Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Звернення Президента України Петра Порошенка

Шановні співвітчизники! О двадцять другій годині в понеділок 30 червня сплив термін дії одностороннього припинення вогню. В межах плану з мирного врегулювання ситуації на Донбасі такий крок було вперше ініційовано 20 червня. 27 червня Україна продовжила його ще на три дні. 

На Харківщині обговорили перспективи та можливі ризики для соціально-економічного розвитку області від імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

 28 червня 2014 року під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна відбулась нарада директорів департаментів облдержадміністрації з питань майбутньої імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Харківська область прийняла більше 30 дітей з Краматорського дитячого будинку «Антошка»

 Тридцять три дитини віком від 2 місяців до 4 років евакуйовані до Харкова з Краматорського дитячого будинку «Антошка». «Завдяки Міністерству внутрішніх справ України та раднику Арсена Авакова Зоряну Шкіряку, закінчилися переговори з приводу передачі нам більше тридцяти діток, - сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, який особисто був присутній при передачі дітей. - Наше завдання було прийняти дітей, їх обстежити і відправити з міста Ізюм в місто Харків».

Звернення Ігоря Балути до жителів Харкова та Харківської області

 Сьогодні вночі на території Харківської області було скоєно терористичний акт. Злочинці здійснили підрив залізничних колій у районі платформи Зелений Колодязь в Чугуївському районі. Завдяки пильності персоналу залізниці і оперативній роботі правоохоронних органів вдалося запобігти масштабній катастрофі. Вже о 9 ранку рух потягів було відновлено, залізниця працює в штатному режимі.

Ігор Балута відвідав блокпости в місті Слов'янську

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома відвідали блокпости, що розташовані в м. Слов'янськ Донецької області. Метою поїздки було ознайомлення з умовами, в яких несуть бойову вахту українські солдати.

Глава держави на підставі рішення Ради Національної безпеки та оборони продовжив режим незастосування сили до 22.00 понеділка 30 червня

На виконання Висновків Європейської Ради, які були ухвалені на рівні глав держав та урядів 28-ми країн членів Європейського Союзу за участі Президента України, очікується, що до понеділка 30 червня будуть зроблені наступні кроки: • розпочато практичну імплементацію мирного плану Президента України; • забезпечено моніторинг режиму припинення вогню під наглядом місії ОБСЄ та ефективного контролю за ділянкою українсько-російського кордону на території дії АТО; • передано під контроль Державної прикордонної служби України пункти перетину кордону (Ізварино, Должанський, Червонопартизанськ) та відновлено їх діяльність; • звільнено усіх заручників, в тому числі спостерігачів ОБСЄ. 

На Харківщині відбулися урочистості з нагоди 18-ї річниці ухвалення Конституції України

Квіти до  пам’ятника Тарасу Шевченку у Харкові поклали  перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник Головного управління МВС України у Харківській області Анатолій Дмитрієв, начальник управління СБУ у Харківській області Олександр Пивовар, прокурор Харківської області Василь Синчук, керівники  структурних підрозділів облдержадміністрації та міськвиконкому, представники громадських органіацій та духовенства, депутати всіх рівнів, учні, студенти.

Привітання Ігоря Балути з Днем Конституції  України!

Шановні жителі Харківщини!  Щиро вітаю Вас із Державним святом – Днем Конституції України! Прийняття Основного Закону 18 років тому стало реальною та дієвою основою для побудови незалежної України як повноправної учасниці світового співтовариства. Конституція закріпила  правові основи нашої держави, стала головним оберегом демократії, гарантом незалежності і соборності України. 28 червня 1996 року  увійшло в історію нашої держави як День великого загальнонаціонального консенсусу, верховенства національних інтересів. Прийняття Конституції стало сигналом усьому  світу про те, що ми хочемо жити у демократичній, соціальній, правовій європейській державі. І зараз, долаючи усі перешкоди, ми крок за кроком наближаємося до цієї мети. У цей день бажаю Вам міцного здоров’я,благополуччя, миру, щастя, успіхів у всіх починаннях. Нехай це свято додає Вам сил, впевненості та натхнення для досягнення поставлених цілей на благо нашої держави.  Голова Харківської обласної державної адміністрації        І.М. Балута

Кордони Харківщини відправилися охороняти шість броньованих розвідувально-дозорних машин

Підтримати дух бойових екіпажів, що складаються з добровольців спеціальних батальйонів «Слобожанщина» та «Харків-1», прибув начальник обласного ГУМВС полковник міліції Анатолій Дмитрієв. Саме він виступив з даною ініціативою та з першого до останнього дня контролював процес підготовки правоохоронців та техніки до відповідальної місії. Даний транспорт належить автопарку Головного управління МВС України в Харківській області. Після інспектування стану наявних технічних засобів, які знаходяться в розпорядженні ГУМВС, очільник харківської міліції Анатолій Дмитрієв прийняв рішення зміцнити охорону державних та адміністративних кордонів з Донецькою та Луганськими областями.  Бажання відправитися на захист рідного краю від агресорів висловили бійці та патріоти спеціальних батальйонів міліції «Слобожанщина» та «Харків-1».

