Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

118 очисних споруд Харківської області мають дозвіл на спеціальне водокористування

Про це в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповів директор Департаменту екології та природних ресурсів Вадим Капусник. За його словами, за даними Головного управління статистики в Харківській області знаходиться 168 комплексів очисних споруд, у тому числі 96 з них зі скиданням у поверхневі водні об'єкти. 

У Харківській області затверджені мобілізаційно-оперативні плани гасіння лісових пожеж

Про це в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Борис Данилів. За його словами, площа лісів Харківської області cкладає 419 тис. га, з них 100 тис. га. (24%) – хвойні ліси.  

До 170-річчя Іллі Рєпіна у Харкові відкриється «Чугуївський вернісаж»

12 червня 2014 року о 16:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться виставка живопису та графіки художників Творчого об’єднання митців та майстрів м. Чугуєва «Чугуївський вернісаж 2014». 

На сьогоднішній день немає відповідної законодавчої бази і правових підстав для проведення місцевого референдуму

Про це під час брифінгу в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України розповів заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА розповів Василь Хома. За його словами, на сьогоднішній день немає відповідної законодавчої бази і правових підстав для проведення місцевого референдуму.

Децентралізація державної влади полягає у передачі повноважень обласним, районним радам

Про це в ході круглого столу з питання: «Про основні зміни в Конституції України щодо децентралізації державної влади» в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома. За його словами, реформування територіальної організації влади полягає у передачі повноважень, які виконували районні обласні адміністрації, виконавчим органам - районним та обласним радам.

До обговорення концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади потрібно залучати громадськість

Сьогодні в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України відбувся круглий стіл з питання: «Про основні зміни в Конституції України щодо децентралізації державної влади. У заході взяли участь заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування Микола Тітов, директор ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України Людмила Бєлова, а також директора Департаментів Харківської ОДА, голови райдержадміністрацій.  

Харківська область отримала золоту медаль на XXVI Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2014»

Завершила свою роботу XXVI Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2014». Харківська область, яка брала активну участь у роботі виставки, повернулася додому з нагородами. За вагомий внесок у розвиток аграрного сектора України Харківщина була відзначена золотою медаллю в номінації «За краще висвітлення регіонального розвитку та виставкову експозицію серед областей України».  

Забезпечення протипожежного захисту об'єктів управління лісового та мисливського господарства за останні роки покращилося

Згідно "Плану організаційних і практичних заходів щодо запобігання виникнення лісових пожеж у пожежонебезпечний період 2014 року" і "Плану основних заходів щодо підготовки цивільного захисту Харківської області на 2014 рік", з 15 по 24 квітня співробітниками Головного управління, разом із представниками Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, комісійно проводилася перевірка готовності лісокористувачів області до протипожежного захисту лісів і реагування служб, у випадку виникнення лісових пожеж. Про це повідомив начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Павло Одарюк. 

На Харківщині зменшилася кількість лісових пожеж

Про це в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолює перший заступник голови ОДА Ігор Райнін, повідомив начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Павло Одарюк. «З початку року на території лісогосподарств Харківської області вже сталося 14 пожеж, загальною площею більше 12 гектарів. У гасінні 2 лісових пожеж брали участь і наші підрозділи Головного управління з НС в Харківській області. Решта пожеж були ліквідовані силами управління лісового господарства. Хочу відзначити, що за аналогічний період минулого року сталося 34 пожежі. Тобто спостерігається зниження лісових пожеж», - сказав Павло Одарюк. 

У цьому році великі підприємства та установи Харківської області сплатили понад 4 млрд. грн. податків

Великі підприємства та установи Харкова та області за 5 місяців поточного року сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 4 млрд. грн. податків. У тому числі до державного бюджету великий бізнес Харківщини сплатив 3,8 млрд. грн. 

Населенню будуть надаватися компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг

Уряд, бачачи, що йде підвищення ціни на газ і тарифів на послуги теплопостачання, ухвалив відповідну постанову Кабінету Міністрів. Згідно з цією постановою затверджено порядок, який визначає механізм призначення та надання населенню компенсацій додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення, постачання гарячої води. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Роман Грива. 

До червня 2017 року передбачене поетапне підвищення тарифів за природний газ для населення України

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Роман Грива. Він зазначив, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України передбачено поетапне підвищення тарифів за природний газ для населення. «З 1 травня 2014 року передбачається підвищення тарифів на 40%, з 1 травня 2015 - ще на 40%, з 1 травня 2016 року - на 20%, з 1 травня 2017 року - на 20%. Тарифи для підприємств, які надають послуги теплопостачання населенню, встановлюються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Цією комісією було рекомендовано переглянути до 1 липня 2014 року встановлені тарифи, збільшивши їх з урахуванням підвищення ціни на природний газ в середньому на 40%. До 1 липня тарифи на послуги теплопостачання для населення встановлювалися для кожного населеного пункту окремо. Розмір тарифів на території області на теплову енергію коливався від 261 грн. 71 коп. в смт Чкаловське Чугуївського району до 930 грн. в смт Орілька Лозівського району. Введені з 1 липня 2014 року тарифи на послуги теплопостачання для населення по підприємствах, які надають послуги в кількох населених пунктах, будуть одні по підприємству і однакові для всіх населених пунктів, де надає конкретне підприємство цю послугу», - сказав Роман Грива. 

