Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій передав гуманітарну допомогу Ізюмській центральній міській лікарні

Сьогодні Харківську область з робочим візитом відвідав Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій. Разом із заступником голови ХОДА Юрієм Георгієвським, директором Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександром Галацаном він відвідав Ізюмську центральну міську лікарню, де оглянув реанімаційне, хірургічне відділення, відділення анестезії та інтенсивної терапії. Міністр зустрівся з колективом лікарні, поцікавився потребами лікувального закладу, в тому числі забезпеченням лікарськими препаратами та медичним обладнанням.

Влітку 2014 року оздоровленням та відпочинком планується забезпечити майже 201 тисячу дітей Харківської області

Про це під час засідання колегії обласної державної адміністрації повідомив т.в.о. заступника ОДА Іван Варченко. За його інформацією, влітку 2014 року оздоровленням та відпочинком планується забезпечити майже 201 тисячу дітей, що становить 96,7% від загальної кількості дітей в регіоні (207741 дитини 7-16 років) та дорівнює підсумковим показникам попереднього року. Для порівняння, в середньому по Україні такий показник складає 68%. 

Аграрним фондом укладено 27 контрактів з сільгосптоваровиробниками Харківської області на поставку майбутнього врожаю

Сьогодні у ході засідання колегії Харківської ОДА розглядалося питання підведення підсумків проведення весняно-польових робіт та підготовки господарств агропромислового комплексу області до збирання ранніх зернових та зернобобових культур. За інформацією першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, станом на 20 червня 2014 року за програмою форвардних закупівель зерна Аграрним фондом укладено 27 контрактів з сільгосптоваровиробниками Харківської області на поставку майбутнього врожаю в обсязі 19,9 тис. тонн (у тому числі: пшениці – 15237 тонн, жита – 170 тонн, ярового ячменю – 3188 тонн та 800 тонн гречки) на суму 35,9 млн. грн. Здійснено виплату авансового платежу у розмірі 70% за всіма контрактами на суму 25,1 млн. грн.

В 2014 році на Харківщині прогнозується зібрати 2,2 млн. тонн ранніх зернових та зернобобових культур

Сьогодні у ході засідання колегії Харківської ОДА першим розглядалося питання підведення підсумків проведення весняно-польових робіт та підготовки господарств агропромислового комплексу області до збирання ранніх зернових та зернобобових культур. За інформацією першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, за попередніми розрахунками, в цілому по області, в 2014 році прогнозується зібрати ранніх зернових та зернобобових культур 2,2 млн. тонн, при середній урожайності 33,2 ц/га. Для збирання ранніх зернових та зернобобових культур у господарствах області є у наявності 2834 зернозбиральні комбайни, також планується залучити ще 120 одиниць техніки, усього буде працювати 2954 одиниці. Їх щоденний виробіток у середньому складатиме 59 тис. га. Навантаження на один комбайн складатиме 225 га. За сприятливих погодних умов збирання ранніх зернових та зернобобових культур планується провести за 14 робочих днів.

Розпочалося засідання колегії обласної державної адміністрації

У малій залі Будинку рад під керівництвом голови ХОДА Ігоря Балути та за участю заступника Міністра агропромислової політики України Андрія Дикуна розпочалося засідання колегії обласної державної адміністрації. У колегії також беруть участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, в.о. заступника голови ХОДА Іван Варченко, заступник голови-керівник апарату ХОДА Василь Хома, глави райдержадміністрацій області, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

28-30 червня Координаційний центр з ЗНО-2014 Департаменту науки і освіти ХОДА буде працювати цілодобово

Про це сьогодні в ході обласної наради щодо організації та проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів з Донецької та Луганської областей повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. За його словами, вся інформація стосовно пунктів тестування та міст розміщення абітурієнтів буде розміщена на залізничних вокзалах, на автостанціях. З питаннями, пов’язаними з проведенням тестування, необхідно звертатися до Регіонального центру оцінювання якості освіти, з питаннями стосовно проживання – до Департаменту науки і освіти ХОДА тел.: (057) 705-03-04.  

