Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Для людей, які хочуть покинути зону АТО, буде організований гуманітарний коридор

Про це в ході робочої поїздки до Балаклійського району заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Район також відвідали начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар та радник голови ХОДА Сергій Стороженко. 

Підприємства Харківської області планується завантажити замовленнями від Міністерства оборони України

У ході робочої поїздки до Балаклійського району голова Харківської ОДА Ігор Балута відвідав кілька підприємств. Зокрема, глава області ознайомився з роботою Балаклійського арсеналу і Балаклійського ремонтного заводу, який може проводити ремонт військової техніки. «Зараз вирішується питання про завантаження даного підприємства замовленнями Міністерства оборони. Це дасть можливість жителям тієї ж Балаклеї відновити роботу цього підприємства. Поки не можемо сказати, чи буде це завантаження на тривалий період часу, але ті бойові машини, які потрібно буде відремонтувати, будуть відремонтовані. Їх вже чекають наші збройні сили», - сказав Ігор Балута. 

Харківські лучники підтвердили свій високий клас на Чемпіонаті України

З 27 червня по 3 липня 2014 року у Львові відбувся чемпіонат України зі стрільби з луку, на якому харківські спортсмени завоювали три золоті медалі. За підсумками змагань, участь в яких взяли найкращі лучники з 9 областей та міста Києва, харків’яни здобули три золоті, одну срібну та одну бронзову медалі серед дорослих, срібло і дві бронзи в змаганнях серед юніорів. 

У Святогірськ передадуть два автомобілі швидкої допомоги

Про це розповів голова Харківської державної обласної адміністрації Ігор Балута, аналізуючи роботу, виконану ХОДА за час десятиденного перемир'я в зоні АТО. «Ми продовжуємо взаємодіяти з мером Святогорська, надаємо допомогу як медичну, так і адміністративну, тому що кількість людей у місті збільшилася на 31 тисячу і продовжує збільшуватися. Це проблематично для міста, так як він не розрахований на таку кількість людей навіть з урахуванням того, що це великий туристичний центр, там досить таки велика кількість баз відпочинку. Якщо два тижні тому локально проживали на 21 базі, зараз - на 28-ми», - сказав Ігор Балута. 

ДП «Артемсіль» докладає всіх зусиль для того, щоб повністю задовольнити збільшений споживчий попит

За інформацією ДП «Артемсіль» в червні нинішнього року колектив підприємства посилено трудився над виконанням виробничих завдань з видобутку, переробки і відвантаження солі численним споживачам. 

У Харківській області зареєстровано понад 14 тис. звернень від переселенців

«На сьогоднішній момент ми маємо 14 291 офіційно зареєстрованих звернення від переселенців. 5065 людей вже розселені. 9226 змогли оселитися самостійно або за допомогою волонтерів. Це офіційна статистика. Але за нашими даними їх ще більше - близько 21 тис. осіб», - розповів в інтерв'ю інтернет-огляду «Главное» голова Харківської ОДА Ігор Балута. 

Керівництвом області ведеться постійна робота з недопущення проникнення бойовиків на територію Харківщини

Про це в інтерв'ю інтернет-огляду «Главное» розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута.  «За останні 2,5 місяці щільність наших прикордонників збільшилася в 3 рази. Ми в інженерному сенсі з майже 300 км кордону обладнали близько 50 км так, як воно має бути. У даному випадку мова йде про державний кордон. Останні три тижні питання також стоїть про прикриття адміністративних рубежів Харківської області. На сьогоднішній день вдалося перекрити всі мости, які йдуть по Сіверському Донцю. Це сім місць переходу, - найбільш активні точки з Луганської та Донецької областей. Дворічанський, Куп'янський, Борівський та частина Ізюмського району мають серйозну водну перешкоду для терористів, які і виходять на ці сім мостів. Треба розуміти, що загроза вторгнення є завжди, але нами ведеться постійна робота щодо недопущення проникнення бойовиків на територію області», - підкреслив Ігор Балута. 

Події дня

Сьогодні, 3 липня, о 14:30  на площі Свободи відбудеться вручення 97 спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Всі мости і дамби в Харківській області під посиленою охороною

Сім мостів, а також греблі через Сіверський Донець взяті під особливий контроль. Про це голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута розповів під час робочої поїздки до Балаклійського району разом з начальником Управління СБУ в Харківській області Олександром Пивоваром і радником голови ХОДА Сергієм Стороженко. «Зараз найбільша проблема для Харківщини - це недопущення диверсійно-розвідувальних груп на територію Харкова та Харківської області», - підкреслив Ігор Балута. За словами керівника області, був відкоректований план захисту адміністративного кордону Харківщини. Його реалізація почалася на цьому тижні. 

На адміністративному кордоні Харківщини з Донецькою і Луганською областями з'являться загороджувальні кокони

Про це під час робочої поїздки до Балаклійського району повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Керівник області зазначив, що відливати бетонні споруди будуть в нашому регіоні, використовувати - як на державному, так і на адміністративному кордоні.

