Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Балута привітав Польщу з 25-ми роковинами початку «маршу до незалежності»

Сьогодні в Генеральному консульстві Республіки Польща в Харкові відбулися урочистості з нагоди 25-річниці виборів 4 червня 1989 в Республіці Польща. В заході взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута, перший заступник голови Ігор Райнін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. 

Харківські легкоатлети успішно стартували на чемпіонаті України

Харківські спортсмени виграли у командному чемпіонаті України з легкої атлетики. У стрибках в довжину Анна Корнута стала чемпіонкою України з результатом 6,5 метри. Майже поряд приземлилася ще одна харківська легкоатлетка Анна Єрмакова. ЇЇ результат – 6,2 метри та друге місце. 

Хід весняно-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 4 червня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 583,8 тис. га, або 97 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 309,6 тис. га (96% від запланованого). 

На Харківщині реалізується пілотний проект щодо поводження з відходами, їх транспортування та утилізації

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської ОДА Ігор Капусник. «Харківська область утворила 2 млн. 417 тис. тонн відходів 1-4 класу небезпеки, і посідає 11 місце по Україні. По розрахунках на 1 особу за рік утворюється 881 кг – ми посідаємо 18 місце. По промисловим відходам проводиться певна робота щодо зменшення їх кількості. Законодавство встановлює певні межі щодо поводження з відходами, в тому числі, з їх транспортування, утилізації, розміщення», - повідомив Ігор Капусник. 

Ефективне використання малими містами власного потенціалу має послужити стимулом для залучення інвесторів. Ігор Райнін

У Харкові розпочався дводенний навчально-консультативний семінар "Малі міста - магніт для інвестора: підвищення інвестиційного потенціалу малих міст України". У заході взяли участь перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична. 

Під час акції «За чисте довкілля» на території області було ліквідовано понад 2 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ

З 21 березня по 30 травня практично у всіх населених пунктах області проводилася Всеукраїнська акція «За чисте довкілля». У ній взяли участь понад 530 тисяч осіб, в тому числі студентська, учнівська молодь, громадяни, що стоять на обліку у Центрах зайнятості. Також було залучено 5205 підприємств, 659 громадських організацій. Про це повідомив у програмі  «Ранковий ексклюзив» на Харківському обласному радіо директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник. «Під час акції «За чисте довкілля» на території області було ліквідовано 2 115 несанкціонованих сміттєзвалищ обсягом більше 62 м. куб.; висаджено 78 тисяч дерев, 32 тис кущів, квітників; очищено від сміття більше 820 тис. м кв берегів водойм; прибрано 24,5 млн.м кв прибудинкових територій; прибрано 522 одиниці парків і скверів, 14, 3 км вулиць і доріг; впорядковано 1999 кладовищ, 1185 братських могил, меморіальних комплексів і місць військових поховань», - сказав він.

Харківська область за показниками від викидів речовин в атмосферне повітря у розрахунку на 1 особу посідає 8 місце серед регіонів України

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської ОДА Ігор Капусник. За його словами, відповідно до даних держсоцзвітностей, підприємства, які впливають на навколишнє середовище є забруднюючими, звітують з впливу на навколишнє середовище.  

Сьогодні о 19:30 Іван Варченко буде в ефірі програми «Об'єктив-позиція»

Сьогодні о 19:30 в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко братиме участь у програмі «Об'єктив-позиція» на ТРК «Simon». Тема програми: «Оздоровлення дітей Харківщини, а також дітей з Луганської та Донецької областей». 

Події дня

Сьогодні, 4 червня, об 11:00 в готелі «Харків Палас» (пр. Правди, 2, ст. Метро «Держпром») відбудеться дводенний навчально-консультативний семінар: "Малі міста - магніт для інвестора: підвищення інвестиційного потенціалу малих міст України" 

У галереї «Бузок» відкрилась виставка «Кобзар очима дітей»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок»  до Дня захисту дітей відбулося відкриття виставки "Кобзар очима дітей". Кожна робота – це кадри з документального анімаційного фільму «Відлуння душі», створеного учнями дитячої студії пісочної анімації «Перший Промінь».  За словами керівника студії Дар’ї Пушанкіної, наймолодшому художнику - 7 років, а найстаршому – 14. Юні художники-мультиплікатори не тільки зобразили життєвий шлях геніального письменника, а й змогли розкрити художній образ головного героя, показати філософію життя Тараса Шевченка. Цікаво, що 31 травня 2014 року робота харків’ян отримала Гран-прі VІ Міжнародного фестивалю дитячої мультиплікації «СЮРПРИЗ», який відбувався в м.Луганську. 

В історичному музеї відбувся масовий захід «Харків Європейський»

В Харківському історичному музеї відбувся масовий захід "Харків Європейський" для студентів Харківської гуманітарно-педагогічної академії. У заході взяв участь в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко.   «Харків географічно та історично, у багатьох своїх традиціях, без сумніву, Європейське місто. Але нашому і вашому поколінню ще багато треба зробити, щоб рівень економіки, якість життя та правова культура стали європейськими», - сказав Іван Варченко.  

