Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Подія дня

Сьогодні, 7 червня, о 10:00 у Харківському національному університеті внутрішніх справ (вул. Академіка Проскури, 1-А, факультет права та масових комунікацій)відбудеться Науково-практична конференція «Проблеми цивільного права та процесу», присвячена пам’яті відомого українського цивіліста, професора Олександра Анатолійовича Пушкіна.  

У Харкові відзначили 215-й день народження Олександра Пушкіна

На площі Поезії, де встановлено пам'ятник великому поету і де зібралися численні шанувальники його творчості, відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятника А.С. Пушкіну з нагоди 215-ї річниці з дня народження.  У церемонії покладання квітів взяли участь Голова правління Російського національно-культурного товариства Харківської області Михайло Годунов, аташе Генерального консульства Російської Федерації в Харкові С. Крамаренко, представники облдержадміністрації, депутати міської ради. 

Політика щодо інтеграції між Україною та ЄС відкриває нові перспективи для аграрно-промислового комплексу

Нова політика щодо інтеграції між Україною та ЄС відкриває нові можливості, але також встановлює нові вимоги для торгівлі сільськогосподарською продукцією України з ЄС. З метою першочергової адаптації законодавства до умов всеохоплюючої зони вільної торгівлі в рамках угоди «Про асоціацію Україна-ЄС» наразі розроблено проекти законів «Про зменшення документів дозвільного характеру», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин», «Про державний контроль у сфері забезпечення безпечності, якості харчових продуктів, кормів, благополуччя тварин», та інші.

Упродовж травня 2014 року на ДСП «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» спостерігалась стабільна радіаційна обстановка

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» упродовж травня 2014 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Хід весняно-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 6 червня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 588,6 тис. га, або 98 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 310,9 тис. га (97% від запланованого). Триває посів круп’яних культур: гречки посіяно 15,5 тис. га (92%) та кормових культур: кукурудзи на силос посіяно 35,8 тис. га (94%), однорічних трав – 21,8 тис. га (83%).

Наступного тижня для спецпідрозділів міліції Харківщини має прибути додаткова екіпіровка

 Про це під час брифінгу повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Він зазначив, що ОДА бере активну участь у формуванні спецпідрозділів міліції, їх навчанні та екіпіровці. «Ми достатньо екіпірували ці спецпідрозділи. Зараз ми з-за кордону чекаємо поставку серйозних спецзасобів для даних підрозділів. Це штурмові бронещіти, тепловізори, нові англійські бронежилети. Все це буде буквально на наступному тижні. Хочу відзначити, що дуже велику роль у постачанні і формуванні цих спецпідрозділів також відіграють бізнесмени. Велике їм спасибі за це», - сказав Ігор Балута.

До кінця року в населених пунктах області будуть розроблені програми поводження з побутовими відходами

Таке завдання поставив заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома перед керівніками райдержадміністрацій області та  департаментами житлово-комунального господарства та екології ХОДА в ході обласної селекторної наради з порядком денним: «Про хід проведення в області щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». Підбиваючи підсумки акції, він зазначив, що, не дивлячись на складний час, в області робота з благоустрою пройшла достатньо злагоджено. Василь Хома подякував голів районних державних адміністрацій, мерів міст обласного значення за проведену роботу, зазначивши, що цю роботу треба не тільки продовжувати, але і проводити її на більш високому рівні.

Ігор Балута привітав журналістів з професійним святом

Сьогодні на полігоні Навчального центру підготовки працівників органів внутрішніх справ ГУМВС України в Харківській області відбулися урочистості з нагоди Дня журналіста. Участь у них взяв голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, який привітав журналістів області з професійним святом. У своєму вітальному слові він зазначив, що побудова демократичного і відкритого громадянського суспільства неможлива без активної і відповідальної участі журналістів у формуванні громадської думки. Їх праця слугує реалізації одного з основоположних прав і свобод людини – права на отримання інформації та свободу слова.

