Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У галереї «Бузок» відкриється виставка фотографій «Пори року»

 Завтра 17 травня о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбудеться відкриття виставки художниці Ганни Бондур «Пори року», яка захоплюється батиком, мокрим валянням з вовни, фотографією. За словами організаторів, на сьогоднішній день людині важко уявити своє життя без фотографії. Для більшості людей фотознімки є цінними документами, свідченнями їх особистої історії довжиною в життя. Адже фотографія - це не просто знімок, на якому хтось прекрасно або не дуже виглядає, а конкретний момент, «згусток» реальності, матеріальне втілення його стану, почуттів, бажань, емоцій, переживань, частинка внутрішнього світу.

Ігор Балута  обговорив з представником  ООН  проблемні питання, пов'язані з розміщенням і соціальним захистом переселенців

Регіональний представник УВКБ ООН в Республіці Білорусь, Республіці Молдова та в Україні пан Олдріх Андрисєк побував у Харкові і разом з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою взяв участь у робочій нараді, на якій були розглянуті питання, пов'язані з проблемами людей, що прибули на Харківщину з Донецької та Луганської областей. «Ми як організація намагаємося допомогти там, де уряд, можливо, не має достатньо ресурсів», - пояснив мету свого візиту пан Олдріх Андрисєк.

Петро Порошенко оголосив 15 червня днем жалоби за загиблими у Луганську

Президент України Петро Порошенко висловлює глибокі співчуття родинам загиблих українських військових та прикордонників, які загинули 14 червня під час проведення Антитерористичної операції. "В неділю я оголошую день жалоби за нашими військовими. Це велика втрата не лише для родин загиблих, а й для цілої країни. Україна в скорботі, але ми рішуче продовжуємо боротьбу за мир," – наголосив Петро Порошенко.

Ігор Балута висловлює співчуття у зв’язку із трагедією в Луганську

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих унаслідок терористичного акту в Луганську.  «Трагедія забрала життя 49 українців – 40 військовослужбовців та дев’ятьох членів екіпажу військово-транспортного літака, збитого терористами. Неможливо висловити, що відчувають жителі Харкова та області через цю трагічну подію. Це сум, гіркота, розпач від втрати. Загинули справжні патріоти, Герої України. Від імені всіх жителів Харківщини, Харківської обласної державної адміністрації, від себе особисто висловлюю глибокі співчуття рідним та близьким загиблих. Тримайтеся, сьогодні усі наші думки з вами», - зазначив Ігор Балута.

Державні служби роблять все можливе для того, щоб життя харків'ян і жителів області залишалось спокійним і безпечним

Про це сьогодні заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута під час робочої поїздки в Ізюмський район. Глава області відвідав кілька блокпостів і взяв участь у двох робочих нарадах спільно з представниками Служби безпеки України, МВС, Міністерства оборони, а також керівництвом Держприкордонслужби.  «Такі наради досить ефективні, тому що ми покращуємо нашу взаємодію з питань постачання, розуміння загальної ситуації. Є й проблемні питання, але при такій взаємодії вони вирішуються оперативно», - підкреслив Ігор Балута.

584 особи звернулися за допомогою до медичних закладів охорони здоров`я Харківщини

Про це під час засідання Регіонального координаційного центру з організації роботи підтримки сімей, які виїжджають з території АР Крим та м. Севастополя, Донецької та Луганської областей розповів директор Департаменту охорони здоров`я ХОДА Олександр Галацан.

5100 майбутніх абітурієнтів з Донецької та Луганської областей будуть складати ЗНО на Харківщині

Про це під час засідання Регіонального координаційного центру з організації роботи підтримки сімей, які виїжджають з території АР Крим та м. Севастополя, Донецької та Луганської областей розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. За його словами, з 1 по 15 липня на території області буде проходити зовнішнє незалежне оцінювання для мешканців Луганської і Донецької областей. «Відповідно до Указу Міністерства освіти і науки ми повинні забезпечити всіх бажаючих безоплатним житлом. Ми проводимо цю роботу, щоденно ми отримуємо кількість бажаючих пройти ЗНО на території Харківської області. На сьогодні зареєструвалося 5100 осіб. Щодня ця інформація змінюється, остаточні цифри ми матимемо в понеділок», - сказав Анатолій Бабічев. 