У Харкові відкрили бізнес-інкубатор для студентів, аспірантів і викладачів

Сьогодні на базі Харківського національного університету міського господарства імені О.М.Бекетова відбулося відкриття академічного бізнес-інкубатору. У заході взяли участь заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону - начальник Проектного управління ХОДА Олег Масленников, Генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат, ректор Харківського національного університету міського господарства О.М.Бекетова Володимир Бабаєв та інші. Проект реалізується завдяки партнерству Фонду польсько-української співпраці ПАУСІ (Варшавського, Київ), ХНУМГ ім. А.Н. Бекетова, Академії Гірничо-Металургійної в Кракові (AGH), громадської організації «Європейський Інститут нерухомості» (Краків, Польща) з травня 2013 року.

На Харківщині стартувало зовнішнє незалежне оцінювання

Про це зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський, який опікується питаннями освіти та науки у Харківській області. «3 червня об 11:00 розпочався етап проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Сьогодні близько 6 000 абітурієнтів складають зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних мов. Станом на 11 годину відкрилися 22 пункти тестування, що розташовані у вищих навчальних закладах м. Харкова. Бажаємо майбутнім студентам успіхів та наснаги», - підкреслив Юрій Георгієвський.  

На території Харківщини знаходиться 428 громадян з Луганської та Донецької областей

 Відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, Донецької та Луганської областей в інші регіони України. Як зазначив у ході засідання голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, у Харківській області ситуація стабільна. Тому Харківщина готова приймати переселенців з Луганської та Донецької областей.

Харків’янин здобув срібло на міжнародному турнірі з тхеквондо

3 31 травня по 1 червня в австрійському місті Інсбрук відбувся міжнародний турнір з тхеквондо ВТФ класу G-1 «Austrian Open 2014», у якому взяли участь 1720 спортсменів з 40 країн світу. В складі української команди у віковій групі «юніори» виступав представник харківської школи тхеквондо ВТФ Денис Вороновський, який посів друге місце у вазі до 78 кг. У серпні цього року він представлятиме Україну та Харківську область в китайському місті Нанкін. Загалом, українські спортсмени вибороли в Австрії 7 медалей: 2 золоті, 2 срібні та 3 бронзові.

Завершився перший сезон Дитячої філармонії

Дитяча філармонія - спільний проект благодійного фонду «Харківські асамблеї» та Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, що був започаткований рік тому, підтвердив свою життєздатність. Упродовж року більше 300 учнів шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області взяли участь у циклі з п’яти концертів. За оцінкою фахівців багато виступів заслуговує на високу оцінку і практично сягає рівня дорослих виконавців. Завершальний концерт сезону Дитячої філармонії відбувся за участю володарів золотих медалей IV Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант», лауреатів міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів. Два хорових колективи (хор молодших класів Харківської дитячої хорової школи та хор старших класів ДШМ №9 ім. В.І. Сокальського), юні музиканти, вокалісти, читці продемонстрували свої кращі напрацювання.

Події дня

Сьогодні, 3 червня, о 10:00 у Харківському національному університеті міського господарства (вул. Маршала Бажанова, 17, конференц-зала №2) відбудеться офіційне відкриття академічного Бізнес-інкубатору;  о 12:00 у Харківському історичному музеї (вул. Університетська, 5) відбудеться тематичний захід: «Харків-Європейський» для освітніх закладів міста до Дня Європи; о 16:00 у редакції газети "Вечірній Харків" (вул. Сумська, 4, 2 поверх, к. 306) відбудеться "Пряма лінія" з першим заступником голови Харківської ОДА Ігорем Райніним; о 17:00 у інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул.Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки "Кобзар очима дітей" до Дня захисту дітей у виконанні дитячої студії пісочної анімації "Перший Промінь".

МФК Локомотив завоював золото чемпіонату України

Харківський міні-футбольний клуб «Локомотив» став дворазовим чемпіоном України. У фінальній серії матчів сезону 2013-2014 «Локомотив» двічі обіграв львівський клуб «Енергію», 5:4 вдома та з рахунком 8:3 на виїзді, і вдруге поспіль завоював чемпіонський титул.

На Харківщині надається безоплатна первинна правова допомога учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей

У Харківській області надається безоплатна первинна правова допомога учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей, які постраждали у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 рік. Отримати допомогу можна в межах роботи громадських приймалень з надання безоплатної первинної правової допомоги, які діють при Головному управлінні юстиції у Харківській області та територіальних управліннях юстиції м. Харкова.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 2 червня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 577,5 тис. га, або 96 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 306,3 тис. га (95% від запланованого). Триває посів круп’яних культур: гречки посіяно 15 тис. га (89%), проса – 10,4 тис. га (97%).