У Великобурлуцькому районі творчі колективи виступили для військовослужбовців

Творчі колективи Великобурлуцького районного Будинку культури побували в с. Підсереднє з концертною програмою для військовослужбовців Збройних Сил України зведеного стрілецького загону. Про це повідомив голова Великобурлуцької райдержадміністрації Віктор Слиш. «Виконавці прагнули зміцнити бойовий дух військовослужбовців, викликати у них відчуття присутності та підтримки великого українського народу, щоб від зустрічі з артистами вони почерпнули ще більше натхнення для справи захисту нашого народу і держави», - зазначив він.  

Харківська область проводить заходи щодо попередження проникнення диверсійних груп з Донбасу

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, представники управління Служби безпеки та Головного управління МВС України в Харківській області відвідали блокпости, які знаходяться на території Куп'янського та Борівського районів. Також вони оглянули місця на адміністративному кордоні Харківської області з Донецькою і Луганською областями, де будуть встановлені нові блокпости і секрети. «Сьогодні з 20.00 нами починають перекриватися мости. На місцях нових блокпостів стоятимуть доглядові групи спецпідрозділу «Слобожанщина», - зазначив Ігор Балута. За словами керівника області, такі заходи вжито для того, щоб в Харківську область не могли проникнути диверсійні групи.

За I півріччя 2014 року до трудових архівів Харківщини передано 26 тисяч 935 справ

Про це під час обласної селекторної наради доповіла заступник директора Державного архіву Харківської області Лариса Юдіна. За її словами, за I півріччя 2014 року до трудових архівів передано 26 тис. 935 справ, що складає 58%. Найкраще цю роботу організовано в Краснокутському, Золочівському, Шевченківському, Куп’янському, Сахновщинському, Близнюківському, Барвінківському, Первомайському, Борівському районах та у м. Харків. У 2013 - І півріччі 2014 р. в Харківській області було створено 132 трудових архівів. У 2014 році районні архіви створено на території Куп'янського та Великобурлуцького районів, 15 трудових архівів створено при сільських радах: 12 – у Барвінківському, 1 – у Валківському, 2 – у Первомайському районах, 1 – при КУ "Бюро технічної інвентаризації Дворічанського району".

Завтра на Харківщині пройдуть заходи до Дня Конституції

Завтра, 28 червня, у Харківській області відбудуться заходи з нагоди 18-ї річниці Конституції України. Так, у Харкові урочистості відбудуться біля пам'ятника Тарасу Шевченку (початок - о 10:00). У заходах візьмуть участь керівники області та міста, громадськість Харкова.  Крім цього, заходи з нагоди Дня Конституції пройдуть в усіх районах області.

Архівні установи Харківщини на 92% виконали план приймання документів у I півріччі 2014 року

В Харківській ОДА сьогодні відбулася обласна селекторна нарада під головуванням заступника директора державного архіву Харківської області Євгена Куща. На ній розглядався стан виконання архівними відділами районних державних адміністрацій Харківської області Плану-графіку на 2012-2016 роки першочергового приймання документів, що належать до Національного архівного фонду України на зберігання. За інформацією заступника директора державного архіву Харківської області Лариси Юдіної, загальна кількість запланованих до прийняття архівними відділами справ у 1-му півріччі 2014 року, з урахуванням невиконаних показників за 2012-2013 роки, склала 8982 справи, фактично було прийнято 9182 справи. Проте загальний відсоток виконання плану становить 92%, враховуючи, що деякими відділами планові показники не були виконані.