В умовах складної суспільно-політичної ситуації в Україні необхідно направити спільні зусилля на підвищення рівня патріотизму молоді

Відбулося чергове засідання обласної призовної комісії. Голова комісії, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома наголосив на необхідності забезпечити безумовне виконання Указу Президента України від 1 травня 2014 року №447/214 «Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави» щодо призову на строкову військову службу до Збройних Сил України. За його словами, аналіз проведення призову громадян на строкову військову службу станом на 01.07.2014 свідчить про те, що деякі районні державні адміністрації та адміністрації районів Харківської міської ради, а також районні військові комісаріати Харківської області не приділяють достатню увагу здійсненню заходів з призову громадян до лав Збройних Сил України та військово – патріотичного виховання допризовної і призовної молоді.

За 5 місяців 2014 року в області реалізовано худоби та птиці на 35,6 % більше, ніж у 2013 році

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації, за 5 місяців 2014 року у Харківській області сільськогосподарськими підприємствами реалізовано худоби та птиці (у живій вазі) 24,4 тис. тонн, що на 35,6 % більше аналогічного показника 2013 року. В тому числі реалізовано 4,2 тис. тонн ВРХ (на 32,7 % більше, ніж у 2013 році), 8,7 тис. тонн свиней (у 2,7 рази більше, ніж у 2013 році). Також за січень-травень 2014 року по Харківській області сільськогосподарськими підприємствами вироблено 95,5 тис. тонн молока, що на 6,7 % більше, ніж за 5 місяців 2013 року.

За 5 місяців 2014 року на Харківщині збільшились показники продуктивності худоби та птиці

Станом на 1 червня 2014 року по сільськогосподарських підприємствах області надій молока на корову, що була на початок року, склав 2464 кг. Це на 7,4 % більше, ніж у 2013 році. Продуктивність за травень складає 578 кг, або на 7 % більше, ніж у травні 2013 року. 

Арсен Аваков провів нараду з керівництвом області

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів нараду з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою, начальником Головного управління МВС України в Харківській області Анатолієм Дмитрієвим, радником голови ХОДА Сергієм Стороженко. У ході наради обговорювалися питання вирішення проблем вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей, а також взаємодії Харківської області з силами антитерористичної операції.

Понад 50 законів України стали більш відкритими для громадян завдяки змінам, внесеним до законів «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації»

27 березня 2014 року Верховною Радою був ухвалений Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» у зв’язку з прийняттям закону «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації», згідно якого вносяться зміни до чотирьох кодексів та понад 50 законів України. Про зміни до законодавства сьогодні розповів у програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястрєбов. Зокрема, згідно «Кодекса про адміністративні правопорушення»  не оприлюднення інформації, обов’язкове оприлюднення якої передбачено Законом України  «Про доступ до публічної інформацїі» та  «Про засади запобігання та протидії корупції», тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від 25 до 50 неоподаткованих мінімумів. 

У 2014 році до Харківської ОДА надійшло 370 запитів на інформацію

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації обласної державної адміністрації Дмитро Ястрєбов. «На сьогодні до Харківської обласної державної адміністрації надійшло 370 запитів на інформацію. За аналогічний період минулого року – 360. За способом надходження - 128 запитів на інформацію подано через громадську приймальню голови ОДА, 2 факсом, 169 електронною поштою і 71 засобами поштового зв’язку. З 370 запитів на інформацію, які надійшли до ОДА протягом поточного року, 37 надіслано за належністю, по 21 запиту відмовлено у наданні інформації, на 312 надано інформацію», - сказав Дмитро Ястрєбов.  

«Електроважмаш» провів сервісне обслуговування генератора Бурштинської ТЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» провело роботи з сервісного обслуговування турбогенератора АСТГ-200 ст. № 10 на Бурштинській ТЕС (ДТЕК).Контракт на надання робіт був підписаний у вересні 2013 року. Турбогенератор АСТГ-200 ст. № 10 був виготовлений і поставлений на Бурштинську ТЕС в 1985 році. Всього на Бурштинській ТЕС встановлено 9 турбогенераторів ТГВ-200, 2 турбогенератора АСТГ-200 і 1 турбогенератор ТГВ-200-2М виробництва «Електроважмашу». 

Парламент підтримав ініціативу Президента щодо заснування ордена Героїв Небесної Сотні

 Верховна Рада України 1 липня підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенка щодо ухвалення Закону «Про внесення змін до статті 7 Закону України «Про державні нагороди України» (щодо заснування ордена Героїв Небесної Сотні)».

На Харківщині планують посилити роботу з громадськими радами

Відбулося чергове VI-е засідання Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації, на якому обговорювалися організаційні питання щодо роботи Ради, була заслухана інформація голови Ради Ірини Давидової про діяльність Ради у другому кварталі 2014 року, а також питання створення робочої групи з обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади). У засіданні Громадської ради взяв участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко. 

