Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Аграрний фонд заключив договори з товаровиробниками Харківщини на поставку більше 15 тис. т продовольчого зерна

Про це під час засідання обласної координаційної ради щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів. Він зазначив, що цього року спостерігається незначне підвищення цін на продовольче зерно. На його думку, це сталося через недостатній об’єм зерна, закупленого минулого року Аграрним фондом України. Проте цього року Аграрний фонд уже провів серйознішу роботу з товаровиробниками та заключив договорів на поставку більше 15 тисяч тонн продовольчого зерна.

Іван Варченко привітав переможців фінальних змагань спортивно-масового заходу «Олімпійське літо»

У Дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Сонячний» відбулося урочисте нагородження переможців фінальних змагань спортивно-масового заходу «Олімпійське літо». У заході взяли участь т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Іван Варченко, директор Департаменту молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця та почесний секретар Харківського обласного відділення НОК України Віктор Христоєв. 

На Харківщині знизилися ціни на продукти харчування

Про це в ході засідання обласної координаційної ради щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Віктор Коваленко. За його словами, в червні 2014 року відзначена позитивна тенденція стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку в Харківській області.

У Харківській області підготовлено Меморандум взаєморозуміння про забезпечення стабільності цін на продовольчі товари

У Малій залі Будинку рад відбулося засідання обласної координаційної ради щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів під керівництвом першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна. Також у засіданні взяли участь директори департаментів Харківської ОДА. Під час засідання були обговорені питання виконання рішення попереднього засідання в частині забезпечення борошном з Аграрного фонду України хлібопекарських підприємств, потреби області в цукрі і гречаній крупі до нового врожаю 2014 року, стан цінової ситуації на продовольчому ринку області та забезпечення продуктів харчування, що входять в «соціальний продуктовий кошик», в супермаркетах продовольчого профілю.

Сьогодні відбудеться "пряма лінія" з Анатолієм Бабічевим

Сьогодні, 18 червня, з 16:00 до 17:00 в редакції газети "Вечірній Харків" відбудеться "пряма телефонна лінія" за участю директора Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Анатолія Бабічева. Поставити запитання гостю можна буде, подзвонивши за телефоном: 760-47-01.

До уваги представників ЗМІ!

Брифінг заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми на тему: "Про стан енергетичного забезпечення Харківської області в умовах припинення газопостачання в Україну з Російської Федерації", який планувалося провести сьогодні в 12:00 в прес-центрі ХОДА, переноситься. Про час проведення заходу буде повідомлено додатково. 

Події дня

Сьогодні, 18 червня, о 09:30 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної координаційної ради із забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів; о 14:00 у Будинку рад (вул.Сумська, 64, мала зала, 2 поверх) відбудеться засідання областної координаційної ради з екологічних проблем Харківської ОДА з повісткою дня: - Стан поводження з відходами на території Харківської області та м.Харків; - Результати моніторингу стану водних об'єктів на території Харківської області.

Медичну допомогу в Святогорську буде забезпечено на належному рівні

Директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан спільно з представниками Слов'янського відділу охорони здоров'я, у веденні якого знаходиться медичне обслуговування м.Святогірськ, сьогодні обговорили проблемні питання управління та організації медичного обслуговування прибулих громадян, конкретні кроки у разі збільшення їх потоку, а також проблеми санепідблагополуччя на території міста. За словами Олександра Галацана, медичне забезпечення міста організовано на досить хорошому рівні. Організовано інформування про контактні телефони та відповідальні особи медичної служби міста, про можливість отримати необхідну медичну допомогу. Налагоджена стабільна робота виїзної бригади екстреної медичної допомоги, яка, хоча і з деякими обмеженнями, забезпечена медикаментами, витратними матеріалами і паливом.

Ігор Балута відвідав пансіонат «Сосновий бір» шахти ім. А.Ф. Засядька

У ході робочої поїздки в місто Святогірськ голова Харківської ОДА відвідав пансіонат «Сосновий бір» ПАТ «Шахта ім. А.Ф. Засядька», де проживає 210 жителів Донецької області, з них 55 дітей. 

Структурні підрозділи ОДА надають консультаційну допомогу мерії Святогорська у вирішенні проблем жителів Донецької та Луганської областей, які приїхали в місто

У місті Святогірськ відбулася робоча нарада з метою організації роботи всіх соціальних служб для вирішення проблем людей, які виїхали з Донецької та Луганської областей. У заході взяли участь Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов, радник Міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, голова Харківської ОДА Ігор Балута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, мер міста Святогірськ Олександр Дзюба, керівники структурних підрозділів Харківської ОДА, представники «Укрпошти», Пенсійного фонду. 

У галереї «Бузок» відкрилася виставка фотографій «Пори року»

Автор фоторобіт - 20-річна художниця Ганна Бондур, для якої фотографія не тільки захоплення, а й можливість допомогти глядачеві побачити красу нашого світу навіть у найменшому і прозаїчному. Як зазначила директор інформаційно-виставкового центру "Бузок" Алла Суфранова, сьогодні кожному з нас важко уявити своє життя без фотографії. Вони зберігають особисту історію людини довжиною в життя, це матеріальне втілення її стану, почуттів, емоцій.