Харківщина готується прийняти близько 8 тисяч абітурієнтів з Донецької та Луганської областей для проходження ЗНО-2014

У Харкові відбулася обласна нарада щодо організації та проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів з Донецької та Луганської областей. У ній взяли участь директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, директор Харківського регіонального Центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, представники департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, СЕС, Головного управління УМВС України в Харківській області, навчальних закладів області. За словами Анатолія Бабічева, додаткова сесія проведення ЗНО-2014 для абітурієнтів з Донецької та Луганської областей відбудеться з 1 по 15 липня в пунктах тестування, які розміщені у вищих та загальноосвітніх навчальних закладах м.Харкова.

Парашутисти Харківщини встановили рекорд України

На аеродромі «Коротич» під Харковом встановлено національний рекорд України з парашутного спорту в класі «великі формації». До складу команди увійшли 20 парашутистів, 10 з яких - харків'яни. Стрибали спортсмени з вертольота Мі-8 на висоті 4,2 км. У небі в одному стрибку вони змогли з другої спроби побудувати три фігури, що стало новим рекордом України. 

Харківська гонщиця - перша на етапі чемпіонату Європи

На 4-му етапі чемпіонату Європи з шосейно-кільцевих автогонок, який відбувся в Бельгії, харків'янка Ксенія Нікс перемогла у жіночому заліку «Lady Trophy». Ксенія провела більшу частину заїзду в боротьбі, але змогла стати кращою в жіночому заліку. Крім того гонщиця виграла Кубок в класі S1600, фінішувавши у другій гонці третьою. 

Уряд продовжив виплати допомоги при народженні першої дитини

Для сімей, у яких дитина була народжена першою, і призначена допомога при народженні дитини в розмірі визначеному, як на першу дитину (виплата провадиться протягом 24 місяців) Уряд продовжив щомісячні виплати до досягнення нею трирічного віку і встановив їх у розмірі 130 гривень. Ці зміни дозволять, зокрема, зберегти право 126 тисяч громадян на зарахування часу догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку до трудового стажу. Нагадаємо, що з 1 липня 2014 року збільшено розмір допомоги при народженні першої дитини на 10 320 гривень (з 30 960 до 41 280 гривень), а також період виплати зазначеної допомоги продовжено з 24 до 36 місяців.

Молодих жителів Харківщини привітали з Днем молоді

У Малій залі Будинку рад відбулися урочистості з нагоди святкування Дня молоді. У заході взяли участь т.в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. Іван Варченко від імені голови ХОДА Ігоря Балути привітав усіх присутніх зі святом, подякував молоді за їх активну громадську діяльність.  

Події дня

Сьогодні, 26 червня,  о 10.00  у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64)  відбудуться урочистості з нагоди святкування Дня молоді; о 12:00 в Будинку вчителя (вул.Скрипника, 14) відбудеться обласна нарада щодо організації та проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів з Донецької та Луганської областей о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання колегії обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про підсумки проведення весняно-польових робіт та підготовку господарств агропромислового комплексу області до збирання ранніх зернових та зернобобових культур. 2. Про перебіг літньої дитячої оздоровчої кампанії. 3. Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів на 2014/2015 навчальний рік. 4. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Мешканці Харківської області отримають понад 200 тисяч гривень матеріальної допомоги

За участю заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського відбулося засідання комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. На комісії було розглянуто 47 звернень. 21 жителю Харківської області виділено матеріальну допомогу на суму 207,5 тисяч гривень. 12 заявникам було запропоновано лікування в профільних клініках області за рахунок коштів обласного бюджету.