Події дня

Сьогодні, 11 червня, о 10:00  у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться «Круглий стіл» з питання: «Про основні зміни до Конституції України щодо децентралізації державної влади»; об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1. Готовність органів виконавчої влади, лісових господарств та лісокористувачів до пожежонебезпечного періоду, забезпечення протипожежної безпеки місць збору, переробки та зберігання продуктів врожаю 2014 року.  2. Стан забезпечення техногенної та екологічної безпеки на очисних спорудах, які експлуатуються на території області.

Увага! Для ЗМІ!

11 червня 2014 року відбудеться прес-тур в один з районів Харківської області, де розселені переселенці з Луганської та Донецької областей. Збір представників ЗМІ, які акредитовані для висвітлення цього заходу, о 09:45 на площі Свободи (біля Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості).

Більше 42 млн. грн. буде виділено з Фонду регіонального розвитку для Харківщини

Сьогодні в ході зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути з мерами міст обласного значення, керівники обговорювали питання розвитку територій. Зокрема, мова йшла про об'єкти, які пройшли конкурс та експертизи в Мінекономіки та які плануються до введення в експлуатацію вже в поточному році за умови повного фінансування. З Фонду регіонального розвитку, згідно постанови Кабінету Міністрів України, Харківській області передбачено 42 млн. 179 тис. грн. на фінансування 9 об'єктів, 6 з них розташовані саме в містах області. Крім того, з цієї суми 6,5 млн. грн. направлять на погашення кредиторської заборгованості, що виникла у попередні періоди.

Керівництвом Харківської області будуть вживатися всі необхідні заходи для отримання замовлень на території регіону

У ході зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути мери міст обласного значення підняли питання про заборгованість по заробітній платі на бюджетоутворюючих і містоутворюючих підприємствах, а також питання про притягнення замовлень на підприємства Харківської області.

Ігор Балута зустрівся з мерами міст обласного значення

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з мерами шести міст області - Ізюму, Куп'янська, Люботина, Первомайського, Лозової та Чугуєва. Також у зустрічі взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Ми з вами зібралися, щоб обговорити ряд важливих питань. Тому хотілося б послухати загальну консолідовану позицію і загальну проблематику, щоб надалі виробити можливі шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми», - сказав Ігор Балута. 

Петро Порошенко призначив нового Главу Адміністрації Президента України

Президент України підписав Указ, яким Головою Адміністрації Президента України призначив Бориса Ложкіна. Іншим Указом Петро Порошенко звільнив Сергія Пашинського з посади тимчасово виконуючого обов'язки глави АП. 

Харківська область повернулася з XXVI Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2014» із золотою медаллю

Завершила свою роботу XXVI Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2014». Харківська область, яка брала активну участь у роботі виставки, повернулася додому з нагородами. За вагомий внесок у розвиток аграрного сектора України Харківщина була відмічена золотою медаллю в номінації «За краще висвітлення регіонального розвитку та виставкову експозицію серед областей України». 

Харків’янка Лілія Дурнєва стала чемпіонкою Європи з боксу

Харків’янка Лілія Дурнєва завоювала золоту медаль чемпіонату Європи з боксу серед жінок, який відбувся у столиці Румунії Бухаресті. За вихід у фінал вагової категорії до 81 кг Лілія впевнено з рахунком 3:0 здолала представницю Угорщини Петру Затмарі. У головному поєдинку суперницею харківської спортсменки стала господарка рингу Рада Марінелі. Але шалена підтримка вболівальників не змогла допомогти румунці виграти бій. Лілія провела його впевнено та не залишила жодного шансу для сумніву в її перемозі. По закінченню бою усі три судді віддали свої голоси за українку 3:0. 

Ігор Райнін провів особистий прийом громадян

Перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін провів особистий прийом громадян. У ході прийому жителями Харківщини піднімалися питання, пов'язані з розвитком агропромислового сектора, будівельної галузі, економічним розвитком регіону. Вирішення всіх поставлених людьми питань перший заступник голови ОДА взяв під особистий контроль.  

