Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

57% школярів області віднесені до основної групи занять з фізичної культури

Про це під час селекторної наради зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «За підсумками проведення медичних оглядів у Харківській області до основної групи для занять з фізичної культури віднесені 57% обстежених школярів, 38 % - до підготовчої. 5% школярів вимагають навчання в умовах спеціальних груп з фізичної культури або взагалі потребують звільнення від неї. За останній рік зафіксовано зростання показника школярів, віднесених до основної групи з фізичної культури на 1,75%. В цілому даний показник по області знаходиться на рівні загальноукраїнського (коливається в межах 54-55%)», - підкреслив Юрій Георгієвський. 

У Харківської області дуже великий потенціал для співпраці з Європейським союзом

Про це в ході круглого столу «Нові можливості виходу на ринки країн Європейського союзу в сучасних умовах» заявив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Віктор Коваленко.  «У Харківської області є дуже великий потенціал. Є ті компанії, які тісно співпрацюють з Європейським союзом і вони будуть дуже оперативно просувати свою продукцію у ЄС. Що стосується малого та середнього бізнесу, то це невеликі компанії. Вони можуть скоріше зорієнтуватися для того, щоб отримати відповідні стандарти, ліцензії, сертифікати для поставки продукції до країн Європейського союзу. Великим підприємствам буде складніше. Нашим підприємствам потрібно нове обладнання, нові технології, нові станки. Для цього потрібні інвестиції. Безумовно робота з іноземними інвесторами це ціла наука і цим треба займатися досконало. Це ми робимо. Але ситуація, яка склалася в країні, ускладнює процес. Впевнений, що з часом ми досягнемо успіху», - сказав Віктор Коваленко.  

До Дня захисту дітей у ХОДА вручили стипендії та медалі учням шкіл естетичного виховання

В.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко та голова постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин Лідія Дулуб вручили щорічні стипендії учням шкіл естетичного виховання «Надія Слобожанщини». Цього року її отримали 30 учнів віком від 7 до 17 років з Харкова, Балаклеї, Куп’янська, Лозової, Люботина, Чугуєва, Харківського та Кегичівського районів. Всі вони стали переможцями Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсів, оглядів, фестивалів.

Європейська інтеграція України сьогодні не має альтернатив

Сьогодні в Харкові відбувся круглий стіл «Нові можливості виходу на ринки країн Європейського союзу в сучасних умовах». У заході взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ОДА Юлія Світлична, а також бізнес-структури, вчені, експерти, громадські організації. 

В області будуть проведені клініко-експертні дослідження з перевірки якості медичних оглядів

Про це під час селекторної наради, присвяченої аналізу результатів організації та проведення профілактичних медичних оглядів школярів протягом 2013/2014 навчального року, заявив заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський. «За результатами проведення медичних оглядів в області зафіксовані значні розбіжності за показниками між окремими районами області. Так, при середньому по області показнику кількості дітей в основній групі для занять фізичною культурою в 54,9%, в ​​Кегичівському районі він дорівнює 71,4%, а в Чугуївському районі - 75,8%. У той же час, показник вперше виявленої патології в Кегичівському районі становить 44,4%. У спеціальну групу для занять фізкультурою в Золочівському районі віднесено 22,9% дітей, в Печенізькому районі - 8,1% (при середньообласному показнику - 3,2%). Ці факти зобов'язують нас ініціювати проведення клініко-експертних досліджень в деяких районах області», - підкреслив Юрій Георгієвський.

Проведення якісних медичних оглядів - необхідний етап у роботі з оздоровлення, лікування та реабілітації дітей області

Про це на селекторній нараді з аналізу результатів організації та проведення профілактичних медичних оглядів школярів протягом 2013/2014 навчального року заявив заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Понад 200 тисяч школярів в області потребують комплексного медичного обстеження на предмет виявлення тих чи інших захворювань, проведення диспансерного спостереження та визначення основних заходів, спрямованих на оздоровлення школярів, а при необхідності - їх лікування та реабілітації», - підкреслив він.

Сім'я з Красноградщини стала переможцем обласного фестивалю «Мамо, тато, я – спортивна сім’я»

29 травня Харківським обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» за підтримки Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА в манежі КЗ КДЮСШ «ХТЗ» ХОР був проведений обласний фестиваль «Мамо, тато, я – спортивна сім'я». Метою даного заходу є: формування свідомої потреби до занять фізичною культурою в колі сім'ї; формування родинних традицій до занять фізичною культурою та спортом; зміцнення психологічних та емоційних стосунків у сім'ї шляхом об'єднання зусиль для досягнення спільних цілей; пропаганда здорового способу життя.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 30 травня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 577 тис. га, або 96% від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 305,8 тис. га (95% від запланованого). Триває посів круп’яних культур: гречки посіяно 15 тис. га (89%), проса – 10,3 тис. га (96%), також  кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 34,8 тис. га (91%), однорічних трав – 21,5 тис. га (82%).

