити 2835 педагогічних працівників. 

По всіх місцевих бюджетах буде розподілено 2,5 мільярда гривень для забезпечення виплат по незахищених статтях

Про це під час засідання Уряду повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Він зазначив, що ситуація з поточними виплатами «складна, але контрольована». Разом із Міністерством фінансів ухвалено рішення щодо забезпечення виплат за незахищеними статтями державного та місцевих бюджетів. «По всіх місцевих бюджетах буде розподілено 2,5 мільярда гривень. Протягом останніх трьох місяців ситуація була вкрай складна і зараз залишається непростою, але ми віднайшли ресурс, який отримали від наших міжнародних фінансових донорів», - сказав Арсеній Яценюк. 

У всіх міністерствах вводиться посада заступника Міністра з питань європейської інтеграції

У кожному з міністерств вводиться посада заступника Міністра з питань європейської інтеграції та працюватиме фахівець із Європейського Союзу, який допомагатиме Україні виконувати Угоду з ЄС. Про це на засіданні Уряду повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. «Ключовий центр буде знаходитися в Кабінеті Міністрів, цим питанням буде керувати заступник Міністра Кабінету Міністрів із питань європейської інтеграції. Кожна реформа, яка необхідна для країни і відповідає європейському стандарту, буде виконуватися міністерствами, і це – першочергове завдання», - зазначив Арсеній Яценюк. 

Новий Президент, Уряд і Парламент зроблять все, чого чекає український народ і за що він вийшов на Майдан

Відбулося засідання Уряду під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. У заході взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута, перший заступник голови ОДА Ігор Райнін та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. Арсеній Яценюк привітав всю Україну з обранням Президента нашої держави та підкреслив, що проведення чесних і прозорих виборів було однією з програмних засад Кабінету Міністрів України. «Завдяки нашій спільній роботі можемо зарахувати цю виборчу кампанію як одну з найбільш прозорих, відкритих і чесних. Протягом цієї кампанії не було використано жодного адміністративного ресурсу. Від імені Уряду України вітаємо Петра Олексійовича. Переконані, що новий Президент, Уряд і Парламент зроблять все, чого чекає український народ і за що український народ вийшов на Майдан», - сказав Арсеній Яценюк. 

Харків'яни здобули п'ять медалей чемпіонату Європи з армспорту

З 18 по 25 травня 2014 року в Баку відбувся чемпіонат Європи з армспорту, на якому спортсмени Харківської області завоювали три золоті, одну срібну та одну бронзову медалі. Участь у чемпіонаті взяло понад 500 спортсменів з 22 країн Європи. За його підсумками на рахунку збірної України 16 медалей, з яких сім - золоті.

Події дня!

Сьогодні, 27 травня, о 12:00  у Будинку рад (вул. Сумська, 64, мала зала) відбудеться робоча нарада щодо підготовки до проведення в області зовнішнього незалежного оцінювання під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Георгієвського.

На Харківщині відзначили День відновлення суверенітету Вірменії

У Харківському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Н.В. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Дня відновлення суверенітету Вірменії. У заході взяли участь представники Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА,  голова Харківської обласної громадської організації «Вірменська національна громада» Армаіс Оганесян, директор вірменського культурно-освітнього центру ім. Месропа Маштоца Араксія Асратян.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 26 травня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 562,6 тис. га, або 93% від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 295,6 тис. га (92% від запланованого). Триває посів круп’яних культур: гречки посіяно 13,7 тис. га (81%), проса – 9,3 тис. га (87%), також кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 33,9 тис. га (86%), однорічних трав – 20,3 тис. га (78%).

Гуманітарну допомогу від харків'ян отримали військовослужбовці на блокпостах Луганщини

Військовослужбовці, що несуть службу на блокпостах на сході держави отримали чергову гуманітарну допомогу від харків'ян. Мікроавтобус з гуманітарною допомогою розвіз вантаж, який був зібраний мешканцями Харкова, а також приватними підприємцями, по декільком блокпостам, що на Луганщині. Серед речей першої необхідності були привезені спальні мішки, засоби особистої гігієна, а також продукти харчування.

Юні харківські п’ятиборці другі на чемпіонаті України

21 та 22 травня 2014 року у Житомирі відбувся відкритий чемпіонат України з сучасного п’ятиборства серед юнаків та дівчат 1998 року народження та молодше. На чемпіонаті вдало виступили юні спортсмени Харківської області, посівши два перших та два других місця.

Недотримання правил поводження з газом та газовими приладами може призвести до трагічних наслідків

ПАТ «Харківгаз» інформує, що потрібно бути особливо обережним під час користування газовими приладами. У багатьох випадках причинами є порушення Правил користування газовими приладами. Так, приміщення, де встановлені газові прилади повинні постійно провітрюватися. Для запобігання отруєння чадним газом необхідно перед та під час користування газовими приладами перевіряти наявність тяги в димових і вентиляційних каналах. Також забороняється залишати без нагляду працюючі газові прилади, використовувати газові плити для опалення приміщень. Не допускати випадків самовільного втручання в роботу газових мереж та газового обладнання. Експлуатація газових приладів здійснюється за умови справної автоматики безпеки. Не дозволяється застосовувати відкритий вогонь для виявлення витоків газу. Необхідно забезпечити доступ до приміщень з встановленими газовими приладами працівникам газового господарства. В разі відсутності тяги користуватись газовими приладами не дозволяється.

Підрозділами міліції зафіксовано 11 подій, що мали відношення до виборів, але не вплинули на хід їх підготовки і проведення

Про це під час прес-конференції за підсумками проведення в Харківській області позачергових виборів Президента України повідомив начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв. За його словами, підрозділами міліції проведена значна робота з забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час проведення виборів. У день виборів відбулося декілька подій, які мали відношення до виборчого процесу або викликали інтерес у зв’язку з напруженістю суспільно-політичної ситуації.

Під час виборчої кампанії 2014 року  кількість порушень в порівнянні з 2010 роком знизилася в 10 разів

Про це в ході прес-конференції за підсумками проведення в Харківській області позачергових виборів Президента України повідомив начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар. «У період підготовки до організації проведення виборів ми на оперативному штабі наводили приклади, які були зафіксовані в 2010 році під час виборчої кампанії Президента України на території Харківського регіону. Якщо порівняти ті механізми, схеми або обставини, які могли перешкодити або вплинути на хід виборчого процесу 2010 року і на сьогоднішній день, то таких подій у порівнянні з 2010 роком було менше в 10 разів. Всі вони були локальними і вирішуваними. Ми кваліфікуємо це як абсолютно демократичну, спокійну можливість прояву волевиявлення, яке відбувалося на території Харківського регіону», - сказав Олександр Пивовар.

Харківська область гідно впоралася з поставленим завданням щодо проведення виборів

Про це в ході прес-конференції за підсумками проведення в Харківській області позачергових виборів Президента України заявив голова Харківської ОДА Ігор Балута. «Станом на 20:00 в Харківській області були закриті всі виборчі дільниці, а саме 1689. Попередній відсоток явки склав 47,7%. З 2 млн. 156 тис. 787 виборців за фактом проголосував 1 млн. 27 тис. 261 виборець. Кращими районами із голосування з найвищою явкою є Зачепилівський - 60,7%, Близнюківський - 55,6%, Ізюмський - 55,2%, Сахновщанський район - 53,7%, Дворічанський - 53,7%. Найнижча явка зафіксована в місті Куп'янську - 38,7%, м. Ізюмі - 39%, м. Первомайський - 41,1%, м. Чугуїв - 42,2%, Балаклійському районі - 42,4%», - сказав голова ОДА. 

Архів документів