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону отримав від благодійників 20 функціональних ліжок для поранених

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (м. Харків) отримав від благодійників 20 функціональних ліжок (КФ-2 і КСТ-1). Про це повідомили в прес-службі БФ «Мир і порядок». «Багато солдатів лежать в госпіталі досить довгий час. Скажімо, термін лікування вогнепальної перелому - близько 90 днів. Важливо, щоб весь цей час пацієнт лежав і зручно, і правильно для загоєння. І щоб він міг міняти положення тіла, не здійснюючи різких рухів. Ліжка КФ-2 ідеально підходять для лікування хворих з пораненнями і переломами. Вони відмінно витримують великі навантаження, понад 100 кг, а їх довжина (2,2 м) підходить навіть для самих рослих хлопців», - розповіла координатор волонтерських груп в госпіталі Вікторія Мілютіна.

Виступ Президента на церемонії підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом

Шановні президенти, прем’єр-міністри, шановні гості Це чудовий день. Мабуть найважливіший день для моєї країни після дня проголошення Незалежності. Цей момент важливий для історії, для майбутнього. Він показує наскільки може все змінитися за короткий період часу. Я підпишу Угоду про Асоціацію, використовуючи кулькову ручку, на якій написано «Асоціація Україна - ЄС, Вільнюс 29 листопада 2013 року». Тоді це не відбулося, але кулькова ручка залишилася. Ми бачимо, що вона демонструє, що історичні події не відворотні. 

Найближчим часом на БТР-80, які залучаються силами АТО, встановлять додатковий захист

Державне підприємство «Харківський механічний завод» за домовленістю з Оборонним відомством встановить на 30-х бронетранспортерах БТР-80, які використовують воїни-десантники на Донбасі, додаткові захисні решітчасті екрани. Питанням щодо виготовлення та встановлення даного обладнання по периметру бойових машин займається представник штабу антитерористичної операції полковник Валентин Федичєв.

Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС

Україна підписала Угоду про асоціацію та Заключний акт з Європейським Союзом. Підпис під документом поставив Президент України Петро Порошенко. Церемонія відбулася у будівлі Ради Європейського Союзу у Брюсселі о 10 годині за місцевим часом. 

До уваги власників автотранспорту!  Оголошено  конкурси з перевезення пасажирів

Департамент інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури ХОДА оголошує конкурси з перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Харківської області. 31 липня об 11.00 почнеться засідання конкурсного комітету за адресою: м.Харків, пл.Свободи,5, Держпром, 3 під’їзд, 4поверх, зала засідань. Департамент інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської облдержадміністрації.

Пораненим бійцям із зони АТО надають кваліфіковану медичну допомогу

Про це заявив Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій, який побував з робочим візитом на Харківщині. Відвідавши разом із заступником голови Харківської обласної адміністрації Юрієм Георгієвським і директором Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександром Галацаном Військово-медичний клінічний центр Північного регіону, Міністр поспілкувався з бійцями української армії, які перебувають на лікуванні через отримані поранення в зоні проведення АТО, поспілкувався з керівництвом госпіталю, персоналом, медсестрами-волонтерами і залишився задоволений рівнем надання медичної допомоги. 

Події дня

Сьогодні, 27 червня, о 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан виконання архівними відділами районних державних адміністрацій Харківської області у 2014 році Плану-графіку на 2012-2016 роки першочергового приймання документів, що належать до Національного архівного фонду України на зберігання. 2. Про стан виконання архівними відділами районних державних адміністрацій Харківської області Плану передавання документів тимчасового терміну зберігання до трудових архівів на 2014 рік О 17:00 у галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4-й під'їзд)   відкриється фотовиставка Ферранте Ферранті (Франція) «Пінзель та Європа епохи Бароко». 

Елеватори Харківщини будуть безкоштовно приймати зерно з Донецької та Луганської областей

 Про це під час засідання колегії обласної державної адміністрації заявив заступник Міністра  агропромислової політики України Андрій Дикун. «Поруч з Харківською областю дві області - Донецька і Луганська, де проходить антитерористична операція. Аграрії в тих областях знаходяться у вкрай скрутному становищі. Сьогодні вже є рішення по державній продовольчій зерновій корпорації України про те, що ми  будемо безперебійно і безкоштовно приймати зерно на елеватори в Харківській області», -  сказав Андрій Дикун. 

 Податкові пільги для сільгосптоваровиробників будуть збережені до 2016 року

 Про це під час засідання колегії обласної державної адміністрації заявив заступник Міністра  агропромислової політики України Андрій Дикун. У своєму виступі він зазначив, що аграрний сектор і  сільськогосподарські підприємства – офіційна офшорна зона в Україні. «Наші сільськогосподарські виробники є платниками фіксованого сільськогосподарського податку і знаходяться на спецрежимі ПДВ. Не треба це забувати. Це велика пільга, яка сьогодні є. До 2016 року ці пільги будуть збережені. Збереження цих пільг у подальшому буде залежати від того, наскільки активним буде аграрний сектор. Якщо ми будемо сидіти і чекати, що Міністерство  це вирішить я вже сьогодні кажу, що через два роки ми цього не вирішимо. Тут треба, щоб про це говорила вся країна, області, райони», - сказав Андрій Дикун. 