Харків’янка успішно виступила на етапі чемпіонату Європи з автогонок

В Австрії відбувся третій етап Чемпіонату Європи з гонок ЕТСС, в якому взяла участь харківська спортсменка Ксенія Нікс. У першій гонці Ксенія фінішувала третьою, у другій - шостою. За підсумками трьох етапів чемпіонату вона посідає п'яте місце в заліку класу Super 1600 та друге - в жіночому заліку «Ladies Trophy».

Всі великі інвестори Харківської області продовжують свою роботу на території регіону

Про це сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Паном Генриком Літвіном повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «З боку закордонних інвесторів у першій декаді березня була певна тенденція побоювань з приводу розвитку ситуації в Харківській області. Цьому були передумови, а саме зовнішня загроза з боку Російської Федерації. Але ми з цим впоралися. Всі наші основні інвестори залишили свої виробництва на території Харківщини. Більш того, в квітні і травні ми спостерігаємо збільшення товарної продукції на даних підприємствах», - сказав Ігор Балута. 

Ігор Балута зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Паном Генриком Літвіном

Відбулася зустріч голови Харківської ОДА Ігоря Балути з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Паном Генриком Літвіном. У заході також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ОДА Юлія Світлична. 

У районах області розпочато планово-технічну перевірку газового обладнання

У період з червня по вересень 2014 року ПАТ «Харківгаз» проведе планово-технічне обслуговування газового обладнання споживачів в Богодухівському, Дергачівському та Золочівському районах, в ході якого тимчасово буде припинена подача газу 11 тисячам абонентам.  ПАТ «Харківгаз» звертається до споживачів природного газу зазначених трьох районів з проханням забезпечити доступ фахівців підприємства до газового обладнання. Про час проведення ПТО можна ознайомитися на офіційному веб-сайті підприємства.

Шановні випускники, вчителі, школярі!

Щиро вітаю вас із завершенням навчального року! Цей момент є надзвичайно радісним і водночас хвилюючим для кожного з вас. Випускники нарешті отримають путівку у доросле життя, а вчителі – вдячність з боку своїх вихованців і тимчасовий відпочинок від журналів, зошитів та контрольних робіт. 

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 30 травня, о 14:00 у Харківському національному університеті будівництва і архітектури (вул. Сумська, 40, актова зала) відбудеться урочисте підведення підсумків фестивалю та нагородження переможців 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості "Мій Пушкін";   О 13:30 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада з питання: «Підсумки проведення медичних оглядів школярів протягом 2013/2014 навчального року»;   О 14:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр.Московський 75, 1 поверх, 1 зала) відбудеться круглий стіл «Нові можливості виходу на ринки країн Європейського союзу в сучасних умовах»;   О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться вручення щорічних стипендій учням шкіл естетичного виховання "Надія Слобожанщини" та нагородження переможців Дельфійських ігор Слобожанщини 

Багато підприємств Харківської області будуть задіяні в програмах з переозброєння Збройних сил України

 Про це під час зустрічі з профспілковими організаціями Харківської області повідомив голова ХОДА Ігор Балута. «Це серйозні замовлення на заводі імені Малишева, всі 12 підприємств Укроборонпрому. Також планується завантажити певними замовленнями з виготовлення транспортних літаків авіаційний завод. Ми максимально постаралися перевести ці замовлення на територію Харківської області, тому що у нас є для цього всі підстави. Ми дійсно втрачаємо відносини, які у нас були з Російською Федерацією, і треба бути відвертими, що найближчим часом ці взаємозв'язки відновлені бути не можуть. Це треба розуміти і працювати в напрямку або іншого вектору, або навантажувати самостійно підприємства, тим більше, на цей рік така можливість з'явилася», - сказав Ігор Балута.

На державних підприємствах спостерігається позитивна динаміка з погашення заробітної плати

 Про це в ході зустрічі з профспілковими організаціями області заявив голова Харківської ОДА Ігор Балута. «Останнім часом на державних підприємствах спостерігається динаміка з погашення заробітної плати. Найближчим часом ми повинні скоротити заборгованість із заробітної плати майже на 30 млн. грн. Це пов'язано з тим, що стався розрахунок із Укроборонпрому, тому по всіх 12 підприємствах заборгованість буде погашена. Також планується погасити близько 36 млн. грн. заборгованість на авіаційному заводі», - сказав Ігор Балута.

