Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Від витоків до майстерності»

Сьогодні в Інформаційно-виставковому центрі "Бузок" відбулося відкриття виставки "Від витоків до майстерності", присвяченої 70-річчю Харківської дитячої художньої школи ім. І.Ю.Рєпіна. За 70 років діяльності ДХШ № 1 ім. І. Ю. Рєпіна підготувала більше 4500 випускників, серед яких багато відомих імен - професійних художників, художників-педагогів. Сьогоднішні учні школи є неодноразовими переможцями міжнародних (Єгипет, Індія, Польща, Франція, Росія), всеукраїнських, обласних конкурсів та виставок. Кращі учні отримали призові місця в Міжнародних дитячих пленерах в Польщі (м. Познань), Болгарії (м. Варна).

На Харківщині шукають нові підходи розвитку туризму

Відбулася нарада з питань розвитку туризму в Харківській області під головуванням в.о. заступника голови Харківської ОДА Івана Варченка за участю 15 представників туристичних агентств і туроператорів області. Під час обговорення було запропоновано низку питань, вирішення яких буде сприяти пожвавленню, в першу чергу, внутрішнього туризму.

27 червня у Харкові відкриється фотовиставка Ферранте Ферранті «Пінзель та Європа епохи Бароко»

27 червня 2014 року о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється фотовиставка Ферранте Ферранті (Франція) «Пінзель та Європа епохи Бароко». Французький фотограф, один із відомих у світі фахівців, що спеціалізується на мистецтві епохи бароко, вніс своє бачення у твори українського скульптора цієї епохи Іоанна Георгія Пінзеля. 

У Харківській області проводиться робота, спрямована на попередження диверсійних дій

Під керівництвом першого заступника голови Харківської ОДА Ігоря Райніна відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У комісії взяли участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, начальник Управління служби безпеки України в Харківській області Олександр Пивовар, заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області Віталій Гузь, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Павло Одарюк, керівники структурних підрозділів ОДА, а також голови районів та міст обласного значення Харківської області. 

У Харківській області немає жодного невирішеного питання, яке стосується влаштування на навчання в дитячий сад або в школу дітей з інших регіонів

Про під час «прямої лінії» в редакції газети «Вечірній Харків» повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. «На сьогоднішній день ми влаштували в дитячі сади і школи близько 90 дітей переселенців з Донецької та Луганської областей. Зазвичай житло тим, хто переселився до нас, надають в районах області, там реальніше знайти дитині місце і в садку, і в школі. Проте на прохання переселенців ми влаштували більше 30 дітей безпосередньо в Харкові. На даному етапі немає жодного невирішеного питання, що стосується влаштування на навчання до дитячого саду або школи», - сказав Анатолій Бабічев. 

Рівень підготовки робочих кадрів в ПТУ відповідає потребам регіону

Про під час «прямої лінії» в редакції газети «Вечірній Харків» повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. «У наступному навчальному році замовлення на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних закладах залишиться на рівні нинішнього року, оскільки майже всі вони в минулому році виконали державне замовлення на набір учнів. Рівень підготовки робочих кадрів в ПТУ відповідає потребам регіону, про що свідчать договори про надання освітніх послуг у сфері професійно-технічної освіти між ПТУ і замовниками робітничих кадрів», - сказав він. 

Цього року на ЗНО зареєструвалося на півтисячі більше людей, ніж торік

Про це під час «прямої лінії» в редакції газети «Вечірній Харків» повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. «Цього року у вузах 20600 місць держзамовлення - стільки ж, скільки і минулого року. У нашій області на здачу зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалися понад 16 тисяч абітурієнтів, з них 12 тисяч - випускники шкіл і чотири тисячі - випускники минулих років. Цього року на ЗНО зареєструвалося на півтисячі більше осіб, ніж в минулому році», - сказав Анатолій Бабічев. 

В літній період «Харківгаз»  проводить основну планову перевірку газового обладнання

З початку поточного року ПАТ «Харківгаз» провів більше 130 тисяч перевірок роботи газового обладнання споживачів Харківської області. Під час яких більше 300 газових приладів були відключені від системи  з причини несправності. На сьогоднішній день жителі області продовжують використовувати понад 250 тисяч одиниць морально-застарілого і фізично-зношеного газового обладнання, наражаючи на небезпеку себе і своїх близьких. За словами голови правління ПАТ «Харківгаз» Євгена Безкоровайного, планова перевірка газового обладнання проводиться, в першу чергу, для безпеки самих користувачів газу.

Події дня

Сьогодні, 24 червня, об 11:00  у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нарада з питань розвитку туризму в Харківській області на сучасному етапі;  о 17:00 в приміщенні ОБФ "Ренесанс" (вул. Мироносицька, 25) відбудеться презентація збірки статей “Юрій Шевельов: вчора, сьогодні, завтра”; о 17:00 в  Інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул.Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки "Від витоків до майстерності", присвячена 70-річчю Харківської дитячої художньої школи ім.І.Е.Репіна.