У Міністерства аграрної політики і продовольства на сьогодні є три глобальних завдання

Про це під час засідання колегії обласної державної адміністрації заявив заступник Міністра  агропромислової політики України Андрій Дикун.  «У нас сьогодні є три глобальних завдання. Завдання номер один - продовольча безпека країни. Друге завдання - розвиток експертних ринків. Це те, чого ми до цього не робили, бо вірили, що у нас завжди буде все добре з Росією. Я хочу сказати, що якщо ми втратимо російський ринок, для українського аграрного сектору це буде краще. Нам буде важко, але завдяки цьому ми як мінімум навчимося виготовляти якісний сир, цукерки і через рік-два, як Грузія, будемо експортувати вино в усі країни світу, а не залежати від російського ринку. Третє завдання, яке стоїть перед нами, це енергозаміщення», - сказав Андрій Дикун.

Керівництво області зустрілося з представниками компанії «Шелл»

Сьогодні відбулася робоча зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути з представниками компанії «Шелл». У ній також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома, директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична.  Заступник голови компанії «Шелл» в Україні Олексій Татаренко зазначив, що «Шелл» залишає незмінними свої стратегічні плани на Харківщині та має намір їх реалізовувати. У свою чергу голова ХОДА Ігор Балута запевнив, що у цьому плані компанія може розраховувати на повну підтримку з боку обласної влади.

Ветерани Харківщини підбили підсумки першого етапу огляду-конкурсу первинних організацій

Організаційна-методична комісія Харківської обласної ради організацій ветеранів України підбила підсумки огляду-конкурсу, присвяченому 70-літтю Великої Перемоги серед первинних організацій ветеранів. Під час засідання комісії, керівники первинних ветеранських організацій області обмінялися досвідом своєї роботи з об’єднання людей похилого віку, ветеранів війни та праці, співпраці з іншими громадськими об’єднаннями, органами влади.  

У Харківському історичному музеї відкрито виставку «Харків’яни на фронтах Першої Світової війни»

В експозиції представлені оригінальні предмети 1914-1918 років: солдатський та офіцерський мундири, кашкет, каски австрійські, угорські, російські, гвинтівка Мосіна, саперна лопатка та тесак, фляги, планшет тощо. Неабияку зацікавленість викликала хустина, на якій зображена схема розборки-зборки гвинтівки Мосіна. Окремим блоком представлені копії фотографій та газет тих часів. У відкритті виставки взяв участь т.в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко.

Спеціалісти обговорили перспективи розвитку відновлювальних джерел енергії в Україні

У ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України під головуванням заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості Вадима Улиди відбулася експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Стан та перспективи розвитку відновлювальних джерел енергії в Україні».

Андрій Дикун схвально оцінив роботу керівництва області у аграрному секторі

Сьогодні в ході засідання колегії обласної державної адміністрації заступник Міністра агропромислової політики України Андрій Дикун схвально оцінив роботу керівництва області у аграрному секторі. «Сьогодні я поспілкувався з керівниками сільгосппідприємств практично всіх районів Харківської області. Хочу відмітити, що мені було приємно почути від людей про людське відношення до них з боку влади – керівництва області та районів. Люди розуміють, яка ситуація зараз склалася на крайньому сході, і як важко сьогодні їх колегам. Вони не хочуть,щоб така ж сама ситуація прийшла і до Харківської області. Жодна людина, у жодному районі області не сказала мені нічого поганого на вашу адресу. Є глобальні питання, які треба вирішувати на рівні держави. А на рівні області бажаю вам утримувати такі ж позиції, щоб і через рік аграрії казали б про вас теж саме, що говорять сьогодні», - зазначив Андрій Дикун.

На сьогоднішній день оздоровленням та відпочинком в області охоплено 42% дітей від запланованого

За результатами перших тижнів літньої оздоровчої кампанії в межах та за межами області оздоровленням та відпочинком охоплено 84 тисячі 557 дітей, що складає 42% від запланованої кількості загального охоплення. Про це під час засідання колегії обласної державної адміністрації повідомив т.в.о. заступника голови ХОДА Іван Варченко.  

Архів документів