У Харківсько-Запорізької Дієцезії Римсько-католицької церкви в Україні новий єпископ

В.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко привітав Владику Станіслава Широкорадюка з призначенням на посаду єпископа - ординарія Харківсько-Запорізької Дієцезії Римсько-католицької церкви в Україні. «Хочу сказати Єпископу, що в непростий час Бог і доля зібрали нас разом, і ми сподіваємося, що гідно пройдемо всі труднощі, і у нас буде мир і спокій. Упевнений, що Ваша багатогранна плідна діяльність слугуватиме подальшому розвитку культурного та релігійного різноманіття на території Слобожанщини, посприяє гармонізації міжконфесійних і державно-церковних відносин, допоможе утвердженню в свідомості людей високих ідеалів добра і справедливості», - підкреслив Іван Варченко. 

Ігор Балута зустрівся з профспілковими організаціями області

Відбулася зустріч голови Харківської ОДА Ігоря Балути та його заступників з профспілковими організаціями Харківської області. «Це наша перша зустріч, тому що ті процеси, які йшли на території нашої країни, не давали нам можливості зустрітися раніше. Я прийшов сюди не один, а зі своєю командою. Я знаю, що ви підготували питання, вони нами систематизовані і на ці питання директора Департаментів облдержадміністрації готові дати вам відповіді. Ми з вами знаємо, що у нас в області серйозна проблематика - перериваються всі зв'язки з Російською Федерацією, а пов'язує нас практично на 40% машинобудування. Ви працюєте разом з нами і бачите всю проблематику наших підприємств. Але ми робимо все можливе, щоб вирішити це питання», - сказав Ігор Балута.

Сорока дев'яти жителям Харківської області виділено матеріальну допомогу

29 травня 2014 року відбулася комісія з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. На комісії було розглянуто 55 звернень. 28 жителям Харківської області виділено матеріальну допомогу на суму близько трьохсот тисяч гривень. 21 заявнику було запропоновано лікування в профільних клініках області за рахунок коштів обласного бюджету. 6 - відмовлено у виділенні грошової допомоги у зв'язку з тим, що надані заявниками документи не відповідали вимогам затвердженого Порядку.

У Харкові відкрилася виставка «Надія Слобожанщини»

29 травня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася обласна підсумкова виставка художніх робіт учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання міста Харкова і Харківської області «Надія Слобожанщини». У заході взяв участь в. о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко. «Вітаю всіх дітей та їх батьків від імені голови обласної державної адміністрації. Ми шукатимемо і знаходитимемо можливість показати ваш талант, стимулювати на більші перемоги і творчі здобутки. Бажаю вам успіхів, а вашим викладачам - терпіння і натхнення»,- звернувся до присутніх Іван Варченко.

Концепція нової системи охорони здоров'я продовжує реформу, розпочату в Харківській області в середині 2000-х років

Про це заявив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан в ході експертної зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, реалізації рішень Уряду на тему «Основні пріоритети реформування охорони здоров'я». «Загалом, я хочу висловити задоволення проектом Концепції нової системи охорони здоров'я. Логістична лінія реформ, на мій погляд, вибудувана правильно. Робиться акцент на первинній медико-санітарній допомозі. До речі, це те, чим і займалася наша область останні 3 роки. Пріоритет надається екстренній медичній допомозі, а Харківська область є піонером з розвитку цієї служби. Значною мірою положення нової Концепції продовжують реформу, яка була розпочата нами ще в середині 2000-х років. І те, з чим ми зараз вийшли на новий рубіж розвитку системи охорони здоров'я в регіоні фактично базується на 5-6 річному шляху, напрацюваннях і досвіді», - сказав він.

На Харківщині проводиться системна робота з пошуку і залучення пріоритетних для регіону проектів у рамках міжнародної технічної допомоги

Про це в ході семінару-наради з питання: «Пошук, підготовка і результативне подання заявок на участь в програмах міжнародної технічної допомоги»  повідомила директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Під час семінару учасники обговорили питання залучення і ефективного використання засобів міжнародної технічної допомоги, а також пошуку, підготовки і результативного подання заявок на участь в програмі міжнародної технічної допомоги. 