Подія дня

Сьогодні, 06 червня, о 12:00 у Будинку рад (вул. Сумська, 64, мала зала) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про хід проведення в області щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля».  

Керівництво Харківської облдержадміністрації зустрілося з представниками Європейської Бізнес Асоціації

05 червня 2014 року відбулась зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Ігоря Райніна та в.о. заступника голови облдержадміністрації Івана Варченка з представниками Європейської Бізнес Асоціації (далі - ЄБА) у Харкові – головою Координаційної ради Харківського офісу Асоціації Ігорем Сбітнєвим та регіональним менеджером Іриною Коноваловою. Також на зустрічі були присутні керівники галузевих структурних підрозділів облдержадміністрації.  Під час заходу обговорювались стратегічні напрями та перспективи співпраці місцевої виконавчої влади з ЄБА щодо регіонального розвитку та покращення бізнес-клімату, захисту прав інвесторів та вирішення проблемних питань суб’єктів господарювання.

Стартувала Спартакіада області з пляжного волейболу

На базі Олексіївського лугопарку в Харкові стартувала Спартакіада з пляжного волейболу серед районів області та міст обласного значення. У відкритті заходу взяв участь т.в.о. заступника голови ОДА Іван Варченко.  «Це вже двадцять п'ята Спартакіада на Кубок голови Харківської облдержадміністрації. Подібні види спорту мають всі підстави стати масовими на Харківщині. Це прекрасний спосіб і відпочити, і набратися здоров'я», - сказав Іван Варченко.  Змагання триватимуть до 8 червня. 

При райдержадміністраціях Харківської області планують створити Громадські ради з питань військово - патріотичного виховання

Про це в ході наради з питання про виконання заходів з проведення весняного призову громадян на строкову військову службу в травні - липні 2014 року повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА, голова обласної призовної комісії Василь Хома. «Сьогодні на порядку денному питання для сьогоднішнього часу складне і архіактуальне. У Харківській області триває робота з призову громадян на строкову службу в травні-липні 2014 року і виконання Указу Президента України «Про часткову мобілізацію». Ті складнощі, які виникають під час призовної кампанії та мобілізації, не дозволяють нам якісно сформувати склад підрозділів, які можуть успішно і правильно виконувати бойові завдання. Одна з причин цього - численні упущення, які є у військово-патріотичному вихованні. Цю ситуацію треба виправляти. Чим швидше ми відпрацюємо ефективний план дій, тим швидше ми перейдемо до формування у молоді і призовників почуття патріотизму та розуміння необхідності захищати Батьківщину, не дивлячись ні на що», - сказав він. 

Хід весняно-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 5 червня фактична площа посіву ярого зернового клину по Харківській області складає 587,4 тис. га, або 98 % від запланованого. В тому числі посіяно кукурудзи на зерно 310 тис. га або 97% від запланованого. Триває посів круп’яних і кормових культур. Гречки посіяно 15,3 тис. га (91%), кукурудзи на силос - 35,8 тис. га (93%), однорічних трав – 21,7 тис. га (83%).

На Харківщині працюють над покращенням доступності людей з обмеженими фізичними можливостями до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

Відбулося засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. У засіданні взяли участь члени обласного комітету та голови відповідних районних та міських комітетів, створених районними державними адміністраціями та виконавчими органами міських рад.

Харківські легкоатлети – треті на командному чемпіонаті України

4 червня у Києві завершився командний чемпіонат України, командний чемпіонат серед молоді та командний чемпіонат з багатоборств. В змаганнях взяли участь 779 спортсменів з 24 збірних команд областей України. Спортсмени Харківської області завоювали 15 медалей, з яких 6 золотих, 5 срібних та 4 бронзових. Збірна області, набравши 1560 очок, посіла третє загальнокомандне місце. Першими були спортсмени Донецької області, другими Київської. В змаганнях серед молоді харків’яни посіли шосте місце, а у багатоборствах також були третіми.