Охорона державного кордону в Харківській області знаходиться під контролем

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв і начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крук побували на місцевому пункті пропуску «Стрілече», щоб подивитися, як він був переобладнаний з метою посилення державного кордону України з Російською Федерацією. «Ми приїхали сюди подивитися, як посилили наш кордон в інженерному сенсі і як переобладнали місцевий пункт пропуску. Ви бачите рів, який виритий прямо на кордоні. Він чотириметровий, хоча за нормами він повинен бути двометровим. Ми зробили його ширшим», - зазначив голова ХОДА Ігор Балута. За його словами, таким чином будуть переобладнані всі місцеві пункти пропуску на території Харківської області.

На Харківщині відбулось засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради за участю керівництва ОДА

Заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський взяв участь в засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради під керівництвом голови територіальної тристоронньої соціально-економічної ради Харківської області С.Г. Волкова. У засіданні також взяли участь члени територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, керівники провідних промислових підприємств області.  

Кращі державні службовці області відзначені з нагоди професійного свята

Сьогодні в обласній державній адміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня державної служби. Від імені керівництва області перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін та в.о. заступника голови ХОДА Іван Варченко привітали кращих держслужбовців Харківщини з професійним святом та вручили Почесні грамоти обласної державної адміністрації і Подяки голови обласної державної адміністрації.

У експертів дві версії падіння гвинтокрила Мі-8 в Харківській області

У експертів дві версії падіння гвинтокрила Мі-8 в Харківській області - технічна несправність або терористичний акт. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута.  Вранці в неділю, 22 червня, на території Зміївського району Харківської області був знайдений гвинтокрил Мі-8 Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області, що впав.

Керівництво ХОДА та силових структур обговорили питання охорони державного і адміністративних кордонів області

У Головному управлінні МВС України в Харківській області відбулася нарада «Про додаткові заходи з охорони державного кордону та адміністративних кордонів з Донецькою і Луганською областями». У нараді взяли участь начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крук. Учасники наради обговорили, які додаткові заходи необхідно вжити для забезпечення порядку на території Харківської області, а також затвердили план проведення першочергових заходів для реалізації поставленого завдання.

У галереї «Бузок» відкриється виставка «Від витоків до майстерності»

24 червня о 17.00 в Інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул.Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки "Від витоків до майстерності", присвяченої 70-річчю Харківської дитячої художньої школи ім. І.Ю.Рєпіна. За 70 років діяльності ДХШ № 1 ім. І. Ю. Рєпіна підготувала більше 4500 випускників, серед яких багато відомих імен - професійних художників, художників-педагогів. Сьогоднішні учні школи є неодноразовими переможцями міжнародних (Єгипет, Індія, Польща, Франція, Росія), всеукраїнських, обласних конкурсів та виставок. Кращі учні отримали призові місця в Міжнародних дитячих пленерах в Польщі (м. Познань), Болгарії (м. Варна).

Ігор Балута зустрівся з представником Управління Верховного комісара ООН у справах біженців

Відбулася ознайомча зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути з керівником відділу з правових питань Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Мухаммадом Азізом Рахжо. У заході також взяв участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. 

Ігор Райнін привітав з призначенням нового начальника Південної залізниці

Сьогодні заступник генерального директора «Укрзалізниці» Віталій Жураківський представив керівному складу ДП "Південна залізниця" нового начальника. Розпорядженням Кабінету Міністрів № 549-р від 11 червня 2014 року ним призначено Миколу Уманця, який раніше обіймав посаду першого заступника начальника Південної залізниці. Від імені Харківської обласної державної адміністрації його привітали перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін та директор Департаменту інноваційного розвитку промисловості та транспортної інфраструктури ХОДА Євген Водовозов.

Департамент у справах молоді та спорту – переможець Спартакіади 2014 року серед держслужбовців

21 червня на спортивних майданчиках КЗ КДЮСШ «ХТЗ» відбулася щорічна Спартакіада Харківської області з видів спорту серед державних службовців. Змагання за традицією пройшли у п’яти видах спорту: міні-футболі, волейболі, настільному тенісі, шахах і шашках. В кожному з видів визначились найспритніші та найспортивніші держслужбовці Харківщини. 

Шановні державні службовці Харківщини!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем державної служби! Самовіддана праця на благо держави й народу в усі часи вважалася винятково почесним і відповідальним обов’язком громадян. Державний службовець – це особлива професія, представник якої володіє, з одного боку, широкими повноваженнями, а з іншого – несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві. Це нелегка праця, яка потребує самовідданості, бажання служити людям та справжньої відданості своїй справі. 

У непрості для України часи важливу роль у збереженні миру та стабільності країни відіграє релігія

У Харкові за підтримки Українського єврейського комітету та Європейської ради релігійних лідерів відбулося засідання правління Міжнародного Київського міжконфесійного форуму. У заході взяли участь в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко, директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Євген Ярошенко, представники найбільших конфесій християнства, іудаїзму, ісламу і буддизму, а також вчені та політики з понад 20 країн світу. 