У Харківській області обговорили роботу з організації підтримки сімей, які виїжджають з території АРК, м. Севастополя, Луганської та Донецької областей

Під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського відбулося засідання Регіонального координаційного центру з організації роботи підтримки сімей, які виїжджають з території Автономної Республіки Крим та м. Севастопіль, Луганської та Донецької областей.  «Враховуючи соціально-політичну ситуацію в Донецькій і Луганській областях на Регіональний координаційний центр з організації роботи з підтримки сімей, які виїжджають з території Автономної Республіки Крим та м. Севастопіль, були покладені обов'язки з надання допомоги громадянам, які виїжджають з території Донецької та Луганської областей», - зазначив Юрій Георгієвський.

Станом на 18:00 фахівцями оброблено всього 378 пакетів з тілами та фрагментами тіл загиблих в авіакатострофі

Про це під час прес-конференції повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Він зазначив, що у спеціально підготовлених приміщеннях на території заводу ім. Малишева закінчена робота міжнародних експертів із Королівства Нідерланди, Австралії, Малайзії, США та Великобританії, а також українських судмедекспертів, митників, прикордонників, представників СБУ, МВС та Прокуратури з огляду і дослідження тіл загиблих, оформлення відповідної документації.

Динамічний розвиток культури має ключове значення для успішної модернізації України

Міністерством культури України було проведено чергову експертну зустріч з представниками Департаментів культури і туризму державних адміністрацій Харківскої, Одеської, Львівської та Дніпропетровської областей, яка пройшла під головуванням заступника Міністра Олександра Журавчака. Учасники зустрічі в режимі відеоконференції обговорювали нагальні проблеми галузі культури в регіонах. Олександр Журавчак зазначив, що динамічний розвиток культури має ключове значення для успішної модернізації України. Він закликав учасників зустрічі до спільної роботи над створенням стратегії розвитку сфери культури на період до 2020 року.  

Близько 300 дітей з Донецької та Луганської областей відпочивають у харківських таборах

Про це під час прес-конференції заявив в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко. Він зазначив, що у регіоні є можливість організувати відпочинок та оздоровлення не лише дітей, які проживають на території Харківської області, а і прийняти дітей з інших регіонів. «Два тижні тому голова ОДА Ігор Балута звернувся до своїх колег з Донеччини і Луганщини і запросив дітей з цих регіонів відпочити у харківських таборах. Тоді ми нарахували близько двох тисяч місць, які ми могли б надати гостям з інших регіонів. На сьогоднішній день близько 300 чоловік скористалися цією можливістю», - сказав Іван Варченко.  

Будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів на контролі ОДА

Про це під час прес-конференції повідомив в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко. «Будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів на сьогоднішній день на контролі ОДА. Ми зацікавлені, щоб там, де зараз будуються ФОКи, вони були добудовані. Але ми розуміємо, що вони планувалися будуватися з бюджету. Бюджетні можливості на сьогоднішній день не дозволяють рухатися в тих темпах, які були заплановані», - сказав він. 

Харківщина має стати привабливою для туризму

Про це в ході прес-конференції повідомив в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко. «Я дуже зацікавлений, щоб Харківщина пройшла цей етап під гаслом «Wellcomе to Kharkiv», щоб Харків був не лише привабливим для туриста, який хоче приїхати в гарячу зону для екстремального туризму, а з тим, щоб ми відновили любов до нашої області і в зеленому туризмі, і в звичайному міському урбаністичному туризмі», - сказав Іван Варченко.

Для школярів Харківщини будуть організовувати екскурсії до Європи

«Харківський бізнес, підприємці зацікавлені в проекті «Доторкнутися до Європи». Він полягає в тому, щоб дати можливість дітям старшого шкільного віку – від 12 до 15 років, поїхати до Європи. Нехай до недалекої – хоча б до Польщі, Словаччини, Східної Німеччини. Побачити своїми очима, як живе ця Європа. Приїхати додому і розказати батькам, що насправді Європа – це не міф, яким вас хочуть обдурити, щоб ви не хотіли в Росію, це реальність, яку я бачив. Це реальність полягає і в правовому захисті людей, і в тому, що люди розуміють, що вони соціально захищені, що вони можуть, живучи на заробітну платню, забезпечити себе і свою сім’ю усім необхідним. Щоб ця дитина розказала, що вона все це бачила і ламала ті стереотипи, які зараз у нас є в селах, районах області», - сказав під час прес-конференції на тему: "Стратегія діяльності в напрямку культури та туризму, спорту, роботи з молоддю" в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко.  