3 червня в газеті «Вечірній Харків» відбудеться «пряма лінія» з Ігорем Райніним

3 червня 2014 року о 16:00 у редакції газети «Вечірній Харків» відбудеться «пряма лінія» з першим заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Ігорем Райніним. Поставити питання гостю можна буде з 16:00 до 17:00 за телефоном: 760-47-01.

Іван Варченко привітав нового екзарха Харківського екзархату Української греко-католицької церкви

В.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко відвідав інтронізацію екзарха Харківського екзархату Української греко-католицької церкви. Він привітав Владику Василя з призначенням екзархом новоутвореного Харківського екзархату Української Греко-Католицької Церкви.  

Юні тхеквондисти Харківщини успішно виступили на чемпіонаті України

З 31 травня по 2 червня 2014 року в Полтаві відбувається чемпіонат України з тхеквондо ВТФ серед кадетів та молоді. Участь у чемпіонаті беруть понад 300 учасників з 17 областей країни та міста Київ. У перші два дні змагань були розіграні медалі серед кадетів. Кадети та кадетки Харківської області завоювали 22 медалі, з яких 3 – золоті, 6 – срібні та 13 – бронзові.

858 дітей Харківської області перебуває на оздоровленні у дитячих таборах

За інформацією Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, станом на 2 червня 2014 року із запланованих 808 закладів оздоровлення та відпочинку лише 755 (або 95%) закладів підписали акти приймання. З них 727 таборів з денним перебуванням, 15 таборів праці та відпочинку; 1 наметове містечко; 12 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. У 4 закладах дати відкриття уточнюються.

Харківщина візьме участь у реалізації національного проекту «Відроджене скотарство»

Cкладова національного проекту «Відроджене скотарство» буде реалізовуватись в Харківській області обласною державною адміністрацією, Держінвестпроектом України та компанією «Ukraine New Agro Technologies», яка затверджена Кабінетом Міністрів України в якості інвестора проекту. Про це повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. 

Харківщина прийняла перших переселенців зі Слов’янська

Перші 95 переселенців зі Слов’янська сьогодні трьома автобусами приїхали до Харківської області. Залишити рідне місто їм довелося через загострення ситуації, і у зв’язку із проведенням антитеррористичної операції на Донеччині. Люди спілкуються неохоче, кажуть, що до останнього не хотіли виїжджати, але змушені були це зробити через небезпеку та побоювання за здоров’я та психіку дітей. Розселяти перших переселенців зі Слов’янська будуть в одному із дитячих таборів у Куп’янському районі. Людям пообіцяли притулок до того часу, поки ситуація на Донеччині не стабілізується. У свою чергу, переселенці сподіваються, що повернуться додому вже найближчим часом.

Понад 2 тисячі переселенців зможуть знайти притулок на Слобожанщині

Донецька обласна державна адміністрація звернулася до керівництва Харківської області з проханням прийняти 350 переселенців зі Слов’янська. Про це сьогодні у ході наради з силовиками, яка відбулася у місті Ізюмі, повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За словами губернатора, за останні декілька днів кількість людей, які перетинають кордон Харківської області з боку Луганщини та Донеччини, значно збільшилася.

Привітання голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути із Днем захисту дітей

 Щороку в Україні у перший день літа відзначається День захисту дітей. Це прекрасне свято, яке змушує згадати про наше найважливіше завдання – виховання достойних і благополучних громадян. Адже від того, як ми справляємося із цією задачею, без перебільшень, залежить майбутнє України.

На Харківщині підвели підсумки 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості «Мій Пушкін»

Сьогодні в актовій залі Харківського національного університету будівництва та архітектури відбулося урочисте підведення підсумків та нагородження переможців 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості «Мій Пушкін». У церемонії нагородження взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко, консул-радник Генерального консульства Російської Федерації у Харкові Віктор Мокін, голова Російського національно-культурного товариства Харківської області Міхаіл Годунов.

Кожна реформа, необхідна Україні, повинна відповідати високим європейським стандартам

Про це під час круглого столу «Нові можливості виходу на ринки країн Європейського союзу в сучасних умовах» заявила директор Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ОДА Юлія Світлична. «Саме нам випала велика відповідальність направити нашу державу таким шляхом, який забезпечить не тільки збереження конкурентоспроможності наших підприємств, а й гарантуватиме сприятливі умови для завоювання нових ринків. Стандартні підходи в сучасних умовах не є ефективними, а кожна реформа, яка необхідна Україні, повинна відповідати високим європейським стандартам. Саме тому рішенням Уряду України в кожному міністерстві було введено посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції, який безпосередньо відповідатиме за адаптацію українського законодавства до європейських норм. І тому вже зараз ми повинні готуватися до тих кардинальних змін, обумовлених євроінтеграційними процесами, які, поряд з численними перевагами, ставлять перед Україною ряд проблемних питань, пов'язаних з відкриттям внутрішнього ринку та загостренням конкуренції. Це потребуватиме своєчасних і адекватних дій, спрямованих на забезпечення економічної безпеки вітчизняного товаровиробника», - сказала Юлія Світлична. 

Архів документів