Експортні поставки товарів з початку 2014 року становили понад 600 млн. дол. США

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, експортні поставки товарів у січні – квітні 2014 року становили 660,4 млн. дол. США, що на 0,9% менше, ніж у січні – квітні 2013 року, імпортні надходження – 622,7 млн. дол. США і зменшились на 8,4%. Позитивне сальдо складало 37,6 млн. дол. США. «У порівнянні з відповідним періодом 2013 року обсяги експорту товарів до країн ЄС збільшились на 19,6%, обсяги імпорту зменшились на 9,8% і складали у січні – квітні 2014 року 126,7 млн. дол. та 159,1 млн. дол. відповідно», - говорять у управлінні статистики.

Петро Порошенко підтримує ініціативу фракцій щодо дострокових виборів у Верховну Раду

Президент України Петро Порошенко зустрівся із керівниками фракцій ВО «Батьківщина» Сергієм Соболєвим, Партії регіонів Олександром Єфремовим, партії УДАР Віталієм Ковальчуком, ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком, головою депутатської групи «Економічний розвиток» Анатолієм Кінахом та уповноваженим представником групи «Суверенна європейська Україна» Ігорем Єремеєвим. Під час зустрічей Глава держави обговорив координацію дій по проведенню дострокових парламентських виборів. Петро Порошенко наголосив, що запит в суспільстві на повне перезавантаження влади залишається актуальним.

В області зменшились обсяги використання майже усіх енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області у травні 2014 року, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, зменшились обсяги використання майже усіх енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти. Так, обсяги використання бензину моторного зменшились на 18% (без урахування обсягів продажу населенню через АЗС), газойлів (палива дизельного) – на 4,5%, мазутів топкових важких – на 4,4%, газу природного – на 3%. Поряд з цим, збільшилось використання вугілля кам’яного на 8,6%.

Сільгосптоваровиробники Харківщини придбали 773 одиниці техніки

За 5 місяців 2014 року райони Харківської області придбали 773 одиниці сільськогосподарської техніки на 334 млн. 992 тис. грн. Зокрема, сільгосптоваровиробники придбали 188 тракторів, 34 зернозбиральних комбайна, 135 одиниць посівної техніки та 160 одиниць ґрунтообробної техніки.

«Електроважмаш» відправив запасні частини для турбогенераторів Новосибірської ТЕЦ-5

Державне підприємство завод «Електроважмаш» відвантажило запасні частини для ремонту турбогенераторів ТГВ-200-2М на Новосибірську ТЕЦ-5 (Російська Федерація). У березні 2014 року був підписаний контракт на поставку продукції. За словами першого заступника директора ДП завод «Електроважмаш» Дмитра Костюка, потужність турбогенератора з воднево-водяним охолодженням складає 200 МВт. На Новосибірській ТЕЦ-5 встановлено 4 турбогенератора ТГВ-200-2М і 2 турбогенератора ТГВ-220-2П виробництва «Електроважмашу». Всі машини були поставлені підприємством у період з 1984 по 1995 рік.

На території Харківщини знаходиться близько 17 тисяч жителів Донецької та Луганської областей

Відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути з представниками місії ОБСЄ: Мартою Барбосою, Мірко Гюнтером, Іво Хеінлендом. У ході зустрічі її учасники обговорили питання, пов'язані з організацією та наданням допомоги переселенцям з Донецької та Луганської областей. 

Харків'янин здобув золото Кубку Європи з дзюдо

З 14 по 15 червня 2014 року в словенському містечку Целє пройшов Кубок Європи з дзюдо. Збірна України вирушила до Словенії великим складом - 25 учасників, і стала однією з найчисельніших делегацій, які прибули на турнір.

Ігор Балута привітав Керуючого Харківською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана з днем народження

«Вельмишановний Владико Митрофане! Прийміть щирі вітання у зв'язку з Днем народження! Увесь Ваш життєвий шлях присвячений шляхетному служінню народу. Усі помисли й сподівання Ви присвятили турботам про численну паству, що чекає від Вас благословення. Ваше архіпастирське служіння, спрямоване на духовне очищення, виховання молоді, зміцнення моральних основ у сім'ї, заслужили високу оцінку й визнання наших співгромадян. Впевнений, що добре й активне співробітництво, взаєморозуміння світської й духовної влади дозволить продовжити добрі справи по відродженню нашої країни, моральному й патріотичному вихованню громадян великої України. Вірю, що спільною роботою, завзятою працею й терпінням ми відродимо Батьківщину, її міць і славу. Бажаю Вам, шановний Владико, здоров'я, життєвих сил, подальших успіхів у Вашому нелегкому, але необхідному служінні на благо всіх жителів Харківської області", - йдеться у телеграмі.

Події дня!

Сьогодні, 17 червня, о 17:00  у інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриється виставка фотографій художниці Ганни Бондур «Пори року».  