Харківські студенти-медики допомагають військовим

Харківські волонтери і працівники соціальних служб активно допомагають фахівцям Військово-медичного клінічного центру Північного регіону у догляді за пораненими в ході АТО бійцями. Так, з кінця травня біля прикутих до госпітального ліжка військовослужбовців цілодобово перебувають студенти Харківського національного медичного університету.

Президент привітав з перемогою українських військових та прикордонників

Президент України Петро Порошенко привітав з першою перемогою після відновлення Антитерористичної операції Збройні Сили та прикордонників, які відновили контроль над пунктом пропуску «Довжанський». 

У Харківській області відбувся Перший міжнародний форум «Україна 2014. Стратегічне бачення: виклики та можливості»

В конференц-залі стадіону «Металіст» відбувся Перший міжнародний форум «Україна 2014. Стратегічне бачення: виклики та можливості». У заході взяв участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації – начальник управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Олег Мурашов, який наголосив на позитивних та негативних аспектах підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС. 

На Харківщині розпочалась додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання

Про це зазначив профільний заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «У додатковій сесії ЗНО-2014 беруть участь 69 абітурієнтів із Харківської області та 7675 осіб – із Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим. Сьогодні відкрилися 10 пунктів тестування. Абітурієнти складали зовнішнє незалежне оцінювання з географії. Тестування проходили 1409 абітурієнтів, що складає 81,9 % від зареєстрованих осіб» - повідомив Юрій Георгієвський. 

Депутати та держслужбовці Харківщини визначили найкращих у футзалі

28 червня 2014 року в ігровому залі Школи вищої спортивної майстерності відбувся турнір з футзалу між командами депутатів міської ради, обласної ради та держслужбовцями Харківської облдержадміністрації і Харківської міської ради, присвячений до Дня Конституції України. Традиційний турнір, організатором якого є Департамент у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, зібрав цього року чотири команди, які повели боротьбу за головний трофей. 

Харків’янки впевнено перемогли на чемпіонаті України з синхронного плавання

З 28 по 30 червня 2014 року в харківському басейні «Локомотив» відбувся чемпіонат України з синхронного плавання та чемпіонат України з синхронного плавання серед юніорів. Участь в змаганнях взяли найкращі майстрині синхронного плавання з Донецької, Київської, Одеської, Миколаївської та Харківської областей. Також в чемпіонаті взяли участь представниці збірної команди України, для яких даний чемпіонат країни став генеральною репетицією напередодні міжнародних змагань. За підсумками чемпіонату України харківські спортсменки посіли перше загальнокомандне місце, випередивши суперниць з Києва та Донецької області.

Юна харків’янка перемогла на легкоатлетичних змаганнях в Ізраїлі

28 та 29 червня 2014 року в Ізраїлі проводилася міжнародна матчева зустріч легкоатлетичних юніорських збірних команд Ізраїля, Румунії, Кіпра, України. В змаганнях зі стрибків з жердиною впевнено перемогла рекордсменка Харківської області Марина Килипко, показав результат 3м 60см. 

«Електроважмаш» успішно провів випробування вузла генератора Дніпродзержинської ГЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершило випробування сердечника статора гідрогенератора СВ 1500/110-116М УХЛ4 станційний № 6 на Дніпродзержинській ГЕС (ПАТ «Укргідроенерго»). Вузол успішно пройшов випробування на питомі втрати і нагрівання. Потужність гідрогенератора даного типу становить 48,4 МВт. Проведені роботи стали одним з етапів у процесі виготовлення деталей для реконструкції гідрогенератора Дніпродзержинської ГЕС. Договір на поставку продукції був підписаний у жовтні 2013 року. Відвантаження агрегату заплановано на вересень 2014 року.

Мінагрополітики України ініціює створення міжурядових робочих груп для спрощення процедури експорту сільськогосподарської продукції

Під головуванням міністра аграрної політики та продовольства Ігоря Швайки відбулася нарада із провідними експортерами української продукції. В нараді також взяли участь заступник міністра Андрій Дикун та директори департаментів ветеринарної служби, фітосанітарної безпеки, тваринництва та землеробства. 

Сьогодні відбудеться чергове засідання Громадської ради при ХОДА

Сьогодні, 1 липня, о 15:00 в залі засідань Держпрому (2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться чергове VI засідання Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації. В проект порядку денного внесені наступні питання: - інформація про роботу й організаційні питання; - участь у обговоренні змін до Конституції України щодо децентралізації влади (реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади). 

В чотирьох районах Харківщини відбулися виїзні засідання штабів з підготовки до осінньо-зимового періоду

Проведено виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років в Великобурлуцькому, Вовчанському, Печенізькому, Чугуївському районах та м. Чугуїв. 

Архів документів