На Харківщині планують створювати інфраструктуру для велосипедистів

Про це під час прес-конференції на тему: "Стратегія діяльності в напрямку культури та туризму, спорту, роботи з молоддю" повідомив в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко. «Харківщина має стати другом велосипедиста. Я розумію, що я не перший, хто запропонував створити умови, привабливі для велосипедиста. Проте я вважаю, що Харківщина здатна це зробити. Спочатку хоча б розмалювавши вулиці. Я хочу особисто дати поштовх цьому, щоб велосипедист міг жити з велосипедом не лише поза нашим містом, і не лише прогулюючись, а щоб він мав можливість і їздити на роботу. Звичайно, для цього необхідна інфраструктура. Це і стоянки, і доріжки, і душові кабіни. Ми будемо над цим працювати», - зазначив Іван Варченко. 

У Харківській області планують сформувати гармонійний і неконфліктний культурний простір

Про це в ході прес-конференції повідомив в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко. «Нам хотілося б, щоб у Харківській області був сформований гармонійний і неконфліктний культурний простір. Його інформаційна частина полягає в назвах наших вулиць, площ, в присутності пам’ятників, які стоять на території Харківської області. У всьому тому, що дозволяє людям створювати конфлікти між собою і десь вигравати в цих конфліктах, або дозволяє людям миритися між собою і ставити інші цілі, якогось глобального чи загального характеру. Я дотримуюсь тієї позиції, що харківські вулиці та площі повинні носити неконфліктні для харків’ян та українців назви», - сказав Іван Варченко.

Цього року планується оздоровити майже 97% дітей Харківщини

Про це під час прес-конференції на тему: "Стратегія діяльності в напрямку культури та туризму, спорту, роботи з молоддю" повідомив в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко. За його словами, на Харківщині близько 208 тисяч дітей шкільного віку. З них оздоровленням і відпочинком планується охопити 201 тисячу дітей, що складає майже 97%.  

Ігор Балута привітав медичних працівників з професійним святом

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбулися урочистості з нагоди Дня медичного працівника. Привітали медиків голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. «Це свято всіх тих, хто присвятив своє життя найгуманнішій справі - охороні здоров'я нашої нації. Ви першими зустрічаєте кожного при появі на світ, супроводжуєте на довгій ниві людського життя, допомагаєте і вселяєте впевненість у власних силах, щедро ділитеся своїми знаннями, умінням і теплом власної душі. Немає необхідності доводити, наскільки важлива й значна ваша повсякденна, самовіддана місія - дбати про життя і здоров'я кожної людини, вселяти тепло і надію в людські душі. Медична громадськість Харківщини завжди славилася своїм високим професіоналізмом, науковим і кадровим потенціалом, давніми традиціями», - сказав Ігор Балута.

Події дня!

Сьогодні, 13 червня, 9:30 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня медичного працівника; Об 11:30  у прес-центрі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція в.о. заступника голови Харківської ОДА Івана Григоровича Варченка на тему: "Стратегія діяльності в напрямку культури та туризму, спорту, роботи з молоддю"  

Підготовка до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років у Дворічанському, Куп’янському, Шевченківському районах та м. Куп’янськ задовільна

Проведено виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років в Дворічанському, Куп’янському, Шевченківському районах та м. Куп’янськ.  

На Харківщині відбувся флеш-моб «Курити вже не модно!»

Сьогодні біля ст. метро «Університет» в рамках соціальної акції «Відповідальність починається з мене» відбувся флеш-моб «Курити вже не модно!» та “Що ти знаєш про ВІЛ/СНІД?”, присвячений формуванню навичок здорового способу життя у молоді. Участь у заході взяли т.в.о заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко, а також Харківська обласна молодіжна громадська організації «Харківський центр волонтерів». В рамках заходу волонтерами була проведена вікторина для мешканців та гостей міста, під час якої учасники за правильні відповіді отримували цікаві подарунки та яскраві емоції. Також відбувся обмін цигарок на цукерки.  

Представництво УВКБ ООН і керівництво ОДА домовилися про взаємне співробітництво та обмін досвідом у сфері питань з переселення громадян

Відбулася робоча зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського із заступником Регіонального представника УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Ванно Нупеч. Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання, пов'язані з переселенням на територію Харківської області жителів з Луганської та Донецької областей. 