Цінова ситуація на споживчому ринку Харківської області за останній тиждень була стабільною

За інформацією Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації цінова ситуація на споживчому ринку Харківської області за останній тиждень відмічена стабільною. На ринку продовольчих товарів знизилися ціни на рис на 0,9% (з 10,44 до 10,35 грн./кг), цукор-пісок на 0,9% (з 10,64 до 10,54 грн./кг).

Глава держави впевнений у якісній імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом

У своєму виступі на Дні діалогу представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади Петро Порошенко наголосив, що 27 червня в Брюсселі у присутності 28 глав держав і Урядів країн Європейського Союзу буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. «Це те, за що ми наполегливо боролися останні місяці й роки, починаючи з 2007 року, коли вперше була визначена концепція асоційованого членства. Завершується перший, дуже важливий етап і починається новий», - зазначив Глава держави.

Президент починає радикальну децентралізацію влади

Завтра у Верховній Раді України буде зареєстровано законопроект про внесення змін до Конституції стосовно децентралізації влади, який також буде спрямовано до Венеціанської Комісії Ради Європи. Про це під час виступу на Дні діалогу представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади сказав Президент України Петро Порошенко. «Ми хочемо змінити найближчу до народу місцеву владу, надавши самоврядуванню реальних повноважень, яких ще ніколи не знала система місцевого самоврядування в історії України», - підкреслив Глава держави. 

Ігор Райнін: Стан ринку харчової солі знаходиться під повним контролем ОДА, а контракти на її постачання виконуються без збоїв і затримок

За словами першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна за останні дні на продовольчому ринку відзначені випадки ажіотажного попиту на кухонну сіль, що викликано недостовірною інформацією окремих ЗМІ про призупинення роботи основного виробника солі в Україні - державного підприємства «Артемсіль». 

На Харківщині збільшилися обсяги виробництва молока

За інформацією відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 20 червня середньодобове виробництво молока склало 721,5 тонни, що на 39,4 тонни більше, ніж на аналогічну дату 2013 року (на 5,8%). Збільшення обсягів добового виробництва зафіксовано в 18 районах області. 

Сільгосппідприємства Харківщини готуються до зимового періоду утримання худоби

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 20 червня в сільгосппідприємствах області підготовлено тваринницьких приміщень: корівники – 140 або 45,8%; телятники – 129 або 45,7%; свинарники – 165 або 69%; кошари – 27 або 77,1%; пташники – 216 або 96,4%. 

Харківська область допоможе військовим з ремонтом техніки

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута та директор Департаменту інноваційного розвитку промисловості та транспортної інфраструктури ХОДА Євген Водовозов відвідали табір Антитерористичного центру, де обговорили з військовими питання, пов'язані з ремонтом та обслуговуванням техніки. Ігор Балута поцікавився, як Харківська облдержадміністрація може допомогти в цій роботі, і пообіцяв всіляке сприяння у вирішенні будь-яких питань. У ході робочої поїздки голова ХОДА також відвідав блокпости, розташовані в Ізюмському районі.

У Держархіві області відкрилася виставка «Тернисті дороги харківської інтелігенції»

Виставка «Тернисті дороги харківської інтелігенції» присвячена пам'яті жертв політичних репресій в Україні. На ній представлені копії документів з архівно-слідчих справ, які були передані до Державного архіву області з управління СБУ у Харківській області в 90-ті роки. Всього було передано понад 24 тисячі кримінальних справ репресованих, а пізніше реабілітованих громадян. Це анкети заарештованих з короткими біографічними даними, протоколи допитів, заключні постанови слідчих, прохання про перегляд справ. Багато з цих справ об'єднують в собі документи на кілька людей, які не завжди навіть знали один одного.

Центри соціально-психологічної реабілітації Харківщини надають допомогу переселенцям із Донецької та Луганської областей

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських. Вона зазначила, що в цей дуже непростий час, коли до Харківської області приїжджає велика кількість переселенців з Луганської та Донецької областей, центри соціально-психологічної реабілітації регіону згідно законодавства мають право і надають відповідну допомогу, в тому числі дітям із цих регіонів.  