Майже 100% дітей шкільного віку Харківщини планується оздоровити цього року

В Харківській області реалізується програма з оздоровлення і відпочинку дітей. Близько 200 тисяч дітей - це майже 100% дітей шкільного віку планується оздоровити цього року в різний спосіб: у пришкільних таборах, у базових таборах відпочинку в Харківській області та поза її межами. Про це розповів у програмі «Віддзеркалення» в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко. «Саме таке рекордне завдання поставило перед собою керівництво області – кожна дитина буде мати можливість відпочити чи за рахунок коштів держави-фондів соціального захисту, чи за рахунок коштів батьків. Зараз ще діють пришкільні табори відпочинку, і я закликаю батьків скористуватися цією можливістю, відправити дітей з тим, щоб вони у такому соціальному веселому дитячому середовищі на річці, на озері мали можливість розвиватися та відпочивати», - сказав він.

Близько 3 тисяч малюнків та листів передали діти бійцям, які лікуються в Харкові

У Військово-медичний клінічний центр Північного регіону в Харкові для поранених військовослужбовців вже надійшло близько 3 тис. листів і малюнків від дітей з різних регіонів країни.  За інформацією регіонального медіа-центру Міністерства оборони України в місті Харкові, найбільше листів надіслали діти Харківщини.

«Електроважмаш» відвантажив запасні частини для турбогенераторів на Харанорську ГРЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» відвантажило запасні частини для планових ремонтів турбогенераторів ТГВ-200М на Харанорську ГРЕС (Російська Федерація).  Контракт на поставку продукції був підписаний у березні 2014 року. Запасні частини для турбогенераторів ТГВ-200М на електростанцію закуповуються для планових ремонтів. 

Сім’ї альпіністів, які загинули у Пакистані, отримали від Уряду матеріальну допомогу

Харківській обласній державній адміністрації із резервного фонду державного бюджету було виділено кошти в сумі 300 тис. грн. (по 100 тис. грн. для кожної родини) для надання допомоги сім’ям осіб, які загинули внаслідок теракту, що стався на території Ісламської Республіки Пакистан. 

Богдан Бондаренко встановив новий національний рекорд України

14 червня 2014 року в Нью-Йорку чемпіон світу зі стрибків у висоту харків’янин Богдан Бондаренко здобув чергову перемогу на етапі «Діамантової ліги». Богдан з першої спроби подолав планку в 2м 42 см, тим самим повторивши рекорд Європи, і встановивши новий національний рекорд України.

Харківщина прийняла більше п'ятнадцяти тисяч людей із зони АТО

Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Він зазначив, що регіон може ще прийняти 420 осіб. Хоча ця цифра постійно змінюється.  «На сьогоднішній момент місць вистачає. Користуючись нагодою, я хочу звернутися до жителів Харківської області та інших регіонів про те, щоб вони активно включалися в роботу з надання допомоги нашим громадянам з Донецької та Луганської області», - сказав Ігор Балута. 

У Борівському районі Харківщини будуть оздоровлюватися 64 дитини з Донецької області

Глава Харківської облдержадміністрації Ігор Балута відвідав дитячий табір і дві бази відпочинку в Борівському районі, готові прийняти людей з Донецької та Луганської областей. Табір «Орлятко» відкриє зміну 26 червня. Зараз закінчуються ремонтні роботи, йдуть останні приготування, наступного тижня будуть завезені нові меблі. Як сказав Ігор Балута, разом з дітьми з Борівського району сюди приїдуть 64 дитини з сусіднього регіону. 

Ігор Балута відвідав переселенців з Донбасу в місті Святогірськ

Голова Харківської обласної адміністрації Ігор Балута відвідав місця розселення жителів Слов'янська в м. Святогірськ, куди прибув на запрошення міського голови Олександра Дзюби. За словами мера Святогорська, в місті зараз перебувають 17 тисяч переселенців.  «Якщо кількість людей буде більше, то проблеми, звичайно ж, будуть. Щоб запобігти цій ситуації і налагодити взаємодію з мерією міста я і приїхав у Святогірськ», - зазначив Ігор Балута. 

Легкоатлети Харківщини здобули 11 медалей юніорського чемпіонату України

13 та 14 червня 2014 року в Києві відбувся чемпіонат України серед юніорів з легкої атлетики. В змаганнях взяло участь 596 спортсменів з 24 збірних команд областей України, АР Крим, міста Києва та Севастополя. Харківські легкоатлети завоювали 11 медалей, з яких 2 золоті, 6 срібних та 3 бронзових.

Ігор Балута провідав одну з родин, яка прибула в Ізюмський район зі Слов'янська

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута провідав сім'ю Пензових-Шарабан, які тимчасово виїхали зі Слов'янська в Ізюмський район Харківщини. Зоя Пензова розповіла Ігорю Балуті, що спочатку в Харківську область переїхали син з невісткою, але потім їй з чоловіком в силу обставин також довелося виїхати зі Слов'янська. 

Архів документів