В області на строкову військову службу планують призвати 2250 чоловік

Про це під час наради з питання щодо виконання заходів з проведення весняного призову громадян на строкову військову службу у травні – липні 2014 року розповів т.в.о. військового комісара Харківського ОВК, полковник Дмитро Малицький. «Планове завдання з призову громадян України на строкову військову службу у травні-липні 2014 року для Харківської області складає 2250 чоловік. Із них для Збройних Сил України – 1635 чоловік, для інших військових формувань – 615 чоловік», - повідомив Дмитро Малицький. 

На придбання путівок для соціально незахищеної категорії дітей цього року з обласного бюджету виділено 7 млн. 200 тис. грн.

Про це в ефірі програми «Об'єктив-позиція» на телеканалі «Сімон» заявив в.о. заступника Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко. Він зазначив, що це на 1 млн. більше, ніж у 2013 році. «Щороку Харківська область забезпечує оздоровлення і відпочинок понад 90% дітей, які проживають на території регіону. Водночас, стаціонарні дитячі оздоровчі заклади області завантажені протягом літа на 80-90% від їх потужності. У 33-х стаціонарних таборах - більше 18 тис. місць. Тобто, попит батьків на оздоровлення дітей в межах області задовольняється в повному обсязі», - сказав Іван Варченко. 

У Регіональний координаційний центр з різних питань звернулося 426 переселенців

Про це сьогодні в ході прес-конференції в інформагентстві Status Quo повідомила директор Департаменту праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. Вона зазначила, що переселенці з Луганської та Донецької областей почали активно звертатися в Регіональний координаційний центр області з 22 травня, і з кожним днем їх кількість збільшується. У трьох районах області вже розселено 459 осіб.

Харківська облдержадміністрація підтримує складову національного проекту «Відроджене скотарство»

Перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін заявляє, що складова національного проекту «Відроджене скотарство», яка була ініційована у 2012 році групою іноземних інвесторів на чолі з Вадимом Авербухом, представником компанії «Dodburg Holdings Limited», та підтримана колишнім головою облдержадміністрації Михайлом Добкіним, є доцільною та економічно обґрунтованою. Зі свого боку облдержадміністрація буде продовжувати діяльність щодо започаткування фактичної реалізації проекту на території Харківщини. 

Абітурієнти Харківщини складають зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури

Про це зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «5-6 червня 2014 року абітурієнти складають зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. Сьогодні відкрилося 30 пунктів тестування, що розташовані у п’яти округах Харківської області у містах Харків, Лозова, Балаклія, Куп’янськ, Красноград. Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури складають більше 16 тисяч абітурієнтів. Сьогодні тестування проходять 8173 абітурієнти (92,7%) від зареєстрованих осіб. Бажаємо майбутнім студентам успіхів та наснаги», - підкреслив Юрій Георгієвський.  

До кінця року споживання природного газу теплопостачальними підприємствами області має скоротитися на 25%

Про це в ході розширеного засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовому періоді 2014-2015 років повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Він зазначив, що при підготовці галузі до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років необхідно приділити особливу увагу на впровадження заходів, спрямованих на скорочення споживання природного газу. 

Цього року в населених пунктах Харківської області передбачається виконати капітальний ремонт 300 тис.кв. м доріг

«Планом підготовки вулично-дорожньої мережі комунальної власності, складеним райдержадміністраціями, виконкомами міст обласного значення та м. Харкова, в 2014 році передбачається в населених пунктах виконати капітальний ремонт покриття доріг на площі 300 тис. кв. м, підготувати 352 одиниці комунальної техніки для снігоприбиральних робіт, заготовити 45 тис. т протиожеледних матеріалів (піску, солі, відсіву)», - сказав у ході розширеного засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовому періоді 2014-2015 років директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. 

У 2014 році до осінньо-зимового періоду планують комплексно підготувати майже 15 тис. житлових будинків

У 2014 році згідно з планами заходів, складеними і затвердженими райдержадміністраціями та виконавчими комітетами міст обласного значення передбачається комплексно підготувати 14796 житлових будинки. Про це в ході розширеного засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовому періоді 2014-2015 років заявив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. 