У Лісопарку стартував чемпіонат Харківської області з велосипедного спорту

Відкрили змагання т.в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко та директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської ОДА Дмитро Перепелиця. Іван Варченко привітав батьків і дітей зі святом спорту. Він зазначив, що для популяризації велоспорту відбудеться облаштування велосипедних доріжок, стоянок та інфраструктури. Тоді кожен шанувальник велоспорту матиме повноцінну можливість тренуватися і відпочивати з велосипедом.

Відбувся чемпіонат Харківської області зі спортивної акробатики серед юнаків

На базі Школи вищої спортивної майстерності відбувся чемпіонат Харківської області зі спортивної акробатики серед юнаків, в якому взяли участь понад 70 юних спортсменів. Під час урочистого відкриття змагань були присутні т.в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко та директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Перепелиця.  

Увага! Оголошується акредитація!

Завтра, 11 червня 2014 року, відбудеться прес-тур в один з районів Харківської області, де розселені переселенці з Луганської та Донецької областей. Представникам ЗМІ, які бажають взяти участь у даному заході, необхідно акредитуватися до 16:00 сьогоднішнього дня. Дзвонити за телефоном: 700-12-68. Час і місце від'їзду транспорту буде повідомлено додатково. 

У Харківській області розширені посівні площі сільськогосподарських культур

 Про це в ході «прямої лінії» в редакції газети «Вечірній Харків» заявив перший заступник голови ОДА Ігор Райнін. «Аграріям області у непростій обстановці вдалося збільшити посівні площі, як по ранніх зернових та зернобобових культурах, так і по інших видах сільськогосподарських культур, в тому числі за рахунок незначного скорочення площі технічних культур, зокрема, соняшнику. На сьогодні близько 1 млн. гектарів засіяно всім спектром зерновою групою. По цукровому буряку посівні площі збільшено на 67%. Таким чином, ми плануємо виробити в 1,7 рази більше цукру і завантажити 5 цукрових заводів замість 3, які працювали в минулому році. Перспективи на урожай цілком оптимістичні. Якщо різких погодних коливань не відбудеться, а на даний момент вони не прогнозуються, то Харківщина забезпечить урожаєм не тільки себе, а й інші регіони нашої країни», - сказав він.

Дефіциту продуктів харчування в Харківській області не передбачається

 Про це в ході «прямої лінії» в редакції газети «Вечірній Харків» заявив перший заступник голови ОДА Ігор Райнін. «Дефіциту продуктів харчування в 2014 році в Харківській області не передбачається. Обласною державною адміністрацією розроблений спеціальний план заходів щодо насичення ринку продуктами харчування, який дозволяє регулювати поставки продуктів харчування і товарів першої необхідності в регіон. Ми також дуже щільно взаємодіємо з усіма мережами супермаркетів області та виробниками продуктів, що дозволяє забезпечувати необхідний асортимент товарів. Я з абсолютною впевненістю можу сказати, що всі необхідні дії були зроблені і ніякого ажіотажу на ту чи іншу групу товарів, включаючи фрукти та овочі, найближчим часом не передбачається», - сказав Ігор Райнін.

Жоден з великих інвесторів не покинув Харківську область

 Про це під час «прямої лінії» в газеті «Вечірній Харків» заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Він зазначив, що Харківська область цікава інвесторам з різних точок зору. У першу чергу, інтелектуальним потенціалом, потужною промисловою базою і перспективами для розвитку аграрного сектора.

Глава держави прийняв командування Збройними Силами України

 Президент України Петро Порошенко прийняв командування Збройними Силами України. На Софійській площі Києва Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України Михайло Куцин відрапортував Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України Петру Порошенку, а потім представив Главі держави командувачів видів ЗСУ.

Промова Президента України під час церемонії інавгурації

 Дорогі співвітчизники, від Львова до Донецька, від Чернігова до Севастополя! Ми, українці, «живий вогник у сім’ї європейських народів і діяльні співробітники європейської цивілізаційної праці”. Так казав Іван Франко. “Стояти ногами й серцем на Україні, свої голови держати в Європі», - заповідав Михайло Драгоманов. Повернення України до свого природного, європейського, стану було омріяне багатьма поколіннями. Диктатура, що панувала останніми роками в Україні, прагнула позбавити нас цієї перспективи – народ повстав. Переможна Революція гідності змінила не лише владу. Країна зробилася інакшою. Іншими стали люди. Настав час невідворотних позитивних змін. Щоб запровадити їх, нам необхідні в першу чергу мир, безпека та єдність.  

Відбулася церемонія інавгурації Президента України Петра Порошенка

 У Верховній Раді України відбулася церемонія інавгурації Президента України Петра Порошенка. Урочисте засідання в парламенті розпочалося з Гімну України у виконанні Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім. Г.Г.Верьовки. Після цього Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський оголосив офіційні результати виборів Президента України.

Архів документів