У Харківській області актуальне питання культивації позитивного іміджу сім'ї

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських. За її словами, станом на 24 червня цього року на території області в різних формах виховання, тобто і в державних закладах, і в сімейних формах виховання, під опікою і піклуванням в прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу виховується 4614 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Харківська область не планує приєднувати Святогірськ і Червоний Лиман

За дорученням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка Харківська облдержадміністрація надає практичну допомогу мерії Святогорська в організації прийому, розміщення та проживання тимчасових мігрантів з Донецької та Луганської областей. Про це повідомив голова ХОДА Ігор Балута, коментуючи повідомлення, що з'явилися в ЗМІ, про ймовірність перепідпорядкування Святогорська і Червоного Лиману Харківській області. «Ми надаємо Святогорську консультативну та практичну допомогу силами чиновників облдержадміністрації, працівників Пенсійного фонду, Центру зайнятості, комунальних служб. Я сам неодноразово відвідував місто, ми регулярно спілкуємося з мером Олександром Дзюбою з різних питань. Але мова про розширення меж Харківської області не йде», - підкреслив Ігор Балута.

В чотирьох районах Харківщини відбулися виїзні засідання штабів з підготовки до осінньо-зимового періоду

Проведено виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років в Богодухівському, Дергачівському, Краснокутському, Золочівському районах. 

На кордоні Харківської та Луганської областей з'являться нові блокпости

Про це заявив заступник голови-керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома під час робочого візиту до Куп'янського району, де разом з представниками Служби безпеки України, МВС та Харківського прикордонного загону оглянув території, що межують з Луганською областю. «Ми зробили такий оглядовий об'їзд для того, щоб визначити, де будуть розташовуватися стаціонарні, базові та пересувні блокпости», - сказав Василь Хома. 

У Харкові презентували збірник статей про Юрія Шевельова

У Харківському Благодійному фонді «Ренесанс» відбулася презентація збірки статей про відомого українського філолога, мовознавця, славіста Юрія Шевельова. У заході взяли участь в.о. заступника голови ОДА Іван Варченко, віце-президент Благодійного фонду «Ренесанс» Людмила Бєлова. Наприкінці жовтня минулого року з ініціативи тоді ще народного депутата, президента «Ренесансу» Арсена Авакова пройшла наукова конференція - «Шевельовські читання». Всі статті, підготовлені до «Шевельовських читань» і увійшли до складу презентованого збірника «Юрій Шевельов: Вчора, сьогодні, завтра». 

Події дня

Сьогодні, 25 червня, о 09:00 у читальній залі Державного архіву Харківської області (пр. Московський, 7) відкриється виставка «Тернисті дороги харківської інтелігенції»   О 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відкриється виставка до 70-річчя заснування Харківської дитячої художньої школи № 1 ім. І.Ю. Рєпіна

Програма «Здоров'я Слобожанщини» потребує додаткових фінансових ресурсів

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства та соціального захисту населення, в якому взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Ігор Балута. Про стан фінансового забезпечення та необхідності внесення змін до Програми «Здоров'я Слобожанщини» на 2012-2014 роки депутатів поінформував директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Галацан. За його словами, на виконання Програми в обласному бюджеті передбачено 20 млн 536 тис. грн. З них 19 млн. грн - на забезпечення препаратами інсуліну, 800 тис. грн - для екстреного лікування дихальних розладів у новонароджених, 50 тис. грн - для забезпечення обстеження призовників на ВІЛ-інфекцію, вірусні гепатити С і В, 500 тис. грн - на лікування та харчування постраждалих внаслідок Чорнобильської аварії в «Обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення».

Своєчасна виплата заробітної плати в області - на особистому контролі керівництва ОДА

Про це на засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. На засіданні були розглянуті проблемні питання щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області. 

Архів документів