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило проект Концепції нової системи охорони здоров'я

Зміст та впровадження Концепції сьогодні обговорили представники Міністерства охорони здоров'я з чотирма регіонами під час експертної зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, реалізації рішень Уряду на тему «Основні пріоритети реформування галузі охорони здоров’я». Як повідомив начальник управління реформ медичної допомоги Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ України Костянтин Надутий, цей документ передбачає, по-перше, впровадження принципово інших механізмів управління галуззю, залучення громадських організацій; по-друге, сучасну систему та джерела фінансування галузі; третє - покращення якості підготовки кадрів, в першу чергу, сімейних лікарів, фах яких має відповідати сучасним вимогам.

Маршал Велькопольського воєводства Республіки Польща Марек Возняк привітав Ігоря Балуту з успішним проведенням на Харківщині позачергових виборів Президента України

Маршал Велькопольського воєводства Республіки Польща Марек Возняк привітав голову обласної державної адміністрації Ігоря Балуту з успішним проведенням на Харківщині позачергових виборів Президента України  25 травня 2014 року. «Ми з тривогою спостерігали в цьому році за розвитком подій в Україні, в тому числі в партнерській Харківської області. Ми надалі з занепокоєнням звертаємо нашу увагу на східні області Вашої країни, сподіваючись, що президентські вибори в Україні 25 травня, за якими спостерігає весь світ, принесуть зміцнення її суверенітету, безпеки і справді демократичні зміни. 

Учасниками ЗНО Харківської області стануть 16736 осіб

Про це під час прес-конференції повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. Він зазначив, що реєстрація осіб для участі в ЗНО тривала з 3 січня до 5 березня 2014 року. «Учасниками ЗНО Харківської області стануть 16736 осіб. Доля випускників поточного року, що зареєструвалися для участі у ЗНО, від загальної кількості одинадцятикласників становить 81%. 27% від загальної кількості абітурієнтів – це випускники минулих років», - сказав Олександр Сидоренко. 

Оголошується конкурсний відбір інвестиційних програм

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2012 № 656, регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує конкурсний відбір інвестиційних програм (проектів).  

На Харківщині працює «гаряча лінія» для громадян, які приїхали з Криму, Луганської та Донецької областей

В Харківській області працює «гаряча лінія» для громадян, які приїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Луганської та Донецької областей. Для вирішення питань, пов’язаних з тимчасовим перебуванням в Харківській області, слід звертатися за телефонами: Червоний хрест - (067) 579-42-63 (цілодобово); з питань розселення сімей в Харківській області: (057) 705 26 67, з питань виплат соціальної допомоги - (057) 705 26 90, з питань тимчасової та постійної реєстрації - (057) 340 93 10, надання допомоги у працевлаштуванні - (057) 714 96 31, 732 28 78. Для отримання необхідної допомоги звертатися за телефонами у робочі дні з 9.00 до 18.00.

На Харківщині проходить четвертий Міжнародний форум «Україна - Європейський союз: новий рівень кооперації»

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулося відкриття четвертого Міжнародного форуму «Україна - Європейський союз: новий рівень кооперації». У заході взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Людмила Бєлова. 

Події дня!

Сьогодні, 29 травня, об 11:00 у Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти (Площа Свободи, 6, 4 поверх, офіс 459) відбудеться спільна прес-конференція директора Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолія Бабічева та директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка. Збір представників ЗМІ в холі о 10:40;  о 12:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (пл. Свободи, 5, Держпром, 4 під'їзд) відкриється обласна підсумкова виставка художніх робіт учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання міста Харкова і області «Надія Слобожанщини»; о 12:00 у Харківському національному  університеті радіоелектроніки (пр. Леніна, 14, 2-й поверх, зал засідань вченої ради) відбудеться семінар-нарада з питання: «Пошук, підготовка та результативна подача заявок на участь у програмах міжнародної технічної допомоги (МТД)»; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Основні пріоритети реформування галузі охорони здоров’я».

У Харківській області відзначили державне свято Республіки Вірменія - День Першої Республіки

 У малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. Лисенка відбувся сольний концерт зразкового художнього колективу України - ансамблю пісні і танцю «Аракс» імені Гамлета Багратяна при Почесному Консульстві Республіки Вірменія в Харкові, присвячений державному святу Республіки Вірменія - Дню Першої Республіки. В урочистостях взяли участь директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Євген Ярошенко, Почесний консул Республіки Вірменія в Харківській і Сумській областях Армен Асланян, діячі культури, представники національних товариств і об'єднань.

Архів документів