У школі молодого керівника закінчився навчальний рік

Закінчився навчальний цикл у школі молодого керівника, яка функціонувала протягом 2013-2014 року при Обласному навчально-методичному центрі підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів. Майже 40 слухачів школи з числа директорів та їх заступників шкіл естетичного виховання Харківщини, які мають стаж адміністративної роботи менше п’яти років, поглибили свої знання у сфері управлінського менеджменту. Підсумкове заняття школи молодого керівника проходило у дитячій школі мистецтв №5 ім. І. Дунаєвського м. Харкова. Під час останнього заняття були розглянуті теоретичні та практичні питання діяльності керівника школи естетичного виховання.

Харків’яни – переможці Кубку України з плавання на відкритій воді

З 9 по 11 червня 2014 року в місті Одеса відбувся Кубок України з плавання на відкритій воді, на якому спортсмени Харківщини здобули шість медалей. За підсумками змагань, участь в яких взяли спортсмени з семи областей України, плавці Харківської області завоювали 4 золоті та 2 срібні медалі. 

Середньодобове виробництво молока на Харківщині збільшилося на 4,2%

За інформацією відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 6 червня середньодобове виробництво молока по області склало 713,5 тонни, що на 28,6 тонни більше, ніж на аналогічну дату 2013 року (на 4,2%). Збільшення обсягів добового виробництва зафіксовано в 17 районах області.

За результатами виступу на ХХІІ літніх Дефлімпійських іграх харківські спортсмени показали найкращий результат серед всіх регіонів України

У малій залі Будинку рад відбулася зустріч керівництва Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради з переможцями, призерами ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор та їх тренерами. У заході взяли участь в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. «Здобутки наших дефлімпійців – це приклад мужності, самовідданості та волі до перемоги. Українська команда на Дефлімпіаді посіла 2-ге місце в загальнокомандному заліку серед 90 країн-учасниць. Зі 191 спортсмена і 45 тренерів, які були включені до національної збірної команди України, 26 спортсменів та 4 тренера – харків’яни. Українським спортсменам вдалося вибороти 88 медалей: 21 золоту, 30 срібних і 37 бронзових, з них харків’яни вибороли 6 золотих, 14 срібних та 4 бронзових медалей. За результатами виступу на ХХІІ літніх Дефлімпійських іграх харківські спортсмени показали найкращий результат серед всіх регіонів України», - сказав Іван Варченко.  

На Харківщині відкрили спортивний майданчик з воркауту

У Харківській області відкрили спеціальний майданчик для занять з воркауту. Центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Люботинської міської ради Харківської області були проведені спортивно-масові змагання з воркауту.  Після урочистого відкриття майданчику з воркауту усі бажаючі змогли побачити показові вправи воркаут-команд з м. Харкова, м. Полтава та інших населених пунктів Харківської області, які показали багато різноманітних вправ на турніках, брусах, рукоходах та «шведських стінках».

Питання, пов’язані з переселенцями із Донецької та Луганської областей, на постійному контролі керівництва Харківщини

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів засідання робочої групи з приводу надання допомоги переселенцям із Донецької та Луганської областей. У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін, заступники голови ХОДА Юрій Георгієвський, Василь Хома та Іван Варченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, радники голови ОДА. 

У зв’язку з підвищенням цін та тарифів на комунальні послуги населенню будуть надаватися компенсації

У зв’язку з підвищенням з 1 травня 2014 року роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення, а також з 1 липня 2014 року – тарифів на теплову енергію для потреб населення (централізоване опалення і постачання гарячої води населенню), Урядом ухвалено постанову від 5 квітня 2014 року № 83, що набирає чинності з 1 липня 2014 року, якою затверджено Порядок призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги.  

У Харківській області приділяється особлива увага роботі з іноземними інвесторами

Про це на першому засіданні Робочої групи з питань захисту прав інвесторів на території Харківської області заявив її голова, перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін. «На сьогоднішній день в Україні та Харківській області зокрема склалася ситуація, коли привабливі в інвестиційному плані території можуть опинитися під загрозою відтоку інвестицій. Зважаючи на це, перед керівництвом області зараз стоять важливі завдання - не тільки залучити інвесторів в наш регіон, а й сприяти тому, щоб іноземні компанії були впевнені в надійності наших взаємин, - сказав Ігор Райнін. - З цією метою 30 травня 2014 року головою обласної державної адміністрації було підписано розпорядження про створення Робочої групи з питань захисту прав інвесторів на території Харківської області».

Архів документів