Події дня

Сьогодні, 23 червня, о 14:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня державної служби 

Перед українськими військовими на базі АТО заспівав Антін Мухарський

Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов, радник Міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк та голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута відвідали табір Антитерористичного центру, де був організований концерт українського актора та співака Антіна Мухарського. «Після кількох зустрічей на базі АТО та блокпостах, виникла ідея провести невеликий концерт, щоб підтримати наших хлопців. Моральна підтримка військовим та бійцям Національної гвардії не менш важлива, ніж військове знаряддя, і концерт це підтвердив. Антін Мухарський без вагань погодився на цю пропозицію. Він подає добрий приклад іншим діячам українскої культури. Кожен може чимось допомогти, не тільки грошима», - зазначив Дмитро Булатов. 

Ігор Балута закликає жителів Харківщини підтримати мирний план Президента і утриматися на цей час від будь-яких політичних протистоянь

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута закликає жителів Харківщини підтримати мирний план Президента України Петра Порошенка і утриматися на цей час від будь-яких політичних протистоянь. Про це глава області заявив, коментуючи конфлікт між представниками Євромайдану і Антимайдану 22 червня на площі Свободи в Харкові. Ігор Балута зазначив, що будь-які політичні протистояння в нинішній час неприпустимі. «Сьогодні всі жителі Харківської області мають об'єднатися навколо однієї мети - миру і спокою в Україні. Ми повинні зробити все для того, щоб ті хлопці, які сьогодні відстоюють свободу і незалежність України на Донбасі, перестали гинути», - підкреслив глава області. 

Ігор Балута: Ми за мир та спокій

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута після наради, присвяченої аналізу соціально-політичної ситуації в регіоні, повідомив, що на Харківщині панує мир та спокій. Він зазначив, що станом на 20 червня в області спостерігається підвищення об’ємів виробництва товарів та послуг, у селян є добрий прогноз на врожай зернових, економіка області демонструє підвищення темпів розвитку. «Ми відчуваємо відповідальність щодо забезпечення правопорядку, комфорту і спокою в місті і області», - сказав Ігор Балута.

На Харківщині вшанували пам'ять жертв війни в Україні

Сьогодні, у 73-ю річницю з початку Великої Вітчизняної війни, яка забрала життя мільйонів українців, на Меморіалі Слави у Харкові відбулося урочисте покладання квітів. Вклонитися пам'яті загиблих прийшли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники громадських організацій. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Завершила церемонію поминальна панахида.

Звернення Ігоря Балути до мешканців Харківської області у День скорботи

22 червня ми вшановуємо пам’ять всіх українців, хто ставав на захист рідної землі, хто не повернувся з поля бою, віддавши життя за майбутнє людства, за мир і свободу. Той недільний ранок, 22 червня 1941 року, скорботною сторінкою увійшов в життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжорстокіша війна в історії нашого народу – Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого нашогоспіввітчизника. І скільки б не минуло років, ми знову вклоняємося усім, хто врятував нашу Вітчизну, захистив рідну домівку.  Гіркота утрат не має терміну давності. 73 роки тому Друга світова війна   болем, відчаєм  увірвалася майже в кожну домівку і залізним страхіттям пройшла через кожне серце, кожну долю і кожне життя.

У ХОДА пройшла нарада, присвячена суспільно-політичній ситуації в Харківській області

22 червня 2014 року в Харківській обласній державній адміністрації голова ХОДА Ігор Балута провів нараду, присвячену суспільно-політичній ситуації в регіоні. У нараді взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступник голови - керівник апарату Василь Хома, заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, в.о. заступника голови ХОДА Іван Варченко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, керівники структурних підрозділів ХОДА.

Звернення Президента України Петра Порошенка

Збройні Сили завершили наймасштабнішу військову операцію в новітній історії країни. Армія взяла під вогневий контроль і встановила режим оборони майже по всій лінії державного кордону з Росією в Луганській та Донецькій областях. Сили Антитерористичної операції звільнили від терористів велику кількість населених пунктів, взяли екстремістські угрупування в щільне кільце. Держава зобов'язана захистити своїх громадян від терористів та озброєних банд. Україна шляхом неймовірних зусиль зараз відновлює боєздатність армії, створила Національну гвардію. У нас тепер достатньо і сил, і політичної волі для того, щоб завдати вирішального удару по незаконно озброєних формуваннях.

Петро Порошенко представив в Донбасі мирний план з врегулювання ситуації на сході України

 Президент України Петро Порошенко у ході першої робочої поїздки на Донбас представив мирний план з врегулювання ситуації в східних регіонах держави. План складається з 15 кроків та передбачає гарантії безпеки для всіх учасників переговорів, звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто склав зброю і не здійснив тяжких злочинів, звільнення заручників.

Мер Святогорська розповів Президенту про те, як Харківська область допомагає місту

 Президент України Петро Порошенко побував у Святогорську, де поспілкувався з переселенцями, які приїхали з Донецької та Луганської областей. Люди озвучили Президенту проблемні питання, зокрема, пов'язані з доставкою в місто ліків та гуманітарної допомоги.

Архів документів