У рамках підготовки до осінньо-зимового періоду 2014/15 років в районах Харківщини заплановано провести 33 виїзних засідання обласного штабу

Відбулося розширене засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014-2015 років під керівництвом заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми. «Як показала практика минулих періодів проведення виїзних засідань обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери у районах та містах обласного значення демонструє результативність даної підготовки, у зв'язку з тим, що здійснюється контроль за виконанням намічених районами і містами обласного значення заходів і в підсумку своєчасно і якісно виконати підготовчі роботи, що дозволяє в найкоротші терміни запустити котельні і забезпечити стабільне проходження опалювального сезону. Така практика буде продовжена і цього року», - сказав Василь Хома.  

Харківські тхеквондисти – переможці чемпіонату України серед молоді

В Полтаві відбувся чемпіонат України з тхеквондо ВТФ серед молоді, на якому збірна Харківської області посіла перше місце в загальнокомандному заліку. В змаганнях взяли участь спортсмени з 18 областей України та міста Київ. Було розіграно 18 комплектів медалей. На рахунку харківських тхеквондистів 5 золотих, 6 срібних і 7 бронзових. 

У 19 районах Харківщини зафіксовано збільшення середньодобового виробництва молока

За інформацією відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку ОДА, станом на 30 травня середньодобове виробництво молока склало 714,1 тонни, що на 35,2 тонни більше, ніж на аналогічну дату 2013 року (на 5,2%). Збільшення обсягів добового виробництва зафіксовано в 19 районах області. 

Події дня

Сьогодні, 5 червня, о 12:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11, І поверх, виставка «Слобожанський уклін Кобзареві») відбудеться зустріч з праправнуком Т.Г. Шевченка - Анатолієм Дмитровичем Шевандіним; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Політика Уряду щодо дерегуляції підприємницької діяльності в аграрному секторі. Євроінтеграційні перспективи аграрно-промислового комплексу України».

У галереї "Бузок" відкрито "Недільний натюрморт"

В Інформаційно-виставковому центрі "Бузок" відбулося відкриття виставки "Недільний натюрморт". Назва виставки збігається з назвою Клубу, який об'єднав художників-аматорів. Протягом 10 років клуб "Недільного натюрморту" збирає творчих і дуже талановитих людей, охочих долучитися до прекрасного. На виставці представлені роботи 9 авторів. Всі натюрморти різноманітні за технікою виконання, кожному автору притаманна власна образно-пластична мова виконання.

В Харківську область приїхало 6 автобусів з переселенцями з Донецької та Луганської областей

Про це повідомив голова Харківської ОДА Ігор Балута. «У нас є спеціальні місця, де будуть знаходитися і проживати жителі Донецької та Луганської областей. На сьогоднішній момент це три райони: Куп'янський, Борівський та Богодухівський. Зараз там перебуває близько 320 осіб. На сьогодні станом на 13:00 приїхало 6 автобусів з переселенцями з Донецької та Луганської областей. У нас є реєстр, в реєстрі 71 місцезнаходження жителів цих областей, а також АР Крим. Всього згідно з даним реєстром ми готові розмістити більше 1 тис. людей», - сказав Ігор Балута. 

За результатами Всеукраїнських олімпіад учні Харківщини-  найкращі в України

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 672 від 02.06.2014 «Про результати проведення ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2013/2014 навчальному році» найбільше число перемог здобули команди Харківської області та м. Києва – по 99 переможців. Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту науки та освіти ХОДА. Проте, учні Харківської області у порівнянні з командою м. Києва мають більш високий якісний склад переможців. Вони отримали 26 дипломів І ступеню (команда Київа - 19), 43 дипломів ІІ ступеню (команда Київа – 40). Це дало можливість команді нашої області посісти І рейтингове місце серед регіонів України.

Архів документів